Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Klika Dienstbier, Marksová a spol: Dětská hra? Podraz! České důchody stagnují. Přidáváme Rómům, uprchlíkům, homosexuálům. Důchodce nikdo neslyší. Slepá bába?

Klika Dienstbier, Marksová a spol: Dětská hra? Podraz! České důchody stagnují. Přidáváme Rómům, uprchlíkům, homosexuálům. Důchodce nikdo neslyší. Slepá bába?

21. 9. 2015

Tisk článku

Ivan Bednář připomíná skutečný český problém, na nějž bychom v rachotu "uprchlické" krize neměli zapomínat

Celé to připomíná dětskou hru, která se jmenuje „Slepá bábo, chyť si mě“. Slepé bábě se převážou oči šátkem tak, aby neviděla. Pak se s ní začne točit kolem její osy, aby ztratila orientaci. Děti se rozprchnou.

pp

Před volbami se bába hodí

Dezorientovaná slepá bába se snaží podle volání dětí alespoň jedno dítě polapit.  Slepou bábou jsou v našem případě důchodci, zlomyslnými dětmi Bohuslav Sobotka, Michaela Marksová a Andrej Babiš. Hra započala někdy v dubnu letošního roku a hraje se stále.

Nejdřív Sobotka a jeho hlásná trouba Marksová slavnostně navrhli, aby od příštího roku vzrostly důchody o 1,8%. V průměru by se tedy zvýšily zhruba o 205 Kč měsíčně. Prý jim tak socialisté vynahradí, oč je obrala „zlá a asociální“ Nečasová (a Kalouskova) vláda. Což mělo stát erární pokladnu asi 6,9 miliard. To jim zatrhl Andrej Babiš. Potřebuju dotace na řepku, důchodci se do biopaliva přimíchávat nedají!

Jenomže důchodců je přece jen něco kolem tří milionů. To už je nějaká voličská síla. A tak prefikaný Andrej s Dluhoslavem zavázali bábě oči a bábu roztočili. Řekli, že dají důchodcům jednorázově v prosinci letošního roku 600 korun (veselé vánoce), ale důchody vzrostou jen o inflaci, což bude dělat jen polovinu původně navržené částky, v průměru třeba ani ne sto korun na jeden důchod. Takže výdaje na zvýšení důchodů by činily zhruba 3,5 miliardy.

PP koláž

Čtěte ZDE: Soudci si zvyšují platy: Sprostota a nehoráznost. Lze žít za 3. 410 korun? Vládne kasta „nedotknutelných“. Nejsou důchody vypočítány stejně špatně jako platy soudců?

Úhybný manévr paní Marxové

Vtip spočívá v tom, že jednorázový „dar“ ve výši 600 korun by stál erární kasu 1,7 miliardy korun. Plus 3,5 miliardy korun, které znamenají navýšení důchodů. Dohromady 5,2 miliardy korun. Od původních 6,9 mld. odečtu 5,2 mld. a pokud umím dobře odčítat, důchodce Sobotka a spol. tímto trikem připravili celkem o 1,7 miliardy korun z původně přislíbené částky.

Hra ale pokračuje. V dalším kole ctihodná paní ministryně Marksová oznámila, že se důchodcům žádná stovka měsíčně přidávat nebude, že prý postačí jen 40 korun. Důvodem je nízká inflace. Stejně jako za Nečase a Kalouska. Tehdy to ovšem Sobotka a spol. označili za hanebné.

V Řecku, na které se Evropa skládá, hnutí Syriza slíbilo voličům minimální měsíční důchod 700 eur 

Po druhé „úpravě“ bude přidání důchodcům erár stát už jen cca 1,9 mld. Aby se bábě náhodou nesesmekl šátek z očí, tak se jednorázový příspěvek zvedne na 900 korun. Nebudou se obdarovávat v prosinci letošního roku, ale až v únoru roku příštího roku, protože se to prý nestačí zvládnout legislativně.

Krize jen pro důchodce?

Znovu trochu počtů. Dvěstě korun měsíčně krát dvanáct měsíců, to je 2 400 korun. I ta stovka měsíčně by hodila 1 200 korun. Místo toho 480 Kč a neurčitý příslib, že důchodci (snad ?) dostanou v únoru příštího roku jednorázově 900 korun.

Jenomže kdo tomu má věřit? Nečasovo (a Kalouskovo) zmrazení důchodů mělo být přechodné, na dva roky. Stejně tak jako tzv. solidární daň, která měla pomoci odstranit následky povodní v roce 2012.  Tuto daň ve výši 7% jsou povinni odvést všichni, jejichž měsíční příjem přesahuje čtyřnásobek průměrné mzdy. Tedy jejich měsíční mzda přesahuje 103 536,- Kč.

Dva roky uplynuly, řeky už jsou dávno ve svých korytech, krize je pryč, ekonomika závratně roste. Jen mrazivé důchody a solidární daň zůstávají A všude kolem se štědře přidává. Tři procenta, někdy i pět procent (to hlavně úředníkům). Učitelům, doktorům, policajtům, zdravotním sestrám, hasičům, státním zaměstnanců. Bují byrokracie. Nabírají se deseti tisíce nových úředníků. Rostou platy politiků, přidáno dostane i prezident.

Jen důchodci utřeli nos. Nejspíš proto, že vlastně nemají žádný vyděračský potenciál.

Kdo je slepá bába?

Všichni se ohánějí tvrzením, že jejich platy jsou nižší než v Evropské unii. Neslyšel jsem ale, že by se někdo staral o to, že penze seniorů patří v Evropské unii k těm nejnižším. Životní úroveň evropských penzistů je poměrně vysoká. V některých zemích dělá více než 80 % čisté mzdy občana dosahované před odchodem do důchodu.

PP koláž

Čtěte ZDE: Sociální atentátník Jiří Dienstbier představil svůj další vynález: Cikánská výbušnina. Je konec zvláštních škol? Do tříd vtrhnou malí teroristé. Z vládních kanceláří se to žvaní...

Průměr důchodů v Českou republiku činí 10 741 korun. V Řecku, na které se dneska celá Evropa skládá, vládní hnutí Syriza slíbilo voličům minimální měsíční důchod 700 eur a třináctý důchod k Novému roku. Přitom je Řecko chudá země, s přihlédnutím k cenové hladině má nižší HDP na obyvatele než Česko, o třetinu méně než Itálie, o polovinu méně než Německo.

Penzisté jsou v Babišových médiích líčeni jako ti, kteří ničí český sociální systém, požadují stále větší důchody, ochuzují společnost a pro mladé lidi připravují zadluženou budoucnost. Spolu s živnostenskými parazity jsou nejhorší sociální skupinou. A Marksová s Dienstbierem a Šabatovou se starají hlavně o práva homosexuálů, Rómů, uprchlíků.

Slepá bábo, chyť si mě, volají Sobotka, Babiš a Marksová.

Zdroj.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky