Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Odsouzen k smrti: Další případ lékařské vraždy? Zabíjení ve znamení pokroku. Nepředstavitelná křivda a utrpení blízkých. Víra jediným zdrojem síly. Boj s krvácejícím srdcem. Cynická pravidla covidových omezení

Odsouzen k smrti: Další případ lékařské vraždy? Zabíjení ve znamení pokroku. Nepředstavitelná křivda a utrpení blízkých. Víra jediným zdrojem síly. Boj s krvácejícím srdcem. Cynická pravidla covidových omezení

23. 1. 2021

Tisk článku

Patricia Gooding-Williams hovoří se sestrou dalšího člověka, kterého se britský zdravotnický systém raději rozhodl zabít, než aby mu umožnil vrátit se na léčbu domů

„Svět se musí dovědět, že můj bratr chce žít.“ „Nemůžu uvěřit, že je legální někoho takového zabít.“ Zadržovala slzy a omlouvala se za svou angličtinu, když s námi mluvila sestra R.S., která žije v Anglii; telefonicky hovořila pro Quoidiana Daily Compass o smutném příběhu svého bratra, který v listopadu loňského roku dostal infarkt.

Hlas v telefonu několikrát utichl a utopil se v slzách. Slyším, jak její dcera, vnučka R.S., utěšuje svou matku a povzbuzuje ji, aby pokračovala. Její svědectví líčí krutý a nelidský právní systém Spojeného království, který oficiálně tvrdí, že jedná se soucitem a v nejlepším zájmu pacientů. Sestra R.S. naopak říká, že stále „nemůže uvěřit, že je legální takového pacienta zabít“, a že „má v úmyslu pokračovat v boji, dokud bude nějaká naděje“.

Lékaři v nemocnici v Plymouthu řekli, že stav vašeho bratra se rychle zhoršuje; víte, jak je na tom skutečně právě teď?

Nejsem schopna to říct. Už nemáme k němu přímý přístup, ani nemůžeme vidět jeho lékařské dokumenty. NHS Trust komunikuje jen s našimi právníky a oni mi pošlou e-mailem, jaká rozhodnutí byla učiněna o životě mého bratra. Lékaři rozhodují, jaké informace máme povoleno znát. Omezení kvůli Covidu brání návštěvám nemocnic, ale v případě pacientů na konci života jsou omezení zrušena, aby se členové rodiny mohli rozloučit se svými blízkými. Jakmile jsme zahájili soudní řízení, abychom zachránili umírajícího, lékaři nám řekli, že to již není případ konce života, takže pro nás platí omezení Covid. Už ho nemůžeme navštívit. Omezení se nevztahují na jeho manželku, protože ta souhlasila, že se jedná o případ konce života, ale nevíme, jestli za ním dochází, nebo ne.

Kdy jste naposledy viděli svého bratra? 

Navštívili jsme ho na Štědrý den. Zlomilo mi to srdce. Podpora života, voda a výživa, byla pozastavena pouze den předtím. Když mě a mé děti viděl vstoupit do místnosti, rozplakal se. Dokázali jsme ho uklidnit tím, že jsme s ním mluvili a ujistili ho, že uděláme vše pro to, abychom mu pomohli. Postupně přestal plakat a díval se na nás.

Čtěte ZDE: Dítě odsouzené na smrt: Raději zabít, než si utrhnout ostudu. Malý Evans ne a ne sám zemřít. Proč Britové nechtějí dát Alfiemu šanci? Jakékoli zlepšení krajně nežádoucí. Co je za ptáčka soudce Hayden?

Znamená to, že vás mohl slyšet a rozumět tomu, co říkáte?

Určitě nás mohl poslouchat a rozumět nám. V té době byl uvězněn ve svém těle, ale jeho oči sledovaly každý náš pohyb, a když jsme se pohybovali z jedné strany postele na druhou, navázal s námi zrakem kontakt. Můj bratr chce žít. Nechápu, proč chtějí, aby zemřel.

Tvrdě bojujete za záchranu R.S. odvoláním k britským soudům a Evropskému soudu pro lidská práva (ECHR) ...

Chci zachránit svého bratra, naše matka a sestra, které žijí v Polsku, to také chtějí. Nechápu, proč je NHS tak odhodlaná nechat ho zemřít. Na jeho obranu se postavila také polská vláda. Nabídli sanitku, aby ho bez nákladů pro Velkou Británii odvezli zpět na léčbu do Polska. Přesto odmítli. Je to v této zemi cizí občan, mohl by jít domů, aniž by mu vznikly nějaké náklady a pro zdravotnictví by to znamenalo menší zátěž, ale nepustí ho, chtějí ho mrtvého. Nechápu jejich logiku. Viděli jsme, že chce žít, a to je ze všeho to nejsmutnější. Bojujeme za to, aby žil svůj život a budeme bojovat až do konce.

Byli lékaři alespoň soucitní a chápaví ohledně vaší touhy starat se o svého bratra?

Po pěti dnech v kómatu se stav mého bratra začal zlepšovat, otevřel oči, ale lékaři nám řekli, že to je konec života. Nechtěli čekat, až se to zlepší. Bylo nám řečeno, že nemáme na vybranou v lékařských rozhodnutích, která jsou činěna v jeho „nejlepším zájmu“. Řekli nám, že naše chování je neetické, protože jim způsobujeme stres a bolest tím, že odmítáme nechat jej jít. Pravdou je, že mu nikdy nechtěli dát šanci. Nemohu říci, zda měli nějaký soucit s R.S. nebo s námi. Bylo to, jako bychom lékařům stáli v cestě v tom, co mají dělat.

Čtěte ZDE: Liberální pokrok: Zavraždit babičku lze, i když se brání. Jen ji rodina musí přidržet. Legální genocida na Západě. Lidé si na otřesné historky zvyknou. Nikdo nemá zodpovědnost. Už se jde i na děti. Benelux - náš vzor?

Naznačila polská vláda, že by mohla podniknout další kroky poté, co EULP zamítne odvolání?

Naše rodina je velmi vděčná polské vládě za její podporu. Polský generální konzul se také pokusil navštívit mého bratra, aby se ujistil, že jsou dodržována jeho práva. 18. ledna proběhlo u NHS Trust soudní jednání, které mělo zabránit polskému generálnímu konzulovi v přístupu k R.S. Polský generální konzul chtěl zařídit, aby byl můj bratr vyšetřen polským lékařem. Manželka R.S. také polskému konzulovi řekla, že souhlasí s žádostí, ale soudce Cohen rozhodl ve prospěch Trustu. Řekl, že další návštěvy by v této fázi nebyly v zájmu pacienta.

Situace vyvolala v Polsku značnou publicitu. Noviny a televize o případu pravidelně informomují a ukazují jeho fotografie a videa. Poláci jsou šokováni, co se děje s jedním z polských občanů ve Velké Británii. Doufám, že se naše vláda znovu zasáhne výzvou proti Spojenému království, což by mohlo zachránit mého bratra a v budoucnu chránit Poláky v zahraničí. Záchrana jednoho života by zachránila mnohé.

Bohužel čas se krátí, neztratili jste naději na záchranu života svého bratra?

Ne, nevzdali jsme se a nevzdáme, dokud bude naživu. Každý den se modlím k sv. Janu Pavlu II., aby mi dal sílu a pomohl nám všem vyřešit tuto situaci tak, aby můj bratr mohl žít svůj život do přirozeného konce. Můj bratr se jednou setkal s Janem Pavlem II. na soukromé audienci ve Vatikánu. Fotografie z tohoto setkání vždy nechával vystavené, byl na to velmi hrdý. Moje katolická víra je mým zdrojem síly. Samozřejmě doufám, že EULP přijme naše poslední odvolání požadující, aby případ R.S. byl svěřen jinému soudci. Za to se také modlím. Také vkládám svoji naději do polské vlády, která tvrdí, že je pro-life, a která tak bude prokazovat, že je skutečně pro-life, jak říká. Konečně, i můj bratr mi dává naději, protože bojuje o přežití a chce, abychom bojovali s ním a za něj.

Nevzdám se, dokud v něm bude život, ale láme mi to srdce.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky