Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Průzkumy potvrzují, že podpora EU je u nás na bodu mrazu. Členství v unii odmítá většina českých občanů.
Popisek: Titanik EU | Autor: Žertovná koláž Ondřej Höppner

Průzkumy potvrzují, že podpora EU je u nás na bodu mrazu. Členství v unii odmítá většina českých občanů.

8. 5. 2013

Tisk článku

Václav Danda Většina občanů podle dubnového průzkumu CVVM odmítá členství České republiky v Evropské unii.

Naše členství podporuje podle tohoto průzkumu jen 45% dotázaných.  Za deset let poklesla podpora „bruselského superstátu“ v naší zemi více než o třetinu. Co je příčinou stále se zhoršující pověsti Bruselu průzkum neuvádí. Není však těžké uhádnout, co Čechy k tomuto postoji vede. I když se drtivá většina našich médií snaží seč může vylepšit obraz EU v očích občanů, většina si začíná stále častěji uvědomovat, že bez EU by se nám žilo lépe.

 pp

Diktatura Bruselu

Neustálé příkazy, normy a nařízení přicházející každým dnem z bruselské centrály vedené marxistickými revolucionáři na čele s portugalským exmaoistou Manuelem Barrosem, stále více ztrpčují českým občanům život. Permanentní revoluce šířící se celou Evropou se snahou vyrvat kulturní křesťanské kořeny, na kterých přes tisíc let Evropa stála, se už dlouho zajídají nejen našim občanům. Kritické hlasy odmítající „diktaturu Bruselu“ a touha po svobodě se začínají ozývat stále častěji i v dalších členských zemích.

Úspěch UKIP v Anglii

Výsledky komunálních voleb v Anglii z minulého týdne doslova šokovaly europeisty napříč kontinentem. Více než dvacet procent tam totiž dostali britští euroskeptici zformovaní ve straně Nezávislosti Spojeného království (UKIP), kteří požadují vystoupení Británie z EU. Rostoucí nechuť britských voličů k EU je si vědom i David Cameron, který použil triku příslibu referenda o setrvání Británie v EU jako předvolebního „taháku“ konzervativců. Podmiňuje jej však  vítězstvím své strany ve volbách. Budoucnost unie v Británii nevypadá tedy ve světle těchto faktů příliš růžově.

Alternativa pro Německo

Největší rána pro Brusel však přišla z Německa. Před měsícem byla v Berlíně ustavena politické strana Alternativa pro Německo (AfD), která požaduje zboření hlavního pilíře „bruselské moci,“ kterým je společná měna Euro. Tato strana „profesorů“, jak je německými médii nazývána, se stala se svým „návratem k marce“ noční můrou německé probruselské politické scény před blížícími se zářijovými volbami do Bundestagu, ve kterých by mohla podle některých průzkumů získat až 20% nespokojených voličů. Největší obavy má z úspěchu AfD samozřejmě Angela Merkelová, neboť k nové straně se přidávají nejen voliči německé CDU – CSU, ale i někteří funkcionáři a poslanci „křesťanských“ stran. Hlavní jádro však tvoří ekonomové a národohospodáři, kteří otevřeně přiznávají, že se v mnoha ohledech nechali inspirovat bývalým českým prezidentem Václavem Klausem.              

Zrodí se i u nás euroskeptická alternativa?

Jestli se i u nás zrodí reálná euroskeptická politická alternativa bychom se měli dozvědět v nejbližších měsících. Stávající euroskeptické strany zatím příliš nepřesvědčily. Svobodní ani Suverenita v posledních krajských volbách nedosáhly vyšší podpory než 1% voličů. Bylo by však rozhodně předčasné lámat nad nimi hůl. Naopak. Jak ukazují poslední události v Británii i v Německu, situace v Evropě se mění. A poslední průzkumy signalizují, že také u nás si veřejnost stále jasněji začíná uvědomovat celý euro-unionistický podvod.

Doufejme tedy, že zhruba 20 procent českých euroskeptických voličů bude mít koho volit.

 pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky