Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Občane, pouč se: Rozhodnutí soudu respektuj, jen pokud ti to vyhovuje. Socanský vládní kozel zahradníkem v Kocourkově. Drzosti, tvé jméno je Sobotka a jeho (sou)druzi. Zákony pro Nadobčany neplatí. Jen pro poddané

Občane, pouč se: Rozhodnutí soudu respektuj, jen pokud ti to vyhovuje. Socanský vládní kozel zahradníkem v Kocourkově. Drzosti, tvé jméno je Sobotka a jeho (sou)druzi. Zákony pro Nadobčany neplatí. Jen pro poddané

18. 4. 2016

Tisk článku

Ivo Gardavský se pozastavuje nad dosud nikdy nevídanou arogancí vládnoucí politické strany, která na občany neplatící své dluhy posílá exekutory, sama však pravomocné rozhodnutí soudu ignoruje

Úchvatné a poučné. Jinými slovy nelze komentovat rozhodnutí ČSSD, které oznámil její šéf a současně premiér České republiky (nikoli Czechie) Bohuslav Sobotka. Lze jej shrnout asi takto: Ano, soud nás odsoudil k zaplacení neuhrazené pohledávky vůči panu Altnerovi, který nám před lety získal slepici snášející zlatá vejce, a dostal nás tak do nesouměřitelné ekonomické situace proti ostatním "soutěžícím" stranám. Byla to báječná léta, utratili jsme stamilióny, které nám to přineslo - a teď z toho máme skládat účty? Ano, rozhodnutí soudu, tak, jak jsem již nejednou řekl, budeme respektovat. Ale po socialisticku.

To znamená, že svůj dluh nezaplatíme. Počkáme na výsledek našeho dovolání k Nejvyššímu soudu, které sice nemá odkladný účinek - ale jen pro občany. Nás politiků z Lidového domu se to netýká. My jsme totiž pojistkou demokracie, nadlidé respektive Nadobčané. Takže máme v rukou vládu (moc výkonná), většinu v parlamentu (moc zákonodárná) a nyní také určujeme, co je a co není nutno respektovat z rozhodnutí nezávislých soudů (moc soudní). Nazdar!

Advokát pana Altnera nyní podal návrh na předběžné opatření, které by zablokovalo socialistům účty do doby, než ČSSD svůj dluh uhradí. Se zájmem budeme nyní sledovat, jak se k tomu Obvodní soud pro Prahu 1 postaví. Tuto vpravdě fantastickou situaci, která opět zcela mění poměry v naší těžce zkoušené republice, dobře analyzuje Ivo Gardavský:

Pan Altner asi není nejkřišťálovější postavičkou českého nebe, ale pravomocné rozhodnutí soudu je prostě pravomocné. A mělo by se ctít.

To že zákonů neustále přibývá a rozpracovávají se do nejmenších detailů je stará známá věc. Ani vystudovaní právníci už neobsáhnou celé právo v České republice. Specializují se, a proto mnohdy trvá delší dobu, než narazíte na právně vzdělaného člověka, který Vám dokáže kvalifikovaně pomoci s Vaším problémem. V praxi to u těch nejlepších vypadá tak, že vedou celé advokátní kanceláře, ve kterých se na případech podílí větší množství advokátů či koncipientů, kteří hledají v zákonech kličky a místečka tak, aby spor vyhráli. Pochopitelně to není zadarmo. Lépe řečeno obyčejný občan na to prostě nemá.

Čtěte ZDE: Vrcholek ledovce za 337 miliónů: Lidový dům ano, lidové hlasování o vystoupení z EU ne? Vládnou nám polomáčené sušenky. Plastový O.K.D. Sobotka na půl úvazku u Merkelové. Přijde zhroucení, nebo restart?

Právo jako trhací kalendář

Úsměvné je, že "neznalost zákona neomlouvá". Domnívám se, že s tímto rčením jste se již každý za svůj život setkali.

U politiků je to často ještě úsměvnější. Dokáží překroutit jasně daná pravidla tak, že z logicky uvažujícího člověka ještě na závěr udělají blbce.

Jen pro příklad - nedodržování Schengenské dohody a hrubé porušování některých paragrafů se omlouvá nečekanou situací (kdo by ji měl čekat dříve, než naše elita?), humanitárními závazky (sakryš, oni ty zákony nejsou provázané?), zbožným přáním nad skutečností (zbídačení a roztrhaní uprchlíci před válkou jsou při bližším zkoumání dobře živení urostlí mládenci, či bohaté rodiny, které si chtějí ještě polepšit) a solidaritou (já udělám blbost, ale pokud to svedu na předchozí body, tak Vy všichni ostatní jste povinni mi v rámci tohoto kouzelného slovíčka pomoci).

Nebetyčná drzost

Za vrchol arogance ovšem považuji, pokud zákonodárci narazí do vlastní bariéry, kterou vystavěli pro prostý lid a jejíž dodržování vždy naprosto jednoznačně a razantně vyžadovali.

Kolik podnikatelů díky druhotné platební neschopnosti skončilo na ulici? I když třeba svůj spor po mnoha letech vyhráli, tak jejich úsilí a pověst byla dávno pryč.

Kolik podvodníků se dnes směje? Neprávem nabyté peníze lehce legalizovali právě díky těmto penězům, díky nimž mohli zaplatit kvalitní právníky.

Kolikrát jsme slyšeli od všemožných poradců:

"Nenechávejte své dluhy narůst do závratných výšin, komunikujte, snažte se řešit!"

"Vždy si dobře přečtěte co podepisujete!"

"Musíte číst i to psané drobným písmem a pokud s tím nesouhlasíte, tak nepodepisujte!"

"Rozmyslete se, zda to co chcete i nezbytně potřebujete!"

Někdy se dá pochopit, pokud je člověk neznalý, je ve vážných finančních problémech a doufá, že půjčkou svůj problém vyřeší.

A pojednou - nějakou podivnou náhodou - se do takové situace dostává vládnoucí strana.

Elita národa.

Bylo naprosto nezbytné a nutné soudit se o Lidový dům? Šlo jen o prestiž? Šlo o to, že se bez něho neobejdeme?

A hlavně, máme na to zaplatit za objednanou službu?

Čtěte ZDE: Dnes pohřbívají Stanislava Grosse: Dvojí smrt a tušení souvislostí. Nevyslovený odkaz bývalého premiéra. Když hyeny kondolují

Zlatá slepice zakdákala

V roce 2000 Zdeněk Altner spor vyhrál.

Bylo zajímavé, jak se kauza postupně vyvíjela.

Smlouvu podepsal tehdejší předseda ČSSD tedy současný prezident pan Zeman. Předpokládám, že nerozhodl sám, minimálně vedení strany o tom muselo vědět.

Nu, za jeho vedení (1993-2001) úhrada provedena nebyla a pokud je mi známo Zeman potom v březnu 2007 právě na protest proti tomu, že ČSSD chtěla na něj hodit osobní zodpovědnost za smlouvu s Altnerem, ze strany vystoupil.

Nemíním posuzovat nakolik bylo získání Lidového domu ČSSD oprávněné, ale získat majetek v hodnotě 170 milionů za cenu 17 milionů mi přijde celkem solidní obchod....

Pojďme dál.

Jako další předseda byl Vladimír Špidla (2001-2004).

Potom křišťálově čistý Stanislav Gross (2004-2005).

Bohuslav Sobotka (2005-2006).

Jiří Paroubek (2006-2010) - u toho bych to pochopil, ten říkal něco ve smyslu, že se dluhy platit nemusí.

A opět Bohuslav Sobotka (2010 - do dnešních časů).

Všichni dělali přesně to co prostému lidu tvrdili, že se dělat nemá a nesmí.

Neplatili, neřešili.

A pojednou je tu překvápko.

Vítejte v kocourkovské totalitě

Soud pravomocně rozhodl, že se zaplatit musí a to včetně všech penále. (tedy ve skutečnosti bylo těch pokut a penále mnohem víc, pokud si dobře vzpomínám, tak šlo už v roce 2007 o 20 miliard).

ČSSD se ale kroutí, najednou zaplatit nechce. Prý počká na dovolání.

Celá skupina právníků pobíhá a řeší, co bude pro jejich klienta nejvýhodnější.

Je to legrace. ČSSD se chytila do vlastní pasti a ze všech, které za léta platnosti jí vytvořených zákonů -  které mentorsky nutila dodržovat - dělá blbce.

No uznejte, není nesmysl řešit, zda se naše země bude v zahraničí prezentovat jako Czech republic, nebo Czechia?

Není lépe se co nejlépe pokusit do angličtiny přeložit název Kocourkov?

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky