Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Případ nezaplaceného dluhu ČSSD: Buď soudruzi zešíleli, nebo mají plán. Jak vysoký je Nejvyšší soud? Sobotkovo OKD a sázka na bankrot ve jménu humanity. Jak se tunelují volby? Vyděrači v přímém přenosu

Případ nezaplaceného dluhu ČSSD: Buď soudruzi zešíleli, nebo mají plán. Jak vysoký je Nejvyšší soud? Sobotkovo OKD a sázka na bankrot ve jménu humanity. Jak se tunelují volby? Vyděrači v přímém přenosu

5. 5. 2016

Tisk článku

Jan A. Mařenka se učí počítat do třistatřicetisedmi a dochází k závěru, že co se týče starých a nových tunelářů jsou jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet.

Premiér Bohuslav Sobotka je jako neplatič alimentů, který místo posílání peněz chodí zpívat pod okno. A jak jeho dluh narůstá, zpívá čím dál hlasitěji  - a falešněji. Tady nepomůže vata do uší, tady pomohou jen volby.

ČSSD, jíž je Sobotka zatím předsedou, dluží jak známo bývalému advokátu Altnerovi 337 milionů korun, ale nezaplatí je, i když tak pravomocně rozhodl soud. Narozdíl od každého z nás, jenž v takovém případě - podle zákonů, které právě ČSSD připravila - se stane lovnou zvěří v rukou exekutorů.

Tedy - a) buď soudruzi zešíleli, nebo b) mají tajný plán. Protože se nezdá pravděpodobné, že by vládnoucí strana arogantně porušovala zákony, aniž by měla připravenou únikovou cestu, zřejmě bé je správně.

pp 

Tajný plán

Kromě závazku advokátovi Altnerovi, který pro ČSSD vysoudil Lidový dům (což byl právnický - a kdo ví, jestli jen právnický - majstrštyk), dluží sociální demokracie také něco mnohem podstatnějšího - totiž vysvětlení svým voličům. To, co zatím nabídla, jsou jen trapné výmluvy asociálního neplatiče, které však naznačují, že plán jak se vysmát zákonům a spravedlnosti existuje.

Jinak si nelze vysvětlit, že po vyhlášení pramomocného rozsudku Bohuslav Sobotka ramenatě prohlásil, že ČSSD zaplatí, aby po pár dnech (dnes už jde o týdny) naopak tvrdil, že platit vlastně nemusí. Jako jediná osoba (v tomto případě "právnická") v naší zemi. Jak říká Orwel ve své Farmě zvířat: Všechna prasata si jsou rovna - jen některá si jsou "rovnější"...

Dluhy platit netřeba. Když tak dáme do zástavy celý stát a národ. Ať žije demokracie, nezávislé soudy a Evropská unie!

Jistě, 337 milionů je částka, kterou stojí jedna volební kampaň – například ta do parlamentních voleb v předpokládaném termínu na podzim 2017. Tedy – je to dost, ale pro boháče jako je (s Lidovým domem) ČSSD, zase ne tolik. Lze předpokládat, že by strana riskovala absolutní ztrátu důvěry u voličů, tedy jediný (politický) kapitál, z něhož svou moc odvozuje, pouze za jediného předpokladu: Pokud má jistotu, že vše nakonec dopadne v její prospěch.  

ČSSD se dovolala k Nejvyššímu soudu, a toto dovolání nemá odkladný účinek. Nezaplacení dluhu (jasné porušení zákona) tak naznačuje, že může existovat vazba, která by byla výsměchem nezávislostí justice - alespoň pokud jde o nejvyšší patra státní moci.  

Jisté indikace výsledku tu od začátku jsou – například v nebývalé (a zřejmě i nezákonné) překotnosti, s níž si Nejvyšší soud vyžádal spis od pražského soudu, aniž by nechal Altnera, aby se v zákonné lhůtě vyjádřil k rozsudku. Tento postup je přinejmenším nestandartní a naznačuje, že je Nevyšší soud možná ještě vyšší, než jsme tušili. „Nejvyšší soud nezákonným postupem ohrozil kredit své nezávislosti,“ konstatoval následně Altner ve svém prohlášení.

pp

Čtěte ZDE: Občane, pouč se: Rozhodnutí soudu respektuj, jen pokud ti to vyhovuje. Socanský vládní kozel zahradníkem v Kocourkově. Drzosti, tvé jméno je Sobotka a jeho (sou)druzi. Zákony pro Nadobčany neplatí. Jen pro poddané

Čtěte ZDE: Vrcholek ledovce za 337 miliónů: Lidový dům ano, lidové hlasování o vystoupení z EU ne? Vládnou nám polomáčené sušenky. Plastový O.K.D. Sobotka na půl úvazku u Merkelové. Přijde zhroucení, nebo restart?

Kdo zázračně zbohatne

Případ dluhu souvisí s druhým mega–průšvihem ČSSD, konkrétně jejího předsedy Sobotky, tedy kauzou OKD, což je pohrobek Sobotkova působení ve funkci ministra financí. Jen dluh je ještě takřka stokrát vyšší: 23 miliard korun. Obě kauzy jsou zajímavě propojeny, mimo jiné osobou slovenského finančníka Pavola Krúpy.

Ten nabídl Altnerovi, že od něj dluh ČSSD odkoupí (Altner odmítl). Krúpa má současně „vsazeno“ na záchranu OKD státem, když koupil část akcií v době, kdy bylo jasné, že OKD zbankrotuje. Vsadil tedy proti proudu - ne na to, že těžba černého uhlí náhle začne být výnosným byznysem, ale na to, že Sobotkova vláda OKD zachrání. Pak Krúpa „zázračně“ zbohatne.

Kdyby byl Krúpa opravdu tak velký hráč, jak chce vypadat, koupil by od Altnera dluh ČSSD za plnou cenu, tedy za 337 milionů. Krúpa ale nabídl Altnerovi za odkoupení dluhu jen 55 milionů. To znamená, že je buď blázen (protože oficiálně ještě není jasné, jak odvolání u Nevyššího soudu dopadne), nebo ví něco, co my ne.  Stranou nenechávejme ani možnost, že si jen tak hraje – a to s možností vydírání předsedy vlády v přímém přenosu.

Jistě je jen náhoda, že díky Krúpovi „zázračně“ zbohatl expremiér Stanislav Gross (ČSSD), když Krúpově  fimě Arca Capital obratem prodal akcie Moravia Energo za více než pětinásobek ceny.

Čtěte ZDE: Konečné řešení „české otázky“: Tradičně přichází mráz z německého kancléřství. Český podvodníček v křesle premiéra doufá, že jsme idioti. Plán, jak nám zavřít „maďarskou cestu“ a otevřít hranice migrantům. Mají z nás strach

Čtěte ZDE: Havlistický tunel v OKD konečně před soudem: Postaví "kněz vyklouz" knihovnu na židovském hřbitově? Hornické byty jako součást Sobotkova miliardového "daru" Havlovu bankéři

Roh se s rohem sešel

ČSSD tak čelím dvěma kauzám, které nemají v posledních letech obdoby: 1) Vědomé porušení zákona nezaplacením dluhu a 2) Její předseda Sobotka způsobil státu mnohamiliardový problém s případem OKD.

...A volby (nejprve krajské, pak parlamentní) jsou za dveřmi a už už lezou dovnitř jako v hororu Mlha… A neplatič Sobotka chodí zpívat pod okno čím dál falešněji. Najednou není problém přidat učitelům. Nebo přihodit z našich daní něco lékařům. Odmítnout (ovšem jen verbálně) bruselské kvóty na přerozdělování migrantů.

Tyto v podstatě nesplnitelné sliby jsou jasné signály, že navzdory dvěma obrovským průšvihům chce ČSSD volby vytunelovat.

Tunelování firem probíhalo (a dosud probíhá) tak, že se koupí prosperující firma, rozkrade se a prodá jiné firmě, která zkrachuje. S volbami je to stejné, jen tu nejsou základním platidlem peníze, ale témata (díky nimž přijdou peníze později). Probíhá to takto: Vedle velkého průšvihu postavíme Velký slib a vedle něj ještě větší a vedle další... někdy stačí stromořadí, jindy je třeba celý les. Ten pak necháme napadnout kůrovcem reality, takže zvolna chřadne, až zetlí někde v mechu, který vyrašil z louží po tajících loňských snězích slibů.

Přidat učitelům? Maličkost! Stačí sáhnout do překypující státní kasy, že, pane ministře financí Babiši? Lékaři? Juchů! Ať se práší za kočárem, že, pane ministře Babiši? Cože? On se zdráhá? On nechce? On nedá? On místo ANO říká NE? No ale to pak není náš problém! My jsme přece chtěli přidat učitelům (vždyť učí naše děti!) třeba i dvojnásobek! A lékařům (vždyť léčí naše děti!) klidně ještě víc! To ten zločinný pan ministr financí asi není takový pašák, když nedá…

A strom slibů začíná chřadnout a tlít a mezitím… Jaký dluh? Jaké OKD?

Jsme to ale hrdinové, že jsme se postavili té zlé Evropské Unii, která nám sem chce poslat ve jménu humanity nějaké ty teroristy - ve všech možných významech toho slova. My si umíme dupnout, ne jako ti Bulhaři, kteří stáhli ocasy. Když nám EU vnucuje peníze (které jsme z našich daní předtím do Bruselu poslali), tak si je vezmeme, vždyť to bychom byli hlupáci! Že dává z cizího plnými hrstmi? Tím líp! My si budeme plnými hrstmi brát! Že za to "dobrodinní" bude chtít bezpodmínečnou poslušnost, jak už to teroristé na vládních úrovních dělají? Přece nevidíme za roh!

Vida. Roh se s rohem sešel a hned tu, čerte, máme novou, lepší ČSSD.

Dluhy platit netřeba. Když tak dáme do zástavy celý stát a národ. Ať žije demokracie, nezávislé soudy a Evropská unie!

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky proti Szijjártóovi a Blanárovi. Viktor Orbán: Vzniká jiný Nový světový řád. Konec diktátu Západu. Čekání na Trumpa. Kdo bude řídit agenta Fialu?

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky...

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám. Bude elektřina brzy na příděl? Fialový program je bída a válka. Víme, jak tomu zabránit! Lidové povstání jako na Islandu? Jen radikální odpor

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky