Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Hoří nám koudel: Severní Čechy se topí ve smogu. Globální výsměch. Perpetuum mobile vynalezeno! Nad každý fotovoltaický panel jednu žárovku a je po problémech

Hoří nám koudel: Severní Čechy se topí ve smogu. Globální výsměch. Perpetuum mobile vynalezeno! Nad každý fotovoltaický panel jednu žárovku a je po problémech

3. 3. 2015

Tisk článku

Jetvart Manukjan zdravým selským rozumem dochází k závěru, že navzdory všem úchvatným ekologickým vynálezům bychom měli hledat zdroj skutečného kouře, než se udusíme

Žiji na severu republiky. Zatímco v Praze se na konci roku 89 demonstrovalo za lidská práva a demokracii, u nás byla první demonstrace za čisté ovzduší. V devadesátých letech, bylo vidět jasné zlepšování. To v novém století skončilo.

pp

Pohádka o stoupajícím moři

V posledních deseti letech se pozornost v rámci EU přenesla ze snahy o čisté ovzduší na snižování emisí kysličníku uhličitého. V médiích se začaly objevovat smyšlené články o potápějících se ostrovech, které je možné psát jen ve vnitrozemské zemi.

Nikdo nedokáže odlišit, které ze změn počasí jsou přirozeného původu a které jsou vyvolané člověkem

Ten kdo žije u oceánu, ví, že voda je tam, kde ji viděl, když si na pobřeží hrál jako malé dítě. Od roku 1900 do dneška, totiž podle wikipedie stoupla hladina oceánů o 19 cm. Při přílivu a odlivu ale běžně hladina u pobřeží kolísá o 3 m, nejvyšší rozdíl bývá u východního pobřeží Kanady, kde bývá přes 16 m. Do toho nejsou započítány vlny. Ty opravdu velké mají přes 10 m. Z čísel je zřejmé, jak nesmyslné takové články o zaplavených ostrovech jsou.

Tání ledu? Hloupost

Další oblíbená pohádka je strašení tlustou vrstvou arktického ledu pokrývajícího  Severní ledový oceán. Pokud roztaje, nestoupne ve skutečnosti hladina moří ani o centimetr.

V roce 2012 se v americkém tisku meteorologové radovali když asi týden v červenci tál skoro všechen led na grónských ledovcích. Předpověděli že přibližně každých asi 150 let by měl všechen grónský led tát, tak měli radost, jak už tomu počasí rozumí. Naposledy se to stalo v roce 1889, což je podstatně méně, ale NASA tvrdí, že je to přesně načas. V českých médiích to bylo interpretováno jako další hrozivý důkaz globálního oteplování.

O tom, že vědci úmyslně zveličovali hrozbu globálního oteplování a falšovali výsledky, se psalo i v českých médiích.

PP koláž

Čtěte ZDE: IPCC dává zpátečku. Hysterie s „globálním oteplováním“ se potichu vytrácí. Tento „zelený žert“ z nás však bude sát krvavé peníze ještě celá desetiletí

Žárovky za nádrž plnou nafty

HDP asi vzroste, když se levná, na místě vyrobená, kvalitní žárovka, jaké za komančů dělala Tesla, nahradí moderní zářivkou, nebo LEDkou. Na jednom kraji Evropy vytěží suroviny, odvezou to na druhý kraj, kde se z toho udělá sklo, podobně probíhá výroba ostatních částí, které se pak někde dají dohromady a výrobek se rozveze do všech částí Evropy. Na každý takový ekologický zdroj světla se tak spotřebuje mnohonásobně víc nafty, než sám váží. Při spalování nafty ale vzniká ten ďábelský kysličník uhličitý, který jsme chtěli omezit.

Jsou desetkrát dražší, ve starých lustrech ty spirály vypadají trapně, je v nich jedovatá rtuť, do lampiček se nevejdou vůbec a vyčnívají ven, mají nepřirozené světlo, špatně se při nich čte… A kazí nám oči. Může být něco, co nám kazí zdraví ekologické?

Perpetuum debile

To, že v noci v zimě nemůžeme otevřít okno, a vyvětrat, ví u nás na severu každý. Problém je, že i ve dne je často po celý měsíc venku jen smrdutá mlha. Když jsem přilétal domů, nad Baltem a větší částí Polska svítilo sluníčko. Když uvidím před sebou obrovský světle šedý oblak, zjihnou mi oči dojetím. Domov!

Tam dole, kousek za fotovoltaickou elektrárnou, na jejichž panelech se sráží kapičky mlhy, bydlím. Prý dokonce i v mlze dodává elektrárna nějaký proud. Když jsem se ptal, jestli to stačí k ekonomickému provozu, tak mi přestali odpovídat. Ale věřím jim. Moje kalkulačka funguje i při světle žárovky. Dokonce i té ekologické. Možná by se tak dalo udělat perpetuum mobile. Dát v noci nad každý fotovoltaický panel elektrickou žárovku. Za řídkých jasných nocí by tam bylo víc světla, než za těch běžných mlhavých, deštivých a zamračených dnů.

Kazí chudáci životní prostředí?

Podle českých médií jsou prý největším problémem našeho ovzduší chudí lidé, kteří si doma topí plastikem. Považuji toto tvrzení za nestydatou lež. Nějaký chudák, který nemá na uhlí, se jistě najde, Ale pach hořícího plastiku je dost osobitý, letos jsem ho cítíl jednou. To určitě nebude zdroj našeho smogu.

Něco bude asi z těch starých aut, co tu na zchudlém severu jezdí. Něco bude z toho proudu kamionů, které vozí polotovary na západ a vyrobený šmejd k nám a nebo přes nás. Letos jsem moc nejezdil, ale z dřívějších let si pamatuji na Jičín zahalený v hustém černém kouři, nebo na návštěvu Lovosic, kde pořád smrděl sirovodík z blízké chemičky, které šéfoval současný ministr životního prostředí.

Hoří nám

Pokud vím, žádný ze současných klimatických modelů nefunguje, všechny se zatím musí neustále ručně nastavovat, aby byly v souladu se skutečností. A nikdo nedokáže odlišit, které ze změn počasí jsou přirozeného původu a které jsou vyvolané člověkem. Vzhledem k tomu, že historici jsou přesvědčeni, že Antarktida bývala před příchodem ledových dob zalesněná, připadá mi ta snaha udržen nás v době ledové trochu absurdní. Je to spíš snaha zastavit cyklus přirozených změn a zakonzervovat současný stav. Čeští ekologové se jako přírodu snaží chránit dokonce i staré lomy, zatímco proti otevření nových protestují a mluví o devastaci krajiny.

Nechat lidi dusit jedem, který se vypouští do ovzduší a cpát peníze do odstraňování zdravotně nezávadného plynu bez barvy a bez zápachu, je moc i na Absurdistán. Je čas připomenout našim politikům koho zastupují.

Hasíme, co nás nepálí, zatímco nám hoří pod zadkem.

 Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na Západě jen dosazuje. Brutální podvody. Cenzura jak břitva. Trump: V USA místo voleb Orwell. Není kouře bez ohně. Máme na výběr?

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na...

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky