Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Česká hranice bude po maďarské další na řadě. Schwarzenberg je proto z Klausovy Výzvy občanů vládě zhnusen. Chovanec a Sobotka lavírují. D.O.S.T. řečí, přichází čas činů

Česká hranice bude po maďarské další na řadě. Schwarzenberg je proto z Klausovy Výzvy občanů vládě zhnusen. Chovanec a Sobotka lavírují. D.O.S.T. řečí, přichází čas činů

13. 9. 2015

Tisk článku

Petr Bahník se jako předseda Akce D.O.S.T. zamýšlí nad výzvou bývalého prezidenta, na kterou souhlasně reagovaly desetitisíce občanů, zatímco vůdcové pražské kavárny jsou jí příznačně zhnuseni

Před týdnem zveřejnil bývalý prezident republiky Václav Klaus Výzvu občanů ČR Parlamentu a Vládě České republiky. Pod textem, který žádá zavedení efektivních opatření proti nelegální migraci, se začaly okamžitě hromadit desetitisíce podpisů. Během prvních dvou dnů jich bylo 30 000, ke dnešku již přes 60 000. Navzdory sofistikovaným útokům hackerů, kteří se různými způsoby snažili a snaží připojování podpisů komplikovat.

pp

Překrmený televizní moloch

Z hlediska demokratického je tato „Klausova petice“ věru jiný level, než nedávné psaní vědců, pod něž organizátoři shromáždili za měsíc nějakých 10 000 autogramů (a to ještě museli k vědcům započíst i studenty a religionistu Štampacha). Veřejnoprávní ČT nicméně nezaváhala a obě petice ohodnotila pro ni obvyklým způsobem: Té „vědecké“ věnovala diskuse, komentáře a propagační zmínky po dobu dvou týdnů, té „Klausově“ jediný minutový šot v Událostech. Dobrá, překrmený televizní moloch, který skrze dětský program „Déčko“ politicky školí už i školáky a předškoláky, asi nikdy jiný nebude.

Překvapivá byla spíše prudce nepřátelská reakce, jíž petice vyvolala u vlády, zejména u ministra vnitra Chovance, ještě téhož dne, kdy byla uveřejněna. Jistě, v textu petice je výrazná kritika vlády, že koná pro řešení krize málo, právě takováto kritika „z dola“ však vládě může poskytnout jakýsi společenský mandát činit více. Ministr Chovanec dělá, že to nechápe, prská prvoplánové invektivy o údajném populismu Václava Klause, ohrazuje se, že prý vláda „dělá maximum“ a připomíná, jak statečně si Sobotkův kabinet vede, když odmítá snahy EU přidělovat členským zemím běžence kvótami.               

pp

Čtěte ZDE: Václav Klaus to vzal do rukou: Výzva občanů České republiky proti plánům Německa a Bruselu. Migranti k nám nesmějí! Váhavá vláda musí konečně konat. Nedejme se. Jde o všechno

Čtěte ZDE: Roboti a hackeři útočí na Klausovu výzvu: Hlas veřejnosti nesmí být slyšen. Utonulý chlapeček dojímá svět. Tisíce brutálně zavražděných dětí jsou nic. Evropa zahyne – a my s ní                            

Vládní multikulti zvířena        

No, výrokům o maximálním úsilí vlády jako celku asi nemůže věřit ani pan ministr Chovanec sám. Vždyť vláda si stále drží v kožiše pana „takyministra“ Dienstbiera mladšího a další multi-kulti zvířenu, jež masovou imigraci myslím rozhodně omezovat nechce. Ale budiž, zapomeňme na chvíli, kdo všechno ve vládě sedí a co dlouhodobě prosazuje, a uznejme, že její představitelé, spolu s vládami celé Visegrádské čtyřky, jsou ve věci kvót pod silným tlakem ze strany EU. Tím spíše by ale měla vláda „Výzvu občanů“ vítat a překousnout hořkou pilulku kritiky.

Desetitisíce občanů ji v petici vyzývají k zásadovému postoji proti nelegální migraci a mimořádným způsobem tak přece posilují její pozici pro vyjednávání s EU! To by mělo vládu těšit. Tedy…Tedy za předpokladu, že vláda opravdu chce zájmy a bezpečnost občanů proti imigraci bránit. Pokud tomu tak není, a celá hra o kvóty je jenom divadélkem pro voliče, zatímco vláda tajně jedná s orgány EU, jak jejich požadavky oklikou přece jen naplnit (a je připravena přijmout do ČR koho a kolik jí řeknou), pak jí musí „Klausova petice“ naopak štvát na „maximum“.

Pozoruhodná je v této souvislosti také reakce lídra „opoziční“ TOP 09. Také on se na „Klausovu petici“ tuze zlobí, aniž ovšem přesně sdělil proč. Co přesně mu v jejím textu vadí? Jako opoziční politik by měl kritiku vládní nečinnosti vítat a jako politik konzervativní pravice, za kterého je dlouhodobě vydáván, by měl mít sympatie k volání po dodržování zákonnosti a rázném zastavení nelegální migrace. S čím má tedy problém? A četl tu petici vůbec?

V reakcích kritiků a v důsledném mlčení veřejnoprávních médií o autentickém obsahu petice přitom jaksi zapadlo, že Václavem Klausem zveřejněný text je především Výzvou. Výzvou ke konkrétním krokům. Pan ministr Chovanec sice veřejnost ujistil, že vládá dělá všechno správně, ani slovem se však nevyjádřil ke krokům, se kterými petice přichází. Stejně tak premiér Sobotka. Lidovecký předseda Bělobrádek zase vyrukoval s nesmyslnou větou, že prý se exprezident „vlamuje do otevřených dveří“. Těžko říci, co tím zvěrolékař myslel.

pp

Čtěte ZDE: Všechno je jinak: Mediální propaganda se neštítí ničeho. Aranžovaná mrtvolka dítěte. Německý prezident: Jazyk, barva kůže, víra – vše musí být změněno. Poslední dny národů?

Čtete ZDE: Cikánské gangy vládnou balkánské trase. Muslimští migranti Evropany pohrdají. Přicházejí jako nová elita. Valí se dalších 250 000. Sociologové tuší napřesrok katastrofu

Požádá vláda o mandát v předčasných volbách?

Copak snad vláda realizuje kroky, k nimž petice vyzývá? Zabezpečila vnější nedotknutelnost našich hranic všemi prostředky, včetně využití policie a armády? Zasazuje se dostatečně razantně za to, aby země, které tvoří „vstupní prostor“ pro imigrantskou vlnu, vracely migranty do jejich zemí? Deklarovala snad, tváří v tvář snahám vlád Německa a Francie, že vláda ČR trvá na dodržování platných smluv v oblasti azylové politiky, odmítá nátlak na jejich změny usnadňující imigraci a  jakékoli další mezinárodní závazky hodlá podřídit schválení občanů České republiky v referendu? Byla by případně ochotna občany o takový mandát požádat v předčasných volbách? Nic z toho od vlády přece, bohužel, nezaznělo, tak jaké „otevřené dveře“ pane Bělobrádku? (Rozumní lidovci prominou).

A co již zmíněná „opozice“? V jednom ze svých nejtrapnějších vystoupení vůbec Karel Schwarzenberg sice veřejnosti sdělil,  jak mu je z petice  „hnusno“, ale nikoli už, zda by s jednotlivými kroky, ke kterým její text vyzývá, souhlasil nebo ne. Tedy ne, že bychom to nevěděli, ale má-li někdo potřebu informovat na tiskové konferenci o svém zhnusení, asi by bylo namístě poreferovat i o jeho důvodech.

Lidé, kteří pod text „Výzvy občanů“ připojili svůj podpis, by ale na rozdíl od vlády i „opozice“ smysl petice přehlížet neměli. Není jen demonstrací postoje, je vážně míněnou výzvou k zavedení konkrétních opatření. Výzvou, kterou je třeba stále opakovat. Výzvou k činům.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky