Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Smrtící ironie: Chystá Obama na 11. září teroristický útok? Válku proti Sýrii dokázalo Rusko již jednou odvrátit. Konflikt, který překoná ukrajinskou krizi

Smrtící ironie: Chystá Obama na 11. září teroristický útok? Válku proti Sýrii dokázalo Rusko již jednou odvrátit. Konflikt, který překoná ukrajinskou krizi

11. 9. 2014

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší zprávu Paula J. Watsona, upozorňující na dost možná fatální americkou ofenzívu, kterou máme pokládat za „neškodnou samozřejmost“

Poslední týden před jedenáctým zářím bylo na politické i mediální scéně rušno. Spekulovalo se o tom, že by teroristická organizace ISIS (Islámský stát v Iráku a Sýrii) mohla provést teroristický útok na cíle ve Spojených státech. ISIS, která (údajně) spektakulárně popravila během tohoto týdne dalšího Američana, je líčena náhle hrůzou zdivočelými médii jako „nestvůra z měsíce“, která musí být za každou cenu zastavena. Pouze v alternativních médiích se připomíná, že dotyčnou stvůru vypustily na světlo světa právě Spojené státy.

pp

Částečně záměrně, částečně zřejmě proto, že primárním cílem útoku je především prezident Bašár Asad v Sýrii, který „překáží“ geopolitickým zájmům USA podobně, jako před ním překážely režimy libyjský a irácký.

Jen málo lidí je natolik příčetných, aby chápalo, co může syrská operace způsobit. Jedna krize následuje druhou. Čekají nás těžké časy

Zda se podařilo tajným službám zorganizovat akci „jedenácté září podruhé“ se brzy dozvíme. Může se však stát, že útok bude veden úplně jinudy: Barack Obama se totiž opět rozhodl rozbombardovat cizí suverénní stát. Samozřejmě „humanitárně“. Protože je zástěrkou opět boj proti „nestvůrným teroristům“ z ISIS, média a světová veřejnost Obamovu extrémně nebezpečnému kroku hraničícímu se šílenstvím, který minulý rok dovedl svět na tetelivý okraj globální války, převážně fandí. Dokonce i americká veřejnost tleská vestoje.

Připomeňme, že Rusko velmi naléhavě Spojené státy před útokem na Sýrii varovalo – když první invazi dokázalo mimořádně obratnou diplomacií zabránit. Pozoruhodné však je, že podle posledních vyjádření se „pochodu na Sýrii“ nemíní zúčastnit ani Německo, a dokonce ani Velká Británie, hlavní spojenec Ameriky.

pp

Čtěte ZDE: Co také má zakrýt eskalace studené války Západu proti Rusku: Dny křesťanů v Iráku jsou nejspíš sečteny. Snowdenovo odhalení: Abú Bakr je produktem CIA, jako byl bin Ládin

Obama ignoruje Kongres

Barack Obama hodlá ignorovat Kongres a – de facto – sám vyhlásit válku Sýrii. „Prezident Obama je připraven nařídit armádě Spojených států začít letecké operace v Sýrii jako součást extenzívní kampaně, jež má porazit Islámský stát (ISIS) a nesoudí, že by k takovému kroku potřeboval schválení Kongresem, jak alespoň tvrdí zdroje, které s prezidentem v posledních dnech hovořily,“ oznamuje světu Washington Post.

Obama včera večer (amerického času) přednésl řeč k národu, v níž „nutnost vojenského úderu uvnitř syrských hranic“ obhajoval. Údajně proto, aby tak vyčistil region od bojovníků ISIS.

Ve skutečnosti je ISIS, která je vyzbrojena a financována největšími spojenci USA na Blízkém Východě, pouhou zástěrkou a Obama se pouze snaží dosáhnout toho, co se mu nepodařilo v loňském roce pomocí kauzy „chemického útoku“ v Ghoutě. Z něj byla obviňována vláda prezidenta Bašára Asada. Vyšetřování ale ukázalo, že incident byl s největší pravděpodobností dílem Spojenými státy podporovaných „rebelů“.

pp

Čtěte ZDE: Důkazy nemáme, přesto zaútočíme. Obama přechází do horké fáze války v Sýrii proti mínění celého světa. A co křesťané v Damašku?

Americké zbraně pro ISIS

V poslední době mnohé hlasy volají naopak po tom, aby Washington obnovil svou podporu rebelům, takzvaně „umírněným“. Je to pozoruhodný nápad: vynořila se například informace, že americký novinář Steven Sotloff, kterého údajně popravila ISIS tento týden, se do jejích rukou dostal tak, že byl jednoduše prodán bojovníky ze Syrské osvobozenecké armády (SOA), kteří s ISIS kooperují. Tak jak je to s těmi „hodnými syřany“? Kromě toho zbraně, které USA dodaly „rebelům“ do Sýrie (kteří jsou přes to všechno zřejmě „hodnější“, než „rebelové“ na Ukrajině), se posléze objevily u bojovníků ISIS.

A aby toho nebylo málo, Basel Idrís, velitel povstalecké syrské brigády v rámci SOA nedávno přiznal, že Amerikou podporovaní „umírnění“ povstalci nadále s ISIS spolupracují.

USA podpořily ISIS zřejmě i nechtěně: V nedávném televizním interview se generál Thomas McInerney vyjádřil, že USA zřejmě ISIS pomohly, neboť teď může operovat se zbraněmi, ukořistěnými při útoku na americkou diplomatickou misi v Benghází. Další kapkou byl výcvik „hodných rebelů“ na americké základně v Jordánsku – načež bojovníci promptně „změnili strany“ a stali se džihádisty Islámského státu v Sýrii – tedy těmi, které chce Obama nyní bombardovat.

Obamovo rozhodnutí přikročit k vojenským úderům na území jiného suverénního státu – opět nejen bez souhlasu OSN, ale dokonce i bez souhlasu vlastního parlamentu – je také přímou kopií útoku na Libyi, což byl opět další útok na podporu radikálních džihádistů, který skončil tím, že se relativně úspěšná a stabilní africká země změnila v kouřící trosky.

Během „akce Libye“ se prezident Obama zcela nezakrytě snažil především podkopat autoritu Kongresu. Tvrdil, že jeho rozhodnutí k leteckému úderu je autorizováno rozhodnutím Rady bezpečnosti OSN, a že tudíž souhlasu Kongresu není třeba. „Nemusím se vůbec zabývat otázkou ústavy,“ vysmál se prezident vlastním zákonodárcům do očí.

pp

Čtěte ZDE: Skutečný americký republikán: Kde jste, republikáni? Ať „prezident - imperialista“ nechá svých válek! Chtějí Američané pomáhat teroristům?

Čtěte ZDE: Ke světovládě v plných obrátkách: Spojené státy Al-Kajdu stvořily a dnes za ně opět bojuje. Příprava Velké války probíhá nyní nejen na Ukrajině, ale i v Iráku

Obamova velezrada

Kongresman Walter Jones tvrdí, že v případě tohoto prezidentova výroku o Libyi šlo o „velezrádný čin, který by měl být předmětem impeachmentu“.

Nebylo by od věci onen impeachment (odvolání prezidenta z funkce) zahájit: současná situace je totiž daleko horší. Obamův pokus udeřit na Sýrii ve jménu „vymýcení“ bojovníků ISIS, které jeho vlastní administrativa vykrmila a podporovala svou naprosto katastrofickou politikou podpory takzvaných „umírněných rebelů“, hrozí dalším možná nejen regionálním masakrem. Asadův režim dal mnohokrát jasně najevo, že jakoukoli vojenskou akci Spojených států na svém území bude považovat za vyhlášení války.

Globální odpor proti americkému útoku na Sýrii, který se loni zvedl a odvrátil, co se jevilo jako nevyhnutelný válečný scénář, teď již Baracka Obamu nezastaví. Západní média jsou totiž většinou na jeho straně, protože útok na ISIS schvalují: jedou v kole nekončící kampaně, která ISIS představuje jako druh přírodní katastrofy, kterou je třeba zastavit za každou cenu.

Navíc včera v noci zjistil průzkum veřejného mínění, který si nechala provést MSNBC, že protiválečná horečka, která minulý rok zachvacovala liberály, už je pasé. Pouhých 12% voličů by chtělo, aby si prezident Obama vyžádal před zahájením náletů schválení Kongresem.

Dost možná to tedy budou tentokrát (pro změnu) Spojené státy americké, respektive jejich „prezident odnikud“ Barack Hussein Obama, kdo jedenáctého září spáchá teroristický útok.

Jen málo lidí je natolik příčetných, aby chápalo, co může syrská operace způsobit. Jedna krize následuje druhou. Čekají nás těžké časy.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky