Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Mnichovská zrada podruhé: Vše minulé musí být zdiskreditováno. Duka: Co to má vše znamenat? Němečtí biskupové pokračují v revoluci. Dukův příklad pro všechny ostatní. Václav Klaus: Děkuji vám, kardinále, nelze mlčet!

Mnichovská zrada podruhé: Vše minulé musí být zdiskreditováno. Duka: Co to má vše znamenat? Němečtí biskupové pokračují v revoluci. Dukův příklad pro všechny ostatní. Václav Klaus: Děkuji vám, kardinále, nelze mlčet!

13. 2. 2022

Tisk článku

Włodzimierz Redzioch upozorňuje na snahu ještě více pošpinit papeže Benedikta XVI. opětovně napadeného německými progresivisty papeže Bergoglia a na jeho nebojácnou obranu ze strany Kardinála Duky

Od začátku hanebných a instrumentálních útoků proti Benediktu XVI. po zveřejnění zprávy o zneužívání dětí v mnichovské arcidiecézi se na obranu emeritního papeže ozvalo jen málo hlasů. Proto je třeba upozornit na rozhodný postoj pražského arcibiskupa a primase České republiky, dominikánského kardinála Dominika Duky.

Je to kardinál velkého formátu: Za komunismu byl pronásledován, odsouzen za svou pastorační činnost, ve vězení se spřátelil s budoucím prezidentem Václavem Havlem. 26. dubna bude arcibiskupovi 79 let, ale papež František s jeho odchodem do důchodu nespěchá, přestože rezignaci podal už téměř před čtyřmi lety.

Kardinál Duka se rozhodl protestovat proti zacházení s Benediktem XVI. v mnichovské arcidiecézi zveřejněním poznámky na internetových stránkách pražské arcidiecéze (Prohlášení kardinála Dominika Duky k obvinění Benedikta XVI.). Český primas veřejně obvinil mnichovského a freisingského arcibiskupa (Reinhard Marx), místní kurii a předsedu německého episkopátu (Georg Bätzing) z hanobení starého papeže a poškozování jeho pověsti.

Takto reagoval český primas na dopis Benedikta XVI. zveřejněný v úterý 8. února a na připojenou analýzu, v níž právníci a spolupracovníci emeritního papeže krok za krokem vyvracejí obvinění vznesená proti němu ve zprávě o zneužívání v mnichovské arcidiecézi.

Kardinál Duka si nebere servítky. Jeho protestní nóta proti útokům na Benedikta XVI. nese příznačný název "Mnichov podruhé zradil", čímž srovnává vše, co se dnes v Mnichově děje, se smutně proslulou konferencí, která se konala v Mnichově v roce 1938 a skončila dohodou, jež vedla k připojení rozsáhlých území Československa k nacistickému Německu: tehdy zemi zradily západní státy, Francie a Velká Británie.

Také český primas zvolil jako úvodní slova svého prohlášení slova svého hrdinného předchůdce kardinála Josefa Berana: "Nemlčte, arcibiskupe!". A současný český kardinál se parafrází těchto slov sám oslovil: "Starý kardinále, nemůžete mlčet, musíte křičet!".

Čtěte ZDE: Mýtus a realita papeže Benedikta XVI. trvá: Chtěl zachránit církev před modernisty? Proč „slezl z kříže“? Znal celé tajemství z Fatimy. Revolucionář František byl připraven již před ním

A pražský arcibiskup vskutku křičí. S velkou lítostí přiznává, že způsob, jakým mnichovská arcidiecéze využila Zprávu, je pro něj jedním z největších zklamání, které v římskokatolické církvi zažil. Zdůrazňuje, že ve Zprávě, která pravděpodobně stála statisíce eur, byl Benedikt XVI. nespravedlivě pomluven a poškozen. Dopředu bylo zajištěno, aby tato zpráva nemohla být vykládána v Benediktův prospěch. "Co to má všechno znamenat?" ptá se kardinál Duka a oznámil, že celou záležitost podrobně rozebere v článku v německém časopise Die Tagespost - což se také vzápětí stalo.

Doufejme, že tento hořký výkřik rozhořčení nad perfidními a neoprávněnými útoky proti emeritnímu papeži, které bohužel organizuje především část biskupů z jeho vlasti a z jeho církve, bude příkladem pro ostatní biskupy světa.

Václav Klaus: Dopis Kardinálu Dukovi

 

Vážený pane kardinále,

již jsme se řadu týdnů neviděli, naposledy při Vaší velmi milé návštěvě našeho institutu v polovině prosince loňského roku, ale nyní cítím potřebu vyjádřit Vám svůj dík a ocenit Vaše mimořádně přesvědčivé vystoupení na obranu papeže Benedikta XVI., který je už po několikáté předmětem útoku progresivistických sil a seskupení. 

Vaše včerejší rezolutní a jasné vystoupení v německém týdeníku Die Tagespost si zaslouží stejně nevyhýbavou pochvalu, a to nejen zevnitř katolické církve, ale i ode všech z nás, kterým jde o pravdu a její obhajobu. 

Papeže Benedikta XVI. jsem si vždy nesmírně vážil a vážím dosud. Po nedávném neopodstatněném útoku progresivistů všeho druhu na australského kardinála Pella je útok na papeže Benedikta XVI. pokusem znevážit – pod záminkou boje proti selháním některých jedinců v katolické církvi – další významnou instituci světa, která soudobému vzepětí progresivismu dosud vzdoruje. Jsem přesvědčen, že nelze mlčet, neboť mlčení bylo už mnohokráte cestou k prosazení do té doby zdánlivě nemožného.

Vážený pane kardinále, ještě jednou Vám děkuji za Vaše vystoupení.

S úctou 

Václav Klaus




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky