Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Stránky z tajného deníku: Nejen sankce proti Rusku. Evropský úředník chce zákaz alkoholu po dobu Ramadánu. Diskriminace strak musí skončit!

Stránky z tajného deníku: Nejen sankce proti Rusku. Evropský úředník chce zákaz alkoholu po dobu Ramadánu. Diskriminace strak musí skončit!

5. 8. 2014

Tisk článku

Jindřich Husička přináší další úvahy zástupce bruselského lidu – tentokrát v duchu „byrokratického humanismu“ – týkající se nejen společných oslav svátků

Mnohé to možná překvapí, ale Evropská unie se nezabývá jenom vymýšlením dalších sankcí proti Rusku, aby tak „dohnala a předehnala“ bratrské Spojené státy ve fatálních hospodářských potížích a přivedla opět svět do požehnaného stavu „jaderné studené války“. Nezapomíná v tvůrčím rozletu ani na další oblasti našich životů, jež, hrůza, zatím nejsou dostatečně „regulovány“. Stránky z tajného deníku evropského úředníka o tom dobře informují:  

pp

Svátky v EU je třeba sjednotit

Většina evropských zemí reguluje otevírací dobu velkých supermarketů a obchodních center. Myslím, že je zapotřebí toto snažení napříč Unií sjednotit. Není možné, aby například Česká republika neděli co neděli zneužívala konkurenční výhody, kdy jsou brány obchodních domů v sousedním Německu zavřené.

Komise se nyní zabývá mým návrhem, aby zůstaly všechny obchody během svátečních dnů zavřené. Je povinností bruselských úředníků občanům umožnit nerušený odpočinek nejen o nedělích, ale také během všech evropských svátků.

Evropa je multikulturní, proto (pokud chceme nadále slavit např. tradiční Vánoce) musíme akceptovat i potřeby našich muslimských spoluobčanů. Součástí mého návrhu je proto také zákaz prodeje alkoholu po celé Evropě v období Ramadánu

Za tímto účelem také navrhuji dny pracovního klidu sjednotit v celém společenství. Je nepřípustné, aby každý stát slavil své vlastní svátky. Tato dosavadní praxe je jednoznačným podkopáním integrační myšlenky! V současné době o této problematice diskutujeme a výsledkem tohoto dialogu na úrovni vrcholných představitelů EU bude označení dnů v kalendáři, které budou uznány  evropským svátkem.

Evropa je multikulturní, proto (pokud chceme nadále slavit např. tradiční Vánoce) musíme akceptovat i potřeby našich muslimských spoluobčanů. Součástí mého návrhu je proto také zákaz prodeje alkoholu po celé Evropě v období Ramadánu.

Podle studie, kterou si Komise nechala vypracovat, můžeme díky sjednoceným svátkům očekávat výrazný růst evropské ekonomiky. Občané zároveň budou mít čas významné dny strávit ve společnosti své rodiny. Muslimské svátky, které budou pro Evropany zajímavým zpestřením, zároveň umožní lépe poznat toto přátelské náboženství, a dostaneme tím také další možnost obohacení islámskou kulturou.

pp

Čtěte ZDE: Lék na krizi i zdraví: Evropská unie v noci vypne elektřinu. Kdo spí, nezlobí. A proč EU dobře věděla, že Island přileze ke křížku? Tajné dokumenty hovoří...

Čtěte ZDE: Z deníku eurobyrokrata: Odhalené záměry Bruselu, které svět neměl znát: Konečně víme, na čem jsme! Budeme regulovat horko a vyplácet muslimy

Zatočme se stereotypy

Nedávno jsem se vrátil ze služební cesty, kdy jsem navštívil všechny nové členy EU a zvláště v České republice jsem se setkal s nebezpečným paušalizováním. Rozhodl jsem se proto iniciovat vytvoření nové směrnice, která by tomuto trendu učinila přítrž.

Během své návštěvy Prahy a Olomouce jsem několikrát zaslechl, že někdo krade jako straka. Toto xenofobní rčení vychází z předpokladu, že straky obecné (latinsky Pica pica) z čeledi krkavcovitých v důsledku své záliby v lesklých věcech zcizují majetek.

Jsem ochoten připustit, že má část Čechů se strakami špatnou zkušenost, ale chovejme se jako humanisté. Neodsuzujme celý živočišný druh na základě několika negativních zkušeností.

Jaký je význam rozdělování ptáků na straky a "nestraky"? Je cílem tohoto označení pošpinit určitou skupinu ptáků? Podle mého názoru nemůže Evropská komise této praxi přihlížet.

Navrhuji přestat používat pejorativní spojování jednotlivých živočišných druhů s trestnou činností. V rámci tohoto opatření bude Komise nadále zvažovat zavedení směrnice, která by jednotlivým členským státům doporučila zanést do legislativy zákaz rozlišování jednotlivých biologických řádů a druhů.

Věřím, že díky těmto opatřením podpoříme evropský humanismus a odstraníme nebezpečné stereotypní smýšlení některých skupin v rámci celé naší pokrokové evropské civilizace.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky