Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Akce vypínač: Ruské rakety Kalibr ničí ukrajinskou elektrickou infrastrukturu. Města jsou ve tmě. Začala zimní fáze operace. Přesun ruské armády od Charkova na Donbas. Postará se Západ v zimě o mrznoucí Ukrajince? A o sebe?

Akce vypínač: Ruské rakety Kalibr ničí ukrajinskou elektrickou infrastrukturu. Města jsou ve tmě. Začala zimní fáze operace. Přesun ruské armády od Charkova na Donbas. Postará se Západ v zimě o mrznoucí Ukrajince? A o sebe?

14. 9. 2022

Tisk článku

Václav Danda přináší zprávy z ukrajinské fronty, kde Rusko před blížící se zimou přeskupuje síly a opevňuje se na Donbasu, což smyslů zbavená západní propaganda vydává za počátek porážky Ruska - ač je to právě naopak

Ruská armáda se chystá na zimní fázi operace. Součástí této strategie je i přeskupování sil u Charkova a „Akce vypínač“, kdy pomocí přesně mířených raketových úderů vyřazuje Rusko z provozu velkou část elektrické infrastruktury a Ukrajina se postupně noří do tmy. Tento týden zhasla světla a zastavila se vodní čerpadla ve většině velkých měst v západní části Ukrajiny, která je ovládána zelenského nacistickou juntou.

pp

Akce vypínač

Rusku se raketami Kalibr vypálenými z moře na 4 velké tepelné elektrárny podařilo odstavit tento týden velkou část ukrajinské elektrické sítě. V rozvodné síti tak vytvořili takový chaos v napětí, že Ukrajina musela odpojovat i jaderné elektrárny, aby ji nepostihl ještě masivnější black-out, než ji postihl.

Útok provedený krátce po přeskupení sil u Charkova ukazuje, že ruské velení přechází do nové fáze operace. Už nechce bojovat a ztrácet své muže na široké frontě, ale využije vojensko-technické  převahy. Bez větších problémů zničit před zimou celou energetickou soustavu Ukrajiny a v jejím ničení pokračovat tak dlouho, dokud Ukrajina nekapituluje, nebo se nezhroutí do naprostého ekonomického chaosu.

pp

Čtěte ZDE: Vojenský expert: Moskva se na Ukrajině úspěšně trénuje na invazi NATO. Tajný cíl: Kódy a naváděcí systémy. HIMARS vydal svá tajemství. Putin už získal i šifrovací kódy satelitů GPS. Takže to hlavní skončeno?

Rakety Kalibr ničí ukrajinskou elektrickou infrastrukturu

Válka se tak zřejmě nerozhodne na pozemním bojišti, ale údery raket. Nadcházející zima ruské strategii dodává sílu. Rusko zatím ničí hlavní transformátory u elektráren, které ovšem lze postupně vyměnit. Je ale pravděpodobné, že dojde i k útokům na srdce elektráren, tedy na turbíny. Útoky na transformátory jsou tak varováním a předzvěstí útoků mnohem ničivějších.

Údery z toho týdne vedené raketami Kalibr vypálenými z moře vyřadily z provozu 4 tepelné elektrárny a velké transformační stanice v Pavlogradu, Zmievu, Kremenčuku a Charkově, jež jsou součástí strategie "vypnutí Ukrajiny".

pp

Čtěte ZDE: Kyjev chce za každou cenu zabránit inspekci OSN: Junta nasadila výsadkáře i teroristická komanda. Svět nesmí znát pravdu. Tzv. ofenziva u Chersonu stála téměř 2000 životů elitních "SS". Zima dá klamané veřejnosti tvrdou odpověď...

Ukrajinská města ve tmě

V důsledku úderů došlo k přetížení ukrajinské rozvodné sítě. Dvě ze tří zbývající ukrajinských jaderných elektráren (Chmelnická a Jižněukrajinská) musely být odpojeny od sítě, aby nedošlo k jejich poškození. Celé oblasti jako Sumská, Charkovská, Poltavská a Dněpropetrovská zůstaly zcela bez elektřiny. V Charkově se zastavilo metro, v Sumské oblasti se zastavila čerpadla zásobující obyvatele vodou, a v Poltavě přepětím v síti vzplály trolejbusy.

Podle Ukrajinské agentury UNIAN došlo k masivním výpadkům elektřiny a v jejich důsledku k výpadkům dodávek vody, k zastavení vlakové dopravy a k dalším škodám. Raketové útoky na elektrárenskou infrastrukturu ukazují změnu strategie Moskvy před blížící se zimou. Vychází z přesvědčení, že ruské i ukrajinské životy jsou natolik cenné, že jimi nebude plýtvat na vedlejších bojištích, ale soustředí se na nový způsob likvidace nacistického kyjevského režimu.

pp

Čtěte ZDE: Kyjevské propagandistické lži dostávají rozměr dadaismu: Rusové v Záporožské elektrárně prý bombardují sami na sebe. Úder hypersonických raket Kinžál na srdce velitelství HIMARS. Obranné linie u Slavjansku se hroutí

Zimní fáze

Rusové i po přeskupení sil u Charkova drží na Ukrajině stále pětinu území původní rozlohy Ukrajiny. Aktuálně Rusko disponuje na Ukrajině zhruba 120 000 vojáky a 30 tisícovým obslužným personálem. S blížící se zimou bude třeba na takto obrovském území zajistit veškerý servis pro obyvatele, včetně vytápění a služeb, aby netrpělo místní převážně ruskojazyčné obyvatelstvo.

Není pravděpodobné, že ruská armáda bude před zimou dobývat další města a obsazovat další území. Už proto, že by se pak Rusko muselo postarat o miliony lidí žijících v těchto městech a obcích. Spíše nyní používá strategické manévry. Tak jako u Kyjeva, kde jeho armáda vázala obrovské množství kyjevských jednotek, stejně tak dnes vázala ruská armáda velké množství elitních ukrajinských sil u Charkova.

pp

Čtěte ZDE: Soudný den se blíží: Americký HIMARS v ruských rukách. Lavrov: Je třeba osvobodit celý východ Ukrajiny. Povede pád Slavjansku k omezení západní pomoci? Zelenský jde zvolna ke dnu. Co si urve Polsko a Rumunsko?

Rusko nespěchá

V tomto týdnu došlo k bleskovému přesunu ruských jednotek z charkovské oblasti na donbaskou frontu. Rusové tak dali jasně najevo, že na zimu nepotřebují držet Charkov. Západ, který drží ekonomicky i vojensky kyjevský režim u moci, se bude muset o tuto část Ukrajiny postarat sám. To, v kombinaci s nedostatkem energií a zvyšujícími se cenami, bude zvyšovat nebezpečí úplného hospodářského a finančního kolapsu v zemích Evropské unie a následně i v USA. Nemluvě o tom, že po listopadových kongresových volbách může dojít ke změně amerického kurzu. Především k zeslabení penězovodů, na kterých je Zelenského kyjevská junta absolutně existenčně závislá.

Rusko se místo toho snaží, aby na osvobozených územích Donbasu včetně Mariupolu zajistilo snesitelné základní životní podmínky, které zásadně změní tragickou životní úroveň v posledních osmi válečných letech. Rozjíždí mohutnou výstavba bytů, podporuje školství zbavené nacistického ideového balastu, a především obnovuje provoz v továrnách a velkých strojírenských závodech - včetně tech zbrojních. Osvobozená města tak po letech opět zažívají prosperitu. Lidé se už nemusí bát o život jako v nedávné době, kdy si z jejich obytných domů, obchodů a škol udělali ukrajinští náckové palebné pozice, a obyvatelstvo včetně žen a dětí používali jako lidské štíty.

pp

Čtete ZDE: Pět měsíců, které prozradily skutečný stav: USA a jeho křoví zvané NATO na válku s Ruskem nemá. Západ Ukrajinci pohrdá stejně jako Rusy. Moskva teď nepříteli zvedne "práh bolesti". Zatím ekonomicky. A donutí-li ji, pak...

Kopou si hrob

Triumfalistická západní propaganda, která již oslavuje porážku Ruska, je samozřejmě směšná a může přesvědčit jen naivky. Výstupy  bezpečnostních expertů v našich a západních médiích, pro které je obsazení Izjumu Ukrajinci po stažení ruských sil, rozhodujícím bodem obratu ve válce, si buď vůbec neuvědomují, o co v této fázi operace jde, nebo prostě jen vědomě lžou, aby alespoň na chvíli přesvědčili západní veřejné mínění, že má smysl do Ukrajiny nadále investovat nekonečný proud peněz a zbraní. Ostatně právě kvůli tomu byla celá "ofenzíva" vytvořena.

Před západní veřejností zatajují, že jde ve skutečnosti o hloubení masového ukrajinského hrobu, neboť ztráty těch nejlepších jednotek jsou již tak velké, že dokonce i sami Ukrajinci uvádějí, že na jednoho zabitého ruského vojáka připadá 10 ukrajinských. Tato propagandistická operace, která nemá na celkový průběh války žádný význam, přijde Kyjev velmi draho. Podle střízlivých odhadů už ofenziva u Charkova a Chersonu stála Kyjev přes 10 000 nejlepších vojáků.

pp

Čtěte ZDE: Skončil zástupný konflikt: Začala válka mezi NATO a Ruskem. USA operují již i na ruském území. Přejí si jadernou odpověď. Hlavní města Západu už brzy smetena z povrchu? Včera nemyslitelná 3. světová válka je již na dohled

Rusko se zjevně na zimu opevní v oblastech kolem Chersonu, Mariupolu, Doněcku a Luganska, kde postupně proběhnou referenda o připojení k Ruské federaci. Systematickým ničením vojenské a energetické infrastruktury dojde nakonec ke zhroucení Ukrajiny, která potáhne do ekonomické propasti celý Západ. Je pravděpodobné, že přes zimu se totálně zhroutí zásobování energiemi a potravinami, a není proto vyloučeno, že dojde k radikalizaci a lidovému odporu proti Zelenského juntě.

Rusko nikam nespěchá, zatímco tato a každá další zima bude pro Ukrajinu a Západ zničující. Propagandy se lidé nenajedí, ani se v ní neohřejí. Především to se stane hlavní "frontovou linií", v níž další a další dodávky zbraní v zástupné válce Západu proti Rusku nic nevyřeší. 

Anebo možná vyřeší. Ale úplně jinak, než stratégové Pentagonu a NATO při vyvolání ukrajinské krize předpokládali.

Dnes v podvečer odvysílá PPTV rozhovor Petra Hájka s Romanem Horkým, frontmanem, skladatelem a zpěvákem slavné kapely KAMELOT o situaci v „nepodvolené“ části naší kulturní scény za časů „Biafry ducha“ Fialovy hrůzovlády. Prozradíme, že Roman v něm „protiproudařům“ zazpívá i několik svých písní. Nenechte si ujít!

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky