Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Kotle, komíny,  očkování, platby, štítky a další ptákoviny: Kde se to zastaví?  Zakazovači musejí z té dřiny snad mít už ruce jako orangutani. Festival těch báječných lidí, které si sami volíme

Kotle, komíny, očkování, platby, štítky a další ptákoviny: Kde se to zastaví? Zakazovači musejí z té dřiny snad mít už ruce jako orangutani. Festival těch báječných lidí, které si sami volíme

19. 6. 2015

Tisk článku

Petr Cerman vypočítává pár desítek šílených a ničivých "malých" zákonů, které na nás den za dnem (pochopitelně pro naše dobro) uvalují ti, které jsme si na sebe sami "ušili" - ať již účastí či neúčastí v jakýchkoli volbách

Když se blíží volby, kandidáti jsou na první pohled normální lidé. Slibují kde co. Když jsou zvoleni, stanou se z nich Zakazovači. S každým dalším zákazem nám ukradnou kus svobody a urvou si kus práva na řízení našich životů, protože oni mohou, jsou poslanci. Je to snad nějaká nemoc.

Pořád musí něco omezovat a zakazovat, protože jsou přesvědčení, že tak činí v našem zájmu a pro naše dobro. Odborných posudků za miliony a různě upravených statistik sypou z rukávů přehršle. Bohužel ty miliony jim musíme zaplatit z daní.

pp

Nás se to netýká? Ale kdeže!

Lidé se nebrání. Každý zákaz totiž omezí svobodu jen jedné, zpravidla menší skupině občanů. Tak nač se vzrušovat? Jenže ono se něco děje - a v součtu něco dost podstatného.

Až donedávna jsem žil v domnění, že zhoubná nemoc postihuje jen komunisty nebo socialisty. Ti řídili výrobu i trh prostřednictvím různých plánovacích komisí, tak k ní mají koneckonců sklon. Ale dnes přece komunisté nevládnou, a přesto zákazů přibývá jako za bolševika... co to? "Plíseň" zasahuje strany napříč politickým spektrem či politickým přesvědčením. Absurdní zákazy se na nás hrnuly i z pravicových vlád i když před volbami všichni hovořili o svobodě člověka a minimu omezování našich svobod.

Proč nejdeme demonstrovat?

Není tomu ani půl roku, kdy jsem podnikl malý experiment a začal si zaznamenávat všechny ty zákazy ve jménu našeho dobra. Dnes už mám papír hustě popsán a začínám druhý. S ohledem na čas čtenářů nebudu většinu těch blbostí ani glosovat. Nebo zdůrazňovat čím ten nebo onen zákaz přesně omezuje naši svobodnou volbu. A víte co? Vsadím se, že s polovinou mého seznamu bude každý čtenář v pokušení souhlasit - nebo aspoň mu budou ty zákazy šumafuk, protože jeho svobodu neohrozí.

Musíme zaměstnat, nebo vzít do nájmu každého, aby nebyl diskriminován. Ať je čistý, nebo špinavý, ať má na nájem, nebo ne, ať něco umí, nebo ne

Jenže právě o to jde. Vadí polovině? Vadí jen deseti procentům? I to je dost. V každém případě se jedná o zmenšení našich svobod. Nás všech. U nás lidem vadí omezování svobod někde na druhé polovině zeměkoule, chodíme za to demonstrovat a posíláme peníze, ale jako ovce volíme naše Zakazovače.

pp

Čtěte ZDE: Boj o svobodu za kouřovou clonou: Smí se v sado-maso salónech kouřit? Státní hospody a trestný čin pálení tabáku. Máme lidské právo na občerstvení uprostřed lesa?

Čtěte ZDE: Tajemník prezidenta Klause: Návrat ke klasickým demokratickým hodnotám nečekejme. Vývoj půjde spíše směrem těm nejčernějším antiutopiím. Chceme takový konec?

Už to tu bylo

1. Povinné očkování. Nic proti očkování, ale proč povinně, copak nemůže o svém dítěti rozhodnout jeho rodič?

2. Každoroční povinné kontroly komínů. (Cena kolem 800 Kč. Za pět minut byl u nás kominík hotový i s vypsáním potvrzení). Politici vysvětlovali, že prý kvůli tomu, že u nás je hodně požárů od vadného komína. Dodatečně jsem zjistil, že jich byla asi 0,2%. Hodně, nebo málo? Rozhodně však kšeft pro kominíky, ale hlavně pro pojišťovny.

3. Kontrola kotlů na pevná paliva v soukromých domech.

4. Kontrola kouře, který vychází z komína soukromého domu a následná kontrola, čím doma topíte.

5. Povinné placení příspěvku na obnovitelnou energii. Neplatí je stát, který si "soláry" a spol. vymyslel, ale my.

6. Energetické štítky na dům - ty jsou spojené zase s mnohatisícovým nákladem na posudek. A rozhodně se štítkem ještě nikdo nezahřál.

7. Také nařizujeme podnikatelům, kolik mají platit minimální mzdu. A rozhoduje o tom menšina odborářů spolu s ministryní, která nikdy nikoho nezaměstnala, a premiérem, který dokonce nikdy ani nepracoval, s výjimkou vysezeného místečka v parlamentu.

8. Povinné porody v nemocnicích.

9. Stále se měnící podoba povinných lékárniček v autech.

10. Povinné oranžové vesty pro řidiče.

11. Povinné lékařské prohlídky řidičů seniorů. (Stojí cca 400 Kč)

12. Povinné přezouvání pneumatik u aut.

13. Letní a zimní čas.

14. Poplatky za rádio a TV, kterou mnozí nesledujeme.

15. Povinné platby umělcům, jejichž produkt bychom si nikdy nekoupili, ale musíme platit, pokud chceme mít v hospodě televizi a umožnit lidem, aby shlédli hokej nebo fotbal.

16. Povedený je také poplatek při koupi obyčejné kopírky. Prý kdyby si chtěl její novopečený majitel okopíroval a šířit knihu o které ani neví, že existuje.

PP koláž

Čtěte ZDE: Velká západní lež: Svoboda slova? Jen pro někoho. Pro jiné cenzura, zákazy, vězení. Případ Mary Wagnerová. Komplikovala byznys „legálním“ vrahům. Sodoma v Calgary

Čtěte ZDE: Výsměch Ústavního soudu českým rodičům: Inteligentně organizovaný zločin bude pokračovat. Děti nám nepatří. Očkovat a odškodnit. Lze se bránit zvůli státu?

17. Povinné placení autorským svazům za rádio v autě, nebo za hudbu na svatbě nebo na pohřbu. Zajímalo by mě, kdo dostane peníze, když poslouchám výhradně Rádio Old music. Aha, už vím, platím za to, že bych si třeba náhodou mohl omylem pustit třeba některého našeho kňourala.... Jenže těm snad platí rádia, která za to berou peníze od inzerentů!

18. Antidiskriminační zákon. My musíme zaměstnat, nebo vzít do nájmu každého, aby nebyl diskriminován. Ať je čistý, nebo špinavý, ať má na nájem, nebo ne, ať něco umí, nebo ne. A pokud ne, musíme pracně prokazovat, že jsme tak nečinili protože nám buď smrdí, nebo jen prostě není sympatický.

19. Zákon o významné tržní síle, nebo jak se ta blbost bude jmenovat, zase bude soukromým prodejcům nařizovat, co musí kupovat a kam to umístit do regálu.

20. Lahůdkou bude také daň ze starých aut. Tam si zase přijdou na své chudí, kteří na nové auto nemají. Pravda, přidáme jim pak dvě stovky. Před volbami.

21. Protikuřácký zákon. Nařídí majitelům soukromých restaurací, že si tam zákazníci nesmějí zapálit. Fakt je, že mě také štve, když přijdu z restaurace a smrdím od kouře, jenže mnohem víc mi vadí smrad z přepáleného tuku z kuchyní. Jsem přece menšina. Zakážou tedy v hospodě časem vařit? Zajímalo by mě proč se vlastně cigarety ještě prodávají, když se prakticky nikde nesmí kouřit. Kromě toho - proč si svobodně nevybrat, do které hospody si sednu - zda do kuřácké, nebo nekuřácké?

22. Vyhlášky a zákony, co smějí jíst děti ve školách a zákazy, co jíst a pít naopak nesmějí.

23. Zákony na ochranu spotřebitelů, které nařizují jak a co správně vařit v restauracích.

24. Navrhovaný zákon o zákazu sudového prodeje vína. Prý abychom se opili kvalitně, a když nás bude bolet hlava, bude to aspoň ze značkového vína.

25. Zákon na ochranu soukromých údajů. Tak ten je také povedený. Nařizuje nám, že nesmíme zveřejnit jméno zloděje, který nás okrade, nebo násilníka, který nás přizabije.

26. Protidrogový zákon zakazuje drogy. Proč se ale potom v klidu můžeme uchlastat (značkovým vínem) k smrti?

Vsadím se, že jsem zdaleka nezaznamenal všechny zákony, které něco zakazují. Určitě by se našlo mnohem víc, o kterých ani nikdo neví. Naši Zakazovači jsou velice pracovití. A my bychom na to měli pamatovat. Nelze spoléhat na to, že nás jejich práce tak nějak "mine". Jednou dojde na všechny - a už to tu párkrát bylo.  

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky