Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Spiknutí z Černé skály: E - Armagedon. Pokud lidé zchudnou a civilizace se zhroutí - pak budeme zase vládnout. Podvodná klimatická záminka. Kolik stál Biden? Leyenová ve sboru náčelníků Vynálezu zkázy. Všichni to vědí - a mlčí

Spiknutí z Černé skály: E - Armagedon. Pokud lidé zchudnou a civilizace se zhroutí - pak budeme zase vládnout. Podvodná klimatická záminka. Kolik stál Biden? Leyenová ve sboru náčelníků Vynálezu zkázy. Všichni to vědí - a mlčí

24. 11. 2022

Tisk článku

William Engdahl svými argumenty na pozadí umělé energetické krize dokazuje, že jde o sebevraždu Západu plánovanou a vyvolanou obřími finančními korporáty, která nemá nic společného s válkou na Ukrajině - na rozdíl například od dosazení dementního Bidena do Bílého domu.

Většině lidí zůstává rozum stát nad tím, co je v pozadí celosvětové energetické krize, kdy ceny ropy, plynu i uhlí rostou tak, že to vede k zastavení provozu i dosud skvěle prosperujících podniků – například chemického průmyslu, výroby hliníku nebo oceli a tak dále a tak dále.

Bidenova administrativa a EU trvají na tom, že za vše může Putin a ruská vojenská operace na Ukrajině. Dokola to omílají, ačkoli vědí, že je to lež. Energetická krize je dlouhodobě plánovanou strategií západních korporací a politických kruhů. Jejím cílem je rozložit industriální ekonomiku - údajně ve jménu dystopického „zeleného údělu“. Kořeny toho všeho sahají do období dávno před únorem 2022, kdy Rusko zahájilo své vojenské akce na Ukrajině.

BlackRock stojí nad vládami

V lednu 2020, v předvečer ekonomicky a sociálně zničujících covidových lockdownů, zveřejnil Larry Fink, generální ředitel společnosti BlackRock - největšího investičního fondu na světě - dopis týkající se budoucnosti investičních toků. Zásilka byla adresována jeho kolegům z Wall Street a vedoucím pracovníkům korporací.

V dokumentu skromně nazvaném „Fundamentální přesměrování financí“ (A Fundamental Reshaping of Finance) Fink oznámil radikální změnu korporátních investic – peníze „musí být zelené“. Pro představu, o jaký objem investic jde – BlackRock v té době spravoval zhruba 7 bilionů dolarů. Ve svém tehdy ostře sledovaném dopise Fink uvedl:

V blízké budoucnosti – dříve, než většina lidí očekává – dojde k výrazné realokaci kapitálu... Klimatické riziko je investičním rizikem.“ Dále napsal: „Každá vláda, firma i akcionáři se musí postavit proti změně klimatu.

Čtěte ZDE: U snědeného krámu: Kam tečou naše peníze? Firmy vesele potopí - a ostatní jakbysmet. Americké a bruselské zadání pro Fialu. Mobilizace? Tak jedna rota zpitomělých. Už si to srovnejme v hlavě. Vysávají vše, co ještě zbývá

Falešná záminka pro nové přerozdělení peněz

V samostatném dopise klientům-investorům společnosti BlackRock Fink představil nový program kapitálových investic. Uvedl v něm, že společnost BlackRock ukončí některé investice do odvětví s vysokým obsahem uhlíku – například uhlí, které je největším zdrojem elektřiny v USA a mnoha dalších zemích. K tomu dodal, že společnost BlackRock prověří nové investice do produkce ropy, plynu a uhlí, aby zjistila jejich soulad s Agendou 2030 – programem OSN pro „udržitelný rozvoj“.

Fink tak dal jasně najevo, že největší světový fond postupně přestane investovat do ropy, plynu a uhlí. „Postupem času,“ napsal Fink, „budou firmy a vlády, které nezareagují na požadavky zainteresovaných stran a nebudou řešit rizika udržitelnosti, čelit rostoucí skepsi trhů a následně vyšším nákladům na kapitál.“ A dodal, že „změna klimatu se stala rozhodujícím faktorem pro dlouhodobé vyhlídky podniků... jsme na prahu zásadní reorganizace financí.“

Od té doby se takzvané ESG (Environmental, Social and Governance) investování, které postihuje společnosti emitující CO2 jako například ExxonMobil, stalo módní mezi hedgeovými fondy, bankami na Wall Street a investičními fondy, včetně State Street a Vanguard. Taková je síla společnosti BlackRock. Finkovi se také podařilo získat na svou stranu čtyři nové členy správní rady ExxonMobilu, kteří se zavázali ukončit podnikání společnosti v oblasti ropy a plynu.

Vyhlášení války - dávno před válkou

Finkův dopis z ledna 2020 byl vyhlášením války velkým finančním společnostem působícím v tradičním energetickém průmyslu.

Společnost BlackRock se stala zakládajícím členem Pracovní skupiny pro zveřejňování finančních informací souvisejících s klimatem (Task Force on Climate-related Financial Disclosures – TCFD) a je signatářem dokumentu „Zásady odpovědného investování“, který je podporován ze strany OSN a sdružuje investory prosazující investice do projektů s nulovými emisemi CO2 s využitím velmi korumpujících kritérií ESG – environmentálních, sociálních a správních faktorů při rozhodování o těchto investicích.

Neexistuje totiž žádná objektivní kontrola falšování údajů o ESG té či oné společnosti. Společnost BlackRock je také signatářem prohlášení Vatikánu z roku 2019, které obhajuje režimy stanovování cen odpustků na emise CO2. Společnost BlackRock se navíc v roce 2020 připojila ke koalici „Climate Action 100“, která sdružuje téměř 400 investičních manažerů spravujících 40 bilionů amerických dolarů.

Čtěte ZDE: Budoucnost peněz: Vynořuje se ze současného chaosu nový finanční řád v režii BRICS? Dolar už drží jen vojenská síla. Kolik zlata opravdu zbývá USA v pevnosti Fort-Knox? Systém zboží - peníze - zboží

Spiknutí s OSN a Davosem

Svým přelomovým dopisem z ledna 2020 odstartoval generální ředitel společnosti BlackRock kolosální propad investic do globálního ropného a plynárenského sektoru v rozsahu bilionů dolarů.

V témže roce byl Larry Fink coby představitel všemocného investičního fondu BlackRock jmenován do správní rady dystopického Světového ekonomického fóra (WEF) Klause Schwaba – korporátního a politického napojení na agendu OSN požadující do roku 2030 nulové emise CO2. V červnu 2019 Světové ekonomické fórum a Organizace spojených národů podepsaly rámcovou dohodu o strategickém partnerství s cílem urychlit provádění Agendy 2030. WEF disponuje strategickou zpravodajskou platformou, která zahrnuje 17 cílů udržitelného rozvoje Agendy 2030.

Ve svém dalším dopise generálního ředitele BlackRock z roku 2021 Fink zesílil svůj frontální útok na zdroje ropy, plynu a uhlí: „Vzhledem k tomu, jak bude důležitý energetický přechod z hlediska jeho dopadu na růstové vyhlídky každé společnosti, žádáme všechny firmy, aby zveřejnily plán, jak bude jejich obchodní model slučitelný s ekonomikou nulových emisí,“ napsal Fink. Jiný pracovník společnosti BlackRock na nedávné energetické konferenci řekl: „Kam půjde BlackRock, tam ho budou ostatní následovat.

Za pouhé dva roky – do konce roku 2022, se podle odhadů investice do průzkumu a těžby ropy a zemního plynu na celém světě snížily na pouhý 1 bilion dolarů. Těžba ropy je nákladný byznys a ukončení vnějších investic ze strany společnosti BlackRock a dalších investorů z Wall Street znamená pomalý zánik tohoto odvětví - s katastrofálními existenčními dopady na běžné obyvatele planety.

Biden – prezident společnosti BlackRock

Na začátku své tehdy neúspěšné prezidentské kampaně koncem roku 2019 se Biden soukromě sešel s Finkem, který kandidátovi údajně řekl: „Jsem tu, abych pomohl.“ Po osudném setkání s ředitelem společnosti BlackRock kandidát Biden prohlásil: „Zbavíme se fosilních paliv...“

V prosinci 2020, ještě před svou inaugurací, Biden jmenoval Briana Deese – šéfa oddělení udržitelných investic společnosti BlackRock Global, asistentem prezidenta a ředitelem Národní ekonomické rady USA. Deese, který v roce 2015 hrál klíčovou roli pro Obamu při přípravě Pařížské dohody o klimatu, zde v tichosti plánoval Bidenovu válku proti palivově-energetickému komplexu.

Pro ropný a plynárenský průmysl to byla katastrofa. Finkův člověk Deese sehrál významnou roli při předání seznamu opatření proti ropě k podpisu prezidentovi Bidenovi ve formě exekutivního příkazu s účinností od prvního ledna 2021. To zahrnovalo uzavření obřího ropovodu Keystone XL, který měl přepravovat 830 000 barelů ropy denně z Kanady do rafinerií v Texasu, a ukončení všech nových pronájmů půdy v Arktické národní rezervaci (ANWR). Biden se také připojil k Pařížské klimatické dohodě, kterou v roce 2015 vyjednal pro Obamu, a Trump ji zrušil.

Ve stejný den Biden inicioval změnu tzv. „sociální ceny uhlíku“, která ropnému a plynárenskému průmyslu ukládá pokutu 51 dolarů za tunu CO2. Už jen tento krok, který učinila výhradně výkonná moc bez souhlasu Kongresu, je zdrcující ranou pro investice do těžby ropy a zemního plynu v USA, které ještě před dvěma lety byly největším producentem ropy na světě.

Čtěte ZDE: Inflace je přeci legrace: Bankéře trápí něco jiného. Není riziko jako riziko. Umíte klimatickou novořeč? Pokrok zdarma. Zima a hlad nevadí? Škoda inkoustu. Vaše starosti a Rothschildovy prachy. Jediná jistota: Bude hůř

Smrtící Osa Link - Schwab - Leyenová

Aby toho nebylo málo, Bidenovy agresivní ekologické předpisy a investiční mandáty společnosti BlackRock v oblasti ESG ničí kapacitu rafinerií v USA. Bez rafinerií nemá valný význam, kolik barelů ropy vezmete ze Strategických ropných rezerv.

Během prvních dvou let Bidenova prezidentství bylo v USA odstaveno přibližně 1 milion barelů denně z rafinérských kapacit na výrobu benzinu a nafty – částečně kvůli propadu poptávky během covidových restrikcí, což byl nejrychlejší pokles v historii USA. Tyto odstávky jsou trvalé. V důsledku krácení investic společnosti BlackRock, Wall Street a Bidenových výnosů má být v roce 2023 uzavřeno dalších 1,7 milionu barelů denních rafinérských kapacit.

S odvoláním na prudký pokles investic do ropy na Wall Street a Bidenovu protiropnou politiku prohlásil v červnu 2022 šéf Chevronu, že nevěří, že by USA někdy v budoucnu postavily alespoň jednu další novou rafinerii.

K Larrymu Finkovi coby členu představenstva Světového ekonomického fóra (WEF) Klause Schwaba se přidala i EU v osobě předsedkyně Evropské komise – notoricky zkorumpované Ursuly von der Leyenové, která představenstvo WEF opustila v roce 2019, aby se stala šéfkou Evropské komise.

Její první významnou akcí v Bruselu byla propagace programu EU „Nulové uhlíkové emise pro obnovu života“. Na základě tohoto programu zavedla EU rozsáhlé daně za emise CO2 a zásadní omezení pro ropu, plyn a uhlí mnohem dříve, než Rusko v únoru 2022 vojensky zasáhlo na Ukrajině.

Celkový dopad Finkova podvodného programu ESG (realizovaného Bidenovou vládou a běsněním EU s uhlíkovou neutralitou) sám o sobě vytváří nejhorší energetickou a inflační krizi v historii moderní společnosti.

Zničení úspěšné civilizace pod falešnou záminkou klimatického běsnění je v plném proudu.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky