Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Obrat v oficiálním vyšetřování tragédie letu MH17. Vyšetřovatelé: Boeing mohla sestřelit kyjevská stíhačka. Holanďané žádají Moskvu o pomoc. Naše média mlčí
Popisek: Žertovná koláž: Ondřej Höppner

Obrat v oficiálním vyšetřování tragédie letu MH17. Vyšetřovatelé: Boeing mohla sestřelit kyjevská stíhačka. Holanďané žádají Moskvu o pomoc. Naše média mlčí

29. 10. 2014

Tisk článku

Václav Danda přináší nové informace o vyšetřování sestřeleného malajského letadla, která potvrzují námi již dříve zveřejněná fakta, jež oficiální česká média veřejnosti zatajují

Domeček z karet ohledně letu MH 17 sestřeleného nad Doněckem 17. července se oficiální propagandě začíná hroutit. Informace o tom, že zločin má na svědomí ukrajinská stíhačka, které jsme již dříve přinesli, se pomalu začínají potvrzovat. Nizozemští vyšetřovatelé právě připravují pro Moskvu oficiální žádost o pomoc. Hlavní nizozemský vyšetřující státní zástupce, už totiž nevylučuje možnost, že letadlo mohlo být sestřeleno ze vzduchu. To by mohl být zcela zásadní zvrat v celé kauze. Informaci zveřejnil německý Der Spiegel.

 pp

Obrat?

Holandský vyšetřovatel Fred Westerbeke v rozhovoru uvedl, že jeho tým je otevřen možnosti, že malajský stroj nebyl sestřelen systémem BUK, jak se snaží vykonstruovat naposledy německá tajná služba, ale že na něj zaútočilo jiné letadlo. Tato verze se shoduje s tím, co zveřejnilo ruské ministerstvo obrany. Již několik dní po tragédii dalo veřejnosti k dispozici vojenské monitorovací údaje, které nade vší pochybnost doložily, že dopravní letadlo sledovaly vojenské stíhačky Kyjeva. Ukrajinští představitelé až dodnes neposkytli žádné vysvětlení, proč se armádní stroje přiblížily k letu MH17.

Sdělení holandských vyšetřovatelů je důležité. Jak hodně dokládá také to, že jak naše soukromá tak „veřejnoprávní“ média o tomto dramatickém zvratu jako vždy pečlivě mlčí

Fred Westerbeke německému časopisu sdělil, že nizozemští vyšetřovatelé připravují pro Moskvu oficiální žádost o pomoc, protože Rusko není součástí vyšetřovacího týmu. Dodal také, že vyšetřovatelé požádají o konkrétní radarová data, která naznačují, že vojenská letadla Kyjeva letěla těsně před katastrofou blízko malajského boeingu.

 pp

Čtěte ZDE: Zpráva o zámince ke světové válce: Chce zastřít zjištěná fakta? Mají být výsledky utajeny? Expert: Vše ukazuje na to, že let MH17 sestřelilo jiné letadlo

Čtěte ZDE: Záhada má možná jednoduché řešení: Celou situaci viděly nejen radary. Proč mlčí piloti linky, jež byla méně než dvě minuty od malajského Boeingu?

Američané nadále nereagují

Moskva vyzvala Spojené státy, aby zveřejnily své satelitní snímky z družice, která se v tu dobu nacházela právě nad Ukrajinou. Tyto důkazy totiž mohou verzi Moskvy potvrdit. "Třeba to byla náhoda, ale je nepochybné, že satelity Spojených států letěly nad Ukrajinou ve stejném čase, kdy havarovalo malajsijské letadlo," zveřejnila RT červencové vyjádření mluvčího ruského ministerstva obrany.

Právě k uvolnění zmíněných amerických satelitních snímků vyzval v rozhovoru pro Der Spiegel i Westerbeke. "Nadále jsme v kontaktu se Spojenými státy za účelem získat tyto satelitní snímky," prohlásil nizozemský vyšetřovatel. Holandské úřady jsou pod silným tlakem, neboť vzrůstá nespokojenost příbuzných obětí s vyšetřováním, které stále nikam nevede.

Pokud by se potvrdilo, že letadlo sestřelila ukrajinská stíhačka, jak naznačují mnohé důkazy včetně fotografií rozstříleného kokpitu, Kyjev by se samozřejmě dostal do velmi obtížné situace. Mělo by to rovněž zásadní vliv na západní protiruskou propagandu. Ta se po tomto zločinu, ze kterého byli bez jakýchkoliv důkazů okamžitě obviněni členové doněcké domobrany, rozjela na plné obrátky.

Ale nepředbíhejme. Je to těžko uvěřitelné, ale vyšetřování, jak se ukazuje, je stále na začátku. I když veřejné prohlášení holandského vyšetřovatele je samo o sobě zásadním zlomem, není příliš pravděpodobné, že jak Ukrajina, tak její západní sponzoři se k této záležitosti postaví čelem. Spíše budeme tak jako dosud svědky hry na mrtvého brouka. 

Zdroj.

pp

Čtěte ZDE: „Válka o letadlo“ pokračuje. Významný americký novinář: „USA mají důkazy, že let MH17 sestřelila ukrajinská armáda.“ Zbrojí mediální mainstream ke světové válce?

Čtěte ZDE: Nejasností přibývá: Španělský dispečer stačil poslat 27 zpráv. Proč boeing doprovázely kyjevské stíhačky? Vstupuje Polsko do války? Svět váhá. Jasno má pouze ČT a spol.

Mlčení jako důkaz

Ostatně – i kdyby se nakonec Holanďanům podařilo prokázat, že malajský boeing sestřelil Kyjev, nic se už nezmění. Od počátku upozorňujeme na to, že šlo pouze o záminku k eskalaci propagandistické války proti Moskvě. Tato propaganda již mezitím dosáhla alespoň zčásti svých cílů: Navzdory volbám na části ukrajinského území ovládaného Kyjevem – i volbám, které (snad) proběhnou koncem týdne v Doněcké a Luhanské lidové republice – válka byla nastartována. Zatím ve „studené“ podobě.

Sdělení elit EU, že ani po kyjevských volbách, jejichž výsledky Rusko dopředu uznalo, se na nesmyslných sankcích proti Ruské federaci nebude nic měnit, je víc než výmluvné. Západ – Spojené státy na místě prvním – pokračování ukrajinské krize totiž nezbytně potřebují. Vytvoření obrazu nepřítele má posloužit k zakrytí jiné krize. Té reálné, nikoli virtuální. Hospodářské oživení v euro-americkém prostoru se ukázalo jako fata morgana. Převedení evropského obchodu z ruského na americký trh může na chvíli vytvořit alespoň záplatu v hroutící se ekonomice. Bez ohledu na to, že těmi, kdo to zaplatí, budeme my. Každý z nás.

Sdělení holandských vyšetřovatelů však přesto důležité je. Jak hodně dokládá také to, že jak soukromá bakalovská, tak babišovská média – o České „veřejnoprávní“ televizi samozřejmě ani nemluvě – o tomto dramatickém zvratu jako vždy pečlivě mlčí.

pp      




Tagy článku

Doporučujeme

Degenerace evropských elit: Všichni se stali Američany. Poslední bojovník vs. virtuální Napoleon. Jak? Odtrženi od kořenů. Administrátoři a technokrati. Proč de Gaulle odmítl oslavovat vylodění spojenců? Mladí diktátu podlehli

Degenerace evropských elit: Všichni se stali Američany. Poslední bojovník vs. virtuální...

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky proti Szijjártóovi a Blanárovi. Viktor Orbán: Vzniká jiný Nový světový řád. Konec diktátu Západu. Čekání na Trumpa. Kdo bude řídit agenta Fialu?

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky