Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Noční můra bez konce: Bojovnice za smrt v Akademii pro život? Útoky zvenčí, rozvrat zevnitř. Jak demokraté zapalují kostely. Dvojí metr. Američané se mají nač těšit. A co my? Fatální rozkol je patrný již všude

Noční můra bez konce: Bojovnice za smrt v Akademii pro život? Útoky zvenčí, rozvrat zevnitř. Jak demokraté zapalují kostely. Dvojí metr. Američané se mají nač těšit. A co my? Fatální rozkol je patrný již všude

23. 10. 2022

Tisk článku

Radomír Malý komentuje stupňující se sprosté a brutální útoky v USA na odpůrce "vraždění neviňátek", což dále stupňuje rozklad a rozpory v Církvi, s nimiž souvisí i aktuální šokující zpráva z Říma

Od zveřejnění rozsudku Nejvyššího soudu, který ruší nemožnost jednotlivých států USA zakázat potraty, bylo během jediného měsíce zaznamenáno více než 100 útoků na katolické kostely a centra prolife, poskytující pomoc těhotným ženám. Sněmovna reprezentantů, v níž mají převahu demokraté, v této souvislosti odmítla návrh republikánů na rezoluci zavazující vládu prezidenta Bidena podniknout přísnější opatření proti vzrůstajícímu násilí a proti agresorům a vandalům.

Tyto zločiny nezačaly až po vyhlášení rozsudku Nejvyššího soudu. Ještě předtím, když v květnu unikla informace o tom do médií, jich bylo spácháno přes 50, do dneška úhrnem tedy skoro 200. Jedná se hlavně o požáry, vandalismus a zastrašování soudců a politiků. Soudce Brett Kavanaugh, jeden z těch, kteří hlasovali pro zrušení rozsudku z r. 1973 legalizujícího potraty bez omezení, se málem stal obětí atentátu.

Dvojí metr

„Octlo se to mimo kontrolu,“ prohlásil Mike Johnson, poslanec Sněmovny reprezentantů za republikánskou stranu, který byl hlavním redaktorem zmíněné rezoluce. Podle jeho vyjádření má teď „radikální levice“ volnou ruku dopouštět se nekontrolovaného násilí vůči všem obráncům nenarozeného života od organizací prolife až po Katolickou církev. Dodejme jen, že značnou část center pro život, která pomáhají v těžkých situacích těhotným ženám a jejich dětem, jež nosí pod srdcem, provozují katolické organizace.

Čtěte ZDE: Skandál ve Vatikánu: Potratová aktivistka dostala metál. Dokáže toto papež vysvětlit? Kultura smrti ovládla Církev. Výprodej rytířských řádů započal? Svatý stolec mlží a mlčí

Odsouzeníhodná je v této souvislosti činnost mainstreamových médií. Kdykoliv dojde k jakékoliv výtržnosti z rasových důvodů, ihned volají po zpřísnění opatření, když ale dochází k agresi proti obráncům nenarozeného života a Katolické církvi, hrají „mrtvého brouka“. Každý ostřejší výrok politika nebo církevního hodnostáře proti potratům nebo proti genderu či stejnopohlavním svazkům je ihned pranýřován, ale když viceprezidentka Kamala Harrisová napadá obránce nenarozeného života jako odpůrce demokracie a stoupence totality, je vše v nejlepším pořádku. Takže pravověrní katolíci a obránci nenarozených v USA se ještě mají na co těšit. 

Rozkol

Katolický episkopát je rozdělen. Na jedné straně stojí sanfranciský arcibiskup Salvatore Cordileone, biskup z texaského Tyleru Joseph Strickland a další, kteří - přesně podle kodexu kanonického práva - odmítají podávat sv. přijímání propotratovým politikům, jak ukázal nedávno arcibiskup Cordileone v případě předsedkyně Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové, na druhé straně kardinálové Blase Cupich z Chicaga, Wilton Gregory z Washingtonu nebo Robert McElRoy ze San Diega, kteří v rozporu s Církvi hlásají, že toto je věc „individuálního svědomí“.

Žel jejich pozici podpořil nedávno i papež František, který reagoval na kritiku mnoha katolíků, že Pelosiová přijímala Tělo Páně 29. června v Římě při mši jím sloužené. I když nepopřel, že se takoví politikové nacházejí v rozporu s katolickou naukou, obhajoval tak jako uvedení američtí kardinálové jejich „osobní svědomí“. Biskupové, kteří hájí důsledně katolickou nauku o ochraně nenarozeného života, to budou mít tedy těžké nejen mezi svými kolegy v biskupské konferenci, ale i v Římě.

Boj o život lidských bytostí mezi početím a porodem, vystavených nebezpečí vraždy, proto nekončí. Ani uvnitř Katolické církve.

Čtěte ZDE: Soros útočí na Nejvyšší soud USA: Každého ochránce života vyloučit ze společnosti! Co nejvíce ilegálů pro vítězství ve volbách? Liberálové se vztekají. Oslava demokracie na Den nezávislosti? Klasik: Je třeba tasit meč

Šílený pontifik úřaduje 

Papežská akademie pro život byla jedním z velmi mála pozitivních výtvorů pokoncilní doby. Není překvapivé, že se zrodila z nápadu dr. Jerôma Lejeuna, jednoho z největších hrdinů obrany života, který ji navrhl Janu Pavlovi II. a byl jmenován jejím prvním předsedou.

Od příchodu Františka se nová Papežská akademie pro život stala líhní odporu proti katolické morální nauce: od antikoncepce přes homosexualitu až po potrat a jiné věroučné otázky neexistuje ani jedna, v níž by Akademie pod vedením arcibiskupa Vincenza Paglii nezpůsobila pohoršení.

Teď František jmenoval její nejnovější členy, mezi nimi radikálně levicovou ekonomku Marianu Mazzucatovou, Italku žijící ve Spojených státech. Mazzucatová je zapřisáhlá ateistka s vazbami na Světové ekonomické fórum a hlasitá zastánkyně potratů. Po největším vítězství amerických katolických laiků a jejich spojenců za mnoho desetiletí - poté, co Nejvyšší soud USA zvrátil zvrhlé a vražedné rozhodnutí v případě Roeová vs. Wade - se Mazzucatová na Twitteru připojila ke kritikům nového rozhodnutí a k protikřesťanským výrokům, které v této souvislosti zazněly.

Zdroj: 1, 2.




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky