Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Doznání, které „kupodivu“ zapadlo: Protiruskou kampaň v evropských médiích řídí CIA. Udo Ulfkotte jako vrcholek ledovce. Lež a nenávist v praxi „pravdy a lásky“

Doznání, které „kupodivu“ zapadlo: Protiruskou kampaň v evropských médiích řídí CIA. Udo Ulfkotte jako vrcholek ledovce. Lež a nenávist v praxi „pravdy a lásky“

7. 11. 2014

Tisk článku

Petr Kaprál se zamýšlí nad přiznáním německého novináře, které urychleně zmizelo z médií, neboť obnažilo do naha prostituci v zákulisí západní protiruské kampaně

Pustím televizi a vidím tendenční protiruské zpravodajství, zapnu rádio a nějaký spisovatel varuje před nebezpečím Putina, otevřu noviny a psychoanalytik se tam snaží dobrat příčin, které vedou k „nepochopitelné“ podpoře ruského prezidenta u nás a v západních zemích.

Devadesát procent lží

Nejnovějším „hitem“ diskusí je komentované kvičení, že Putin má rakovinu slinivky břišní s hloupým dovětkem, že se „na každou svini vaří voda“. Každý den jsme zaplavováni protirusky zaměřenými stanovisky politiků, umělců, intelektuálů i „odborníků“, která lidé přebírají. Kde se to ve všech vzalo? Jsou takovými odborníky, vezou se na uměle nastolené agendě, nebo ze svých obav a nenávisti chtějí vytěžit nějaký kapitál?

PP

Někteří politici, umělci, jakož i „odborníci“ a „intelektuálové“ si udělali názor a mají „jasno“. Část z nich má s Ruskem „osobní zkušenosti“, například s vojsky spřátelených (sovětských) armád vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968, a na základě prekoncepce předpokládají, že Rusové jsou vždy špatní „na věčné časy a nikdy jinak“. U těchto lidí Rusové jako národ skončili a ať udělají cokoliv, vždy v tom budou jejich „věční protivníci“ spatřovat ohrožení svobody a demokracie. Jiní čtou noviny, sledují zpravodajství a dělají si z toho závěry, se kterými pak „žijí“. Možná si ani nevšimnou, že z toho, co jim prozápadní mainstreamové noviny a televize předkládají, je pravdivých a realistických deset procent, která se týkají nezpochybnitelných událostí. Ostatní prostor bývá využit k záměrné propagandě a manipulaci.

Občas se ale stane, že se některý článek v propagandistickém řetězci uvolní a vypustí do světa věty, které jsou pro dlouhodobě masírované čtenářské mozky naprosto nepochopitelné, protože nezapadají do jejich iluze „skutečné čisté demokracie“, ve kterou věří. Iluzionisté po zveřejnění těchto vět ihned vytvářejí obrannou informační munici, která má odhalenou realitu před veřejností zpacifikovat. Nejjednodušší cestou je cynické konstatování, že jde o konspirační teorii, propagandistické dílo ruských agentů a špionů, někdy je k udržení správného obrazu veřejného mínění potřebné vyvolat diskusi „odborníků“ s nezvratitelnými fakty“, kteří si povětšinou laickou veřejnost dokáží „omotat kolem prstu“.

Uvolněný článek

Jedním z uvolněných článků složitého propagandistického řetězce je i Udo Ulfkotte. Tento německý novinář na pokyn „velmoci“ záměrně šířil lži, které měly za cíl vytvořit žádoucí obraz veřejného mínění, odlišný od reality. Jde o standardní nástroj zahraniční politiky „velmoci“. Lhát vždy, za každou cenu, a když hrozí provalení lží, nazvat to konspirační teorií nebo znegovat.

Mechanismus získávání spolupracovníků pro tyto špinavé hrátky s veřejným míněním je jednoduchý. Pozvání do „velmoci“ zdarma, například skrze neziskové organizace, navázání kontaktů a získání „správných přátel“, různé dárky a úsluhy, lepší místo, postavení a plat. Za tato privilegia pak tajné služby „velmoci“ očekávají naprostou loajalitu a poslušnost. Prohlášení Uda Ulfkotta o špinavých hrách agentů „velmoci“ s českými titulky zde:

Svět postavený na hlavu

Stejným způsobem je zpracovávána česká, slovenská i ukrajinská veřejnost. Média automaticky přebírají zpravodajství ze „schválených a důvěryhodných“ zahraničních zdrojů, které představují „připravení“ redaktoři, jako Udo. Někdy je sami, dle pokynů poradců „velmoci“, přímo vytvářejí. Takto lze do vědomí většiny lidí naočkovat cokoliv, zvláště děje-li se tak s podporou vyvolávání emocí a vášní. V zájmu mamonu a snahy přizpůsobovat svět svým potřebám „velmoc“ nikdy nemá problém zastírat realitu, vyvolat nenávist proti národu, rozpoutat revoluce v klidných zemích, nazvat prokazatelného „megazloděje“ diktaturou poškozeným demokratem a stát, jehož právní systém takovéhoto zloděje odsoudí, nedemokratickým.

Takto zpracovaní lidé vytvářejí a mění své hodnoty tak, jak si přeje „velmoc“. Nejsou to svobodní lidé, i když svoji svobodu považují za to nejcennější a všude s ní argumentují. Oni nevědí co je to svoboda, protože ji sami nikdy nepoznali. Nevědí, že skutečná svoboda nemá s majetkem ani s pozemským cestováním nic společného. Stávají se z nich zmanipulované kvičící figurky, ne nepodobné fotbalovým chuligánům, pro které je důležité kdo hraje, a ne jak se hraje. Výsledkem manipulativního nastolování mediálních agend a „pravd“ pak je, že veřejným souložím, strkáním zachlazených kuřat do vagíny a řezání pravoslavných křížů se v prozápadních demokraciích dostává „veřejné ocenění za kreativní disent“, a ti, kteří chtějí propagaci a šíření nechutných vulgarismů zabránit, jsou nařknuti z nedemokratických totalitních praktik.

Rusko to ustojí

Novodobí „demokraté“ směřují veškerou svoji špínu, zvrácenost a zkaženost tohoto světa do jedné osoby - Putin (Rusko). Důvod je prostý. Putin se do „velmocenské“ špíny nenechal zatáhnout, začal se jí zbavovat. Dokonce si dovolil jít ještě dále - začal o špíně a zvrácenosti západního světa informovat světovou veřejnost. „Za trest“ mu „velmoc“ v sousední zemi připravila peklo. Kdo chce, může si z mnoha zdrojů pohledem do historie zjistit, že zatímco Putin říká: „pojďme jednat“, západ uvaluje sankce a podporuje válečné akce. Jen slepí a hlupáci to nevidí, jen hluší a morálně pokřivení to neslyší. Čím větší lump, tím větší strach z Ruska.

Představitelé západních „demokracií“! Špiňte, plivejte, sankcionujte, zbrojte. Ukájejte se v perverznostech, sankcích, ve lhaní, ve válečném štvaní, v podvádění a korupci. Cpěte si břicha, pěchujte konta a soupeřte mezi sebou. Věřte si, že je Putin (Rusko) ztělesněné zlo s cílem všemu škodit. Jsou to vaše postoje a jednání, vaše hodnoty a víra. Slušní lidé se takto nechovají. Putin (Rusko) vás ustojí stejně, jako každý rozumný, racionálně jednající člověk ustojí nepříjemného souseda… Bude se snažit s ním vyjít po dobrém.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky