Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Strachotínská výzva (nejen) proti brannému zákonu: Občane Kalousku! Nedovolíme dětem umírat za zájmy USA. Tisíce fanoušků i mezi policisty a vojáky. Organizuje plukovník Blanické rytíře?

Strachotínská výzva (nejen) proti brannému zákonu: Občane Kalousku! Nedovolíme dětem umírat za zájmy USA. Tisíce fanoušků i mezi policisty a vojáky. Organizuje plukovník Blanické rytíře?

10. 5. 2015

Tisk článku

Marek Obrtel , důstojník, který vrátil vyznamenání, získané ve službách NATO, vyhlašuje manifest nové „buňky“ občanského odporu, která si klade za cíl především nedovolit, aby pro mocenské zájmy velmocí začaly umírat české sotva dospělé „děti“

Občane Schwarzenbergu, občane Kalousku, občane Štětino a vy ostatní, co voláte po boji s Ruskou federací. Neumíte si ani představit, jakou sílu jste proti sobě postavili!

MAREK OBRTEL

Podplukovník, iniciátor

Vojenský lékař, velitel 11. polní nemocnice v Afghánistánu, sloužil na misích AČR v Kosovu a v Bosně a Hercegovině. Nyní ve výslužbě.

Jsme otcové od rodin

Nejsme v aktivní službě a nepodléháme armádnímu velení. Máme rodiny, máme ženy a děti, a jen postavení otců od rodin nám velí chopit se zbraní v případě, že se nám ve spolupráci se všemi lidmi dobré vůle nepodaří zastavit politiky, kteří volají po zbrojení a odvodech. Nedopustíme, aby naši nejbližší trpěli stejně, jako trpí ženy a děti v ulicích novoruských měst. Nenecháme zabíjet bezbranné, své nepřátele známe.

Přátelé, vojáci!

Bylo deštivo a chladno, nicméně nálada byla od začátku až do konce přesně taková, jakou jsem si ji představoval dávno před uskutečněním. Ba ještě lepší. A dnes moje tělo zvítězilo nad lží a nenávistí bacilů, které mne dohnaly na zpáteční cestě, takže se můžu směle pustit do svěřeného úkolu: totiž informovat vás o závěrech tohoto prvního setkání rodící se „protivládní“ organizace.

Marek Obrtel

Pplk. ve výslužbě Marek Obrtel 

Píšu „protivládní“, protože právě vládní kroky nás spojily k odporu. Ale to asi není třeba vysvětlovat.

Na 1. Poradních ohních ve Strachotíně se nás 1.-3. května sešlo 33. Víte, že se mohl zúčastnit každý, všech 2105 členů fb skupiny „Českoslovenští vojáci v záloze proti válce plánované velením NATO“ mělo možnost přijet a podílet se na budoucnosti nejen iniciativy, ale pravděpodobně i našich národů.

Co vede iniciátory Strachotínské výzvy k činům a jak si je představují?

Soudě podle ohlasů z prvních dnů po zveřejnění našeho videa (Velký dík, Sašo!) přisuzují mnozí – velmi mnozí – naší iniciativě zásadní a jedinečnou roli mezi všemi občanskými iniciativami, které v posledních letech usilovaly nebo usilují o změnu.

Blaničtí rytíři proti blbé náladě?

Přehánějí, když nás nazývají Blanickými rytíři, ale jedno je jisté. Nás, vojáky v záloze a ve výslužbě (nenechte se mýlit, značné procento z nás jsou vojáci v aktivní službě a policisté) spojuje – krom přátelství, lásky k vlasti a úcty k životu – jedno: PŘÍSAHA. Známe svou povinnost a hlásíme se k ní. Odměnou jsou nám zatím jen tisíce sdílení „strachotínské výzvy“ a stovky dopisů. Tou skutečnou odměnou nám ale bude teprve pocit uspokojení, až se nám podaří dosáhnout cíle.

Tím cílem je – řekněme – změna společenské atmosféry. Havlovské „blbé nálady“ bylo dost. Je tím blbější, čím dál se vzdalujeme od původních idejí tzv. Sametové revoluce, a prakticky se v takové náladě už ani nedá žít. Cokoliv se mělo změnit k lepšímu, nakonec se jen zhoršilo. Namísto přísně proruské orientace je nám dirigována proamerická, lži komunistů nahradily lži oligarchů, pravice s levicí se kdykoliv dohodnou na koalici a v opozici zůstal občan sám. Bez možnosti cokoliv změnit.

Branný zákon je vrchol arogance

Občanská válka na Ukrajině nám otevřela oči s konečnou platností. Naši politici dlouhodobě otevřeně podporují ukrajinskou fašistickou vládu a schvalují tím zabíjení civilistů na Donbasu. Snaha o novelizaci branného zákona a změnu přísahy, která by umožnila posílat naše sotva dospělé děti kamkoliv do světa (přesněji na ruské hranice) umírat za zájmy USA, je vrchol arogance moci. A zrůdná myšlenka, že odváděny budou i dívky, se už zcela vymyká chápání.

Jako vojáci v záloze jsme připraveni bránit vlast. Jsme připraveni položit životy za své děti. Jako rozumně uvažující lidé ale nejsme ochotni bezhlavě zabíjet na rozkaz v útočných válkách. A to vnímáme jako skutečný důvod, proč se s námi nepočítá při takzvaném posílení obranyschopnosti.

PP koláž

Čtěte ZDE: NATO je zločinecká organizace, řekl. Podplukovník v boji za čest a důstojnost. Kyjev odpověděl nacisty s pochodněmi. Příživníci z českého parlamentu skalpováni

Protestovat nestačí. Vyzýváme k akci

Snad každý rozumný člověk už cítí, že protestovat nestačí. Ještě žádnou demonstrací a žádnou peticí občané ničeho nedosáhli. Je tedy zřejmé, že náš tlak bude muset být poněkud razantnější. V duchu Memoranda (CZ/ SK) hodláme svou vůli ke změně prosadit jen takovou silou, jakou si vyžádá situace, a ačkoliv doufáme ve smírný vývoj, nezdráháme se využít i krajních možností.

Z našeho setkání tedy vyplynulo, že:

- nebudeme demonstrovat ani sepisovat petice, nebudeme se politicky angažovat

- vytvoříme organizační strukturu pro případ nouze

- poslancům a senátorům zašleme dopis a budeme vyžadovat okamžitou odpověď

- zároveň doručíme výzvu všem bojeschopným mužům, aby se připojili

Na zmiňovaných dopisech se pracuje a jejich znění bude předloženo ke schválení či připomínkám vám všem. Než se tak stane, využijeme dalších Poradních ohňů k setkávání, pomůže nám to při vytváření „mobilizační“ struktury. Účast na plánovaných setkáních volte podle příslušného kraje a nebojte se pořadatelům sdělit kontaktní informace (e-mail a telefon). Bez nich bychom nebyli akceschopní.

Veškeré další informace se postupně dozvíte. Chcete-li se přidat, využijte našich skupin na sociálních sítích Facebook, V kontaktě a Komuna nebo se zaregistrujte na tomto webu.

Díky a držte se!

Zdroj - Pařát Dnes.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky