Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Podivné rejdy v hlavním štábu NATO: Admirál se sjíždí lepidlem na papír a generál má kouli v šuplíku. Příští rok v květnu prý začne válka s Ruskem! Vypukla v blázinci NATO revoluce? Provokuj Putina, zachováš mír

Podivné rejdy v hlavním štábu NATO: Admirál se sjíždí lepidlem na papír a generál má kouli v šuplíku. Příští rok v květnu prý začne válka s Ruskem! Vypukla v blázinci NATO revoluce? Provokuj Putina, zachováš mír

26. 5. 2016

Tisk článku

Redakce Protiproud komentuje neuvěřitelnou a znepokojivou zprávu Deana Parkera, která bohužel není opožděným aprílovým žertíkem, ačkoli tak snad na první pohled může vypadat

Neuvěřitelné se opět stalo skutečností! Že mají velící důstojníci NATO tendenci být prazvláštní postavičky, to už víme. Stačí si připomenout slavného obchodníka se strachem Philippa Breedlovea, nebo Wesleyho Clarka. Jenže zatím se aspoň nepokoušeli o sobě tvrdit, že mají kouzelné schopnosti.

pp

Koule v šuplíku

Už i na to ovšem došlo. Britský generál Richard Shirreff, který mezi lety 2011 a 2014 sloužil jako zástupce velitele Aliance, se zjevně uchýlil ke křišťálové kouli, kterou chová tajně doma v šuplíku. Výsledkem bylo zjištění, které publikoval knižně, že v pátém měsíci roku 2017 Rusko obsadí Lotyšsko, Litvu, Estonsko a Ukrajinu.

Toto není žert (bohužel)

Opravdu to není žert - skutečně jmenuje konkrétní měsíc. Podle něj pokud NATO okamžitě nezvýší svou přítomnost ve východní Evropě, touto dobou napřesrok budou Rusové útočit na území států Aliance a provokovat je k vyvolání Třetí světové války. Jak informuje britský deník The Guardian:

Znepokojivé zprávy, že Západ směřuje k válce s Ruskem přinesl bývalý zástupce velitele NATO, britský generál Alexander Richard Shirreff. V knize, publikované tuto středu a nazvané “Válka s Ruskem roku 2017” Shirreff tvrdí, že události na Krymu zničily uspořádání věcí, které nastalo po konci studené války, a že připravily půdu pro velký konflikt, který začne v příštím roce.

Ve scénáři, z nějž jde mráz po zádech, předpovídá, že Rusko, které se bude cítit obklíčené NATO a bude toužit z této situace uniknout, zabere území na východě Ukrajiny, otevře pozemní koridor na Krym a provede invazi do Pobaltí.

Čtěte ZDE: Dvojí tvář americké politiky: Společná jednání s Ruskem o syrském příměří. Provokace v Baltském i Jihočínském moři. Špionážní ofenzíva jako příprava na přepadení Ruska podle plánu Barbarossa II?

Čtěte ZDE: Operace Atlantické odhodlání: Kopíruje NATO Hitlerův plán Barbarossa? Ukrajina a Pobaltí – jako tehdy? 75 let po vítězství ve válce Rusko na její počátek nezapomíná. A my?

Model, který se sám plní

Shirreff, který byl zástupcem velitele Aliance mezi lety 2011 a 2014 a předtím sloužil v severním Irsku, Iráku a na Balkáně, riskuje vlastní pověst tím, že vyhlašuje podobně troufalá tvrzení. Tvrdí ale, že jeho verze událostí je výsledkem dlouhé zkušenosti s modelováním vývoje budoucích konfliktů, již získal především v NATO.

Jeho scénář je velmi specifický. Litvu jmenuje jako první stát, který bude napaden, a to v květnu příštího roku. Podobně specifické předpovědi ho samozřejmě činí potenciálním objektem zesměšnění. 

Na autogramiádě knihy v londýnském Royal United Services Institute svá tvrzení do velké míry změkčil - dodal totiž, že podobný scénář je stále možno odvrátit za předpokladu, že NATO podnikne potřebné kroky a umístí v Pobaltí dostatečně vysoký počet jednotek. A NATO skutečně “shodou okolností” podobný krok plánuje, počínaje summitem Aliance, který se odehraje v červenci ve Varšavě. 

Novináři na autogramiádě byli ke generálovým myšlenkám evidentně skeptičtí: pobaltské státy, jsou členy NATO, což znamená, že jakýkoli útok na ně musí počítat alespoň s teoretickou odezvou celého bloku. Shirreff ovšem řekl, že historie je plná iracionálních rozhodnutí politických vůdců.

Dodal, že by Putin mohl provést invazi do pobaltí a poté vyhrožovat nukleárním útokem za předpokladu, že by NATO chtělo zakročit.

pp

Čtěte ZDE: Raketový štít a americké Abramsy obkličují Rusko: Rozhodne o invazi výsledek amerických prezidentských voleb? Strategická odpověď Moskvy: Historická dohoda s Japonskem o Kurilských ostrovech na dohled

Šéf „stínové CIA“: Konflikt v Evropě vznikne. Amerika už má na Ukrajině svou armádu. Římské impérium náš vzor. Rozděl a panuj. Hlavní cíl - vrazit klín mezi Německo a Rusko. Konvoj byl test

Osamělý blázen?

Pro případ, že byste si mysleli, že se nějaký pan generál prostě a jednoduše zbláznil - není tomu tak. Guardian pokračuje:

Shirreffova varování o nebezpečí, jež představuje Rusko, se opakují i v předmluvě, jejímž autorem je admirál James Stavridis, bývalý vrchní velitel NATO. Ten píše: “Za vlády prezidenta Putina se Rusko vydalo na nebezpečný kurz, který - pokud mu dovolíme v něm pokračovat - jej zavede nevyhnutelně ke střetu s NATO. A to bude znamenat válku, jež by se snadno mohla stát válkou jadernou.”

Přesně tak. Americký admirál, který býval Shirreffovým šéfem a seděl ve vrchním velení Aliance, je spoluzodpovědný za tuhle úžasnou předpověď. Zdá se, že v blázinci vypukla revoluce, a blázni teď řídí svět. 

Takže si to shrňme: nejlepší prevencí Třetí světové války je vyslat co nejvíce vojáků NATO do Pobaltí, abychom údajně nervózní Rusko ještě více znervóznili. To dává skutečně smysl. Tedy - jen za předpokladu, že se sjíždíte lepidlem na papír, jako to patrně praktikují v hlavním štábu NATO.

Zdroj.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky