Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Válka nazeleno: V Bavorsku vyhodili do vzduchu chladící věže. U nás likvidují elektrárny i uhlí. Na zničené Ukrajině jdou stavět větrníky a soláry. Šetřete! Volá Bazedová-Pekarová. A giganti IT zatím pálí elektřiny víc než celé státy

Válka nazeleno: V Bavorsku vyhodili do vzduchu chladící věže. U nás likvidují elektrárny i uhlí. Na zničené Ukrajině jdou stavět větrníky a soláry. Šetřete! Volá Bazedová-Pekarová. A giganti IT zatím pálí elektřiny víc než celé státy

22. 8. 2024

Tisk článku

Karel Bek přináší komentář blogerky Slovanky ke zvrácenému plánu na "zezelenání" ukrajinské energetiky, která vlastně už neexistuje - a přidává poznámku Davida Švrčka, která "energetický problém" uprostřed grýndýlového cvokhauzu uvádí do patřičných souvislostí

V Německu (konkrétně v Bavorsku) právě vyhodili do vzduchu chladící věže dokonalých jaderných elektráren - aby náhodou jednou k moci nepřišla příčetná vláda, která odstavené jaderky zase spustí. U nás fialoví svazáci - ještě aktivněji než požaduje Brusel - likvidují dokonale odsířené uhelné elektrárny. Zaplatí za to majitelům z našich daní a tento jedinečný energetický zdroj, který - kromě již netěženého, ale stále přítomného - uranu máme, chystá znemožnit těžit. Příprava zaplavení půldruhé miliardy tun v zemi je toho dokonalým dokladem.

To by však bylo málo. Proto podle německého vzoru se grýndýlová mafie chystá zničit českou krajinu - a masově vybíjet ptáky a další tvory, na kterých najednou nezáleží (to jen výstavba dálnic se musí o leta zpozdit kvůli kdejakému krtečkovi) - výstavbou nesmyslných větrníků a polí pro solární barony.

Nikdo neprotestuje. Vtip je v tom, že většině lidí je to úplně jedno. Jen proto Gangu pěti ten zločin prochází. Máme nejdražší elektřinu v Evropě, přestože ji levně vyrábíme - aby Německo mohlo vítězně vykřikovat, že zatočilo s jadernou energií - a hle, jde to i bez ní! Češi mlčky dodají - a zase - zaplatí to každý z nás.

Teď chtějí ochránci světa před vypařením z důvodů sodovkového plynu svůj byznys roztáhnout po krvavým pučem dobyté Ukrajině. Možná během zimy definitivně zmrzne - ale co je byznysu do toho? Stejně už většina orné půdy patří americkým společnostem, tak jaképak copak?

A na opačném konci světa, odkud dovážíme nesmyslně drahý (často přeprodaný ruský) plyn, mezitím slavné IT společnosti (výsostně od svého počátku napojené na Pentagon) spotřebovávají elektřiny, že to mnoha státům vystačí na rok.

Fakt nás to nezajímá? 

Výsměch

Zelená agenda se musí plnit, i kdyby na chleba nebylo. A to i v případě války, živelných katastrof, finanční krize či jakékoli jiné katastrofy, která už beztak znesnadní život v dané zemi. V případě Ukrajiny by také bylo dobré si v souvislosti s klimatickou agendou položit otázku, jakou uhlíkovou stopu zanechaly všechny zbraně použité v konfliktu – a to od jejich výroby až po samotné použití.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Nicméně Ukrajina, která je plně v souladu s globalistickou agendou, se zavázala, že přijme politiku, která například zničila Srí Lanku – a to tam neměli žádnou válku – a aktuálně postupně likviduje prosperitu zemí pod kuratelou EU.

Věřte totiž, že u větrníků a solárních panelů to neskončí. Bude se pokračovat i v plnění dalších cílů Green Dealu – přesně okopírovaného z EU.

Pučistická vláda to právě schválila

Ukrajinští představitelé uvedli, že rozvojová strategie bude vyžadovat investice ve výši asi 20 miliard dolarů a bude se snažit zvýšit podíl energie země pocházející ze zdrojů, jako je solární a větrná energie, až na 27 % do roku 2030.

Připomeňme, že krajinská energetická infrastruktura byla těžce zasažena probíhající válkou a americká vláda schválila pomoc Ukrajincům ve výši nejméně 175 miliard dolarů od doby, kdy ruské síly překročily ukrajinské území, uvádí Rada pro zahraniční vztahy.

Ukrajinská vláda se podle agentury Reuters konkrétně zaměřuje na to, aby výroba zelené energie zajišťovala 33 % energie potřebné pro systémy vytápění a chlazení, 29 % pro celkovou výrobu elektřiny a 17 % energie spotřebované pro dopravu.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

Vláda sice nezveřejnila, jaké procento poptávky po elektřině je v současné době pokryto výrobou zelené energie, ale některá místní média uvádějí toto číslo kolem 10 %.

Ruské síly podle agentury Reuters již leteckými údery poškodily nebo jinak ochromily přibližně polovinu ukrajinské energetické infrastruktury.

Otázka je, kdo (a z čeho) bude zcela neefektivní (a neekologické) větrné a solární elektrárny na Ukrajině dotovat (my nepochybně nebudeme "stát stranou", vždyť daňová krádež a astronomický státní dluh jsou - kromě ožebračování důchodců bezedné, pozn. PP).

Předpokládám, že i zde se sáhne do kasičky občanů EU, stejně jako v případě zbraní. Zda přispějí i USA se ještě uvidí, v tomto případě bude záležet na tom, kdo se dostane na prezidentský post.

Bidenova rodina již měla co do činění s kšefty s Ukrajinci (viz Hunter Biden a jeho kšefty s ukrajinskou energetickou firmou Burisma) a nepochybuji, že jisté výhody by si zde našla i administrativa Harrisové.

V případě, že vyhraje Trump, se však budou muset ukrajinští solární a větrní baroni nejspíš spoléhat především na dotace z Bruselu.

A druhá strana téže mince:

Podle statistických dat spotřebovaly společnosti Google a Microsoft za rok 2023 24 terawatthodin (TWh) elektřiny. To je kousek méně, než spotřebuje například Slovensko. 

V roce 2023 Google a Microsoft každý spotřeboval 24 TWh elektřiny, což přesahuje roční spotřebu energie více než 100 zemí světa, třeba Islandu, Ghany a Tuniska. Toto masivní množství energie je srovnatelné se spotřebou Ázerbájdžánu, který má 10,14 milionu obyvatel.

Celosvětová společnost tak spotřebuje jen o 2 TWh energie méně, než zmíněné nám blízké Slovensko s 5,4 miliony obyvatel.

Tato data ukazují na značné energetické nároky technologických gigantů, jejichž datová centra výrazně zatěžují životní prostředí. Samozřejmě, Google a Microsoft jsou zároveň vzornými lídry v používání obnovitelné energie. A vyplácí se to.

V roce 2023 Google vygeneroval příjmy ve výši 305,6 miliardy dolarů a jeho ekonomický dopad, včetně služeb jako Google Search a YouTube, přispěl ke globální ekonomice přibližně 739 miliardami dolarů.

Zde vidíme graf, který ukazuje, že je zmíněné dvě firmy spotřebují více elektřiny než 100+ zemí světa:

Microsoft vykázal za stejný rok tržby ve výši 211,9 miliardy dolarů. S ohledem na široké používání produktů jako Windows a Office, stejně jako na počet aplikací běžících na Microsoft Azure, se celkový ekonomický dopad Microsoftu pravděpodobně počítá v bilionech dolarů.

Jen pro představu, běžná česká domácnost podle dat ČEZ spotřebuje 3 500 kWh energie za rok. Spotřeba jedné z uvedených společností je tak přibližně 6,9milionkrát vyšší. 

Zajímá to někoho? Zjevně nikoli - kromě malé části nepodvolených - kterou ostatně brzy uzavře vykopanými příkopy do "Zátoky sviní" Fialův hlavní cenzor, plukovník Foltýn.

A tak si tady žijeme...

ZdrojZdroj.

Tagy článku

Doporučujeme

Prý bude pršet: Moudré vlády se tváří starostlivě. V Německu pro jistotu déšť zakázali. Fialoví: Tahle katastrofa není od nás! Rakušanův pytel na mrtvoly má nové využití. Odstřelil most Voloďa? Putovní idioti kabinetu perlí

Prý bude pršet: Moudré vlády se tváří starostlivě. V Německu pro jistotu déšť zakázali....

Předvolební estráda v USA: Trump tvrdě útočil a bavil diváky. Falešná a prázdná Harrisová. Masová migrace, ekonomika, kulturní války. Ukrajina až na chvostu. Umělá oslavná bublina kolem Harrisové splaskla? Média budou tvrdit opak

Předvolební estráda v USA: Trump tvrdě útočil a bavil diváky. Falešná a prázdná Harrisová....

Na začátek stránky