Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Dubnový dárek současných vládců magistrátu: Už ani Pražákům nebude ve vaně hej! Jak vytáhnout lidem z peněženek prošustrované miliardy? Penězovod funguje, vodovody naopak. Pošleme neschopné politiky k vodě!

Dubnový dárek současných vládců magistrátu: Už ani Pražákům nebude ve vaně hej! Jak vytáhnout lidem z peněženek prošustrované miliardy? Penězovod funguje, vodovody naopak. Pošleme neschopné politiky k vodě!

11. 4. 2016

Tisk článku

Radek Novotný vysvětluje, že další astronomické zvýšení cen vody se zdaleka netýká jen Pražanů a zjišťuje, že smlouva, která umožňuje vyvádět nehorázné miliardy zahraničnímu majiteli, možná ani není platná

Pražané posílají každý rok nějakých 0,5 miliardy na účet Veolie, a město jim proto zdraží vodu! Politici pražského magistrátu znovu po 4 měsících zvedli cenu vodného a stočného pro obyvatele Prahy. Vodu lidem opět zdražili.

Pražané proto nově zaplatí za vodu 85,18 Kč/m3. Voda zdražila s platností od 1. dubna. Nejde o omyl ani o apríl. Cena vody ani miliardy vybrané od lidí, které místo do oprav trubek tečou - kvůli "politikům" - do daňových rájů, žádný žert není.

Praha, město s největší hustotou obyvatel, se strategickým investorem v zádech (otázkou je, co vlastně  Veolia v zádech je), který má pro některé politiky neodolatelné know-how, jenž všechno zlevní a vyřeší, bude mít ve skutečnosti nejdražší cenu vody, ze všech velkých měst v České republice a výše ceny 85,18 Kč/m3 - bude dokonce vyšší než je celostátní cenový průměr.

Srovnání cen vody největších měst v ČR

  • Praha 85,18 Kč/m3
  • Brno 75,14 Kč/m3
  • Ostrava 76,06 Kč/m3
  • České Budějovice 76,20 Kč/m3

Jak to (ne)funguje s vodou v Praze?

Vodárenské potrubí vlastní Pražská vodohospodářská společnost, tedy hlavnímu město Praha. Toto potrubí si pronajal francouzský koncern Veolia, který díky němu v hlavním městě dodává lidem vodu, přes společnost Pražské vodovody a kanalizace, a.s. (PVK) a ta inkasuje od lidí vodné a stočné i stamiliónové zisky z vody. Smlouva mezi Veolií a městem Praha má trvat do roku 2028 a byla uzavřena velmi pokoutným způsobem, který se velmi podobá praktikám kolaborace.

Město zdražuje lidem vodu, protože z nájmu od Veolie (PVK) nedostává, díky nevýhodné provozní smlouvě, dost peněz na obnovu infrastruktury. Soudruzi z ODS a ČSSD v Praze při uzavírání smluv s Veolií mysleli nejspíše především více na financování svých stran a kmotrů, než na občany Prahy. Díky vazalské smlouvě s Veolií tak Praha nemá dost peněz na výstavbu nové čistírny odpadních vod, přestože se peníze na její výstavbu od lidí v ceně vody již jednou vybraly!

Čtěte ZDE: Suché léto něco připomnělo: Jsme na prahu války o modré zlato? Pitné vody ve světě ubývá. Může se to brzy dotknout každého z nás. Opravdu je situace tak vážná?

Ekonomický a morální paskvil. Co platí lidé?

Peníze vybrané od lidí v ceně vody ovšem odtekly přes soukromý penězovod do zahraničí. Politici Prahy je chtějí nyní vybrat od lidí znovu. Penězovod přitom zůstává zachován a lidé mají dál posílat stamilióny koncernu a navíc znovu financovat čistírnu.

Tento ekonomicky a morální paskvil odhalila Evropská komise, která odmítla Praze poskytnout za těchto podmínek dotace z EU neboť nechtěla dopustit zneužití evropských dotací na financování pochybných koryt "politiků" a především zisku soukromého koncernu. Politici města Prahy tak připravili Pražany 6,5 miliardy, které lidé zaplatili v ceně vody a o další 6-8 miliardy korun, tentokrát z dotací EU, za které mohla být postavena další nová čistírna.

Údajně se zdražuje, protože město potřebuje vybrat peníze na výstavbu nové Ústřední čistírny odpadních vod v hodntě 6,5 miliardy korun. Jenomže Pražené v ceně vody již jednu novou Ústřední čistírnu odpadních vod zaplatili. Veolia od roku 2000 vyinkasovala od Pražanů právě ve vodném a stočném 6,5 miliardy korun zisku, který ovšem nevrátila zpět do obnovy a rozvoje infrastruktury, ani nezaplatila v nájmu za provozování, ale poslala je mimo republiku na účty svých majitelů.

Pravda o vodě v Praze

To, co bylo a je zavedeno v Praze je megapodvod, na který doplácejí lidé, město i celý stát. Lidé v Praze platí za vodu několikanásobně více než ve skutečnosti musí. Toto bude pokračovat do té doby, dokud bude existovat vazalská smlouva a mezi lidmi a vodou bude nainstalován soukromý penězovod.

Jak byl megapodvod realizován jsem zdokumenoval a jednotlivé kroky i chování aktérů této kauzy si můžete za krokem projít.

Jak se dělí peníze od lidí z vody v Praze mezi město a Veolii?

Katastrofálně. Veolia kontroluje veškeré peněžní toky z vody a inkasuje od lidí miliardové zisky. Městská společnost PVS, která vlastní infrastrukturu ve stejné době nemá dost peněz na obnovu a rozvoj infrastruktury.

Čtěte ZDE: Převratná nová technologie na úpravu vody: Pokud se prosadí, mohou se samozvaní „výrobci brambor“ z nadnárodních koncernů jít klouzat!

Cena vody

Před uzavření vazalských smluv, byla na zastupitele použita manipulační techniky a brainwashing, kdy nohlesledi prosazující koncerny oblbovali zastupitelé sliby obnovy infrastruktury a zejména růstem ceny vody pouze o inflaci, pokud monopol obchodu s vodou předají do rukou koncernu. O inflačním růstu ceny vody se nikomu ani nesní. Voda v Praze zdražila již na počátku roku z ceny 77,66 na 79,00 Kč/m3. Nyní, po dalším zdražení, stojí dokonce 85,18 Kč/m3.

Není důvod, aby lidé dopláceli na vazalské smlouvy. Není ani důvod, aby dopláceli na kolaboraci některých politiků. Navíc řada politiků na ranici města Prahy již o tunelu ví. Město Praha, které lidem zdražuje vodu totiž má v rukou klíč, jak tunel ukončit a tím zabránit dalšímu zdražování vody. Smlouva mezi Pražskou vodohospodářskou společností (PVS), kterou vlastní Praha, a Pražskými vodovody a kanalizacemi (PVK) je „absolutně neplatná“. Potvrdily to tři právní posudky, řekla radní pro infrastrukturu Jana Plamínková (STAN/Trojkoalice). Smlouva prý nebyla uzavřena v souladu s tehdy platným koncesním zákonem. „Situace je pro město velmi nekomfortní. Smlouva, která je uzavřena do roku 2028, blokuje přijímání dotací z operačního programu životní prostředí,“ doplnila.

Má-li Praha tyto právní rozbory, pak je politikům známo, že dochází k neoprávněnému vyvádění peněz na soukromé subjekty, které se s velkou pravděpodobností obohacují na úkor města a lidí. Celý proces je protiprávní a smluvní vztah nikdy platně nenastal.

V takovém případě není třeba lidem zdražovat vodu.

Je třeba vrátit peníze již vybrané od lidí za vodu zpět do rozpočtu města (PVS) a dostat PVK do pozice oprávněného žadatele o dotace. To znamená poslat koncern domů, nechť inkasuje zisky z vody od Pařížanů.

Co mohou udělat lidé?

Projít si dokumenty a popis jak byl instalován soukromý penězovod mezi lidi a vodu.

Sdílet Pravdu o vodě v Praze se svými známými a přáteli.

Vyzvat politiky Hl. města Prahy a politiky ve vládě a v parlamentu k nápravě.

Volit ty strany, které se zaváží ukončit drancování peněženek lidí a rozpočtu hl. města Prahy.

Šířit a zveřejňovat zpětné reakce politiků. O to více lidí se dozví, co dělají pro nápravu, tzn. koho volit a koho ne.

Zdroj.

 



Tagy článku

Doporučujeme

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky proti Szijjártóovi a Blanárovi. Viktor Orbán: Vzniká jiný Nový světový řád. Konec diktátu Západu. Čekání na Trumpa. Kdo bude řídit agenta Fialu?

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky...

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám. Bude elektřina brzy na příděl? Fialový program je bída a válka. Víme, jak tomu zabránit! Lidové povstání jako na Islandu? Jen radikální odpor

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky