Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vražedný rozsudek konečně zrušen: Za 50 roků desítky miliónů zabitých. Celé generace. Vraždili plně vyvinuté děti v šestém i sedmém měsíci těhotenství. Katolík Biden: Tragický omyl. Trump: Je to Boží vůle. Blýská se na časy?

Vražedný rozsudek konečně zrušen: Za 50 roků desítky miliónů zabitých. Celé generace. Vraždili plně vyvinuté děti v šestém i sedmém měsíci těhotenství. "Katolík" Biden: "Tragický omyl". Trump: "Je to Boží vůle." Blýská se na časy?

25. 6. 2022

Tisk článku

Ivan Poledník přináší dobrou zprávu z USA, kde po dlouhých desetiletích legalizovaného zabíjení dětí dosáhla "konzervativní kontrarevoluce" přirozeného světa důležité vítězství - i když jen částečné a s vědomím, že jedna vlaštovka ještě jaro nedělá...

Nejvyšší soud USA svým historickým rozhodnutím zrušil rozhodnutí Roe vs. Wade z roku 1973, které legalizovalo potraty. Rozhodnutí ponechává státům možnost zakázat přerušení těhotenství. "Ústava nepřiznává právo na potrat," uvádí se v rozhodnutí, v němž se opakuje, že "pravomoc regulovat potraty se vrací do rukou lidu a jeho volených zástupců". Soudní dvůr rozhodl šesti hlasy proti třem.

pp

Vzhledem k tomu, že nyní neexistuje zákon Kongresu regulující potraty na federální úrovni, bude se každý stát moci rozhodnout, zda potraty povolí, zda je zakáže vždy nebo za určitých okolností.

Prohlášení amerických biskupů

Konference katolických biskupů Spojených států, která se loni rozdělila v debatě o přístupu ke svátostem pro katolické politiky, kteří podporují tzv. politiku volby (politicky korektní výraz pro zabíjení neviňátek, pozn. PP) , hovořila o "historickém dni v životě naší země". V prohlášení podepsaném předsedou, arcibiskupem José H. Gomezem z Los Angeles a arcibiskupem Williamem E. Lorim z Baltimoru, předsedou Komise pro aktivity pro život, se uvádí: "Téměř padesát let Amerika prosazovala nespravedlivý zákon, který umožňoval některým rozhodovat o tom, zda jiní mohou žít nebo zemřít; tato politika vedla ke smrti desítek milionů nenarozených dětí, generací, kterým bylo upřeno právo narodit se.

"Amerika byla založena na pravdě, že všichni muži a ženy jsou si rovni a mají Bohem dané právo na život, svobodu a hledání štěstí," zdůrazňují biskupové. "Modlíme se, aby naši volení zástupci přijali zákony a politiku, které podporují a chrání ty nejzranitelnější z nás."

PP

Čtěte ZDE: Blesk na okamžik rozzářil tmu: Válka proti nenarozeným dostala v USA direkt. Je dítě lidská bytost, nebo jen součást ženského těla? A co vakcinace? Pro tu to neplatí? Kontrarevoluce zvedá hlavu. Změní se nakonec v občanskou válku?

"První myšlenka", píší Gomez a Lori, je opět za "ty malé, jejichž životy byly od roku 1973 vzaty", ale také za "všechny ženy a muže, kteří trpěli kvůli potratu": "Jako církev musíme sloužit těm, kteří čelí těžkému těhotenství, a obklopit je láskou." Biskupové poděkovali "bezpočtu obyčejných Američanů ze všech společenských vrstev", kteří v průběhu let "pokojně spolupracovali na vzdělávání a přesvědčování svých sousedů o nespravedlnosti potratů, na nabízení pomoci a poradenství ženám a na úsilí o alternativy k potratům, včetně adopcí, pěstounské péče a veřejné politiky, která skutečně podporuje rodiny". Rozhodnutí Nejvyššího soudu je podle nich také plodem jejich modliteb, obětí a podpory.

"Jejich práce pro věc života odráží vše, co je v naší demokracii dobré, a hnutí pro život si zaslouží být zařazeno mezi velká hnutí za sociální změny a občanská práva v historii našeho národa," píší dále v dopise. A dodávají: "Nyní je čas začít budovat Ameriku po referendu. Nyní je čas zahojit rány a napravit společenské rozpory; nyní je čas na promyšlenou reflexi a občanský dialog a na to, abychom společně budovali společnost a ekonomiku, která podporuje manželství a rodiny a kde má každá žena podporu a prostředky, které potřebuje, aby mohla s láskou přivést na svět své dítě."

pp

Čtěte ZDE: Boj za životy dětí vrcholí: Proč "kdosi" ukradl a vynesl připravovaný nález Nejvyššího soudu USA? Stejná metoda: Zakrýt zločiny covidismu, vakcinace a války proti Rusku. Biden je katolík? Ta, která rozdrtí hlavu hada, je s námi...

Lidé z rodiny: "Vražedný rozsudek konečně zrušen"

Mario Adinolfi, národní předseda organizace Popolo della Famiglia (PdF), v Itálii k rozsudku uvedl: "Je to důležitý den pro právo a právo na život. Rozhodnutí Nejvyššího soudu USA o potratech je historické, ale nenechme se zmást zbytečnými dramatizacemi, které si vymyslely zájmové skupiny. Jde jen o to, že jednotlivé státy budou nyní demokraticky rozhodovat o tom, jak budou potraty regulovat; nebude povinné povolovat je až do 24. týdne (šestiměsíční dítě, plně zformované), jak tomu bylo dosud v USA.

Kliniky plánovaného rodičovství z tohoto neomezeného práva na potrat prosperují a od roku 1973, kdy rozsudek Roe vs. Wade tyto zákroky povolil, zde bylo provedeno mnoho z 62 milionů operací, které ukončily život dítěte v děloze. Nyní bylo toto vražedné rozhodnutí konečně zrušeno na konci soudního sporu, v němž chtěl stát stanovit hranici na 15 týdnů. Připomínám, že v Itálii je zákonem stanovena hranice 12 týdnů 194. Zastánci potratů považovali hranici 15 týdnů za nepřijatelnou a požadovali, aby byla zachována hranice 24 týdnů a v některých státech se šlo s pozdními potraty ještě dál.

Šest soudců Nejvyššího soudu USA zcela správně zrušilo rozhodnutí, které povolovalo neomezené potraty, a ponechalo rozhodnutí, jak je ve federálním státě, jakým jsou USA, nevyhnutelné, na demokratickém rozhodnutí obyvatel jednotlivých států. Jsou kapsy plné miliard dolarů z klinik plánovaného rodičovství, které jsou hlavním sponzorem prezidentských kampaní kandidátů Demokratické strany, včetně Joea Bidena, bolavé? My, lidé z rodin se můžeme jen radovat. Byla učiněna přítrž hrůze, kdy v USA bylo každé páté počaté dítě zabito v děloze. Konečně se formuje všeobecné právo na narození".

Čtěte ZDE: Boj o klima: Boj za zabíjení i našich dětí. Ideologická kolonizace Třetího světa. Jak vypadá humanitární pomoc dle OSN. Na klimasummitu půjde o peníze na potraty. Ve jménu zelené depopulace

Donald Trump: "Je to Boží vůle"

"Dnešek je smutným dnem pro zemi i pro Nejvyšší soud," prohlásil prezident USA Joe Biden, podle něhož zrušení rozsudku ve věci Roe v. Wade "tragickým omylem" vzalo ženám "právo volby u lékaře, bez omezení politiky".

Podle předsedkyně Sněmovny reprezentantů USA, demokratky Nancy Pelosiové, jde o "kruté" a "pobuřující" rozhodnutí. Rozhodnutí Nejvyššího soudu je "urážkou" žen, protože potraty jsou "právem již padesát let".

Barack Obama rovněž kritizoval Nejvyšší soud a obvinil ho z "útoku na základní svobody milionů Američanů".

"Život zvítězil," říká Mike Pence, americký viceprezident v Trumpově vládě.

"Odvážné a správné rozhodnutí, historické vítězství pro ústavu a společnost," tvrdí předseda republikánů v Senátu Mitch McConnell.

"Tleskám tomuto historickému rozhodnutí, které zachraňuje životy," napsal na Twitteru šéf republikánů ve Sněmovně reprezentantů Kevin McCarthy.

"Je to Boží vůle," řekl Donald Trump.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky