Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ukrajina v likvidaci: Tiše padla měna. Trampoty čtyřprocentní armády. Válka s Ruskem bude. Zbohem, ukrajinšti synci. Z Ostravy do Užgorodu je to blíž, než do Plzně

Ukrajina v likvidaci: Tiše padla měna. Trampoty čtyřprocentní armády. Válka s Ruskem bude. "Zbohem, ukrajinšti synci." Z Ostravy do Užgorodu je to blíž, než do Plzně

17. 2. 2015

Tisk článku

Ladislav Větvička přináší reportáž ze státu, který kvůli mocenským hrátkám Západu státem opět být přestal – ačkoli se nám „aparátčíci“ v našich médiích snaží tvrdit opak

Je tomu rok, co se slavni ukrajinšti synci na kyjevskem Majdanu semkli a hrdinně vystupili proti zlemu oligarchovi, za lepši ekonomiku, za volny přistup do EU. A po roce su v hajzlu. Maju jineho oligarchu, ekonomika se zhroutila, lidi nemaji na žradlo a jedinym statem, kde fčil maju volny bezvizovy vstup bez omezeni, je Rusko, kaj zdrhaju desetitisice mladych synku před mobilizaci. Kdyby nezdrhli, museli by střilat jine mlade synky.

pp

Padla měna, začal raj

Včera padla měna. U nas si teho ještě nikdo nevšimnul, ale tady začal raj. Je nadherne byt u teho, když padne měna. Ještě včera bylo všecko o 50% dražši. A ze dne na den je všecko levnějši. Fakt uplně všecko. Ajpedy, tablety, pivo, koňak, hotely aji kurvy. Prostě všecko podstatne, co potřebujete.

Zbohem, Ukrajinci. Ja sem vam to řikal, nelezte na ten Majdan a federalizujte zem včas. Fčil už je všecko v hajzlu

Vždycky sem chtěl vědět, jaky to musel byt pocit, když v devadesatem přijel nacek z Karl-Marx-Stadtu a za marku si mohl kupit všecko. Teda uplně všecko ne, bo ajpedy a tablety tenkrat nebyly. Konečně sem ten pocit zažil. Je to nadherne. Musite byt samozřejmě na te spravne straně. Ukrajinci su na te špatne straně, nikdo se jich na nic neptal a ze dňa na den přišli o uspory. Ale to je jejich problem. Mě se taky nikdo neptal v devadesatym, jestli chcu mafijansky kapitalizmus. Ani v roce 04 se mě nikdo neptal, jestli chcu mafijansky socializmus multykulturniho typu.

pp

                                            Graf vývoje kurzu koruny a ukr. hřivny

Plzeň – Užgorod

Sedim v podkarpatske kavarně, hulim kaljana a piju Staropramen za devět kaček. Ještě včera jsem za něj dal 15Kč a před rokem na tom samem mistě 25Kč. Nominalni cena se nezměnila, ale kurs hřivny se propadl o 70%. Nadhera pro mě. Tragedyja pro mistni. Hotelovu kavarnu sem si vybral zaměrně.

Před dvěma rokama nas nechtěli ubytovat, bo zme byli na kolach, a cypovi z recepce zme se nezdali dost nobl. Vyhodil nas, přestože mohl zarobit - pokoj stal 400 hřiven, to tenkrat bylo asi 1100Kč. Aji dneska stoji 400 hřiven, ale už to robi enem 380Kč.

Všeci su nasrani, kohokoliv se zeptate, začne nadavat, ale v zemi je zatim klid. Nemyslim fčil Donbas, ten je daleko. Navic je mistnim uplně ukradeny, v životě tam nikdo z nich nebyl. Ani na Krymu ni. Mimochodem, z Ostravy to mam do Užgorodu 320 kilaku. Do Plzně 350. Tuž co bysem robil v Plzni? Z Užgorodu to je na Donbas 1300Km. To je stejna vzdalenost jak z Praglu do irskeho Dublinu. Anebo z Mikulova do Tunyska.

pp

Čtěte ZDE: Vladimír Putin vyhrál další šachovou simultánku: Bude to na udržení míru stačit? Babiš po návštěvě amerického velvyslance otočil. Stane se válečným premiérem?

Do valky, nebo kriminalu, aneb 4% armáda

Pěkna dalka, co? Nikomu se tam nechce jit střilat jine mlade synky, za rok je skoro 6 tisic mrtvych, 13 tisic raněnych. Jedina možnost, jak se vyhnut převzeti povolavaciho rozkazu, je zdrhnut pryč. Neni ale kam. Jedina možnost je Rusko.  Zatimco na hranicach s vysněnym EU je dratěny plot a pohraničnici, ruska hranica je volna, ten hajzl Putin dokonce zrušil aji horni hranicu pobytu - 90 dnu.

Takže dezerteři se tu možu ztratit. Jinak je to o držku. Policija zastavuje na kontrolnich stanovišťach auta a porovnava jmena cestujicich se seznamy povolanych. Kdo převezme povolavak, je ztraceny. Musi nastupit do valky, nebo do kriminalu.

V Rusku fčil žije 2,5 milijonu Ukrajincu. Vic jak polovina z nich su chlopi branneho věku. Při posledni vlně mobilizace bylo povolano 75 tisic chlopu. Nastupily necele tři tisicovky. Udajně, to nemam ověřene. Vypravěl mi to ožraly chlop v baru, keremu odvedli brachu, bo ho lapli pravě na kontrolnim stanovišťu dopravni policie. Jestli to odpovida pravdě, tak uspěšnost mobilizace je 4%. To je to same, jak kdyby u nas ze všeckich povolanych nastupili enem homosexualove. Tuž taku tady maju lidi chuť jit střilat stejně mluvici mlade synky na druhem koncu světa.

Fčil je všecko v...

Ptate se, co bude dal? Tuž to je jednoduche. Během přištiho tydna všecko zboži z dovozu zdrahne.Ceny v obchodach su sice levnějši jak u nas, ale duchod tu robi tak 1.100Kč, klasicka vyplata okolo 5.000Kč. To si moc nekupite už fčil. Ekonomiku to srazi uplně na dno. Novy Majdan nebude, bo jedina organyzovana a placena sila už je fčil ve vladě a tvrdě potlači jakekoliv protesty.

Jedine, co se v tomto humusu da robit, je pustit se do pořadne valky s Ruskem. A ten čokoladovy oligarcha to dobře vi. Nema jinu možnost. Ať už rozhovory dopadnu jakkoliv, valka bude. Už fčil planuje zavedeni vyjimečneho stavu aby dezertery mohl střilat, už fčil do země proudi zbraně za milijardy, bo sponzoři vědi, že raz to zaplacene byt musi. A bude to zaplacene rozprodanim země a jejich zdroju.

Je to smutne, ale tady už dobře bylo.

Zbohem, Ukrajinci. Ja sem vam to řikal, nelezte na ten Majdan a federalizujte zem včas. Fčil už je všecko v hajzlu.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky