Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Obři v Bibli: Nebyl to jen David a Goliáš. Däniken dál  bájí o Mimozemšťanech. Obcovali se ženami padlí andělé? Ale jak? Přes muže? A jsou mezi námi dodnes? Svědectví amerického vojáka: Měl přes 4 metry. Sbohem, Darwine!

Obři v Bibli: Nebyl to jen David a Goliáš. Däniken dál bájí o Mimozemšťanech. Obcovali se ženami padlí andělé? Ale jak? Přes muže? A jsou mezi námi dodnes? Svědectví amerického vojáka: Měl přes 4 metry. Sbohem, Darwine!

22. 9. 2024

Tisk článku

Matej Gavlák konstatuje, že "obři" popisovaní v Bibli opravdu existovali, nemluvě o tom, že na řadě míst patrně stále existují, jak o tom svědčí svědectví cestovatelů a vojáků, kteří se s těmito tvory setkávají, a ptá se, zda jde o jeden ze způsobů, jakými padlí andělé-démoni pronikají do naší materiální reality

V Bibli, jak známo, jsou významné zmínky o existenci „obrů“. V 6. kapitole knihy Genesis se doslovně uvádí:

„V té době byli na zemi obři – ba i později – a když Boží synové obcovali s lidskými dcerami, ony jim rodili obry.“ (Gn 6,4)

David a Goliáš

Když slyšíme příběh o Davidovi a Goliášovi, většinou považujeme Goliáše jen za nezvykle vysokého a silného muže, avšak určitě ne za jednoho z těchto obrů. V Bibli však je vysloveně zaznamenána Goliášova výška a ta mluví sama za sebe. V První knize Samuelové se dočteme: „Z tábora Filištínů vystoupil muž, jménem Goliáš z Getu. Byl vysoký šest loktů a jednu píď. Na hlavě měl přilbu, oblečený byl do šupinatého krunýře. Váha krunýře byla pět tisíc šekelů kovu.“ (1S 17,4–5)

Na první poslech nám tato čísla nic neříkají. V Písmu svatém vydaném Spolkem sv. Vojtěcha v roce 2004 je zajímavá poznámka, že zmiňovaný Goliášův krunýř vážil podle přepočtu 42 kilogramů. To je již neobvyklá hmotnost, pokud si uvědomíme, že brnění středověkých rytířů nevážilo více než 25 kilogramů (World History Encyclopedia). Samozřejmě, bojovník se musel umět ve své zbroji dobře pohybovat a být pružný, takže s takovou hmotností navíc by ledasjaký člověk do bitvy nešel.

Ještě zajímavější je však údaj představující nám výšku Goliáše, která byla „šest loktů a jednu píď“. Když si do známého vyhledávače zadáme větu v angličtině: „Jak vysoký byl podle Bible Goliáš“, zjistíme, že to byly téměř 3 metry, konkrétně 2,97 metru! Goliáš byl tedy zřejmě o polovinu vyšší než David.

Utajené kostry

Opět pro srovnání: nejvyšším v naší době známým člověkem byl muž jménem Robert Wadlow, který měřil 2,72 metru. Asi každý už viděl černobílou fotografii obrovského muže stojícího vedle ženy střední velikosti. Nuže, tento člověk byl stále nižší než Goliáš. Wadlowova výška mu však také způsobovala obrovské problémy. Neustále pociťoval bolesti, měl velmi špatnou motoriku, potíže se srdcem a tak dále. Zkrátka, po stránce výkonnostní to byl Goliášův pravý opak.

TOHLE SI NESMÍTE NECHAT SI UJÍT!

Protiproud TV v sobotu odvysílal dlouho očekávané pokračování rozhovoru Petra Hájka s výjimečnou osobností české (a dnes již i světové) "alternativní" zdravotní scény Jiřím Černotou. Můžete si pustit kdykoli.

V pořadu Zdraví v Protiproudu se od něj kromě jiného dozvídáme o unikátních novinkách ve vývoji a produkci fascinujících zcela přírodních prostředků na posílení těla i ducha - včetně dosažení praktické dlouhověkosti.

 Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Většina z nás už určitě viděla záběry koster „neobvykle vysokých lidí“, které archeologové objevili - aby je rychle skryli v zapečetěných archivech a skladech. Důvod je zřejmý: Tyto objevy jaksi nesedí do pohádky o evoluci (Darwinova dávno vyvrácená Teorie o původu druhů), a naopak nahrávají Bibli.

Je ale možné, že obři nejsou jen reliktem dávné minulosti, ale že v odlehlých částech naší planety možná žijí dodnes, případně vyhynuli jen ve velmi nedávné minulosti?

Na platformě YouTube se před časem objevil mimořádně zajímavý kanál s názvem Wartime Stories, věnující se různým prapodivným historkám, které vyprávěli vojáci sloužící po celém světě. Najdeme zde příběhy o námořnících sloužících na nukleárních ponorkách, kteří tvrdili, že v jejich ponorkách viděli přízraky. Jiný příběh hovoří o exorcistovi, který byl zavolán vymítat ďábla v kasárnách, či příběh ruských vojáků, kteří během své služby natrefili na prapodivnou obludu.

Trhali Japonce na kusy?

Mezi těmito videi jsou dvě věnovány i příběhům vojáků, kteří tvrdí, že na vlastní oči viděli právě obry. Název videa – „Japonští vojáci viděli obry požírající lidi v džungli“ mluví sám za sebe. Bitva o Guadalcanal, jeden ze Šalamounových ostrovů v Tichém oceánu na sever od Austrálie, patří mezi nejzajímavější kapitoly II. světové války.

Když začali mít na ostrově navrch Američané, Japoncům nezbývalo nic jiného, než se stáhnout do středu ostrova, kde dodnes dominuje téměř neprobádaná džungle. A právě tam měli natrefit na zuřivé obry, kteří japonské vojáky neváhali zabíjet a požírat.

Podle svědectví... „vojáci naráželi na obří dlouhovlasé tvory. Tito obři byli popisováni jako 2,4 až 4,5 metru vysocí…, v rukou měli obrovské dřevěné hole, oštěpy a jiné primitivní zbraně. Když na ně Japonci narazili, obři na ně nemilosrdně útočili, drtili je svými těžkými holemi, kopali je, s křikem je odnášeli pryč, nebo je dokonce trhali a jedli zaživa na místě.“

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

Bohužel se nepodařilo najít záznamy, ani přeživší japonské vojáky, kteří by tyto hrůzostrašné historky  potvrdili. Nicméně místní obyvatelé Guadalcanalu vždy tvrdili, že v hlubinách džungle jejich ostrova se krvelační obři skutečně nacházejí. Vyprávěli o tom mnoho příhod.

Ještě zajímavějším je druhý snímek o obrech s názvem „Šokující příběhy vojáků a operátorů dronů“. To hovoří hned o několika setkáních amerických vojáků s krvelačnými obry v horských masivech Afghánistánu.

Obr se šesti prsty

Kolem roku 2006 se v prostředí americké armády začaly šířit zvěsti o tom, že několik vojáků mělo během patroly v afghánských horách v roce 2002 narazit na obrovského silného muže, doslova obra. Ten měl surovým způsobem zabít jednoho z vojáků, ale zbytek jednotky „obra“ rozstřílel. Následně měl být obr převezen na tajnou vojenskou základnu a zúčastnění museli podepsat přísahu mlčenlivosti. Mluvilo se o „otevřeném tajemství mezi vojáky, kteří sloužili v Kandaháru v roce 2002“.

3. prosince 2008 odvysílal reportér George Noory v pořadu Coast to Coast rozhovor s anonymním vojenským pilotem vrtulníku, který potvrdil, že svou transportní helikoptérou CH-47 Chinook převážel mrtvolu zmíněného velikána. Tělo a hlavu obra, který byl zabalen a položen na paletě, přímo neviděl, ale viděl části těla, které vyčuhovaly, tedy ruce a nohy. Uměl také odhadnout jeho výšku a především - znal hmotnost svého nákladu.

"Z druhé ruky vím, že ta bytost dostala prvního vojáka, který na ni narazil," říká v rozhovoru. „Druhý voják šel za ním a když se dostal blízko, obr na něj zaútočil, ale jak říkám, mám to z druhé ruky… Viděli jsme, že to byl obrovský muž.  Jeho ruce vypadaly jako ty lidské, byly velmi špinavé a především - měl šest prstů.“

Braňme se, nepodvolení!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí právě ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Sledujte ZDE: Občanská sebeobrana nepodvolených: Že klesla inflace? Lež! Necpat peníze fialové černé díře do chřtánu! Banky zběsile nakupují. I ta česká. Proč? Zlatý standard pro každého. Co se zlatem ve válce? Národ sobě i Protiproudu!

Čtyřmetrové monstrum s červenou bradou

Podle velikosti palety měl pilot dobrou představu o velikosti ruky a nohou, které z ní vyčuhovaly. Odhadl, že nohy měly nejméně 70 cm (!) a byly na nich jakési sandály. Také si přepočítal, že osoba s takovou nohou mohla měřit kolem 3,65 metru. Přesně však znal hmotnost obra: „Co vám můžu říct, je hmotnost té bytosti. Když jsme ji nakládali do stroje, měla asi 15 tisíc liber. Když si odečteme hmotnost palety, dostaneme přibližně 11 tisíc liber.“ (4 989 kilogramu).

Pilot si také pamatoval hrozivý zápach, který z mrtvoly vycházel a musel být nesnesitelný pro vojáka, který ji měl hlídat v nákladovém prostoru vrtulníku. Když se ho moderátor zeptal, kam byl  převezen, pilot si nebyl jistý, ale měl pocit, že to bylo na leteckou základnu ve státě Ohio. V Ohiu je skutečně jedna letecká základna s názvem Wright-Pattersonova letecká základna, která byla zmiňována vícekrát v souvislosti s různými paranormálními jevy.

V roce 2016 se také na platformě YouTube objevila nahrávka, na které anonymní hlas říká, že byl jedním z vojáků, kteří se dostali do kontaktu s tímto obrem. Muž vzpomíná, jak šli po "kozami vyšlapané cestičce", když na jejím konci narazili na jeskyni, před kterou byly kosti a vybavení vojáka, který se v horách ztratil a kterého měli vypátrat. Vojáci se před jeskyní rozptýlili pro případ, že by šlo o past. Najednou z jeskyně vyběhl obr. „Byl to muž vysoký 12 stop (3,65 m) až 15 stop (4,5 m). To  monstrum, mělo červenou bradu, dlouhé vlasy pod ramena rovněž šarlatově červené a utíkal naším směrem. Byl tak skutečný!“

Ve videu „Šokující příběhy vojáků a operátorů dronů“ je několik příběhů, kdy zejména operátoři dronů a jiných přístrojů viděli něco, co bychom  mohli nazvat obry: zjevně silnou a nadlidsky vysokou postavu, často s nějakou zbraní v podobě oštěpu. V jednom příběhu voják vyprávěl, že v dalekohledu viděl postavu, která byla „vyšší než okolní stromy“.

I v komentářích k videu jsou i zajímavé příspěvky. Mnozí čtenáři podle vlastních slov viděli na různých odlehlých místech (např. v horách v Nepálu) něco, co by šlo označit za obra. Jeden z komentujících si všímá:

Jak vznikli obři?

Z historie je doloženo, že Nearchos (jeden z generálů Alexandra Velikého) viděl velké chlupaté muže, když se plavil přes řeku Indus nedaleko Pákistánu. Říkal, že byli od hlavy k patě pokryti vlasy a jako oblečení nosili kůru stromů. Myslím si, že obři jsou podobní chlupatým mužům, kterým říkáme Bigfoot nebo Sasquatch.“

Vraťme se však zpět na začátek: Jak měl vlastně takový obr podle Bible vzniknout? V Písmu svatém je jistá zmínka, která je však těžko rozluštitelná: „V té době byli na zemi obři – ba i později – a když Boží synové obcovali s lidskými dcerami, ony jim rodily obry. To jsou hrdinové dávných dob, slavní muži.“ (Gn 6,4)

pp

Trička Protiproudu ve velikostech M, L, XL a 2XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Cena 300 Kč + poštovné. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v Praze v Opletalově ulici.

Na první pohled to vypadá, jako by Bible naznačovala, že obři vznikali spojením padlých andělů s lidskými ženami. Jenže démoni jsou duchové. Nejenže tedy nemají fyzická těla, ale podle různých svědectví exorcistů nemají ani pohlaví.

Autor a katolický apologeta z youtubového kanálu I miss Christendem si však ve svém videu Obři možná existují, všímá, že mnozí církevní Otcové, jako sv. Justin Mučedník, sv. Ireneus z Lyonu, sv. Klement Římský a sv. Ambrož byli také toho názoru, že obři vznikali spojením padlých andělů s lidskými ženami.

Padlí andělé obcovali s lidskými dcerami

„Přestože andělé nemohou mít fyzický styk s ženami, existuje ženský sexuální démon jménem succubus, který zdánlivě může mít styk s mužem, u kterého mu odebere jeho životodárnou látku.

Tento démon se pak zjeví ženě jako mužský sexuální démon incubus a oplodní ji získanou látkou. Výsledkem takového spojení by měl být zrod normálního lidského dítěte. Nevím, jak z této situace může vzniknout obr, ale padlí andělé obcující s lidskými ženami produkujíce tak obry – to se minimálně jeví jako možnost, zvláště, porovnáme-li to s biblickou zprávou.“

I miss Christendem souhlasí s názorem, který má na tuto biblickou stať z knihy Genesis dokonce i sv. Tomáš Akvinský. Totiž že uvedená stát je metaforou na styk svatých mužů z rodu Seta se ženami z rodu Kainova. Toto podání však nevysvětluje biblickou zprávu o obru Goliášovi, jakož i další zmínky o obrech v  Písmu. Na závěr proto jen ještě jeden citát z videa „Šokující příběhy vojáků a operátorů dronů“:

„Goliáš nebyl jediným obrem. Zápisy o králi Davidovi staré 3000 let naznačují, že byly i jiné pozůstatky dávné rasy obrů proti kterým David a jeho muži bojovali a zabíjeli je v pozdějších bitvách. Proti obrům bojovali i Mojžíš a Jozue. Obři často bývali nazýváni „rafaité“, protože byli potomky obra jménem Rafa.

Další obr byl zabit bratrem krále Davida, Jonatanem, v bitvě u Getu, rodišti Goliáše. Podobně jako obr z Kandaháru, i tento byl popsán jako vysoký muž se šesti palci na každé ruce a šesti prsty na každé noze, dohromady 24.

Tak, jako byl Goliáš v čele armády, lze očekávat, že vůdce kmene bude ten největší, nejzuřivější a nejsilnější ve skupině. To by vysvětlovalo, proč byl obr jménem Og jmenován králem v  regionu Bašán, severozápadně od Galilejského moře v dnešní Sýrii.

Jak víme, že byl obrem? Jozue o něm napsal, že byl jedním z posledních rafaitů. Třetí kniha Deuteronomie o něm říká, že měl železnou postel, zřejmě proto, že by potřeboval něco silnějšího než dřevo. Jeho postel měla 3,9 metru na délku a 1,8 metru na šířku...“

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

NEJČTENĚJŠÍ

Na začátek stránky