Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Slovenské volby: Zfalšované průzkumy a strach z Kotleby. Kiskova lekce z „demokracie“. Otevřený dopis občana slovenským politikům: Zkuste skoncovat s dlouholetou zradou na vlastním lidu!

Slovenské volby: Zfalšované průzkumy a strach z Kotleby. Kiskova lekce z „demokracie“. Otevřený dopis občana slovenským politikům: Zkuste skoncovat s dlouholetou zradou na vlastním lidu!

9. 3. 2016

Tisk článku

Radek Pokorný komentuje dozvuky slovenských voleb a přináší otevřený dopis Josef Potůčka prezidentovi Kiskovi a slovenským politikům, který prostými slovy vyjadřuje celou komplikovanou skutečnost

Slovenský prezident Andrej Kiska dnes podle očekávání pověřil vítěze slovenských parlamentních voleb Roberta Fica sestavením vlády. Předseda Smeru si vzal lhůtu čtrnácti dnů, do kterých se pokusí vládu sestavit. Pokud neprojeví pronárodní síly ochotu ke spolupráci bude sestavení vlády nadmíru obtížné. Už jsme psali o tom, že všechny trumfy fakticky drží v rukou Slovenská národní strana (SNS). Na rozhodnutí předsedy Andreje Danka vlastně teď záleží osud Slovenska.

pp

Zfalšované průzkumy

Rozhodující podíl na tom, že se bruselským spiklencům nepodařilo získat jednoznačnou většinu a že i pro „kiskovský slepenec stran“ bude nesmírně obtížné vládu sestavit, má úspěch Kotlebových národovců. Právě nacionalisté z uskupení Naše Slovensko sehráli nejdůležitější úlohu ve vyšachování KDH. Kdyby místo Kotleby byla v parlamentu KDH, které Naše Slovenko na poslední chvíli přebralo voliče, bylo vše rozhodnuto a na Bratislavském hradě by mohli slavit.

V dalších, možná předčasných, parlamentních volbách může Kotlebova strana získat i dvojnásobek, jelikož mnozí, kteří mu nedali hlas z obavy, že jejich hlas propadne, teď už vědí, že průzkumy byly, slušně řečeno, v Kotlebovém případě zcela odtržené od reality

I když Sulíkova (SaS) rétorika proti imigrantům a Bruselu není právě Kiskův šálek kávy, přece jen by tento slepenec byl pro "amerického" prezidenta a bratislavskou kavárnu mnohem přijatelnější, než zásadový Fico. A pokud by se slepenec rozklížil, mohl by konečně prezident Kiska jmenovat svoji „vítačskou“ (úřednickou) protektorátní vládu.

Proto úspěch autentických národovců z „Našeho Slovenska“ vyvolává od počátku takovou hysterii v řadách Bruselanů. Nejprve se pokusili zamezit zvolení Kotleby brutálním falšováním volebních průzkumů, které se realitě nepodobaly ani vzdáleně. To co předvedly agentury pro (údajný) průzkum veřejného mínění, byla ve skutečnosti tvrdá bruselská propaganda, která chtěla zmanipulovat veřejnost zcela nehorázným způsobem.

Všeobecně se ví, že všechny takzvané průzkumy jsou vždy více či méně "cinknuté". Slovenské volby však ukázaly novou dimenzi tohoto nástroje politické propagandy a manipulace. Rozdíl mezi některými "průzkumy", které Kotlebovi předpovídaly shodně jedno procento (některé byly ještě "přesnější" a odhadly jeho výsledek na 0,7%) a realitou je natolik fantastický, že se dá říci, že poslední slovenské volby fakticky zrušily zbytky kredibility průzkumů předvolebních preferencí.

pp

Čtěte ZDE: Přelomové volby na Slovensku: Vzpoura občanů proti bruselské totalitě. Trpělivost podváděných národů naráží do zdi. Jakou šanci má protektorátní Kiskova vláda? I u nás strany lidového odporu rostou

Kdo se bojí Kotleby?

Dojemné výmluvy na to, že se tak stalo z důvodů čtrnáctidenního předvolebního moratoria na zveřejňování peferencí, jsou jen chabou náplastí na krvácející ránu věrohodnosti sociologie. Nicméně když se nepodařilo ani těmito podvody přesvědčit Slováky že hlas pro Kotlebu je vyhozený do koše (jak by asi Slováci hlasovali, kdyby agentury zveřejnily nezfalšovaná čísla?), následovala okamžitá snaha o izolaci národovců.

Komické pobíhání politiků po studiu TV Markýza druhý den po volbách, při debatě lídrů nových parlamentních stran, nejlépe ilustrovalo zmatenost politiků. Nejprve vůbec nevěděli, jestli mají do studia přijít. Marián Kotleba s představitelem SNS v řádném čase ve studiu byl, zatímco ostatní zoufalí politici pobíhali před studiem, s očima těkajícíma z jednoho na druhého: „Jdete tam?“. Snaha některých zaujmout pak rychle místo u pultíku, aby nemuseli Kotlebovi podat ruku, což by mohlo znamenat kádrový škraloup, to všechno bylo jen začátkem kampaně spuštěné hned druhý den po volbách.

Lidskoprávní komparsisté z neziskovek upořádali hned v pondělí „povinný“ pochod proti fašismu, aby tak připravili půdu pro slovenského prezidenta, který dosud neslýchaným způsobem odhodil masku demokrata, když odmítl přijmout zástupce parlamentní strany, kterou volilo více než 200 000 tisíc slovenských voličů. Není se co divit, že krátce po tomto zlovolném aktu se rozeběhla petice, v níž desetitisíce Slováků žádají prezidentovo odstoupení.

Kampaň proti Kotlebovi se samozřejmě rozjela i v našich médiích. Pražská kavárna té bratislavské (a vice versa) vždy zdárně sekunduje. Na pokrytectví novinářů i politiků hlavního proudu poukázal ve svém Otevřeném dopise slovenský občan Josef Potůček. Jeho analýza, která v hlavních médiích určitě prostor nedostane, je tak zajímavá, že přinášíme její text v plném znění:   

pp

Čtěte ZDE: Vše je otevřené: Bratislavská kavárna a "americký" prezident Kiska na jedné bruselské lodi. Podaří se jim sesadit vzpurného premiéra Fica "duhovou koalicí"? Jak velkou moc má mediální mafie? Slováci dají v sobotu odpověď

Josef Potůček: Otevřený dopis slovenským politikům    

Parlamentní volby 2016 jsou za námi. Výsledky ukázaly pro většinu politiků jednu šokující skutečnost: do slovenského parlamentu vstupuje strana Mariána Kotleby s tím, že lídři levice ani pravice nejsou schopni sestavit takovou vládu, jakou si představovali před volbami. Zato nám předvedli hned po volbách v celé nahotě, jak jsou "jednotní" - a především, o co jim jde.

Všichni v této patové situaci jednotně svalují vinu na ty druhé. Odmítají svorně Kotlebu. Nemohou přece spolupracovat s obhájcem klerofašistického režimu za 2. světové války. Z Bruselu nám televize zase ukázala titulky o tom, že Slovensko volilo nacisty, atd.

Předem upozorňuji, že nevím, co přesně zamýšlí pan Kotleba a jak bude jeho strana jednat v budoucnu, to se teprve ukáže, protože jsou v parlamentu noví. Takže následující slova nejsou jeho obhajobou, ale obžalobou adresovanou právě politikům v tzv. standardních stranách, jejichž skutky v parlamentu a ve vládě už známe!

Podcenili jste Slovenské občany

Pokud platí v celém vesmíru zákon (co zaseješ, budeš muset sklidit), tak vám, Slovenští politici, se důsledky vašich skutků také pouze vracejí. A část z nich se vám vrátila již nyní. Důsledky vidíme v chaosu a vaší bezradnosti, protože v dalších, možná předčasných, parlamentních volbách může Kotlebova strana získat i dvojnásobek, jelikož mnozí, kteří mu nedali hlas z obavy, že jejich hlas propadne, teď už vědí, že průzkumy byly, slušně řečeno, v Kotlebovém případě zcela odtržené od reality - samozřejmě v jeho neprospěch.

Takže vy, proeuroatlantičtí politici, podrobně analyzujete a vyhodnocujete důsledky, ale měli byste se blíže podívat nejprve do zrcadla, přiznat vlastní chyby a zkoumat příčiny vlastního selhání. Možná že vám pomůže následující seznam katastrofálních chyb, kterých jste se dopustili:

1. Podcenili jste Slovenské občany.

2. Nepostavili jste se zásadově a pravdivě k fašistickému neústavnímu převratu na Ukrajině, jehož iniciátoři a sponzoři jsou již dnes velmi dobře známí. Naopak mlčením, za aktivní účasti hlavních médií, jste vyjádřili minimálně tichou podporu šíření banderovského krvavého teroru na Ukrajině. Slováci nebyli informováni z hlavních médií ani o pronásledování a genocidě páchané na těch Ukrajincích, kteří nesouhlasili s militaristickou politikou zvenku dosazené junty. Nevyhlásili jste sankce vůči této pučistické bandě ani tehdy, když v Oděse, v létě 2014, zaživa upálila desítky nevinných obětí . A to vše se děje v Evropě v 21. století, v našem sousedství - za vašeho euro-atlantického "taktického" mlčení!

3. Když prostřednictvím humanitárního bombardování a otevřené podpory teroristických organizací na Blízkém východě a v Africe nastal chaos postupně v Kosovu, v Iráku, v Sýrii a v Libyi, také jste mnozí byli politicky korektně zticha. Snad jste doufali, že celoevropská cenzura vám donekonečna pomůže zamlčet pravdu? Ještě si stále někteří myslíte, že migrantská tsunami valící se na Evropu, vznikla nyní nebo minulý rok? Ano, důsledky pociťujeme dnes, ale příčiny jsou známy už dávno.

Takzvaná "obranná" aliance NATO se chová jako světový četník. Kam vstoupí noha vojáka NATO, tam se začínají vnitřní rozpory, rozvrat a úspěšně organizovaný chaos, přičemž nositel Nobelovy ceny za mír - Evropská unie tomu běsnění nejen přihlíží, ale aktivně jej podporuje.

Politici, mysleli jste si i v této věci, že všichni Slováci jsou opravdu na hlavu padlí? Že informace jim do hlavy nalijete jedině vy, po vzoru vašich totalitních předchůdců - přes poplatná a jednostranně cenzurovaná média? Ptali jste se občanů Slovenska, zda chtějí žít ve společnosti válečných zločinců, pro které 500 tisíc dětských iráckých obětí stálo za to, aby na základě vymyšleného důvodu vtrhli Američané s armádami NATO do Iráku bez mandátu OSN a nastolili tam krvavě  "západní  demokracii" ?

pp

Čtěte ZDE: Bývalý slovenský premiér: Nechtěli jsme zavléct naši zemi do NATO. Havel i Walesa se stali americkými agenty. Putin brání civilizační hodnoty. EU je v područí USA. Opět v disentu

Máme EU a NATO plné zuby

4. Kdo z vás, standardních politiků, jste se ptali občanů Slovenska, zda chtějí žít v závislosti na milosti komisařů z EU bez vlastní potravinové soběstačnosti, nebo uživit Slovensko jen vlastní prací? Kteří z Vás jste měli odvahu před volbami 2016 otevřít otázku utajované smlouvy TTIP mezi EU a USA, která má být v dohledné době podepsána, přičemž ani europoslanci většinou dosud nemají kompletní informace o tom, co se na Evropany vlastně v zákulisí EU chystá?

Pokud přicházejí z mnoha stran informace, že naplánovaná totalita a korporátní fašismus ovládne naše stravování, ekonomiku, zdraví a životní prostředí, že zájmy nadnárodních korporací budou postaveny nad zájmy národních států, vy na to neříkáte nic? Jste v této věci v souladu s názorem většiny občanů, nebo opět odtrženi od svých voličů? Je TTIP výhodná pro Evropu?

5. Kdo z vás se zeptal veřejně občanů, zda vůbec chtějí jakýkoliv limit (v současnosti potřebná účast 50%) pro platnost lidového hlasování, referenda? Pohne alespoň trochu vaším svědomím skutečnost, že loňské neplatné referendum o rodině podpořil větší počet občanů, než byl počet voličů nejsilnější strany v platných parlamentních volbách 2016? Všichni do jednoho jste se dostali letos do parlamentu s menším mandátem, než byla vůle slovenských občanů v roce 2015 ohledně rodiny! Nesmyslné kvorum však uplatnění vůle voličů zabránilo. Změníte to?

Politici mimo realitu

Byli jste ve své pravdoláskařské nadutosti do takové míry "euroatlanticky politicky korektní", že vám musel sám život ukázat realitu. Nebo jste už zapomněli na moudré pořekadlo, že si nejprve třeba uklidit před vlastním prahem? A vy, kteří se hlásíte ke křesťanským hodnotám, zapomněli jste na slova Syna Božího, že si třeba nejprve vyndat trám z vlastního oka, a až pak ukazovat na třísku v oku bratra svého?

Někteří poukazujete na nepřijatelnoost fašistů, neonacistů a extremistů v novém slovenském parlamentu, ale zároveň - minimálně svým pasivním a alibistickým postojem - dáváte najevo svůj tichý souhlas s tím, že například banderovský fašismus hned za východními hranicemi Slovenska je pro vás přijatelný?

Slováci ožijí

Mluvíte o pravicových extrémistech, a nevadí vám váleční zločinci, kteří kam vstoupí, tam začínají nepokoje, občanská válka a nechávají za sebou zničené hospodářství, množství obětí a miliony uprchlíků? Přesně podle známého: Rozděl a panuj!

Kdybyste všechny tyto a mnohé další podobné chyby neudělali, nedožili byste se šoku, že se do slovenského parlamentu dostala strana Mariána Kotleby. To vy jste ji tam poslali! A hlavně byste se nedožili toho, že slovenská parlamentní strana mimo jiné bude urychleně iniciovat vystoupení SR ze zločineckého paktu NATO a referendum za vystoupení SR z Evropské unie. To je vaše práce, levo-praví soudruzi!

Vzpamatujte se, Slovenští politici. Vězte, že dvojí metr vede do pekla. Začněte se už konečně zajímat o vůli a zájmy občanů, kteří jsou velmi trpěliví a dali vám opět důvěru. Nezklamte je, protože i v příštích volbách vám Slovensko předloží nový účet. Hlas lidu ať je vám bližší než "pokyny" zvenčí. Žádná vláda nikdy nedokázala vyměnit občany, ale občané dokáží vyměnit vládu .

Mějte na zřeteli, že vaše skutky jdou také za vámi, takže je načase definitivně skoncovat s dlouholetou zradou na vlastním lidu. Slovák vydrží hodně, je jako luk, dlouho ohnutý, ale když ho blesky hromu proberou a napřímí se, naplní se slova naší hymny: Slováci ožijú!

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky