Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Františkovo krédo: Vpřed do propasti! Sešrotovat nauku, prodat svátosti a spásu. Popularita na úkor církve, lichotky radikální levice a zvaní imigrantů. Iluze se definitivně rozplynuly. Nová epocha úpadku

Františkovo krédo: Vpřed do propasti! Sešrotovat nauku, prodat svátosti a spásu. Popularita na úkor církve, lichotky radikální levice a zvaní imigrantů. Iluze se definitivně rozplynuly. Nová epocha úpadku

16. 10. 2016

Tisk článku

Antonio Socci komentuje zcela viditelný a prokazatelný stav, do kterého František dostal současnou církev

Migrace, ke které dal Bergoglio povel r. 2013 na Lampeduse, způsobuje podle svědectví afrických biskupů těžké ochuzení afrických zemí a stupňující se problémy v Evropě. Jeho pozvání vyvolalo u Afričanů klamnou jistotu, že budou vítáni, a v Evropě vede k sociálnímu zemětřesení.

Jako všichni ideologové levice, Bergoglio odmítá vidět realitu. Skutečnost totiž musí neúprosně utopit jeho teorie a jeho rozmary. Libuje si v lichotkách klubů radikální levice, ale nevidí, jak roste odpor proti jeho politice.

Zmar a zkáza

V minulých dnech se slovo „Úpadek“ objevilo v souvislosti s jeho osobou jako titulek článku v listu New York Times, liberálním deníku, který dosud vystupoval jako sympatizant jihoamerického papeže. Fakta tedy promlouvají jasnou řečí.

Edirotial Matthewa Schnitze, katolického intelektuála, připomíná, že když byl argentinský papež zvolen, mnozí mu předpovídali „Františkův efekt“, který přivede zpět do církve mnoho ztracených ovcí.

Bergoglio věřil, že k dosažení tohoto cíle musí obejmout všechny ideologické módy radikálních hnutí (od apokalyptického ekologismu, k pauperismu a třetímu světu) a pak sešrotovat katolickou nauku, prodat svátosti a spásu za posezónní výprodejní cenu.

Když to spustil, vracejí se mu ovce do ovčince? Schmitz tvrdí, že v USA k něčemu takovému vůbec nedošlo.

Dokonce podle posledního výzkumu specializovaného centra Georgetownské univerzity, ve srovnání s rokem 2008 - navštěvovalo kostely 23% katolíků a po osmi letech jen 22% (stejný fenomén se prokázal i v Evropě).

Ještě horší je to s mládeží. Došlo k poklesu z 50% na 41%. Jak se zdá, mladí se vzdalují od víry.


Čtěte ZDE: Už i světská média se ptají: Je tento papež katolík? Historický podpis převrací morální zákon. Bude chtít zrušit eucharistii? František stojí za Lutherem. Vítači migrantů stojí za Františkem. Podzim bude chladný

Čtěte ZDE: Věřící na trnité cestě: Rouhavé řečnění v římské bazilice. Nečestnost, chyba poznání, nebo latentní schizofrenie papeže Františka? Nářek ovcí bez pastýře. Řekne někdo DOST?

Hluchý a nebezpečný

Je to ovšem také proto, vysvětluje Schmitz, že Bergoglio ustavičně ponižuje církev, kněze, biskupy, kardinály i věřící, a tyto invektivy jen demoralizují katolíky a pro ty, kteří se od církve vzdálili, nepředstavují žádný důvod k návratu.

Od doby, kdy Bergoglio ustavičně napadá katolickou nauku a katolické rity, je málo důvodů k tomu, aby se lidé řadili u zpovědnic a vstávali ráno na mši.

Podobná deziluze se týká reforem kurie. František si vybudoval svou popularitu na úkor církve. Je populární v laicistických médiích a v salonech zapřísáhlých nepřátel církve. Bilance lichotek tohoto světa je triumfální, ale duchovní bilance církve za jeho pontifikátu dokumentuje úpadek.

Dokládá to také fiasko jeho Jubilea. A přece i v tomto případě Bergoglio jako tvrdohlavý kápo ideologizované strany je hluchý ke všem signálům úpadku a ke všem výzvám a protestům, které přicházejí ze strany věřících, biskupů i kardinálů, a to i tento týden.

Vpřed do propasti! To je krédo hrdého pohlavára, který se usadil v katolické církvi a udělal si z ní osobní vlastnictví.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky