Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Pučistická Národní garda střílí ve Slavjansku už i do dětí. Použil kyjevský režim v Mariupolu chemické zbraně? Referendům v doněcké a luhanské oblasti se nepodaří zabránit. Co potom?

Pučistická Národní garda střílí ve Slavjansku už i do dětí. Použil kyjevský režim v Mariupolu chemické zbraně? Referendům v doněcké a luhanské oblasti se nepodaří zabránit. Co potom?

10. 5. 2014

Tisk článku

Redakce Protiproud informuje o pokračujícím dramatu na východě Ukrajiny, kde dále přibývají desítky obětí kyjevských „komand smrti“, o nichž česká média nadále „objektivně“ mlčí

Situace na východě Ukrajiny se před zítřejšími referendy o samostatnosti doněcké a luhanské oblasti stále více dramatizuje. Pučistická vláda, v jejímž pozadí stojí desítky amerických „poradců“ a speciálních bojové jednotky ze Spojených států, chtěla za každou cenu zabránit konání lidových hlasování. V této souvislosti se se kyjevský režim  uchyluje i k takovým „protiteroristickým akcím“, jako bylo čtvrteční přepadení tiskárny, kde se tisknou volební lístky.

Otevřené akce CIA v Doněcku

Podle zaměstnanců, kteří útok přežili, vnikl do budovy tiskárny v Doněcku speciální oddíl profesionálů z „Pravého sektoru“. Zlikvidoval ochranku tiskárny a zničil více než milion hlasovacích lístků. Speciálními bombami potom útočníci odpálili celou tiskárnu, aby zničili tiskařské stroje. Podle svědků se ozbrojenci dorozumívali anglicky. Je tedy možné, že šlo o jednu ze speciálních amerických jednotek Rangers, které se do „protiteroristické operace“ na východě Ukrajiny stále více zapojují.

PP

Oběžník ruského ministerstva obrany z minulého týdne například referuje, že Spojené státy odmítly repatriovat těla 13 zabitých vojenských operativců CIA. Ti zahynuli, když jejich helikoptéru na okraji Slavjanska sestřelili povstalci. Vrtulník se pokoušel do bojové zóny Slavjanska vysadit operativce CIA, kteří měli převzít velení a řízení operace.

Ze čtrnácti operativců CIA na palubě obou vrtulníků Mi-17, přežil jen jeden. Předběžně byl identifikován jako jistý kapitán Savujlov, jeho výslech však odhalil, že ve skutečnosti jde o  zaměstnance americké společnosti Greystone Ltd. Co je tato firma zač? A co dělá na Ukrajině?

Zdrogovaní žoldáci?

Greystone Ltd., „poskytuje šikovné profesionály a služby managementu programů nezbytných k provozu vrtulníků, k ochranné bezpečnosti a pro výcviková řešení zákazníků v náročném prostředí,“. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov už minulý měsíc konstatoval: „Přišly zprávy, že z USA dorazilo na Ukrajinu několik stovek agentů soukromé vojenské organizace Greystone.“

Mezitím přímé zapojení amerických speciálních jednotek na Ukrajině potvrdil i německý Bild. Podle zprávy ruského ministerstva vnitra jsou tato „komanda smrti“ používána „k podněcování chaosu a teroru“ mezi lidmi ve východních regionech. Tito vyškolení chladní zabijáci postupují při přepadových akcích v civilních městských čtvrtích společně s neonacisty z Pravého sektoru. Členové domobrany, říkají, že se chovají, jako by byli pod vlivem drog.

Zabijáci prvního sledu

Tyto zabijácké jednotky společně s kyjevskou s armádou, s Národní gardou a Pravým sektorem vedou hlavní operace proti východoukrajinským městům. S tanky a obrněnými transportéry v zádech se zaměřují především na civilní obyvatelstvo. Komanda smrti prvního sledu řízená americkými veliteli střílí už i do dětí, jako se to stalo ve Slavjansku. Důvodem palby se může stát i svatojiřská stužka na hrudi.

Dvanáctiletý chlapec byl právě ve Slavjansku těžce raněn výstřelem ze samopalu. Podle slov příbuzného utrpěl zranění hrudníku a ramene. V současné době je hospitalizován po náročné operaci. Podle očitých svědků události se procházel po městě s georgijevskou stužkou na hrudi... 

Policisté proti armádě

Další masakr vypukl 9. května hned po oslavách dne vítězství v Mariupolu. Vládní ozbrojenci útočí na civilní obyvatelstvo. Střílejí do obytných čtvrtí z těžkých zbraní a mají na svědomí již desítky mrtvých a stovky těžce zraněných. Smyslem je vyvolat chaos a zastrašit především civilní neozbrojené občany.

Kyjevské síly nasadily těžkou techniku a tanky. Zaútočily na budovu místního ministerstva vnitra, v níž se zabarikádovala policie. Budovu zapálili a poté, co se místní civilisté přišli policistům na pomoc, zahájila armáda palbu i na ně. Tito lidé původně šli uctít Den vítězství. Jakmile však přišly zprávy o střelbě, shromáždili se u policejní stanice, aby projevili podporu několika tuctům místních policistů, kteří odmítli rozkazy z Kyjeva.

Chemický útok „neznámým plynem“?

Během útoku ukrajinské pučistické armády na budovu městské rady v Mariupolu byli příslušníci domobrany vystaveni chemickému útoku. Tvrdí to alespoň vedení vzbouřenecké Doněcké lidové republiky. „Případ použití chemických zbraní kyjevskými úřady spadá v plné míře pod Konvenci o zákazu vyvíjení, výroby, hromadění a používání chemických zbraní“, uvedli povstalci v prohlášení. Ukrajinská média současně oznámila, že několik stoupenců Doněcké lidové republiky, kteří obsadili budovu městské správy v Mariupolu, se otrávilo neznámým plynem. 

Pučistická armáda všude naráží na tvrdý odpor místních občanů, kteří se intenzivně ozbrojují a hodlají bránit svá města a životy. Domobraně se podařilo v Mariupolu získat dokonce tank ukrajinské armády.

Jak dál?

Podobná situace je i v dalších městech na východní Ukrajině, kde se armáda snaží zlomit odpor místních otevřeným terorem. Rusko opětovně vyzývá k ukončení vraždění a k jednání o decentralizaci země. Požaduje po západních pučistických „protektorech“, aby uplatnili svůj vliv v Kyjevě a přivedli jej k zastavení vraždění a k jednání se vzbouřeným východem země.  Lze však těžko předpokládat, že se tak stane. Ukazuje to i jednání Merkelová – Hollande, z něhož vzešlo pouze opakování protiruských frází.

Není divu. Oni totiž kyjevští pučisté vlastně už nemají kam ustoupit. Za krátkou dobu existence jejich nelegitimní „vlády“ se dopustili tolika zločinů včetně masakru vlastního obyvatelstva, že pro ně již ani není cesty zpět. Eskalace občanské války na Ukrajině, stejně jako Druhé studené války mezi Východem a Západem, je proto bohužel pravděpodobnější variantou.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky