Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Mimořádné zasedání Bezpečnostní rady: Je náš stát v ohrožení poštovními úředníky? Akce Babišových zpravodajců na odstínění jeho tunelů? Hlavním nebezpečím je sama vláda

Mimořádné zasedání Bezpečnostní rady: Je náš stát v ohrožení poštovními úředníky? Akce Babišových zpravodajců na odstínění jeho tunelů? Hlavním nebezpečím je sama vláda

19. 8. 2015

Tisk článku

Radek Pokorný se zamýšlí nad zítřejším zasedáním Bezpečnostní rady státu (BRS) a klade v této souvislosti několik zajímavých otázek – které se naší bezpečnosti týkají

Český stát je pravděpodobně bezprostředně ohrožen. Soudě alespoň podle toho, že se zítra k mimořádnému zasedání schází předsednictvo Bezpečnostní rady státu (BRS). Něco takového tu asi ještě nebylo.

pp

Příprava na válku nebo na imigrační vlnu?

Očekávají se snad pokyny k evakuaci občanů a přechod země na válečné hospodářství v souvislosti s výbuchem továrny v Číně? Nebo nám dokonce chce vláda oznámit, že vstupujeme do války? Jenže s kým? Vždyť většina našich tanků a obrněnců je již nějaký čas dislokována spolu s dalšími tisíci amerických a britských jednotek v bavorských lesích. V září následuje konvoj amerických obrněnců přes Slovensko a Maďarsko. Dojdou snad až na Ukrajinu „osvobodit“ Donbas, kde mezitím eskalují boje? Připravuje se tedy vláda na vyhlášení mimořádného stavu?

Bezpečnostní rada státu v tomto složení je pro bezpečnost našich občanů sama největším nebezpečím

Logičtější by bylo, kdyby tento bezprecedentní krok souvisel s uprchlickou vlnou, která se valí na naše území. Je tedy výhled do bezprostřední budoucnosti natolik dramatický, že ho musí řešit vedení země za zavřenými dveřmi? Pochlapí se konečně Sobotkova vláda a uzavře naše hranice? Ohlásí začátek procesu vedoucího k vystoupení České republiky z nebezpečné EU? Nebo naopak pod trestem zostřeného žaláře přikáže všem občanům podpis pod petici „akademiků“, označující veřejnost za tupce a xenofoby, protože nechápou dobro imigrantské komedie? Od této vlády inspirované chytrou horákyní lze očekávat cokoli. Nebo jde ještě o něco úplně jiného?

pp

Čtěte ZDE: Metoda, jak ovládnout Evropu i nás: Uprchlíci jako zbraň ve speciální "barevné revoluci". Demonstranti před ČT: Lžete za naše peníze! Oba prezidenti mluví jasně. Informace z temného příšeří amerických zájmů

Čtěte ZDE: Nevyhlášená válka již také u nás: Imigrantská vzpoura v Bělé. 50 milionů „uprchlíků“ pro novou „euroasijsko-negroidní“ rasu. Vláda na to přidá z našich daní. Vezmeme obranu domovů do svých rukou?

BRS se sejde kvůli České poště

To jsou otázky, které nutně napadají normálního člověka při vyhlášení takového kroku, jako je mimořádné svolání BRS. Oficiální zdůvodnění je však ještě mnohem záhadnější než válka s Ruskem či invaze imigrantů. Podle premiéra Sobotky by se v tomto nejvyšším bezpečnostním orgánu měla řešit situace v České poště. Nějaký podnikatel si prý domluvil kšeft, že jí bude za bezmála 30 milionů dodávat reklamní tretky. Ale nové vedení pošty usoudilo, že si reklamní zapalovače pořídí levněji od Vietnamců, a tak z celého obchodu sešlo.

Podnikavec se však nevzdal a hledal spojku v ČSSD, která „umí“ ministra vnitra Chovance, jemuž pošta „patří“. Ta slíbila, že to s Milanem dohodne, aby na vedení trochu přitlačil a zapalovače a notýsky přece jen pošťáci podle „ústní dohody“ odebrali. Nebude to prý stát moc, milion pro Milana, dva do stranické kasy ČSSD.

pp

Čtěte ZDE: Detektivní pátrání po konspiraci: Obludná mystifikace? Kdy vlastně přeběhl Chovanec k Sobotkovi? A spolupracovala na „superspiknutí“ Česká televize?

Čtete ZDE: Chovancovy „kvóty pro ženy“ měly zakrýt šanci na levnější benzín: Pracuje jeho kolega Dienstbier již na kvótách pro homosexuály? Kdo míchá socialistům smrtící koktejl?

Milion pro Milana a dva pro ČSSD

Běžná praxe. Všude, kde jsou státní zakázky a dotace EU, je tento postup naprosto „standardní“. V Bruselu se z podobnou činností živí celé armády „bruselského lidu“, pouze cifry jsou řádově vyšší a v eurech. Proč tedy tolik povyku kvůli takové banalitě? Proč hned svolávat Bezpečnostní radu státu?

Ale ono to „nic“ pokračuje ještě zajímavěji: Ministr Chovanec se cítí ohrožen, premiér Sobotka tajemně spoléhá, že vše vyřeší zítřejší BRS, zatímco první místopředseda vlády Babiš se naopak diví, proč se BRS vůbec schází. Kromě těchto tří budou „záhadu“ řešit ještě místopředseda vlády a předseda lidovců Pavel Bělobrádek, ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a ministr obrany Martin Stropnický.

Je možné, že jako experti budu přizváni i šéfové tajných služeb, o nichž je známo, že mezi nimi probíhá již delší dobu „studená“ válka. Někteří zpravodajci jsou totiž zaháčkovaní ve washingtonských strukturách více, než samo vedení a plní pro ně i zvláštní úkoly. To se opět ukázalo při nedávném „únosu“ jednoho z nich v Libanonu, který tam spolu s dalšími českými zmizelými občany zřejmě jen nesbíral brouky, jak zněla původní oficiální verze korporátních médií.         

Čtěte ZDE: Jaderná bouře ve sklenici vody: Neomezený pán našich osudů se zavrtěl. Nebudeš poslouchat? Dostaneš přes tlamičku. Hra o velké peníze. Všechno je jinak. Babiš navždy?

Čtěte ZDE: Přelomový moment na české politické a mediální scéně: Andrej Babiš poprvé otevřeně vyhrožuje politickým soupeřům svými novinami. Začíná si připravovat půdu pro předčasné volby a křeslo premiéra?

Začala otevřená válka mezi ČSSD a ANO?   

Některé špičky ČSSD vidí v kauze údajného třímilionového úplatku provokaci a ukazují směrem k Andreji Babišovi, který celý skandál podle nich využil či dokonce se „svými“ zpravodajci připravil jako past na Chovance. Chce tím prý odvést pozornost od vlastní kauzy, vyšetřované policií v souvislosti s Českou poštou a firmou Agrotec, kde figuruje Babišova pravá ruka, šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek (většinovým vlastníkem je samozřejmě  Andrej Babiš). Místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová řekla v této souvislosti tajemně o zítřejší BRS a premiéru Sobotkovi: „Nesvolává ji jen kvůli téhle jedné věci. Kolem České pošty se toho děje víc.“

Jde o začátek otevřené války mezi ČSSD a ANO? Stejně záhadné je i vyjádření mluvčí ministerstva vnitra Lucie Novákové: „Důvodem svolání BRS je ohrožení ekonomických zájmů státního podniku Česká pošta a rovněž s tím související pokus destabilizovat pomocí zpravodajsko-bezpečnostních prostředků situaci v resortu ministerstva vnitra.“

No to jsou nám věci! Kdopak se asi snaží destabilizovat Chovancův post pomocí „zpravodajsko-bezpečnostních prostředků“? Snad Babišova soukromá tajná služba vedená bývalým šéfem špionů Randákem, jak o tom spekulují zlé jazyky? Této jejich verzi by nasvědčovalo i to, že podnět k rozjetí celé akce dal Nadační fond proti korupci miliardáře Karla Janečka, s nímž je Randák spojen pupeční šňůrou.

pp

Čtěte ZDE: Andrej Babiš získal své pohádkové bohatství za podezřelých okolností: Kdo stál za vraždou Jána Duckého? V čí prospěch? Falšované smlouvy a vytunelovaný Petrimex

Čtěte ZDE: Je Andrej Babiš pro ČR bezpečnostní riziko? Je někomu z minulosti zavázán? Kde vzal miliardy na Unipetrol? „Kauza Bureš“ míří jinam než k „nudné“ morální bezúhonnosti

Kauza Agrotec a tajemný Patrik

Ovšem jaký by k tomu měl Babiš důvod? Pokud přistoupíme na tuto verzi špionážního thrilleru, ve které se Babiš snaží zlikvidovat Chovance a poškodit svého politického konkurenta ČSSD, zjistíme, že Babišovi jde opravdu o hodně. Možná dokonce o záminku k rozložení vládní koalice a vyvolání předčasných voleb, po nichž by se spojil s dosud nenáviděnou TOP 09 – tak jako k tomu směřuje na pražském magistrátu. Kauza Agrotec by tak mohla spadnout pod stůl.

Podle policejní verze měl Agrotec výjimečné postavení například v osmnáctimilionové zakázce na dodávku pneumatik pro vozový park pošty. Poté, co firma nesplnila kritéria, a hodnotící komise ji vyřadila, zasáhl spřátelený manažer pošty „tajemný Patrik“ a docílil zrušení celého tendru. Následně pošta vypsala soutěž novou a podmínky už „Patrik“ vyladil přímo s odpovědným manažerem Agrotecu. Tím "Pavlem“  byl ředitel divize Iveco Moravia, která je součástí Babišovy společnosti.

O tomto korupčním „převodovém soukolí“ věděl podle policie větší počet osob jak u České počty, tak v Agrotecu. Kromě manažerů je proto navíc obviněna i společnost Agrotec.

Andrej Babiš a systém CRAB

Nejde ale jen o Agrotec, ale i o údajně největší tunel  IT v ČR systém CRAB. Jde o nákup IT systému na spravování centrálního registru administrativních budov za 1,6 miliardy korun. Ministr financí Babiš, který má CRABa v gesci, nařídil v prosinci 2014 audit tohoto programu. Ten však stále není hotov a podle organizace Kverulant vše nasvědčuje tomu, že ministr Babiš buď nechce, nebo neumí celou věc řádně prošetřit.

Historie projektu CRAB začíná v roce 2008, kdy byl schválen projektový záměr na zavedení centralizované evidence administrativních budov státu. Vytvoření a provoz CRABu má českou státní pokladnu přijít do konce roku 2019 na více než 1,6 miliardy korun. S DPH to činí skoro 2 miliardy. Utraceny již byly stovky milionů. Experti však odhadují reálnou cenu projektu na maximálně desítky milionů korun, a to včetně provozu.

Ředitel organizace Kverulant ing. Vojtěch Razima tvrdí: "Chtěli jsme věřit, že největší tunel v dějinách českého IT bude včas zastaven. Zatím tomu však nic nenasvědčuje. Audit CRABa ve skutečnosti nezačal v prosinci roku 2014, ale až koncem dubna 2015. Ještě horší však je, že stále není dokončen, a plýtvání tak nejspíš dále pokračuje. Vše tedy nasvědčuje tomu, že ministr Babiš buď nechce, nebo neumí celou věc řádně prošetřit. A to je tristní zjištění, když uvážíme, že Babišovo hnutí ANO se dostalo k moci i sliby o zastavení plýtvání. Ani skutečnost, že hlavním dodavatel CRABu je firma IBM, která je zároveň dvorním dodavatelem IT pro Agrofert nehovoří ve prospěch ministra Babiše. Agrofert se dostal dokonce do globálních referencí IBM. Nabízí se hypotéza, že Andrej Babiš nechce zavřít IBM zlatý důl CRAB výměnou za významnou slevu pro Argofert“.

Krnáčová, Shapiro a "nebezpečná rada"

Vrásky na čele přidělává Andreji Babišovi i houpající se křeslo pod pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou, jejíž odvolání je pravděpodobně na spadnutí. Hovořilo se o něm v posledních měsících několikrát, ale konec zřejmě nastane až nyní, kdy se pustila do pitoreskního sporu se svým náměstkem, synem ministra obrany Matějem Stropnickým. Zdá se, že ji nezachrání ani exhibice při pochodu homosexuálů, který nejen podpořila svou zaštitou, ale nechala se spolu s americkým velvyslancem Shapirem vidět i v čele průvodu - v růžovém kostýmku.

Tohle by asi důvod pro svolání mimořádného zasedání Bezpečnostní rady státu (v normální zemi) být mohl: Konspirace „šéfky“ hlavního města s ambasadorem cizí velmoci na obscénním srazu šiřitelů fatálních pohlavních chorob nebezpečím pro stát určitě je. Možná by ale stačilo umístit je oba do psychiatrické léčebny. Jenže nežijeme v normální zemi.

Proto je na místě se ptát: Jde o začátek koaliční války, kombinovaný s válkou špionů? Nebo o udržení postu ministra vnitra Chovance nestandartními prostředky? Půjde o handl s Andrejem Babišem? V každém případě lze říci, že Bezpečnostní rada státu v tomto složení je pro bezpečnost našich občanů sama tím největším nebezpečím.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky