Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Chovancovy „kvóty pro ženy“ měly zakrýt šanci na levnější benzín: Pracuje jeho kolega Dienstbier již na kvótách pro homosexuály? Kdo míchá socialistům smrtící koktejl?

Chovancovy „kvóty pro ženy“ měly zakrýt šanci na levnější benzín: Pracuje jeho kolega Dienstbier již na kvótách pro homosexuály? Kdo míchá socialistům smrtící koktejl?

25. 7. 2014

Tisk článku

Adrian A. Wlczek odhaluje tajemství skandálního postupu vládní koalice ve sněmovně a spekuluje, zda premiér, agent Nebureš, pohrozil svému podržtaškovi Sobotkovi smrtí...

Před pár dny jsem se pozastavil nad tím, jak nastupující říšský protektor, alias předseda Evropské komise, doporučil naší vládní koalici, aby do vrcholného orgánu instalovala ministryni Věru Jourovou jen proto, že má příslušné orgány - jinak by EUparteigenossen třeba Evropskou komisi vůbec nesestavili a světlé zítřky by byly v háji. Opravdu jsem nečekal, že by někdo z tuzemských vládních představitelů takovou hloupost ještě dokázal trumfnout. A vida, stalo se. Se skvěle pokrokovým návrhem přišel sociálnědemokratický ministr vnitra Milan Chovanec: na všech volebních kandidátkách musí být povinně určité procento žen, jinak zatrhneme stranám státní příspěvky!

pp

Bílý pes Chovanec

Divím se, že pan ministr nešel ještě dál. O kvótách ve státních i soukromých firmách se již mluvilo. Proč neudělat totéž třeba v médiích, jejichž vydávání by se v případě nenaplnění kvóty mohlo po soudružsku zatrhnout? Ještě štěstí, že na nezávislé webové servery zřejmě vládní pracky nemají šanci dosáhnout. Nerad bych si měnil jméno na Adriana A. Wlczeková. A propos, kde jsou stranické kvóty pro homosexuály, transgender a jiné menšiny? Na jejich uzákonění už doufejme pilně pracuje Chovancův ministerský a stranický kolega Jiří Dienstbier...

Právě sledujeme asistovanou sebevraždu sociální demokracie doslova v přímém přenosu. Normálně bych se na ni díval snad i s jistým uspokojením. Jenže to, co jim právě podává smrtící koktejl, je nejspíš ještě mnohem horší

Pomiňme nyní totální hloupost toho genderového výkřiku, který snad v současném rozložení sil Poslanecké sněmovny nemá šanci projít (pravda, abychom se nedivili), a pojďme se spíš podívat, co je za tím. Nejdřív mě napadlo, že pan Chovanec při všech těch operacích pozbyl kromě metráku sádla a metru kůže také části mozku, to se někdy stává. Daleko spíš ale posloužil jako takzvaný „bílý králík“ pro média. Bílý králík (někdy též bílý pes) funguje tak, že se médiím předhodí nějaká absolutní marginalita jen proto, aby se dočasně přesměroval jejich zájem od nějakého skutečného problému.

Nelze si totiž nepovšimnout, že ministr Chovanec pronesl svůj výrok ve chvíli, kdy na Lidový dům dopadla atomová bomba v podobě nedopatřením schválené novely, která snižovala daň z pohonných hmot – a tím je měla zlevnit. Rozumné opatření, dalo by se říct. Ne tak pro levicovou vládu Andreje Babiše, která, stejně jako minulá levicová vláda Miroslava Kalouska, má v plánu daně pouze drasticky zvyšovat. Norma, kterou navrhl poslanec ČSSD Milan Urban a která prošla i hlasy některých sociálních demokratů, způsobila ve vládní koalici skutečné peklo. Babiš pro své duchem mdlé voliče, kteří se snad omylem začali těšit na levnější benzín, vytáhl osvědčenou mantru „nebude na důchody“ a svému podržtaškovi Sobotkovi zřejmě pohrozil smrtí.

pp

Čtěte ZDE: Pohlavní aritmetika v přímém přenosu: Nejsi ničím? Staň se ženou! Angažuje Andrej Babiš vousatého buřt-zpěvačku? Odhalení: Ve vysokých patrech EU neplatí ani přírodní zákony

Klub ČSSD a parta nesvéprávných negramotů

Loutkový taképremiér údajně křičel na své poslance, že jestli napodruhé nebudou hlasovat jinak, padne vláda. Médiím řekl něco na ten způsob, že ta parta nesvéprávných negramotů, myšleno poslanecký klub ČSSD, vlastně nevěděla, o čem hlasuje a hlasování se musí zopakovat. Došlo tak ke kardinálnímu znásilnění parlamentní demokracie přímo na parlamentní půdě: O zákonu se hlasovalo podruhé a ustrašení poslanci ČSSD už předem „dostali noty“, co si mají myslet „podle svého nejlepšího vědomí a svědomí“. V Česku se to možná stalo poprvé, ale v rámci EU nic nového. Vzpomeňme třeba na opakované irské referendum o Lisabonské smlouvě.

Jenže některým novinářům, kterým to stále ještě trochu myslí, a které si agent Nebureš ještě nekoupil, to celé zřejmě začalo vrtat hlavou. Mohli by si snad dát do souvislostí, že podle Ústavy se sice dá hlasování zpochybnit „bezprostředně po hlasování“ a samotný termín „bezprostředně“ se sice dá vykládat všelijak, ale rozhodně neznamená „hodinu a půl poté“. A mohlo by jim dojít, že tohle už pro naši zemi znamená skutečný průšvih. Proto musel přijít bílý králík v podobě ministra Chovance, který ze sebe vysypal nesmysl o kvótách na kandidátky.

Mimo jiné je to jen další důkaz toho, že právě sledujeme asistovanou sebevraždu sociální demokracie doslova v přímém přenosu. Normálně bych se na ni díval snad i s jistým uspokojením. Jenže to, co jim právě podává smrtící koktejl, je nejspíš ještě mnohem horší.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky