Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Oslava vítězství: Noční vlci jedou z Moskvy na Berlín. Podporují je čeští i polští motorkáři. „Konvojoví  mávači“ v depresi. Poturčenci rabují vyhublou pokladnu. Státní moc je nervózní

Oslava vítězství: Noční vlci jedou z Moskvy na Berlín. Podporují je čeští i polští motorkáři. „Konvojoví mávači“ v depresi. Poturčenci rabují vyhublou pokladnu. Státní moc je nervózní

22. 4. 2015

Tisk článku

Radek Pokorný se zamýšlí nad chystanou kolonou ruských motorkářů a nečekanými souvislostmi, které může jejich průjezd střední Evropou vyvolat

Stále více Čechů i Poláků podporuje jízdu ruských motorkářů z klubu Noční vlci střední Evropou. „Cesta vítězství“ na kterou se vydá 25. dubna z Moskvy přes Minsk, Brest, Vratislav, Brno, Bratislavu, Vídeň, Mnichov a Prahu do Berlína kolona zhruba 40 ruských patriotů na silných motorkách, vyvolává u vládnoucí proamerické kliky v obou zemích upřímné zděšení. Ne že by 40 motorkářů mohlo svrhnout středoevropské postdemokratické režimy, to si snad nemyslí kromě Pavla Šafra nikdo, ale jsou tu jiné nepříjemné paralely, které Vlci připomínají.

pp

Noční vlci, Putin a svržení komunismu

Nejstarší ruský motorkářský klub vycházející z prostředí antikomunistické opozice konce osmdesátých let, se výraznou měrou podílel na pádu komunismu v Sovětském svazu. Dnes proto nemůže logicky stát nikde jinde než po boku Vladimíra Putina, který představuje nejen alternativu vůči sovětskému systému, ale také nihilistickému Západu, který se stále více odklání od svých křesťanských civilizačních kořenů.

Cesta Nočních vlků se může stát katalyzátorem spolupráce všech lidí dobré ve střední Evropě a skutečnou oslavou míru v dnes opět válkou ohroženém světě

Spolupráce Vladimíra Putina a Nočních vlků se datuje už od roku 2008. Před rokem během navrácení Krymu do Ruské federace sehráli členové klubu důležitou úlohu i při pacifikaci kyjevských provokatérů, snažících se bezúspěšně vyvolat na poloostrově občanskou válku. Spolu s kozáky hlídkovali v ulicích a nepřipustili žádné provokace kyjevských a západních zpravodajců. Po začlenění Krymu vyznamenal Vladimír Putin šéfa klubu Nočních vlků Alexandera Zaldostanova, zvaného "Chirurg", řádem za statečnost. Tu Noční vlci osvědčili kromě jiného i v přímém boji na straně donbaské domobrany proti fašistickým praporům kyjevských strůjců státního převratu podle amerických not.

Hlavně aby je Češi nevítali se šeříkem

Noční vlci jsou pro mainstreamové české propagandisty problém. Při sebevětší snaze je nemohou zařadit do tradiční škatulky „komunista s rádiovkou“ - a nic jiného neznají. Jsou pro ně tak přímým ohrožením základní kostry primitivní washingtonské propagandy, která se snaží ukázat české příznivce znovunarozeného Ruska jako zapšklé komunisty na hranici demence nebo agenty placené Moskvou. Toto klišé ovšem ruští vlastenci v džínách a kožených motorkářských bundách na silných amerických strojích s prapory Ruska a Novoruska trhají na kusy.

Není se co divit, že profesionální „mávači“ amerického konvoje jsou opět ve střehu a bubnují na poplach. „Putinovy provokace se nesmí ani trochu bagatelizovat. Vždyť jde o bezpečnost střední Evropy a jde tu také o to, zda připustíme, aby se na našich silnicích provozovala propaganda cizího státu, která je nepřátelská vůči naší západní orientaci, vůči naší svrchovanosti a demokratickému systému,“ obává se na stránkách webu americké ambasády (s ironií zřejmě nechtěnou nazvaného Svobodné fórum) šéf tamních svazáků Pavel Šafr.   

Noční vlky by podle něho měly  úřady Polska, České republiky, Rakouska a Německa zastavit, a to po vzájemné dohodě. „Neměli by být vůbec vpuštěni na naše území a na území našich spojenců. Jestliže budou vpuštěni, tak je na místě jim dát najevo, že nemají žádnou naši sympatii. Osobně bych je nejraději ignoroval. Ale nesmí zároveň vzniknout dojem, že většina Čechů vítá Noční vlky se šeříky v rukou,“ blouzní prorocky Pavel Šafr, který se chtěl prát s těmi, kdo by protestovali proti americkému "konvoji".

pp

Národní demokraté a porážka Hitlera

Podobné obavy vyjádřili i někteří vládní představitelé. Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek označil jízdu ruských motorkářů za provokaci. V tom ho podpořil i předseda vlády Bohuslav Sobotka. „Můj názor se v zásadě shoduje s tím, co k tomu uvedl už ministr zahraničí,“ poznamenal Sobotka, který zauvažoval, zda náhodou nejde o ruskou odvetu za americký po zuby ozbrojený vojenský konvoj. S polskou premiérkou údajně o vlčí jízdě ale nejednal.

Jedinou politickou stranou, která se odvážila jízdu Nočních vlků na oslavu 70. výročí porážky Hitlerových nacistů oficiálně přivítat, je Národní demokracie. Dokonce otevřeně sdělila, že se bude i organizačně podílet na pořádání některých akcí spojených s průjezdem motorkářského klubu přes naše území, čímž si chce připomenout naše osvbození od německého protektorátu. „Přivítáme naše ruské bratry a ukážeme jim pohostinnost Českého národa. Stejně jako v Polsku se nám hlásí velké množství našich motorkářů, kteří chtějí kolonu Nočních vlků doprovázet,“ uvádí se v prohlášení Národních demokratů.

Je příznačně tragikomické jak naši propagandisté jsou vždy "poturčenci horší Turka". Aktuálně nevědí, co s tím, že i polská veřejnost, kterou nám dávali za vzor, má protiruské propagandy stále více plné zuby. I patřičně cinknuté průzkumy už nemohou zastřít, že něco jiného jsou Američany zkorumpované politické elity a něco úplně jiného postoje zhruba dvou třetin veřejnosti (oficiálně polovina). Navzdory u nás prezentovaným zprávám, že se prý  polští motorkáři chystají Noční vlky všemi prostředky zastavit, skutečnost je právě  opačná: Polští motorkáři se většinou chtějí k "ruskému konvoji" připojit, stejně jako ti naši.

Polští motorkáři se připojí ke koloně

Během Motocyklového Hvězdného sletu kněze hulána Zdzisława Jastrzębiec Peszkowského v bazilice na Jasné Hoře v Čenstochové vyjádřili polští motorkáři ve zvláštním prohlášení ruským kolegům solidaritu. Wiktor Węgrzyn, organizátor Katyňské jízdy, konané na památku polských důstojníků povražděných sověty, přečetl na závěr sletu prohlášení, v němž se říká jasně a nedvojsmyslně: „My, polští motorkáři shromáždění na 12. Motorkářském sletu potvrzujeme naši solidaritu se všemi motorkáři světa a zaručujeme jim na území Polska bezpečnost a pohostinnost. Dnes, kdy funkcionáři polskojazyčných novin a televizí za pomocí lží prosazují protipolské cíle a rozpoutávají v polské tradici, polské kultuře dosud neznámou štvanici na naše hosty, ruské motorkáře, vyzývajíce přímo k fyzickému násilí vůči nim, prohlašujeme: ruští motorkáři projedou přes Polsko bezpečně.

Dále v prohlášení stojí: „Nepřipustíme žádné výtržnosti, zaručujeme jim bezpečný průjezd a pohostinnost, stejnou jakou oni prokazují už čtrnáct let nám, účastníkům Katyňské jízdy a všem jízdám na východ. Jízda ruských motorkářů z Moskvy do Berlína u příležitosti 70. vítězství nad Němci, která vede přes bitevní pole a hřbitovy předků, má pro Rusy stejný význam jako Katyňská motorkářská jízda pro Poláky.“

Pak se Węgrzyn na účastníky sletu obrátil se slovy: „Prosím, aby ten, kdo je pro přijetí prohlášení, zapnul klakson.“ Načež se ozval zvuk tisíce klaksonů. K setkání polských a ruských motorkářů má dojít 27. dubna v 9 hodin na hraničním přechodu Brest - Terespol. Polští motorkáři pak budou doprovázet Noční vlky podle osobních možností po celou cestu přes území Polska.

Nechceme další jatka

Ukazuje se tak, že cesta ruských motorkářů přes střední Evropu bude mít nakonec možná větší význam, než se zpočátku zdálo. Mírové poselství "chlapů na motorkách" se opravdu stává symbolickou odpovědí na  americký po zuby ozbrojený konvoj. A míří i na naše "poturčence", kteří se už "loajálně" hrabou ve vybrakované státní pokladně, aby z ní vytáhli další miliardy z našich daní na nákup amerických zbraní. A cynicky připravují zákony na odvody mužů i žen do dalších válečných jatek.

Jízda Nočních vlků se prostě může stát katalyzátorem spolupráce všech lidí dobré vůle ve střední Evropě, kteří válečné plány za zájmy zámořské velmoci odmítají. Normálních lidí, kteří si sedm desítek let po skončení šíleného vraždění "nadlidí", rozhodnutých ovládnout svět, nepřejí nic podobného zopakovat.

pp   




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky