Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Příprava před Verdunem: Symbolika 11. 9. jako vložená tajná šifra ve filmech? Podprahová sdělení jsou nejúčinnější. Hraje s námi Hollywood perverzní hru? Bavit se, nebo rozumět

Příprava před Verdunem: Symbolika 11. 9. jako vložená tajná šifra ve filmech? Podprahová sdělení jsou nejúčinnější. Hraje s námi Hollywood perverzní hru? Bavit se, nebo rozumět

8. 9. 2015

Tisk článku

Pavel Kopecký se zamýšlí nad symbolikou ve filmech, které předcházely 11. září 2001, neboť nepochybuje, že všichni bolševici včetně těch hollywoodských, mají hluboko v srdci Leninovo: "Ze všech umění je pro nás nejdůležitější film"

Dnes již málokdo věří, že události 11. září 2001 v USA proběhly tak, jak nám je vytrvale servíruje mediální mainstream. Zničení budov Světového obchodního centra (WTC) v New Yorku, „po kterém svět již nikdy nebude stejný, jako dřív“, jak se vyjádřil George W. Bush, opravdu svět zásadním způsobem změnil. Čtrnáct let poté se již kontury „nového světa“, jenž se touto operací zrodil, začínají ukazovat v plném světle. 

pp

Šifra 119 ve filmech

Mnohé však překvapí tvrzení, že o útocích z 11. září jsme mohli vědět - či alespoň tušit - ještě dříve, než k nim vůbec došlo. Stačilo jen občas zajít do bijáku či si doma pustit nějaký béčkový hollywoodský film. Samozřejmě, že trochu přeháníme. Podivných úkazů z "předzářijových" filmů si mohl pozorný divák pochopitelně všimnout až poté, když už bylo "po všem".

Hollywoodští šarlatáni netočí filmy jen proto, aby nás bavili a vydělávali. Občas nám jimi chtějí i něco podstatnějšího sdělit

Že se filmy stávají nástrojem propagandy, o tom snad není třeba nikoho přesvědčovat. Tak například homosexualizace americké veřejnosti by nikdy neproběhla tak hladce, kdyby nebylo původně jen podprahových či subtilních náznaků v celé řadě filmů, hraných i dokumentárních, že být gay je vlastně gay. Ne každý si však uvědomuje, že mohou sloužit i jako prostředek pro ještě okultnější sdělení, než jsou jen ta zřetelně ideologická.

pp

Čtěte ZDE: Vědecké důkazy: Náhlý kolaps byl řízenou demolicí. Pohádce věří už jen 16% Američanů. Šest bodů, které nelze vyvrátit. Lež jako dvě věže po čtrnácti letech

Čtěte ZDE: Nový světový řád (NWO) útokem na budovy WTC 11. září 2001 zahájil novou epochu. Kdo stál v pozadí této tragédie? Přinášíme film Loose Change, který na tyto znepokojivé otázky odpovídá

Pozoruhodná "podprahová" souvislost

Pověstné jsou tím především filmy z žánru sci-fi, v nichž si máme zvykat na představy o možných variantách budoucnosti, jež bychom si sami - z vlastní vůle - nevybrali. Poslední dobou v nich dominuje téma umělé inteligence, o níž stoupenci tzv. transhumanismu tvrdí, že dosáhne autonomní existence, nezávislé na lidském stvořiteli. Je to pochopitelně utopie, to však nic nemění na tom, že její ničivý potenciál je obrovský.

Mohou však filmy "předpovědět" i něco tak spektakulárního, jako byl nálet na Dvojčata či do Pentagonu? 

Většina z nás asi ví, že již samotné datum - tj. 11. 9. - v sobě pro běžného Američana skrývá zajímavou symboliku. Cítí-li se člověk ohrožen, nebo je svědkem nějaké tragédie, volá tísňovou linku 9-1-1. To samo o sobě samozřejmě nedokazuje, že pachatelé útoků si zvolili datum 11. září právě z tohoto důvodu. Rozhodně je to však pozoruhodná "podprahová" souvislost. Zvláště vezmeme-li v potaz, že vrahem tří tisícovek Američanů nejspíš nebylo pár amatérských pilotů se snědou pletí, řízených odkudsi z afghánských jeskyní, ale podstatně sofistikovanější "zájmové struktury". A ty, jak víme i ze svědectví ředitelky MMF Christiny Lagardeové, si v numerologii (pokud se zrovna nevěnují jiným okultním zábavám) poměrně libují.

Opravdu lze ve starších amerických filmech nalézt záběry, odhalující "věci příští"? Posuďte sami.

Již v roce 1983 se ve filmu Trading Places objevují hodiny, jejichž ručičky ukazují na 9 a 11, aby v pozdější scénce filmu následoval přímý záběr na věže WTC.

pp

Za pozornost stojí obal k filmu Smrtonosná past z roku 1988, na níž se objevuje hořící výšková budova.

pp

 Další "varovný" odkaz na budoucnost lze spatřit ve filmu Terminátor 2 (1991).

pp

Obrázek zničení věží podobných WTC se v roce 1991 objevil i v komiksu s oblíbeným Spidermanem.

pp

Ve filmu Super Mario Bros (1993) mohli diváci shlédnout hořící věže WTC v pozadí za Dennisem Hopperem.

pp

Všimněme si též scény ze Simpsonových (1993), kde na obraze hoří věž WTC.

pp

Ještě zajímavější je Iron Man (TV série z roku 1994), kde stíhačka nejprve narazí do dvou věží WTC a následně i Pentagonu. Za pozornost stojí též výbuchy náloží v různých patrech výškových budov.  

pp

I ve filmu Den nezávislosti (1996) byly zničeny věže Dvojčat.

pp

Numerologicky podnětný záběr se objevil i ve filmu The Peacemaker (1997), v němž George Clooney  honí teroristy na letišti v New Yorku. Při výstupu z eskalátoru se za ním zjevují panely s čísly 9 a 11.

pp

Z tohoto hlediska je zajímavý i film Matrix (1999): Ve svém průkazu má Neo jako datum expirace uvedeno 11. září 01 (čili rok 2001). Děj Matrixu se přitom odehrává v mnohem vzdálenější budoucnosti.

pp

Rok poté (1998) byla "šifra" vložena i do filmu Godzilla, v němž se přes celé plátno objevil krátký prostřih z čísly 9 a 11 na ručičkách hodinek. 

pp

Ve stejném filmu pak reportuje novinář o destrukci WTC (viz i poslední tři číslice 911 vlevo dole na obrazovce).

pp

Pozoruhodný záběr se též objevil ve filmu Armageddon (1998). I zde došlo ke zničení budov WTC, záběr byl však po 11. září 2001 z filmu vymazán. Proč?

pp

Také ve Filmu Fightclub (1999) se objevuje scéna, v níž se v plamenech hroutí dva stejné věžáky.

pp

Zbývá už jen působivá scénka z epizody animovaného seriálu Johnny Bravo z jara  2001 s obrazem hořící věže (WTC?) s nápisem "Coming Soon" (Již brzy).

pp

Samozřejmě ani tyto všechny záběry nejsou žádným přímým důkazem pro tvrzení, že se americký kinematografický průmysl podílel na přípravě atentátů z doby před čtrnácti lety. Přesto je těch "náhod" nějak podezřele moc. Vzniká přinejmenším otázka - kdo inspiroval koho? A proč? Kdo Američany a svět na něco připravoval? A proč?

Jedním si však jisti být můžeme: Hollywoodští šarlatáni netočí filmy jen proto, aby nás bavili a vydělávali. Občas nám jimi chtějí i něco podstatnějšího sdělit. Na něco nás připravit. Vytvořit pozadí pozdějších mediálních manipulací. Stvořit něco, co se později promítne do našeho každodenního života. Pokud si toto uvědomíme, pak ovšem musíme pátrat hlouběji, než jen po povrchu jinak zcela fiktivních příběhů, pro něž jsme ochotni ztrácet tak často tolik drahocenného času.

Možná ho už moc nezbývá. Apokalyptické filmy jsou stále ještě "trháky".

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky