Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zpráva očitého svědka: Cestující z letu MH 17 byli mrtví dávno před sestřelením u Doněcka. S teorií o „fingovaných mrtvolách“ přišel už Strelkov. Neblížíme se náhodou i k odpovědi na záhadu letu MH 370?

Zpráva očitého svědka: Cestující z letu MH 17 byli mrtví dávno před sestřelením u Doněcka. S teorií o „fingovaných mrtvolách“ přišel už Strelkov. Neblížíme se náhodou i k odpovědi na záhadu letu MH 370?

3. 9. 2014

Tisk článku

Václav Danda si v souvislosti s nově zveřejněnými dokumenty o pádu malajského letadla klade znepokojivé otázky, které vrhají úplně nové světlo na možnou „přípravu“ ukrajinské krize

Tragédie zříceného malajského letadla vyvolává i po více než měsíci a půl stále řadu nezodpovězených otázek. Mnohým jsme se na Protiproudu od prvních dní důsledně věnovali. Rusko tento týden dokonce navrhlo, aby se o této tragédii jednalo mimo jiné i na půdě Rady Evropy. Je totiž zřejmé, že po dohodě Západu s Ukrajinou o utajení výsledků vyšetřování bude snaha vše zahrát do autu. Mainstreamová média o tom „loajálně“ mlčí. My jsme však slíbili, že se kauze budeme stále věnovat. Byla to totiž právě tato událost, která eskalovala ukrajinskou krizi a přiměla Západ k první vlně „sankcí“. Už ve chvíli, kdy vyšetřování bylo na samém začátku. Sankce pokračují a před summitem NATO nikdo nechce o letecké tragédii „kupodivu“ ani slyšet.

pp

Katalyzátor plný otázek

Let MH 17, který se 17. července údajně zřítil na východní Ukrajině, je naopak zahalen stále silnějšími podezřeními, že šlo o předem připravenou operaci, která se měla stát katalyzátorem veřejného mínění – proti Rusku a povstalcům. Donekonečna se nejen my ptáme: Proč dosud  neexistuje zpráva o letovém zapisovači? Kam se ztratily záznamy hlasové komunikace z kabiny pilotů? Ale zejména: kde jsou pitevní nálezy těl cestujících? Nač zemřeli – na dekompresi? Na umrznutí? Už při zásahu raketou? Nebo až při nárazu na zem? Je příznačné, že také o tom nic neslyšíme. Seriózní forenzní vyšetřování by na všechny tyto otázky, dalo dávno jasné odpovědi.

Mrtvoly na palubě

Ihned po pádu letadla se objevily šokující zprávy, že mrtvoly, které na místě nalezli členové domobrany, nepůsobily dojmem, že lidé právě zemřeli. Teorii o „fingovaných mrtvolách“ zmínil poprvé plukovník Strelkov, který tehdy velel jednotkám domobrany. „Podle lidí, kteří sbírali mrtvá těla, nešlo o čerstvě zabité. Ti lidé umřeli už minimálně před několika dny. Za věrohodnost té informace neručím, je samozřejmě třeba provést lékařskou expertízu,“ prohlásil bývalý doněcký ministr obrany bezprostředně po tragédii. 

Podle Igora Strelkova bylo v letadle velké množství léčiv a krevních derivátů, což je také podivné a určitě neobvyklé. „Podle očitých svědků byla mnohá těla bez krve, jako by krev těla opustila dlouho před katastrofou. Místní lidé také upozorňovali na značný mrtvolný zápach, počasí přitom nebylo nijak zvlášť teplé,“ řekl Strelkov. Zprávu přinesla i některá naše média, ale ve vlně dalších mystifikačních „informací“ zapadla jako jedna z bizarních teorií. Dnes se ovšem objevily materiály, které tuto děsivou variantu znovu činí aktuální. 

Očitá svědkyně: žádná krev a divná zavazadla

Očitá svědkyně tragédie poskytla reportérce abcházské televizní stanice Anna News podrobný rozhovor o stavu mrtvol a o svých vlastních postřezích z místa pádu letadla. Sama byla na místě neštěstí zhruba po 20 minutách od pádu letadla.

Rozhovor očité svědkyně pro TV Anna News

Co jste na místě spatřila?

Části těl, které ležely na asfaltce, byly obklopené namodralou tekutinou. To nebyla krev, možná tuk, nebo nějaká tekutina, co já vím, ale krev určitě ne. A ještě něco: V noci tyto části těl zářily, a tato místa byla během fotografování zelená. Na fotografiích bylo zřetelně vidět zelenou barvu, něco jako kal na vodní hladině.

Cítila jste nějaký zápach?

Smrdělo to tam formaldehydem. Neskutečně to tam smrdělo, ne však po rozkladu těl, jak  uváděly  zprávy, ale po něčem chemickém. Bylo nemožné stát vedle největšího kusu  trosek trupu. Z toho smradu štípaly oči. Smrdělo to tam po formaldehydu, který se používá ke konzervování mrtvol. Byl to zápach márnice.

A těla?

Nebyla rovnoměrně rozložena na místě neštěstí, skoro všechna ležela na jedné hromadě. Některé mrtvoly se sice našly v okruhu až deseti kilometrů, ale drtivá většina se nacházela na jednom místě. A co je nejpodivnější, nikde ani kapka krve. Když jsme tam pracovali, byla tam i reportérka, která byla dříve přítomna u dvou jiných leteckých katastrof. Uváděla, že tam bylo mnoho krve. Zde však krev nebyla. První půlhodinu, když jsme přišli, jsem nemohla uvěřit tomu, že jsou to lidé. Vypadali jak figuríny z výkladů. Těla vypadala jako  nafouknutá. Jako kdyby byla z plastu. Celé to budilo dojem, jako by předtím vykrváceli a těla byla pak v něčem někde namočená. Všude utržené končetiny a rozdrcené lebky –  ale žádná krev. Na jedné z fotografii je vidět lebku, která je uprostřed hladce rozštěpena, ale na trávě pod ní není jediná kapka krve.

Uvádí se, že polovina cestujících byly děti 

Viděla jsem nanejvýš šest až sedm těl dětí. Rozhodně to nebyla polovina cestujících, to je hloupost. Přibližně pouze 20 lidí mělo na sobě kusy oděvu, ostatní byli zcela nazí, neměli na sobě dokonce ani ponožky. Kromě toho, na tělech nikde nebylo vidět otisky po oděvech. Když si svléknete šaty, zcela určitě bude někde vidět otisk po gumičce. Oni neměli nic.

PP koláž

Čtěte ZDE: Jedenáct vyvrácených lží Kyjeva o sestřeleném boeingu. Proč náhle experti mlčí? Kauza splnila účel, pravdu se proto asi nikdy nedozvíme. Víme však, co pravda být nemůže 

Co osobní věci cestujících?

Záhada. Téměř všechny doklady zůstaly neporušené. Netuším, jak je to možné, ale skoro všechny jsou celé. Našlo se i velmi mnoho jiných dokumentů a papírů, nic neshořelo. Kromě toho se našlo mnoho mobilních telefonů, fotoaparátů a tabletů. Mobilní telefony se buď nedaly zapnout, nebo měly poškozený displej. Většinou jsme si prohlédli fotografie z fotoaparátů. A co na tom bylo nejpodivnější – , nebyla tam jediná fotografie z roku 2014. Vůbec žádná. Všechny z října, září a srpna 2013. Ani jediná z roku 2014. A ještě jedna věc je hodně zvláštní:. Viděli jsme mnoho kufrů, ale ve všech byly zabaleny zimní věci. V létě.. V kufrech nebyly letní věci, jen teplé oblečení.

Mnohé oběti měly pocházet z Norska nebo z Holandska. Viděla jste mezi obětmi nějaké Evropany? 

Prohlédla jsem si téměř všechna těla. Téměř všichni byli Asiaté. Já osobně jsem neviděla ani jedno tělo, které by mělo evropské rysy.

Logické vysvětlení?

Zmíněné šokující informace by bylo možné odsoudit jako bizarní „konspirační teorii“, nebo „domněnky nevzdělané vesničanky“ – ale všechny společně? Nález „plesnivých mrtvol“ (těla se podobným způsobem rozkládají, ale většinou po pěti až dvanácti dnech, nikoli hned po smrti) i zápach formalínu přičte „skeptik“ neznalosti lékařské vědy na straně svědkyně. Těžko však může podobně posoudit například zimní oblečení v kufrech osob, které údajně letěly „z léta do léta“ – na to nepotřebujeme žádné „experty“.

Z celého svědectví vyplývá jediný logický závěr: V místě zřícení letadla se nacházely skutečně staré mrtvoly – možná z jiného letadla. Pokud by se tato zdánlivě šílená teorie potvrdila, nešlo by již jen o to, co všichni tušíme: že boeing v každém případě nesestřelili ukrajinští rebelové. V tom případě by celá záležitost byla makabrózní provokací západních tajných služeb, jež se měla stát pouhou záminkou k oslabení pozic domobrany a k diskreditaci Ruska na mezinárodní scéně. Možná nám to ukazuje také k osudu cestujících ze „ztraceného“ letadla těchže aerolinií, MH 370, na který se už úplně „zapomnělo“.

Pokud tomu tak je, Pánbůh s námi.

Budeme osud obou letadel dále sledovat.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky