Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vzrušení mezi elitními propagandisty: SME změnilo majitele. Penta a Agrofert – základ „Murdocha V4“? A co vlastně bude Andrej Babiš na Slovensku „uměle oplodňovat“?

Vzrušení mezi elitními propagandisty: SME změnilo majitele. Penta a Agrofert – základ „Murdocha V4“? A co vlastně bude Andrej Babiš na Slovensku „uměle oplodňovat“?

16. 10. 2014

Tisk článku

Svätoboj Clementis se zamýšlí nad širším rozměrem jednoho „obyčejného“ mediálního nákupu, který však může mít pro země bývalého Československa podstatné důsledky

Denník SME, ktorý sa tváril ako pokračovanie niekedy (aspoň v rokoch šesťdesiatych) obľúbenej  SMENY, končí  svoju  údajne „slobodnú“ púť. Mnohí zo Slovákov toto periodikum premenovali na SME-ti, ktorým klesal náklad, a tak za predplatné ponúkali všeličo,  aj mixéry a možno aj Clavin.  

PP

V tomto akože nezávislom denníku sa „odbavovali“ celé roky pochybné „osobnosti“ bývalej  Verejnosti proti násiliu, pandúri poľujúci na Mečiara a na všetko čo len troška voňalo naturálnou slovenskosťou. Lapidárne povedané nevoňali im ani bryndzové halušky a rusofóbia tu bola  dennodenným menu.

Ani Babiš, ani Penta

Ich komentátor Peter Schutz nedávno povedal, že mu ľudia neveria, keď im tvrdí, že píše to, čo si myslí.  Ja mu  v tom  verím, len s  dodatkom, že „ myslenie niekedy bolí“. A keď sa to opakuje pravidelne, tak to už je potom diagnóza. Pravdaže treba priznať, že občas sa im aj niečo podarilo, ale boli to skôr noviny pre spriaznenú dušu bratislavských „kaviarenských povaľačov“. Teraz tvrdia, že sa  nedajú oPENTAť, ale opantaní boli celé roky.

Keď  Slovák Andrej Babiš kupoval v Českej republike média, bola na svete jeho politická strana, takmer všetci redaktori (možno až na výnimky) v kúpených médiách zostali. Ako sa to prejavilo na ich „slobode“, neviem posúdiť. PENTA však nie je politická strana, hoci nemožno tvrdiť, že nemá páky na niektorú z politických strán na Slovensku. Redaktori SME však kričia o „neslobode“. Ani Babišove skupovanie a ani skupovanie PENTY nie je, aspoň zatiaľ, mediálny obchod, teda niečo také ako Murdoch či iné mediálne monopoly.

Na Slovensku sa však tým pádom stratili mienkotvorné noviny, noviny Pravda potuteľne prešli pod krídla vládnej strany a všetko ostatné je už len bulvár. Slováci inak bulvár radi čítajú, pretože v ich letore je zakotvené ono „keď mne zdochla koza, nech zdochne aj susedovi“. Zaujímavé však je, že Penta sa dostala ku kúpe akcií Petit Pressu (majiteľ Peter Vajda a Prvá slovenská investičná spoločnosť) cez dcérsku firmu agentúry SITA (tá bojovala s TASR o spravodajský trh). Nemecká mediálna skupina Rheinische Post Mediengruppe vo vyhlásení píše, že uzavrela dohodu o 5O percentnom odpredaji svojho podielu v slovenskom vydavateľstve Petit Press a kupujúcim je dcérska spoločnosť súkromnej tlačovej agentúry SITA.

PP koláž

Čtěte ZDE: Pohlavní aritmetika v přímém přenosu: Nejsi ničím? Staň se ženou! Angažuje Andrej Babiš vousatého buřt-zpěvačku? Odhalení: Ve vysokých patrech EU neplatí ani přírodní zákony

Kanadská Gorila a Ficova cola

Jaroslav Haščák sa vyjadril vo svojom mene a v mene investičnej skupiny PENTA aj takto: „Môžem slovenskú verejnosť, čitateľov denníka SME a pracovníkov vydavateľstva Petit Press, ubezpečiť, že vstupom PENTY do slovenských médií nedôjde k  ohrozeniu slobody slova a ani k obmedzeniu práv novinárov na nezávislú tvorbu. Dochádza k tomu, že náš vstup je vnímaný ako nepriateľský ľuďmi, ktorí si  posledných rokoch uzurpovali právo na jediný možný výklad pravdy a hodnôt.“

Zaujímavá je posledná veta vyjadrenia pána Jaroslava Haščáka, ktorá sa evidentne vzťahuje na vydanie knihy Toma Nicholsona, známej ako kauza Gorila. Tento Tom Nicholson je údajne  kanadský občan, ktorý sa záhadne ocitol na Slovensku a začal sa hrať na Jacka Londona (niektorí sa vyjadrujú, že je  službách cudzej rozviedky). V tejto knihe sa o Pente hovorí, ale celá Gorila sa nakoniec zvrhla na to, či Robert Fico pil alebo nepil v nejakom byte colu, čo je obľúbená komerčná reklama ešte aj dnes.

Murdchoch V4?

Babišová mediálna presstitúcia v ČR a Penty na Slovensku je zaujímavá a nie je vylúčené, že niekde v pozadí sa nevytvára nejaký Mediálny Holding Agrofertu a Penty, ktorý nakoniec splodí v krajinách tzv. V4 nejakého Murdocha.

Je to celkom možné. Objavila sa totiž na Slovensku informácia, že druhý najbohatší Čech, teda Andrej Babiš sa stal väčšinovým majiteľom bratislavskej a martinskej kliniky pre umelé oplodnenie, ktoré sú združené pod značkou ISCARE. Kliniky Babiš nekupoval cez svoju skupinu Agrofert, ale prostredníctvom investičného fondu Hartenberg, ktorý spravuje jeho osobné úspory. Podobným spôsobom Babiš pred niekoľkými mesiacmi ovládol aj slovenských výrobcov výživových doplnkov Imunoglukan a Pleruan. Šéfom fondu Hartenberg je Jozef Janov, ktorý bol predtým investičným riaditeľom PENTY.

A tak je všetko asi jasné, umelým oplodnením prídu na svet deti, ktoré  budú vychovávané výživovými doplnkami, možno už aj očipované a po základnej a strednej škole dostanú kurz žurnalistiky a budú základom pre mediálny holding PENTAFERT. Keď sa toto dozvedia v susednom Maďarsku strany FIDESZ A JOBBIK  tak tu máme zasa Červenú republiku rád s novým Belom Kúnom.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky