Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Demonstrace v Praze: Kdo usiluje o islamizaci Česka? Začíná jít do tuhého. Ve Švédsku už zamíříte rovnou do basy. Také „islamofobní“ internetové diskuse už budou trestné

Demonstrace v Praze: Kdo usiluje o islamizaci Česka? Začíná jít do tuhého. Ve Švédsku už zamíříte rovnou do basy. Také „islamofobní“ internetové diskuse už budou trestné

22. 12. 2014

Tisk článku

Lubomír Vylíčil uvažuje nad tím, proč se předpisová demonstrace politické korektnosti nepovedla a zda „mlčící většina“ konečně přestává mlčet

Ve čtvrtek v podvečer došlo před úřadem vlády k zajímavé situaci. Takzvaní aktivisté, tedy v tomto případě členové a příznivci 11 neziskovek, pod vedením jakéhosi Konsorcia nevládních organizací pracujících s migranty v ČR, tu měli svolanou „demošku“.

Doják, který se nepovedl

Byl 18. prosinec, který je snad Mezinárodním dnem migrantů, tak proč toho nevyužít a nezatlačit maličko na vládu? Trošku pokřiku, trošku citového vydírání, maličké podsunutí pocitu viny, pár dojemných obrázků dětí… a to by v tom byl čert, abychom tu vládu a veřejné mínění nenahlodali! Kapka ke kapce, pár podobných „akciček“, výborné mediální pokrytí spřátelenými novináři a výraz touhy veřejnosti po přivinutí těch dojemných dětiček na naši hruď je tu! Nebo alespoň jeho zdání, opanující veřejný prostor. A komu pak stát nasype do krmítka, aby se o ty ubožáky postaral?

PP

Akce měla být jasnou, nazkoušenou záležitostí, dojemné obrázky byly vytištěny, kamery připraveny… ale pak se to jaksi zvrtlo. K úřadu vlády dorazila, k rozčarovaní neziskové klaky, i protistrana. Početně to bylo, dá-li se z fotek kolujících po internetu odhadnout, tak fifty–fifty.  Obě strany, neziskově–islamizační i spontánně protiislamistická byly vyzbrojeny transparenty, stručně vyjadřujícími jejich stanoviska, a chovaly se v zásadě kultivovaně, takže policie se spokojila s oddělením obou táborů.

Mlčící většina? Už ne...

Řeknete si demonstrace a protidemonstrace, co je na tom zvláštního. Ale ono je. Poprvé, a můžeme říct že úspěšně, tu byl hlasitě a veřejně formulován i názor dosud mlčící většiny. Tedy těch, co se bojí islamizace a nechtějí, aby česká republika dopadla jako státy na západ od našich hranic. Bravo a ještě jednou bravo všem, kteří tam přišli.

Možná jde o zatím první vlaštovku. Z těch , kterých už například do Švédska dorazilo hlavní hejno…. Nový zákon, který tam vstoupí v platnost koncem roku 2014, umožní trestní stíhání osob, které se proviní kritikou imigrace

Zděšení, zklamání a zhnusení „aktivistů“, a zejména pak mainstreamových medií, natěšených na bezproblémovou akci, tolik potřebnou k protinárodní propagandě, bylo očividné. Projevilo se už v hlavních zprávách. Naši veřejnoprávníci  se o akci zmínili jen okrajově, napůl huby a s poznámkou, že tam byli i jacísi „odpůrci“. Na hlavních informačních serverech akci v zásadě vynechali. No co taky, když to organizátoři takhle zpackali! A mohl to být otvírák zpráv a hit na první stranu… Jenže zkuste ten shluk vyfotit tak, aby někde hloupě nevyčuhoval transparent proti islámu.

PP koláž

Čtěte ZDE: Na pořadu dne stavba nové Archy: Konec dějin, nebo konec iluzí? Ne americkým „hodnotám“. Kolaboranti a pár statečných. Čím více kostelů, tím méně věznic?

První vlaštovky

No dosti legrace a ironie. Že začíná jít do tuhého, naznačuje dnešní článek jistého Petra Bittnera v Deníku referendum. Ano, je to někdy trošku ekelhaft,  ale vyplatí se sledovat i obskurní zdroje. Již mistr Sun, čínský vojevůdce, doporučoval znát a sledovat, jak a o čem přemýšlí nepřítel. Takže tento P. Bittner tu v článku Islamofobie kontra Sluníčko polemizuje o tom, zdali diskutováním s islámofobem mu vlastně nedodáváme legitimitu? Zdali tím, že ho bereme jako partnera k diskusi, vlastně nelegalizujeme i ten jeho „strašlivý“ názor? Svůj článek pak končí úderně, s bolševickou otevřeností: islamofobie není legitimní stanovisko, s islamofobem se nediskutuje.

Takže pozor. Možná jde o zatím první vlaštovku. Z těch , kterých už například do Švédska dorazilo hlavní hejno…. Nový zákon, který tam vstoupí v platnost koncem roku 2014, umožní trestní stíhání osob, které se proviní kritikou imigrace anebo kritikou neschopnosti politiků řešit problémy s ní spojené. Státní cenzura se nemá týkat jen oficiálních sdělovacích prostředků, ale také internetových diskusí. Každý Švéd, který vyjádří nesouhlas s imigrací na internetovém fóru, riskuje trestní stíhání.

Pokud toto a podobné vymoženosti nechceme také brzy u nás, musíme se začít ozývat. Tak jako například v Německu hnutí PEGIDA. Čas mlčení a mávání rukou nad zhůvěřilostmi „pražských intošů“  skončil. Začíná jít do tuhého.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky