Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Pod válečnými mračny: Co řekla Panna Maria na Ukrajině? Bude národ znovu trpět? Cynická hra velmocí. Bude NATO chtít dojít až do Moskvy? Ukrajinská Fatima. Modlitby obyčejných lidí

Pod válečnými mračny: Co řekla Panna Maria na Ukrajině? Bude národ znovu trpět? Cynická hra velmocí. Bude NATO chtít dojít až do Moskvy? Ukrajinská Fatima. Modlitby obyčejných lidí

20. 2. 2022

Tisk článku

Lorenzo Bertocchi tlumočí poselství nejvyššího představitele řeckokatolické církve na Ukrajině a upozorňuje v této souvislosti na jedno málo známe mariánské zjevení

Tváří v tvář válečnému větru kázal před několika dny otec a hlava řeckokatolické církve na Ukrajině Jeho Blaženost Svjatoslav Ševčuk věřícím shromážděným v patriarchální katedrále Kristova vzkříšení v Kyjevě. Připomněl, že letos uplyne 35 let od zjevení Hruševu. 

"Někteří z vás si jistě vzpomenou," řekl Ševčuk, "že i v temných dobách Sovětského svazu přišla Matka Boží k našemu lidu do Hruševa. A dnes toto zjevení nazýváme ohlášením naší svobody. Tehdy se zdálo, že nám Panna Maria zjevila Boží plán pro Ukrajinu, že se říše zla zhroutí. A to se nestalo dílem člověka, ale dílem Božím."

Arcibiskupova slova jsou důležitá, zvláště když se vrátíme k oněm zjevením, málo známým na Západě, ale velmi zajímavým pro pohled na dějiny. Ještě před Fatimou, 12. května 1914 se ve vesnici Hrušev, 85 kilometrů severozápadně od Lvova u polských hranic, odehrálo mariáské zjevení. Panna Maria se zjevila 22 lidem, kteří v té době kosili svá pole, a nabídla věřícím velmi důležité poselství, které bylo předehrou k poselství, jež bylo později, v roce 1917, předáno třem pastýřským dětem ve Fatimě.

"Bude válka. Rusko se stane zemí bez Boha. Ukrajina jako národ bude 80 let strašně trpět a bude muset přežít světové války, ale potom bude svobodná." To jsou slova, která prý Panna Maria pronesla k 22 rolníkům na polích, slova, která jsou přesným proroctvím: Rusko se po bolševické revoluci v roce 1917 skutečně stalo bezbožnou zemí. A ateističtí vůdci Kremlu se dopustili strašlivých zločinů na ukrajinském lidu. Proběhl Golodomor, během něhož miliony lidí pomalu umíraly hlady. Mezi 30. a 50. lety 20. století byly miliony Ukrajinců zatčeny, odsouzeny a deportovány do gulagu, kde měli zemřít nebo prožít dlouhá léta utrpení. Došlo také k čistkám, zničení ukrajinských kostelů, pravoslavných i katolických, k obrovskému zpustošení a utrpení, které Ukrajině způsobila nacistická a sovětská armáda během druhé světové války, po níž následovaly nové vlny pronásledování po anexi západní Ukrajiny a k mnoha dalším hrůzám.

Čtěte ZDE: Tajemná třetí část předpovědi: Proroctví z Fatimy se postupně naplňuje. Veliké světlo za noci. Jak vypadají duše v pekle? Co se nesmíme dozvědět - a proč?

Přesně rok po černobylské havárii se Panna Maria v Hruševu zjevila znovu. Dne 26. dubna 1987 se Panna Maria zjevila dvanáctileté Marii Kyzynové. Dívka si všimla podivného světla, které vycházelo ze zrušené kaple poblíž zahrady jejího domu, kterou komunistický režim v roce 1947 uzavřel pro bohoslužby. V tomto zjevení prý Panna Maria oslovila ukrajinský lid: "aby vás utěšila a řekla vám, že vaše utrpení brzy skončí. Ukrajina se stane svobodnou zemí".

Zde je tedy možné lépe pochopit slova, která včera pronesla Její Blaženost, v celém jejich významu. "Vzpomínáme, jak byla Ukrajina vzkříšena silou Boží milosti," řekl Ševčuk, "obnovena její státnost, její katolicita, za kterou bojovaly celé generace našich předchůdců. A my víme, že to bylo Boží dílo."

Na závěr se pomodlil: "Bože, tyto tvé skutky jsou stejně neodvolatelné jako tvé vzkříšení z mrtvých. Dnes tě prosíme: navzdory našim hříchům či zásluhám, tak jako jsi nám před 35 lety hlásal svobodu, před 30 lety jsi nám ji dal, zachovej nám ji i dnes. Chraňte Ukrajinu, chraňte naše lidi. Nedbej na naši spravedlnost nebo hříšnost, ale pohleď na svatost své církve-mučednice, svého lidu, který jsi přišel spasit."

Musí se z Ukrajiny nyní skutečně stát křižovatka bezbožných geopolitických zájmů? Bude NATO skutečně trvat na tom, aby mělo své základny co nejblíže Moskvě, aby zavřelo Rusko do klece? Bude se Rusko v této válce nervů bránit a vtrhne na Ukrajinu?

Bude muset ukrajinský lid opět tolik trpět?

Možná to ve Washingtonu a Moskvě nevědí, ale Bůh nikdy nezradí volání modlitby. Dějiny se někdy rozhodují tam, kde to člověk nejméně čeká.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky