Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Spadla klec: Západní propaganda před složitým úkolem. Jak popřít záběry ze satelitu? Média jsou v šoku a narychlo přepisují titulky. Už je jasné, proč USA dosud nic neposkytly

Spadla klec: Západní propaganda před složitým úkolem. Jak popřít záběry ze satelitu? Média jsou v šoku a narychlo přepisují titulky. Už je jasné, proč USA dosud nic neposkytly

15. 11. 2014

Tisk článku

Václav Danda se zamýšlí nad mediálním zemětřesením, které vyvolal snímek dokazující, že životy cestujících z letu MH/17 má na svědomí Kyjev, a že to jeho sponzoři od počátku vědí

Desítky důkazů, které potvrzují, že malajsijský boeing byl 17. července sestřelen u Doněcka ukrajinskou stíhačkou, a že tudíž šlo o předem připravenou provokaci, byly korunovány kardinálním důkazem. Podle včera zveřejněných satelitních snímků, jež přinesl první kanál ruské státní televize, je jasno. Snímek zcela nepochybně dokazuje, že se poblíž letu MH/17 nacházela ukrajinská stíhačka. A zdaleka nejen to.

pp

Už nemohl mlčet?

Na záběrech, které předal ruským médiím americký odborník, který jako mnoho dalších Američanů, má k těmto materiálům přístup, je jasně vidět stíhačkou vypálená raketa vzduch – vzduch, která boeing zasáhla. Oproti původním předpokladům snímek ukazuje, že nejde o letoun SU-25, ale spíše o MiG-29 nebo Su-27. Tato verze se zcela přesně shoduje s již dříve Ruskem prezentovanými důkazy, expertními analýzami trosek letadla i přímými svědectvími očitých svědků tragédie, jak jsme o nich již dříve na Protiproudu informovali. Odpadá tak současně i pochybnost, že SU-25 by ve výšce 10 kilometrů nemohl operovat.

Čtěte ZDE: Ruská zpráva i generál GRU tvrdí: Let MH 17 sestřelila ukrajinská stíhačka z 299 letky. Válka o Donbas pokračuje na všech úrovních. Čeští mediální „komsomolci“ vracejí úder

Satelitní záběry získala ruská expertní skupina a prezentoval je viceprezident Ruského svazu inženýrů Ivan Andrijevskij. Kromě Boeingu 777, ke kterému se blíží ukrajinská stíhačka, je na záběrech vidět i stopa po vypálené raketě zavěšené pod levým křídlem stíhačky. To, že jde opravdu o autentické záběry, dokazuje mimo jiné i poloha boeingu, pod nímž je možné rozeznat i doněcké letiště.

pp

Ruským expertům předal podle Andrijevského materiál letecký odborník z USA, který tak jako ostatní americká odborná veřejnost zná zjevně od počátku pravdu o této tragédii. George Bilt, který Andrijevskému materiál z družice obsahující fotografie i video poskytl, je absolventem Massachusettského technologického institutu, a špičkovým leteckým odborníkem, který dvacet let pracuje v oblasti leteckého exportu.

„Plně souhlasím s výsledky vaší analýzy příčin pádu boeingu. Boeing byl zasažen stíhacím letounem, který ho pronásledoval. Nejprve posádka vystřelila z palubního kanonu, pak byla kabina zasažena střelou vzduch - vzduch, pak pravý motor a pravé křídlo zasáhla raketa s infračerveným naváděním,“ uvedl v průvodním dopise Andrijevskému. Počasí i terén odpovídají podle něj přesně době, kdy měl být letoun zasažen. Záběry pocházejí z americké nebo britské družice pohybující se na nízké oběžné dráze.

Západní propagandisté v šoku

Po tomto jasném důkazu, západní média velmi znejistěla a dokonce i ČTK v pátek večer vydala zprávu, kterou přinesly i Novinky a v sobotu ji převzal i deník Právo, ve které obsáhle informují o nových důkazech k sestřelení letu MH/17 a v závěru dokonce poprvé otevřeně pochybují o pravdivosti americké verze.

„Je divné, že Spojené státy, které tvrdí, že mají důkazy o sestřelu malajsijského stroje, nikdy nezveřejnily záběr odpáleného Buku, byť oblast bojů budou jistě sledovat špionážní družice, a vždy se odkazují jen na záběry na zemi přesouvaného Buku,“ píše se v závěru pátečního článku na Novinkách, který vyšel pod titulkem: „Moskva ukázala záběr, kde po malajsijském boeingu pálí stíhačka.“  Po počátečním otřesu se ovšem mediální falzifikátoři opět zkonsolidovali a rozhodli se k „plzákovskému řešení“: Zatloukat. Zatloukat. Zatloukat.

Máme všechny důvody předpokládat, že byl spáchán státem organizovaný zločin. Ti, kdo letadlo cynicky sestřelili, jsou obyčejní zločinci

Mediální mágové usoudili, že ráno moudřejší večera. V sobotu v poledne již vyšel článek pod titulkem „Pravost snímku stíhačky u malajsijského boeingu provázejí pochyby,“ který cituje publicistu Martina Veleka, odborníka známého z vysvětlování „přirozených příčin“ zmizení letu MH/370 a ruského opozičního blogera Ilju Varlamova, kteří tvrdí, že snímek je fotomontáž.

Ani tyto pokusy o „nemožnou misi“ ovšem nedokáží zakrýt paniku, jakou únik materiálu v mediálním i politickém světě na Západě i u nás vyvolal. Ukazuje se tím totiž především, že stále více lidí na Západě odmítá krýt lži elit, které chtějí zavléct svět do války proti Rusku. Je logické, že s přibývající agresivitou generálů NATO – a hlavně jejich politických „náčelníků“ – bude s časem přibývat také těch, kteří jim v jejich šílených plánech budou chtít zabránit. Už jen proto, že mnozí z těchto odborníků mají svědomí a rodiny.    

USA a její satelity však v nastoleném agresivním kurzu chtějí pokračovat stůj co stůj. To dokazuje i dnešní vystoupení Baracka Obamy, který znovu ostře napadl Rusko za jeho politiku vůči Ukrajině. Bez ohledu na neexistenci důkazů o přítomnosti ruské armády na Ukrajině, dnes v australském Brisbane, kde probíhá summit skupiny G20, dramaticky varoval před „ruskou agresí”, která je podle něj hrozbou pro celý svět. Stále více lidí na Západě u i nás už ale ví, že platí přesný opak.

Co přesně zaznělo v ruské televizi?

„Již v srpnu zveřejnil Ruský svaz inženýrů o možných příčinách letecké katastrofy studii, která se rychle rozšířila v ruských médiích i na sociálních sítích. Experti provedli podrobnou analýzu dostupných informací ze všech zdrojů, uskutečnili technické výpočty a rozpracovali možné příčiny pádu boeingu.

Závěr expertů byl následující: „Jedinou technicky pravděpodobnou verzí je sestřelení malajského dopravního letadla prostřednictvím zbrojních systémů jiného letadla. Rádi bychom upozornili na jeden důležitý moment zmíněné studie – a tím je neexistence jakýchkoli důvěryhodných svědectví a záznamů o vystřelení rakety „země-vzduch“. Vypuštění rakety je doprovázeno zábleskem ohně, oblakem dýmu a ohlušující detonací, která je slyšet v okruhu deseti kilometrů, a inverzní stopou, kterou lze na obloze pozorovat až deset minut.“

Z uvedeného vyplývá, že žádný systém BUK s největší pravděpodobností raketu ze země nevystřelil. V oblasti katastrofy se nacházely desítky profesionálních pozorovatelů a asi tisíc neprofesionálních, ale nikdo z nich odpálení rakety neviděl a nezaznamenal. Zmíněná letadla naopak viděli a zaznamenali. A je zřejmé, že nešlo o ruská letadla.

Argumenty expertů byly zveřejněny, na internetu vznikl jejich anglický a německý překlad. Ivan Andrijevskij, zástupce prezidenta Ruského svazu inženýrů, k tomu podotýká: „V reakci na zveřejnění naší studie jsme začali dostávat velké množství informací, mezi nimiž byly nejrůznější materiály, inženýrské výpočty a nakonec jsme 12. listopadu dostali následující zprávu:

„Plně souhlasím se závěry vaší analýzy příčin pádu boeingu,“ napsal muž, který se představil jako absolvent MIT, expert na leteckou dopravu s dvanáctiletou praxí George Bilt. „Boeing byl sestřelen proudovou stíhačkou. Její posádka na něj nejdříve střílela z palubního kulometu, potom byla pilotní kabina zničena raketou „vzduch-vzduch“ a vzápětí zasáhla pravý motor a pravé křídlo boeingu raketa se systémem automatického tepelného navádění na cíl.“

Snímek, na němž bylo zřetelně vidět vypálení rakety zpod levého křídla stíhačky přímo do kokpitu pilotů, byl přiložen k mailu.

„Měli jsme tu najednou snímek, pořízený z nepříliš vysoké oběžné dráhy,“ říká Ivan Andrijevskij a vysvětluje: „Takové záběry vzdušného prostoru a zemského povrchu jsou obvykle pořizovány pro potřeby rozvědky. Vzhledem k souřadnicím snímku můžeme předpokládat, že fotografie byla pořízena z amerického nebo britského satelitu. Provedli jsme podrobnou analýzu fotogafie. Žádné známky falšování nevykazuje.“

Muž, který snímek ruským expertům zaslal, byl nepochybně profesionál. Pro padělání takové fotografie by ovšem byl nezbytný daleko vyšší stupeň profesionality, než pro získání přístupu k informacím podobného druhu.

Máme všechny důvody předpokládat, že byl spáchán státem organizovaný zločin. Ti, kdo letadlo cynicky sestřelili, jsou obyčejní zločinci. A právě oni mají k dispozici vyčerpávající informace a důkazy, které zatím dále skrývají. Nepodaří se jim to však navždy.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky