Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Likviduje někdo nepohodlné západní bankéře? Co věděli, že museli zemřít? Od začátku roku nepřirozeně zahynulo již 14 významných finančníků. Náhoda, nebo předehra?

Likviduje někdo nepohodlné západní bankéře? Co věděli, že museli zemřít? Od začátku roku nepřirozeně zahynulo již 14 významných finančníků. Náhoda, nebo předehra?

14. 5. 2014

Tisk článku

Redakce Protiproud připomíná znepokojivý fenomén „bankéřských úmrtí“, které se jako podivná epidemie šíří od počátku roku euro-americkým světem

Od ledna letošního roku až do dnešních dnů zemřelo za podivných okolností čtrnáct významných západních bankéřů. Kdo, nebo co stojí za touto docela hrůznou bilancí, zatím není příliš jasné. Co se to v bankéřských kruzích v Evropě a Americe vlastně děje? A proč se o to tak „demonstrativně“ nezajímá ani bulvár?

Deset malých černoušků z bankovního sektoru

Prvním ze záhadných úmrtí byla smrt Williama Broeksmita (58 let), bývalého vrchního ředitele Deutsche Bank AG, který byl 26. ledna nalezen mrtev ve svém domě v South Kensington ve středu Londýna. Policie případ uzavřela jako sebevraždu. Jen pouhý den po něm byl ve čtvrtém patře hotelu Shangri - La v Bankgoku nalezen mrtev jedenapadesátiletý výkonný ředitel nadnárodní korporace Tata Motors Karl Slym. Ve stejný den zemřel po pádu ze střechy evropského ústředí JP Morgan v Londýně Gabriel Magee,  zaměstnanec JP Morgan (39 let).

PP

Koncem ledna byl u mostu Tacoma Narrows Bridge ve státě Washington nalezen mrtev Mike Dueker, padesátiletý šéfekonom US investiční banky. Pátou obětí byl Richard Talley (57 let), zakladatel American Title Services v Centennial v Coloradu, který byl nalezen mrtev a policie konstatovala, že se zastřelil nastřelovací pistolí na hřebíky. Šestou obětí letošního jara se stal komunikační ředitel Swiss Re AG Tim Dickenson. V jeho případě však okolnosti smrti jsou dosud nejasné. Další obětí na jarním seznamu zemřelých bankéřů je ředitel JP Morgan Ryan Henry Crane (37 let), který spáchal údajně sebevraždu v březnu. O jeho smrti nebyly uvolněny žádné podrobnosti kromě krátkého úmrtního oznámení ve Stamford Daily Voice.

Absurdní (sebevraždy) i s rodinou

Dalším na seznamu je třiatřicetiletý bankéř Li Junjie, který v dubnu skočil z ústředí JP Morgan v Hong Kongu. Veřejnost se nedozvěděla nic o příčinách jeho sebevraždy, stejně jako u Jamese Stuarta, Jr. Tento bývalý generální ředitel National Bank of Commerce byl nalezen ve Scottsdale v Arizoně ráno 19. února. Mluvčí rodiny odmítl veřejnosti sdělit příčinu jeho smrti. Údajným skokem pod vlak skončil trader z Midtown Vertical Group Edmund (Eddie) Reilly. Bývalý analytik investičního bankovnictví u JP Morgan, Keneth Bellando, „skočil“ ze 6. patra domu v East Side.

Větší rozruch vyvolalo úmrtí exředitele holandské banky ABN Amro, sedmapadesátiletého Jana Petera Schittmanna, který byl 6. dubna nalezen mrtev spolu se svojí manželkou a dcerou. Policie tvrdí, že nejdříve zabil svou manželku a dceru, načež se sám oběsil. Den po něm, 7. dubna, byl zavražděn osmačtyřicetiletý generální ředitel lichtenštejnské banky Frick & Co. AG, Juergen Frick. Bankéř byl zastřelen za bílého dne na ulici. Zatím poslední „bankéřskou obětí“ se stal 18. dubna třiceti sedmiletý bankovní ředitel Ans-Saint-Nicolas, Benedict Philippens: zastřelen spolu se manželkou a devítiletým synem.

Oběť pěšáka – a další tah 

Co je příčinou těchto podivných „sériových“ úmrtí relativně významných světových bankéřů? Je za nimi pouze šílenství, které ovládá bankovní svět už z jeho podstaty a zkrátka sem tam někoho „dostane“? To těžko: pokud by podivná vlna sebevražd byla „standardem“, sotva by měl za pár let kdo vést banky nebo v nich pracovat. Mohl mít někdo zájem na tom, aby tito lidé už nikdy nepromluvili? To se jeví poměrně pravděpodobné. Jenže - co věděli ti, které „odpravili“, tak důležitého, že někomu stálo za to dát zlikvidovat některé z nich i s celou rodinou? Šlo jen o „ojedinělé“ prorůstání mafie do bankovních kruhů? Byly ostatní případy, údajné sebevraždy těchto úspěšných lidí, opravdu sebevraždami?

PP koláž

Čtěte ZDE: V Británii vám banka nevydá vaše vlastní peníze: Musíte prokázat, k čemu je potřebujete. Brzy to bude i u nás. Babišova vláda jde stejnou cestou

Nevíme. Může jít samozřejmě o sérii neuvěřitelných náhod. Spíše však může jít o signál, že ve finančním světě dochází pod povrchem k mocnému pohybu, který je na první, zběžný pohled těžko pozorovatelný a ještě hůře je rozluštitelný. Vidět budeme až jeho důsledky. Oběti pěšáků jsou však v takových šachových hrách obvykle viditelným signálem ofenzívy.

Ukrajinské souvislosti?

Před bolševickou revolucí v roce 1917 se mocné bankovní domy Rotschildů a dalších velkých hráčů podílely na jejím financování, a poté došlo k dramatickému zametání stop. Představa, že něčemu podobnému dochází i dnes, není nijak fantastická. 

Cílem může být opět, jako v roce 1917, Rusko, předehrou Ukrajina. Že si tam západní bankovní oligarchie zkouší novou „revoluci nanečisto“ se spekuluje od počátku. Není v této souvislosti jistě bez zajímavosti, že k podezřelým úmrtím začalo docházet právě od ledna, poté co Západ spustil „operaci Majdan“ naplno. Zase jen „fantastická shoda okolností“? Mohli snad (někteří) odstranění bankéři o tom vědět více než bylo pro ně zdrávo? 

Odměna za Putina 

Peníze samozřejmě stojí za veškerou současnou politikou. Víru v jejich absolutní moc názorně ilustruje „otec Majdanu“, ukrajinsko-izraelský oligarcha a finančník Igor Kolomojský. Na západní bankéře napojený protektor současné pučistické kyjevské vlády a gubernátor Dnětropetrovska veřejně vypsal odměnu 100 milionů dolarů za odstranění Vladimíra Putina. O tyhle peníze sice asi jen tak nepřijde, spíš si tím říká o zájem médií.  Zato ti, o nichž hlavní média naopak nikdy nemluví, mají nekonečně větší zdroje na odstranění kohokoli. Zvlášť jde-li o veřejně nepříliš známé, ale nikoli bezvýznamné, světové bankéře. 

Ve finančním světě se s velkou pravděpodobností opravdu opět něco nepěkného odehrává. Mělo by nás to zajímat. Může jít ještě o důsledky dramat uměle vyvolané světové finanční a poté i hospodářské krize Západu. Může jít o přípravu další. Může jít o souvislost s ukrajinskou krizí a pozadí financování utajovaných operací. Může jít vlastně o cokoli – včetně statisticky téměř nemožné shody okolností. Nejpodivnější je, že tato „infekce“ nikoho nezajímá, mediální mainstream včetně bulváru na místě prvním.

Bude proto velmi důležité pozorovat, zda tato smrtelná „epidemie“ finančníků bude pokračovat, respektive koho se případně dál bude týkat. Nejlogičtější by podle „historických zkušeností“ bylo, že je předehrou většího divadla. Až se oficiálně zvedne opona, budeme se nalézat v úplně jiné hře. Zdánlivě.

S využitím zdroje zde.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky