Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
V Bostonu pochodují proti zvrácenosti. Satanisté: Jsme vegetariáni a ochránci zvířat! Připravuje se Obamova administrativa na občanskou válku?

V Bostonu pochodují proti zvrácenosti. Satanisté: Jsme vegetariáni a ochránci zvířat! Připravuje se Obamova administrativa na občanskou válku?

16. 5. 2014

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková informuje o turbulentním „podpovrchovém dění“ ve Spojených státech, jehož výrazem měla být v těchto dnech i „Operace americké jaro“

V předvečer plánovaného „amerického Majdanu“ to vypadá, že místo „revoluce“ bude ticho po pěšině – jak předpovídali skeptici. Ale bude tomu tak skutečně? Neblíží se velké politické zemětřesení i z jiných směrů?

Podle nezávislých amerických médií, Obamova administrativa se již měsíce připravuje na možnost vypuknutí občanské války. Američané jsou proslulí tím, že sebou nenechají jen tak „zametat“ a občanské svobody, ani pojmy jako rodina, tradice nebo víra, jim narozdíl od většiny Evropanů stále ještě nejsou lhostejné. Dokazuje to i vyústění skandálu v jinak „evropsky liberálním“ Bostonu, kde se jedna z Harvardských studentských skupin pokusila provést na univerzitní půdě černou „satanskou“ mši.

pp

To už je trochu moc

Petici proti tomuto záměru podepsalo během několika dní přes šedesát tisíc (!) současných studentů, vyučujících, zaměstnanců školy i absolventů. Podpisy zhruba 42 000 dalších osob mimo školu posbírala iniciativa CitizenGO. Plánované rejdy „temných sil“, označované organizátory za „vzdělávací akci“ se tedy na univerzitě nakonec neodehrály.

Zcela evidentně především díky tlaku veřejnosti, nikoli „zásahu“ z oficiálních míst. A navzdory mediální podpoře satanistů. Pochopitelné zděšení katolické bostonské arcidiecéze komentoval totiž tisk velmi ironicky, zatímco děkanka univerzity s příznačným jménem Faustová se vyjádřila, že jde sice o „odpornou akci“, kterou ale v rámci svobody slova a projevu nemůže nijak zakázat.

Veřejný „bengál“, který vypukl, byl ale takový, že organizátoři, říkající si Klub pro extenzi kulturních studií, museli vše přesunout jinam. Samozřejmě, že „barikádu“ proti dalšímu otevřenému útoku na základní prvky křesťanské civilizace postavila především alternativní média. Ostatně o celé věci neinformovala ani v Čechách hlavní média včetně „veřejnoprávní“ ČT – ale Protiproud. Stejně jako o zamýšleném „pochodu na Washington“.

pp

Čtěte ZDE: Občanská válka v USA? Rozbuška doutná: Chystá se Pochod na Washington. Stráví Obama texaský řízek po ukrajinsku? Nebo je všechno jinak?

Chrám Satanův na Harvardu

Mluvčí organizace Chrám Satanův, která chtěla černou mši na Harvardu uskutečnit, prohlásil, že mši satanisté pouze přesunuli do blízkého klubu a univerzitní spolek ji nebude financovat. To by bylo samo o sobě vítězstvím „hlasu lidu“ – nicméně deník The Boston Globe, který si informace hodlal ověřit z první ruky, vyzpovídal v okamžiku, kdy se měla „mše“ konat, telefonicky zaměstnance klubu, jenž prohlásil, že členové Chrámu jen „chlastají na baru“ a zatím „si nikdo na nic nestěžuje“.

Zda šlo o krycí akci, nebo zda satanisty skutečně přešla chuť, těžko říct. „Všichni, kdo nejsou členy Chrámu Satanova, se dost vyděsili,“ vysvětlil uraženě mluvčí satanistů. „A já jim to ani nemám za zlé, protože nejspíš dostávali spoustu opravdu hnusných e-mailů a nemyslím, že něco takového čekali.“

Satanisté se zkrátka drží postupu, jenž lze vyjádřit českým příslovím „drzé čelo lepší, než poplužní dvůr“. Dělají ze sebe oběti rozvášněného davu „fanatiků“ a dokonce se jejich mluvčí vyjádřil, že „mnoho satanistů jsou aktivisté za práva zvířat, vegetariáni a umělci s velkým společenským cítěním.“ Rozhodně zajímavá poznámka pro každého, kdo se zabývá pozadím většiny takzvaných nevládních organizací (NGO).

Někdo však rozhodně prokázal společenské cítění: paralelně s nakonec neuskutečněnou černou mší prošlo Bostonem procesí o mnoha tisících účastníků všech křesťanských denominací, které skončilo mohutnou oslavnou mší v kostele sv. Pavla těsně za univerzitními „hradbami“. Do přeplněného kostela se nacpalo kolem 1 500 věřících, včetně děkanky Faustové, které se nepochybně ulevilo. „Lid“ to zase jednou udělal za ni.

pp

Čtěte ZDE: Amerika: Těsně před výbuchem? Kovboj Bundy prohlašuje, že černoši patří na bavlníková pole. Mediální hysterie vrcholí. Vypukne druhá občanská válka?

Operace Americké jaro

„Operace Americké jaro“ (OAS) údajně také činí vše ve jménu „lidu“. Je však otázkou, zda si „lid“ dá říci. Od chvíle, kdy Cliven Bundy prohlásil o černoších cosi, o čem se obyčejně nepíše a „zuřivá“ média se chytila na vějičku, aby to o týden později pochopila, je mediální blokáda rančera i akce, která je s ním spojená, absolutní.

To by samo o sobě nevadilo. Jenže den před konáním „Operace“ je ticho i na nezávislých médiích typu infowars.com či Daily Sheeple. A Facebook Amerického jara má stále něco přes dvacet tisíc příznivců. Nemluvě o oficiálním diskusním fóru, kde jdou diskutující v lepším případě do tisíců. Pokud Washingtonem projdou původně avizované miliony, bude to tedy hodně velké překvapení.

Nepřipravuje se (údajně) ani policie v místě konání akce. Hůře však – jak píše jeden z nezávislých amerických bloggerů, sami organizátoři přiznávají, že si ani nezažádali o povolení svolat na daný den demonstraci. Údajně jej obejdou tím, že se do Washingtonu demonstranti dostaví ve skupinkách po dvaceti a méně osobách.

Skupinka tatíků z Jihu

Že by jim nebylo povolení uděleno, je poměrně jasné. Fakt, že o něj ani nežádají, však mluví spíše ve prospěch toho, že akce nemá žádné definované organizační zázemí. Pokud za „rančery“ a bývalým plukovníkem Rileym nestojí žádné vlivné osobnosti či kdokoli organizačně zdatný, pak je docela logické a možné, že za několik měsíců se zkrátka nepodaří informovat a přesvědčit dostatečný počet lidí. „Protiproudy“ se často tvoří léta. Ne však – jak doufají  oponenti, zanechávající na Facebooku OAS „stopu“ plnou gramatických chyb – proto, že by protestující byli „jen skupinka cvoků a tatíků z Jihu, kteří si kdovíproč rádi hrají na vojáčky“.

Nejen v Evropě, ale i v Americe se pod povrchem cosi vážného děje a tlak – či spíše protitlak – vůči systematické destrukci občanských svobod narůstá.

Nejde jen o farmáře Bundyho, ale třeba i o protesty „kovbojů a Indiánů“ v Jižní Dakotě a Nevadě. Nezávislé servery již více než rok informují o narůstajícím napětí, které má potenci přerůst v druhou občanskou válku – a také o tom, že se na ni Obamova administrativa systematicky připravuje:

Národní garda náhle cvičí zásahové scénáře pro případ nepokojů na amerických předměstích.

Už v roce 2011 prošel kongresem zákon, umožňující nařídit stav ohrožení, během nějž budou moci ozbrojené složky zadržovat americké občany bez soudu libovolně dlouho.

V roce 2012 následovalo prezidentovo nařízení, kterým si přisvojil právo konfiskovat veškeré zdroje v zemi (včetně potravin), a to i pokud není stát ve válečném stavu nebo stavu ohrožení.

Ministerstvo vnitra si objednalo tolik střeliva, že by to vyvraždilo celou populaci Spojených států.

Koncentrační "tábory FEMA"

Nemluvě o ještě méně „oficiálních“ tématech, jako jsou „tábory FEMA“, údajné koncentrační tábory na území USA, čekající podle mnoha zdrojů jen na to, až je – po vypuknutí občanské války – naplní „nepohodlní“ občané.

Oficiální média všechny podobné hlasy odsuzují jako „konspirační teorie“, na kterých není ani zbla pravdy – což je prý zřejmé z toho, že se „nikdy nic nestane“. Že před Bílým domem náhle „vypukne Majdan“, je vskutku málo pravděpodobné. Alespoň dnes. Že se něco podobného na řadě míst chystá, je ale stejně tak popisem reality, jako spontánní vznik dnes již velmi silné Tea Party.

Proč ale budou mít tentokrát skeptici zřejmě opět příležitost triumfovat svým: „Vždyť jsem to říkal..?“

Jedno pěkné vysvětlení nabízí známý bonmot jistého jihoamerického prezidenta, když vysvětluje, proč v Americe nehrozí „státní převrat“: Washington je totiž jediné hlavní město na světě, kde nemají americkou ambasádu.

Další, s předchozím související, patří k poučením z „kauzy Snowden“: Amerika je nepochybně na čele „bezpečnostních opatření“ vlády proti svým vlastním občanům. „Ilegální“ odposlechy jsou jen vrcholkem ledovce. Pod hladinou je skryt rozsáhlý systém „technologického policejního státu“, který má připraveny nejrůznější alternativní plány pro potlačení jakékoli akce k obnově původních občanských svobod. V Evropě si k tomu „vynalezli“ Evropskou unii. Také účinný plán.

Nepočítá však s tím, že podstata lidské svobody je nezničitelná. A že právě proto „žádný plán nikdy nevyjde“.

Budeme vše dál pozorně sledovat.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky