Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
„Válka o letadlo“ pokračuje. Významný americký novinář: „USA mají důkazy, že let MH17 sestřelila ukrajinská armáda.“ Zbrojí mediální mainstream ke světové válce?

„Válka o letadlo“ pokračuje. Významný americký novinář: „USA mají důkazy, že let MH17 sestřelila ukrajinská armáda.“ Zbrojí mediální mainstream ke světové válce?

22. 7. 2014

Tisk článku

Redakce Protiproud se zabývá novými důkazy o sestřelení letadla malajských aerolinií na východě Ukrajiny a hledá pravý důvod protiruského válečnického třeštění západních médií

I přes mohutné útoky na Luhansk a Doněck se kyjevské armádě a Národní gardě stále nedaří bašty lidového odporu zlomit. Nasazení tanků, raket, a letadel proti obytným čtvrtím přineslo již stovky civilních obětí, včetně mnoha žen a dětí. Na 300 obětí civilistů potvrdila k nelibosti západu i mise OBSE pobývající v těchto dnech na východě země. Pokud se tedy ptáme, kdo mohl mít na sestřelení malajsijského letadla zájem, je zjevné, že pro Kyjev byla tato tragédie přímo živou vodou. Obvinit z teroristického činu povstalce znamená jednak zčásti legitimizovat zabíjení vlastních občanů armádou, jednak dát konečně občanské válce mezinárodní rozměr.

pp

Indicie

Pokud tedy skutečně šlo o sestřelení: pravdu o havarovaném boeingu budou experti ve válečné zóně hledat zřejmě ještě dlouho. Přesto však existují nepopiratelná fakta – jako svědectví letového dispečera, o němž jsme o víkendu informovali – která ukazují dosti přesvědčivě na to, že vše pečlivě naplánovala a provedla kyjevská vláda se svými západními poradci a jejich tajnými službami. Závěr je však v nedohlednu, vše co je k dispozici jsou indicie, a proto je nutno postupovat při spekulacích rezervovaně a pečlivě skládat všechna dostupná fakta. Pojďme si je shrnout.

pp

Čtěte ZDE: Nejasností přibývá: Španělský dispečer stačil poslat 27 zpráv. Proč boeing doprovázely kyjevské stíhačky? Vstupuje Polsko do války? Svět váhá. Jasno má pouze ČT a spol.

Čtěte ZDE: Sestřelený Boeing 777 letu MH17: Cesta k vyhlášení „bezletové“ zóny nad Ukrajinou, kterou bude zajišťovat NATO? Shodné indicie se „ztraceným“ letadlem MH370

Velmi nevěrohodně dosud působí většina „důkazů“, předkládaných Kyjevem: Těch, které mají dokazovat údajnou komunikaci domobrany o sestřeleném letadle, stejně jako fotografie protileteckého systému BUK, který byl stejně údajně s jednou chybějící raketou odvážen z místa katastrofy od ruských hranic. 

Není BUKu bez kouře

Ze stejného soudku je i poslední kyjevský „pádný důkaz“: Fotografie, která má dokazovat kouřovou stopu po odpálení rakety BUK „separatisty“. Na snímku je vidět sotva znatelný obláček, který se vznáší k nebi, které je bez mráčku. Fotografie z místa dopadu letadla však kupodivu jasně ukazují poměrně hustou oblačnost v době tragédie. Nehledě k tomu, že stopa po skutečném odpálení rakety je viditelná v rozmezí několika desítek kilometrů jako hustá kouřová clona. Nic takového však na snímcích nevidíme.

Podle listu Daily mail, který dodal Kyjev západním médiím, je toto záběr dvě sekundy po výstřelu rakety. Povšimněme si hustoty kouřové stopy a pak srovnejme s videem, na němž skutečně střílí  „baterie BUK“.

Srovnejme rovněž oblačnost z místa tragédie ve chvíli dopadu letadla.

Americké tajné služby: byli to Ukrajinci

Mezitím přichází další závažná informace, tentokrát ze Spojených států. Cenami ověnčený bývalý reportér agentury Associated Press (AP) Robert Parry se z důvěryhodného zpravodajského zdroje dozvěděl, že Spojené státy mají satelitní snímky, které dokazují, že za sestřelením Boeingu MH -17 skutečně stojí ukrajinská armáda. Podle zdroje, který Parry cituje, mají americké zpravodajské agentury detailní satelitní snímky raketové baterie, která údajně vypálila osudnou raketu. Předběžné hodnocení snímků říká, že baterie patřila ukrajinské armádě. 

Pro západní propagandistickou mašinérii je to nepříjemná zpráva. Parryho lze totiž těžko označit za neseriózní zdroj, uvážíme-li například jeho klíčovou roli při odhalování skandálu Iran-Contras pro Associated Press a Newsweek. Známé jsou i jeho ostatní investigativní práce, za které dostal mimo jiné Cenu George Polka. To vše naznačuje, že jím zveřejněné informace stojí přinejmenším za pozornost.

Zdroj.

I Ruská armáda viní Ukrajinu

Zřejmě nikoli náhodou ke stejným závěrům dospělo i velení ruské armády. Na pondělní tiskové konferenci oznámil Andrej Kartapolov, náčelník Hlavní operativní správy ruského Ministerstva obrany, že Ukrajina měla možnost zasáhnout boeing pomocí protiletadlového systému BUK. Ruské monitorovací služby objevily baterii BUK u obce Zaroščenske, která se nachází 30 kilometrů od místa pádu letadla. „Místo zásahu malajsijského letadla raketou bylo v dosahu tří až čtyř protiletadlových systémů BUK ukrajinské armády,“ uvedl Kartapolov a ukázal novinářům satelitní snímky. Fotografie podle ruského generála ukazují rozmístění všech ukrajinských protiletadlových prostředků.

Pouhých pět kilometrů od boeingu se kromě toho pohyboval ukrajinský stíhací letoun Su-25, který směřoval k malajsijskému letadlu, dodal Kartapolov. Zvlášť upozornil na fakt, že ukrajinské vojenské letadlo se pohybovalo ve stejné letové hladině jako civilní Boeing 777 – kde vojenská letadla vůbec nemají co dělat. Na palubě prý mohla být raketa vzduch-vzduch typ R 60, která bezpečně zasahuje cíle do vzdálenosti 12 kilometrů.

Atentát na prezidenta?

Připomeňme rovněž, že někteří odborníci vyslovili teorii, že cílem vražedného atentátu mohl být letoun prezidenta Vladimíra Putina. Ruské „letadlo číslo jedna“ se „potkalo“ s malajsijským boeingem v jednom místě a ve stejném koridoru nedaleko Varšavy v 33. Koridoru ve výšce 10.100 metrů. Prezidentský stroj se zde nacházel v 16:51 moskevského času a Boeing v 15:44 moskevského času. Podle některých odborníků jsou obrysy obou letadel velmi podobné, stejně jako jejich rozměry. A nabarvení se zdá být z větší vzdálenosti prakticky identické. Ať tak či tak, jde o další pozoruhodnou shodu okolností, nad nimiž nelze jen tak mávnout rukou.

Putin: zastavte vojenské operace

K tragédii se ostatně vyjádřil i Vladimír Putin. Oznámil, že Rusko je samozřejmě připraveno být plně nápomocno při vyšetřování i při zajištění bezpečnosti mezinárodního týmu expertů a opakovaně vyzval všechny strany konfliktu k ukončení krveprolití:

„Co se týká hrozné tragédie, která se stala nad Doněckem: Vyzývali jsme opakovaně všechny strany konfliktu, aby zastavily krveprolití a začaly vyjednávat. Věřím, že kdyby neprobíhaly na východní Ukrajině vojenské operace, k této tragédii by pravděpodobně nedošlo. Nikdo nemá právo využívat ji k prosazování vlastních sobeckých politických cílů. Místo dalšího rozdělení by takováto tragédie měla lidi spíše sbližovat.

Všichni, kteří jsou zodpovědní za situaci v regionu se musejí chovat zodpovědněji než předtím. Musí být učiněno všechno proto, aby mezinárodní experti mohli na místě zřícení letadla bezpečně pracovat. (...) Musíme udělat všechno pro to, abychom zajistili jejich bezpečnost a poskytli humanitární koridor, který potřebují pro svoji práci. Rusko udělá vše, co je v jeho silách aby posunulo konflikt na východní Ukrajině z vojenské fáze, kterou vidíme dnes, do fáze vyjednávání, ve kterém strany využívají mírových a diplomatických prostředků k jednání,“ konstatoval ruský prezident. 

Hysterická propaganda

Dlužno dodat, že představitelé Doněcké republiky dnes splnili slib a předali černé skříňky z letounu malajsijským expertům, kteří by je měli předat mezinárodním vyšetřovatelům, aby tak pomohli najít pravdu o celé tragédii.

O něčem také svědčí, že bez ohledu na fakta, americká a některé evropské vlády, spolu s hlavními západními médii roztáčejí do stále vyšších a vyšších obrátek nebezpečnou hysterickou protiruskou kampaň, která se podobá přípravě veřejnosti na válku. Viník je pro ně od první chvíle jasný, bez ohledu na vyšetřování. Stačí se jen podívat na titulky hlavních západních deníků v uplynulých dnech. „Putinovi loupežníci okrádají britské oběti“, „Putinovy oběti“, „Putinovi rebelové sestřelili letadlo“ „Ruští gangsteři nám zabili naše milované“, „Prsty ukazují na Putina“, „Putin mi zabil syna“. 

Titulky novin

Korunu všemu nasadil zástupce CDU v Bundestagu Andreas Shokkenhoff, který rovnou volá k tažení Bundesweru na Doněck. Pozadu nezůstal ani americký republikánský senátor John McCain, který veřejně vyzval mezinárodní společenství k zahájení rozsáhlých válečných operací na Ukrajině. A vyčetl USA nedostatečnou pomoc kyjevské vládě na „ochranu“ před Vladimírem Putinem. McCain také řekl, že je třeba přesunout vojáky k břehům Baltu.

Vše tedy dále nasvědčuje tomu, že právě toto je pravý důvod „zločinu“ jménem MH17. Je opravdu jen náhoda, že po sto letech od vypuknutí první světové války je zde opět vyrobena záminka k další – příznačnou „shodou okolností“ opět v podobě „nešťastné“ sedmičky? Budou jednou příští generace – pokud nějaké budou – vzpomínat na malajsijský Boeing 777 stejně, jako my vzpomínáme na osudných „sedm kulí“ v Sarajevu?

Je až neuvěřitelné, jak intenzivně se o to někteří snaží. Jako by zapomínali, že taková válka smete i je. Napínají propagandistickou válečnickou strunu až na samou hranu. A dosud rozvážný ruský postoj má nepochybně také své meze. Je proto třeba jen doufat, že vyšetřování přinese jasné výsledky dříve, než se kola fatálního konfliktu dají do pohybu, který již nepůjde zastavit. 

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky