Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vyzrazený pokus o „Moskevský Majdan“: Alexej Navalnyj pozval Rusy na 1. března do ulic. Dokumenty o přípravě převratu získal Cyber Berkut. Placení revolucionáři jako v Kyjevě

Vyzrazený pokus o „Moskevský Majdan“: Alexej Navalnyj pozval Rusy na 1. března do ulic. Dokumenty o přípravě převratu získal Cyber Berkut. Placení revolucionáři jako v Kyjevě

23. 2. 2015

Tisk článku

Václav Danda se zamýšlí nad zachycenými dokumenty o přípravách na barevnou revoluci v Rusku a přináší informace o pozadí, které jako vždy tvoří placené „nevládní organizace“

Podle hackerské skupiny Cyber Berkut by měl začít v březnu pečlivě naplánovaný pokus o státní  převrat v Moskvě. První akce by měly podle této skupiny začít už 1. března. Tomu by odpovídala i aktivita Chodorkovského spojky v Moskvě, Alexeje Navalného, jednoho z „revolucionářů“ placených Washingtonem, který byl ve čtvrtek odsouzen moskevským soudem za výzvy k účasti právě na březnové demonstraci, jež by se měla stát pomyslným výstřelem z Aurory.

Majdan po moskevsku

Soud nechal Navalného předvést, protože se odmítl dostavit. Navalnyj před soudem prohlásil, že byl zatčen a odsouzen jen proto, aby se nesměl zúčastnit opozičního pochodu – který ostatně dosud nebyl úřady povolen – naplánovaného právě na 1. března. Byl poté odsouzen k 15 dnům vězení. Pochod chystaný na 1. března má být podle opozice „demonstrací proti dopadům hospodářské krize, vyvolané poklesem cen ropy a západními sankcemi“. 

PP

Akce má vyvrcholit potyčkami s policií a masovými nepokoji v moskevských ulicích. Při odchodu ze soudní síně Navalnyj emotivně vyzval Rusy, aby přispěli k „vyjádření odporu“ 1. března v ulicích. Toto poselství (s přeloženými titulky) odvysílaly všechny západní televizní stanice včetně naší ČT v hlavních zprávách.

Revolučním živlem za 1000 rublů na den

Materiály o plánu na  podobnou akci, která vedla před rokem k převratu v Kyjevě, se dostaly do rukou skupiny Cyber Berkut. Vyplývá z nich, že se k akci připravují stovky pouličních bojovníků, speciálně vycvičených pro boj s policií. Někteří byli trénováni v Polsku, někteří ve výcvikových táborech v Pobaltí a na Ukrajině. Jejich úkolem je – i za použití střelných zbraní – rozpoutat v centru Moskvy první velký konflikt. Mnoho těchto profesionálních „revolucionářů“ prošlo i kyjevským Majdanem a postupně byli „exportováni“ do Moskvy.

Jejich platy se pohybují kolem 1000 rublů za den. Jsou vypláceni přes „neziskové“ organizace napojené na finanční toky Michaila Chodorkovského, který na celou operaci získal prostředky ze Spojených států. Na projektu se podle těchto informací podílí i ministerstvo zahraničí USA, které od nového roku přidělilo obrovské sumy svým organizačním buňkám skrytým pod identitou tzv. „nevládních organizací“.

PP koláž

Čtěte ZDE: Osudná porážka Kyjeva: Okupované Debalcevo je svobodné. Česko dodává zbraně Kyjevu. Zprávy v ČT jak od wehrmachtu. Porošenko otevřel novou frontu – proti Jaceňukovi

Revoluce „na klíč“?

Zatím se peníze používají na školení a platy a také na budování výcvikových táborů, přímo na ruském území. Po rozjetí celé akce má být vytvořeno „finanční centrum“ na korupci jednotlivých politiků. Strategie má být takřka identická jako před rokem v Kyjevě. Celou akci také plánuje a organizuje „na klíč“ stejná americká agentura. V repertoáru nechybějí osvědčené metody boje, pneumatiky, stany, střelba na policii i do demonstrantů a další kulisy barevných revolucí. Počítá se prý i s nezbytnými obětmi z řad placeného komparsu a vytvoření dojmu masakru, který pak „dotvoří“ západní média.  

Jakkoli tento plán nelze podceňovat, je současně třeba říci, že Moskva není Kyjev. Je proto velmi nepravděpodobné, že by se po delší dobu podařilo například udržet „válku“ v centru Moskvy, jako se to zdařilo v Kyjevě. V celé zemi navíc panuje nepřátelská atmosféra vůči zdejší „Páté koloně“. Policie má díky prozrazení komunikace mezi „revolucionáři“ celkem jasný přehled o parametrech celé operace.

Je proto velmi nejisté, zda prvního března k něčemu opravdu dojde. Že však plán na přenesení „barevné revoluce“ do Moskvy kvůli tomu nebude stornován, je naopak zcela jisté. Uvažování amerických stratégů ve „speciálních“ službách je v tomto směru příslovečně primitivní. Na druhou stranu se tomu nelze divit, protože až dosud se v „zájmových zemích“ vždy podařilo vyvolat chaos a občanskou válku.

Onen malý rozdíl, že Rusko není Libye či Sýrie,  může „expertům“ snadno uniknout. Nebylo by to poprvé, ani naposled.

Zdroj.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky