Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Pozadí občanské války: U Slavjansku a Doněcku se ve skutečnosti bojuje o břidlicový plyn. Jihovýchod Ukrajiny byl již prodán západním naftařským firmám

Pozadí občanské války: U Slavjansku a Doněcku se ve skutečnosti bojuje o břidlicový plyn. Jihovýchod Ukrajiny byl již prodán západním naftařským firmám

19. 6. 2014

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší závažné informace o kontraktu se západními petrolejářskými giganty, které možná osvětlují, zač Kyjev ve skutečnosti vede válku proti jihovýchodu země

Kyjev dnes ráno jednostranně porušil příměří, které včera stvrdil svým slovem západoukrajinský prezident Porošenko. Zatímco domobrana pochovávala své padlé kyjevská vláda soustředila přes noc obrovské množství těžké techniky včetně tanků a dělostřelectva v okolí Slavjanska a ve 4 hodiny ráno zaútočila na město ze tří směrů.

pp

Příměří? Dosud největší bitva

Nejtěžší boje probíhaly u obce Krasnyj Lyman. Domobrana s lehkými zbraněmi se tam utkala s více než stovkou tanků, obrněných vozidel a dělostřeleckými bateriemi. Útok podporovalo rovněž letectvo a raketové baterie GRAD. Cílem je postup na Doněck. Ten je stejně jako Slavjansk obklíčen tankovými jednotkami a dnes večer se očekává útok na město.

Vše nasvědčuje tomu, že oligarchové si prosadili tvrdý postup. Navzdory Porošenkovým slovům o příměří trvají  na „konečném řešení“, tedy fyzické likvidaci každého, kdo se odmítne podřídit kyjevským pučistům a místním oligarchům. Jak se totiž ukazuje, může mít „vyčišťovací operace" v Doněcké a Luhanské republice kromě geopolitických zájmů USA ještě další temné pozadí.

Za vším hledej Shell a spol

O tom, že jednou z možných příčin občanské války na Ukrajině je i boj o ložiska břidlicového plynu jsme na Protiproudu psali již vícekrát. Nikoli náhodou se nejurputnější boje svádějí právě o Slavjansk, pod nímž leží největší zásoby této strategické suroviny. Jak však ukazuje nedávno zveřejněný materiál o prodeji východoukrajinské půdy západním těžařům, situace je ve skutečnosti ještě mnohem horší, než jsme tušili.

Pokud Shell prohlásí, že pod vaším domem, firmou, sadem nebo polem se může nacházet břidlicový plyn, budete povinni prodat Angličanům svůj majetek za cenu, kterou oni nabídnou. Pokud vás navržená cena neuspokojí, stát je povinen odebrat vám váš majetek násilím a předat ho Shell

Mnohé vysvětluje, že na kontraktu o výprodeji východní Ukrajiny doslova pod nohama tamních nic netušících občanů se podílí britsko-nizozemské konsorcium Shell, jež je známo svými drsnými predátorskými metodami. Vyvolání občanských válek, jako metodu pro neomezené drancování nerostného bohatství vytipované země, používá Shell tradičně. Ostatně jako jeden ze zakladatelů Bilderberg Group k tomu má ty nejlepší možnosti, informace a nástroje v podobě místních kolaborantů.

Svědectví ukrajinského vlastence

„Obracím vaši pozornost na problém, bez jehož řešení nelze zastavit válku, oni ji nezastaví. Pět oblastí Ukrajiny bylo předáno společnostem Shell a Chevron na 50 let, s právem prodloužení! Pod vašima nohama vám prodali zem, není vaše již od 24. ledna 2014 (podle dostupných informací smlouvu podepsal dokonce už Janukovič v Davosu 24. ledna 2013, a ne nová Kyjevská vláda 24.1.2014. Viz např. zde. Poznámka editora.). Válka s Amerikou rukama oligarchů probíhá, kvůli splnění dohodnutých podmínek s těmito petrolejářskými giganty. Světlo na aktivity těchto společností může být vrženo až příliš pozdě:

Dohoda byla podepsána na padesát let, s možností prodloužení. A podle článku 33.3 „Doba důvěrnosti. Bez omezení, týká se využití a zveřejnění informací, které jsou součástí jakýchkoliv dalších dohod, omezení týkající se využití a zveřejnění důvěrných informací, dohodnutých stranami v tomto článku 33, platných po dobu platnosti dohody, přestávající platit pět let po vypršení nebo přerušení této dohody.“ Vše výše uvedené má být zveřejněno za 55 let, pokud se Shell za půl století nebude chtít opevnit na dobu neurčitou.

Přičemž podle článku 2.5.3 dohody nemá vláda právo odmítnout prodloužení této dohody. V dodatku 1 dohody se společností Shell jsou uvedeny přesné souřadnice pozemku vyčleněného pro těžbu břidlicového plynu. Vytvořili jsme podle nich mapu, aby bylo jasné, co přesně se v dokumentu myslí slovy „smluvní pozemek“. Ukázalo se, že jde o území převážně v Doněcké a Charkovské oblasti, o rozloze 7.886 kilometrů čtverečních. Zcela sem spadají dosti velká města Slavjansk, Izjum, Barvenkovo, obrovský kus Kramatorska, část Družkovki a Balaklei, a také desítky a stovky menších osad. Zde je seznam jen těch největších z nich: Gusarovka, Savincy, Červonnyj Oskol, Krasnyj Lyman, Seversk, Jasnogorka, Avdeevka, Krasnogorovka, Orlovka, Kamyševka, Novogrigorovka, Novonikolajevka, Toreckoje, Aleksandrovka, Novoaleksandrovka, Očeretino, Velikaja Kamyševacha, Červonyj Šachťor, Petrovskoje.

Nevolníci

Bohužel jejich obyvatelé ani netuší, že od 24. ledna 2014 jim jejich země již nepatří. Podle článku 37.2 (b) dohody stát zajišťuje: „…V případě, že se pozemky nacházejí v soukromém vlastnictví a vlastníci by nesouhlasili s uzavřením dohod o pozemcích dobrovolně, nebo pokud požadují začlenění do dohod o pozemcích podmínky, které jsou podle odůvodněného názoru provozovatele nepřijatelné, dojde ke zrušení vlastnického práva jejich majitelů, práva na trvalé užívání, pronájem a další práva třetích osob týkající se takovýchto pozemků. Všechny pozemky, kterých se takovéto zrušení týká… budou následně poskytnuty provozovateli v oprávněné lhůtě, na základě dohod o pozemcích, jejichž součástí jsou odůvodněné podmínky.“ Nyní si to přeložme do lidštiny:

Pokud Shell prohlásí, že pod vaším domem, firmou, sadem nebo polem se může nacházet břidlicový plyn, budete povinni prodat Angličanům svůj majetek za cenu, kterou oni nabídnou. Pokud vás navržená cena neuspokojí, stát je povinen odebrat vám váš majetek násilím a předat ho Shell. Již bez jakékoliv kompenzace. Takže vás vykopnou z bytu, domu, kanceláře, firmy. Veškerý cynismus situace nespočívá dokonce ani tak v banditských metodách uvedených v dohodě s Shell, ale v tom, že náklady Angličanů na „získání území“ jim budou kompenzovány státem, na úkor vytěženého plynu: „Takovéto náklady spadají do refundovaných nákladů.“

Jednoduchá matematika

Stejně jako náklady na „provedení státních expertíz a schvalování projektů na úpravy pozemků, technickou dokumentaci se standardním cenovým odhadem pozemků a další nutnou dokumentaci pro předání pozemků“, hrazené státem nebo čerpané Shell z komunálního nebo soukromého majetku. Shell má nárok také na kompenzace „veškerých nákladů souvisejících s úhradami ztrát zemědělské a lesnické produkce“. To znamená, že stát zahraniční společnosti platí z rozpočtových peněz, které by mohly jít například na výplaty penzí a výstavbu školek, veškeré její náklady na přeměnu měst, vesnic, orné půdy, lesů a jezer na životaprosté haldy a jedovatá kaliště. A nedoufejte, že se vám podaří obhájit svá vlastnická práva před soudem! Stát zajišťuje (článek 37.5 (a)) „Přijetí veškerých nezbytných rozhodnutí nebo prováděcích předpisů místní samosprávou“.

Přeloženo: místní rady jsou POVINNY na zapískání z Kyjeva, kladně reagovat na přání Shell odebrat vám váš majetek. Ne náhodou existuje článek devět ukrajinské ústavy, prohlašující nadřazenost mezinárodních dohod nad ukrajinským zákonodárstvím. Soud je proto povinen řídit se nikoliv zákony Ukrajiny, ale podmínkami dohody s Shell, protože článkem 38.3 dohody se stát vzdává své suverenity u „všech soudních rozhodnutí, rozhodnutí mezinárodních komerčních arbitráží, rozhodnutí o provedení předběžného průzkumu, a také při plnění rozhodnutí soudních a arbitrážních orgánů“.

Dohoda s Shell články 5.3.3, 5.6.3, 5.6.4, 7.1 (1) předjímá možnost přičlenit k zóně těžby břidlicového plynu jakýkoliv požadovaný pozemek nacházející se prakticky na libovolném místě Ukrajiny. A stát je povinen ho předat ke zničení okamžitě a bezplatně. Nyní již chápete, jaká práva mají oni a jaká vy? Proč je utajena dohoda o břidlicovém plynu?

Válečné zločiny v zájmu nadnárodních korporací

Podívejte se, jak bohatý je váš kraj, a nikomu nevěřte, že Ukrajina je chudá. Ale položte si otázku, jestli vás nechají žít. Musíte získat půdu zpět! Obracejte se na soudy, žádejte o právní pomoc Rusko, zveřejňujte, za co jste prohlašováni za teroristy – že vám prodali zem pod nohama!

Bijte na poplach na všechny strany! Překládejte informace do angličtiny a rozšiřujte je po internetu, ať si svět uvědomí, proč Barack Obama a spol. konfiskují Ukrajinu! A k čemu slouží „vyčišťovací operace“. Tento termín výstižně charakterizuje princip celé zrůdnosti: vyčistit „zájmové území“ od obyvatel! Je to právě tak. A v dohodě EU s Ukrajinou, kterou podepíše prezident Porošenko, se zase říká, že všechny doly Ukrajiny musejí být privatizovány! Což znamená, že ukrajinské doly bude prozměnu drancovat zase EU!“

Vypadá to, že právě toto je důvodem, proč tato strašná válka dále pokračuje.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky