Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nejmocnější zbraň proti zvůli a tyranii: Měna krytá zlatem. Může zlatá koruna vzkřísit naši státnost?

Nejmocnější zbraň proti zvůli a tyranii: Měna krytá zlatem. Může "zlatá koruna" vzkřísit naši státnost?

6. 5. 2015

Tisk článku

Luke Belson představuje alternativní pohled na dnešní nekrytou korunu a možnost budoucího znovuzavedení zlatého standardu pro naši měnu - což by prý mohlo mít nečekaně dobré důsledky pro všechny oblasti našich životů

Není konzervativnějšího ekonomického tématu se zásadnějším celospolečenským dopadem, než je měna krytá zlatem. Neobjevujeme kolo, nevymýšlíme naivní třetí cesty, ale nahlas připomínáme prastarou, systémem záměrně vytěsňovanou pravdu o klíčovém a spravedlivém společenském mechanismu. Téma, o němž všechny politické strany, zarytě mlčí a předstírají, jako by vůbec neexistovalo. Jako by menší či větší změny ve struktuře státního rozpočtu nebo v daňové oblasti mohly někdy přinést zásadní systémovou změnu a umožnily naší veřejnosti opět volněji žít a klidněji dýchat.

pp

Vládne nám kartel

Mnozí přitom dobře vědí, že český stát je dlouhá desetiletí součástí podvodného mezinárodního měnového systému, který byl uveden v život ve Spojených státech amerických v prosinci roku 1913 přijetím zákona The Federal Reserve Act. Tímto zákonem, přijatým v rozporu s ústavou Spojených států, politická reprezentace v čele s prezidentem Wilsonem zmocnila kartel majitelů soukromých bank tištěním amerického dolaru. Tento systém a organizace jako taková jsou známy jako Federální rezervní systém (FED). Účelem FEDu a jím založených nebo ovládaných mezinárodních finančních institucí je astronomicky obohacovat úzký okruh jednotlivců, rodinných klanů a nadnárodních korporací.

Těm nekrytý dolar umožňuje ovlivňovat a kontrolovat důležité politické a ekonomické procesy nejen ve Spojených státech, ale i na mezinárodní scéně a zavádět protispolečenské sociální utopie do praxe. Umožňuje jim parazitickou, neproduktivní existenci na úkor světového společenství, závratné obohacování v dobách míru i v dobách války. Za cenu potištěného papíru tak získávají skutečná aktiva a udržují rozsáhlý vojensko-průmyslový komplex Spojených států, který používají proti všem národům, které se jejich měnové tyranii postaví.

Euro - klon FEDu

Evropská centrální banka a její euro nejsou ničím jiným, než evropským klonem FEDu posilujícím a upevňujícím jeho mezinárodní vliv. Dolar a jeho mongoloidní dvojče Euro a na ně vázané nekryté měny, jsou dnes nejdůležitějším praktickým nástrojem a zásadním zdrojem moci mezinárodní bankovní oligarchie a Quislingů v jejích provinciích. Nekrytá a proto inflační česká koruna, vydávaná státem neřízenou Českou národní bankou, se vůči dolaru i euru nachází v dlouhodobém vazalském postavení a je příčinou většiny ekonomických a politických problémů České republiky. Její snižující se kupní síla způsobuje naše dlouhodobé ekonomické zaostávání, znemožňuje nám normální rozvoj a provádění vlastní politiky ve vlastní prospěch.

Pochopení principů tržní ekonomiky, nikdy nebylo a není žádnou raketovou fyzikou. Ničím záhadným, co je třeba dlouhá léta studovat, ničím, na co mají patent studenti ekonomických škol, bankéři a politici. Je prostou, systémem záměrně a dlouhodobě potlačovanou logickou úvahou, moudrostí a pravdou. Proti zlatým penězům, jejich funkčnosti a historickým výsledkům, nikdy nikdo neslyšel jediný skutečně závažný argument. Systémoví kvaziekonomové dokola recyklují jedny a ty samé, tisíckrát vyvrácené námitky.

PP koláž

Čtěte ZDE: Ruská kontrarevoluce v bodě obratu: Na zlatem krytý rubl vše připraveno. Plné náruče dolarů zpět přes Atlantik? Noční můra FEDu. Šly by kvůli zlatu USA do války?

S neskonalou arogancí předstírají, že jsou schopni něco tak proměnlivého a neuchopitelného jako je tržní ekonomika nejen detailně popsat, ale i vtěsnat do uměle vytvořených definic, legislativních mantinelů a pomocí nekryté měny dlouhodobě a úspěšně řídit. Existence zlatých peněz sama o sobě nikdy žádné ekonomické problémy nevyvolala. Vždy to bylo jejich chybné umístění na trhu (iracionální investice), manipulace s nimi (podvodné snižování jejich krytí) nebo samotné odstranění Zlatého standardu (zavedení nekryté měny), které takové problémy vyvolalo.

Zlatý standard nese prosperitu

Prvním argumentem pro zlatou českou korunu je logická úvaha, že peníze samy o sobě musí být nositelem hodnoty, kterou mají představovat. Druhým argumentem je to, že zlatem krytá měna centrální bance, vládě a parlamentu neumožní svévolné znehodnocování české koruny a okrádání vlastních občanů formou skryté inflace. Třetím argumentem jsou historické výsledky zemí, které Zlatý standard provozovaly – kvalita jejich ekonomik a občanských svobod. Zlatý standard je tisíci let osvědčený mechanismus, jakým stát provádí měnovou politiku na svém území. Mechanismus, který byl vlastizrádnými vládami a bankovními oligarchiemi záměrně podrýván, likvidován, opouštěn a po nevyhnutelném selhání jeho alternativ znovu a znovu objevován, aby stát vyvedl ze společenského marasmu a hospodářského úpadku.

Zlatý standard je nejčastěji chápán jako měna přímo či nepřímo krytá zlatem. Může mít různou „sílu“, která je ekvivalentem procentuálního krytí měny. Může být částečný nebo plný, interní nebo mezinárodní. Může být založen na souběžném krytí měny zlatem a stříbrem, případně dalšími měnovými kovy – kupříkladu platinou a paladiem. Státy, které se v minulosti rozhodly pro měnu krytou zlatem, v rekordně krátké době přilákaly volné domácí i zahraniční zdroje, oživily své trhy a většinou zredukovaly svůj  obří státní aparát. Zlatý standard vede k okamžitému rozkvětu a zvelebování společnosti. Měna začne skokově posilovat, což je klíčovým, strategickým zájmem státu. Skokově vzroste míra úspor, dojde k vyrovnávání starých závazků a pohledávek.

Otázka není, zda zavést, ale kdy 

Ekonomicky slabé skupiny přepnou z módu přežívání a začnou uvažovat v termínech rodinných a následně kapitálových investic. V návaznosti na to dojde k oživení ekonomiky, růstu výroby, zvýšení nabídky práce a snížení nezaměstnanosti. Dojde k rychlému přílivu investic, akumulaci kapitálu a jeho logickému využívání. Zvýšená intenzita ekonomické aktivity jednotlivců a tím i bohatnutí českých firem a jejich větší počet, způsobí zvýšený přítok firemní daně z příjmu do státní pokladny. Stát zavede přebytkový rozpočet, postupně splatí své dluhy a začne vytvářet investiční rezervy pro nečekané budoucí události. Nastane období stabilizace a prosperity.

Zlato je historicky nejlepším možným měnovým nástrojem. Nepochybujeme, že o něm celý svět, včetně České republiky, která je tradičně na chvostu dějinných událostí a kde se trendy objevují s několikaletým zpožděním, již brzy uslyší v souvislostech, které předčí ta nejodvážnější očekávání. Znovuzavedení národních měn krytých zlatem je nevyhnutelné. Tématem skutečných státníků a skutečných ekonomů dnes není otázka ZDA, ale KDY bude Zlatý standard zaveden. Podtématem pak to, v jaké formě. Rusko, Čína, Indie a mnoho dalších zemí dnes nehledají žádné třetí cesty, ale měnovou stabilitu. A mnoho západních zemí přechod k multipolárnímu Zlatému standardu - jak jinak než v tichosti a pokrytecky – připravuje.

Luke Belson - Přednáška o zavedení zlatého standardu v ČR

Naším úkolem je zavedení takové formy Zlatého standardu, která bude v dlouhodobém horizontu představovat ideální, 100% krytí české koruny zlatem. Prosazujeme přímou směnitelnost bankovek za zlato - tedy to, aby jednotlivci a firmy měli možnost v resuscituované České státní bance své bankovky směnit za fyzické zlato v podobě mincí, slitků nebo cihel. Toto opatření povede k ukončení dlouhodobého finančního vazalství a narovnání vztahu mezi občany a státem, který jim patří. Důvěra ve stát, v jeho skutečné úmysly a v to, že sám hraje podle pravidel, která aplikuje na ostatní, musí být obnovena.

Kolabující mezinárodní měnový systém a padající koruna mnohé jednotlivce, firmy, a státní instituce v České republice již brzy donutí nad zlatou korunou vážně přemýšlet. Přechod prvního státu na Zlatý standard vyvolá dominový efekt napříč světovou ekonomikou a jejich konkrétní rozhodnutí jednoduše uspíší a vynutí. Rozhodne-li se český stát spolu s ČNB za této situace veřejnost oklamat kosmetickou změnou názvu měny, novou podobou bankovek a úpravou jejich nominální hodnoty, jednoduše neuspěje. Stále půjde o nekrytou měnu, se kterou se pan Trh vypořádá po svém – prožene ji hyperinflací a následně kotly našich domácností.

Dolar s Eurem a jejich nekrytí souputníci se blíží ke své plně předvídatelné a neodvratné vaporizaci. Nejmocnější zbraní proti zvůli a tyranii státu a centrální banky je  funkční, historicky osvědčený měnový mechanismus, který je schopen vzkřísit českou státnost a dlouhodobě ji udržet. Zlatý standard.

(Příspěvek o zlatém standardu byl přednesen na ekonomické konferenci Národní demokracie 25. dubna 2015 v Praze)

 (redakčně kráceno)

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Dva scénáře katastrofy: Trumpova prohra a Trumpova výhra. Má Amerika ještě na výběr? Spolčení proti svobodě a demokracii. Miliony proudí přes hranice. Budou se státy bránit? Jak bude vypadat chaos? V biblických rozměrech

Dva scénáře katastrofy: Trumpova prohra a Trumpova výhra. Má Amerika ještě na výběr? Spolčení...

Rusko a Čína na koni: Úder Pekingu už i západnímu módnímu byznysu. Macron běsní. Pokuta za čínské tričko? Západ dostal padáka v Africe. Poučíme se od ní? A co s Fialou a pirátskou buržoasií? Do práce! To by byla teprve mela

Rusko a Čína na koni: Úder Pekingu už i západnímu módnímu byznysu. Macron běsní. Pokuta...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky