Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Pozoruhodné shody okolností kolem atentátu v Nice: Kdo uvolnil cestu kamionu na předtím neprodyšně uzavřené třídě? Specifická reakce na Brexit? Nálady na odchod z EU rostou také ve Francii. Co na to Velký bratr?

Pozoruhodné "shody okolností" kolem atentátu v Nice: Kdo uvolnil cestu kamionu na předtím neprodyšně uzavřené třídě? Specifická reakce na Brexit? Nálady na odchod z EU rostou také ve Francii. Co na to Velký bratr?

21. 7. 2016

Tisk článku

Lukáš Panenka se dívá poněkud jinou optikou na “normální teroristický útok”, který již patří pomalu k běžnému evropskému folklóru, a poodhaluje spekulace o možném výjimečně temném pozadí celé “akce N”

“Akce Nice” je typická pro dnešní dobu. Tunisan s náklaďákem na výročí pádu Bastily jen tak mimochodem zabije téměř stovku lidí. Chvíli jsou ho plná média, brzy je víceméně ticho. ISIS se k útoku přihlásí, ale zjevně jen tak “aby se neřeklo”.

Vzápětí všechno zakryje pokus o státní převrat v Turecku. A vzápětí Francie prodlužuje výjimečný stav, ale diskutuje i o vyhlášení výjimečného stavu v Turecku. Otázky, které měly být položeny, jsou náhle nicotné a nikdo je neklade. Tak se o to pokusme alespoň my.

Operace pod falešnou vlajkou?

Kdo a co za útokem skutečně stálo? Jde jen o čin vyšinutého sadistického homosexuálního maniaka, jak je nám kázáno věřit, či o individuální pokus odpadlíka o “pokání” a naplnění litery Koránu? Nebo, jako už tolikrát - o “operaci pod falešnou vlajkou”? A pokud ano, tak čí? Pachatel nám již samozřejmě neodpoví - a nejen ten zastřelený na místě.

Faktem je, že pár důležitých momentů oficiální verze “tak trochu” nesedí. Hlavním z nich je záhada, jak se dotyčný kamion na promenádu v Nice vůbec dostal. Za prvé, lidové oslavy hlídalo za platného výjimečného stavu (jenž měl vzápětí ostatně skončit) jen asi šedesát policistů. Za druhé - nákladní vůz vůbec neměl mít fyzickou možnost se na zabarikádovanou promenádu “protáhnout” - ale dostal ji. Náhoda? 

Nejde o naše "konspirační teorie. Dejme slovo třeba (pobrexitovsky stále více nezávislému) anglickému mainstreamu:

“Ačkoli je Francie stále ve stavu zostřené pohotovosti a panovala obava, že by se Nice mohlo stát terčem teroristického útoku, ve službě bylo jen 60 policistů. 

Očití svědkové tvrdí, že (policejní) dodávky, které původně Anglickou promenádu neprodyšně uzavíraly během vojenské přehlídky, byly těsně před útokem odstraněny.”

Čtěte ZDE: Nuda v Nice: Okázalé popravy občanů evropských zemí pokračují. Integrovaní muslimové se baví. Zakáže Brusel kamióny? Pro velký úspěch brzy i u nás. Řešení? Czexit!

Vždyť se tak moc nestalo...

Pozoruhodné? Zvláště, pokud se v tomtéž článku o něco dále dočteme, další zajímavosti, které se u nás "kupodivu" ani nemihnou:

“Luc Poignant z odborové organizace Unité SGP Police FO se vyjádřil, že: “Bezpečnostní opatření byla dostatečná. Koneckonců, policista nakonec útočníka zneškodnil. A lidé, kteří se chtěli procházet po Anglické promenádě, byli prohledáváni.”

Což jim bylo platné asi jako mrtvému zimník. Některým doslova.

Podivné "shody okolností"

Zdalipak šlo jen o nešťastnou náhodu kombinovanou se šlendriánem, který se “policejní francouzský Středula” snaží omluvit ekvilibristikou, již by vskutku nemohl vypustit z úst nikdo jiný, než francouzský odborář? A co zdánlivě nesouvisející fakt, že v Nice čtrnáct dní před útokem “mimochodem” otevřeli mešitu, kterou financoval jeden z nejpřísnějších saúdskoarabských zastánců wahhábismu - další shoda okolností?

Středopravý starosta Christian Estrosi se snažil - alespoň oficiálně - s obojím ostře bojovat. Jaký div, když je Nice pokládáno za jedno z center islamismu ve Francii. Dokonce před útokem žádal prezidenta o posílení policejních sborů. Shodou okolností ale k žádnému posílení nedošlo. Teď má každý slzy na krajíčku a Francie stojí před prodloužením stanného práva ad infinitum. Shodou okolností.

Samozřejmě je možné, nebo alespoň vzdáleně pravděpodobné, že o shody okolností (s uvozovkami i bez nich) jde. I pak by vina jasně padala na hlavy architektů “multikulti” sociálně inženýrského projektu dnešní Evropy. Jenže, kde se objeví Saúdská Arábie, tam je obvykle také její věrný spojenec: Amerika. A nějaký ten “terorista” také obvykle nebývá daleko.

Čtěte ZDE: Vrah od Mnichova nese jasnou zprávu: „Zemřete, nevěřící!“ Vloudila se chybička? S obranou vnější hranice EU nikdo nepočítá. Komedie před britským referendem. My jsme tu doma. A ONI už jsou tady

Roztržka

Slova o věrném spojenci platila donedávna. Jedna z populárních teorií o vzniku celé akce tvrdí, že vlastně šlo jen o především mediální hříčku, která měla odvést pozornost od “aféry Saudi Papers”, tedy od nedávného zveřejnění devětadvaceti dosud utajovaných stránek zprávy americké parlamentní komise o aktivitách saúdských tajných služeb kolem útoků z 11. září 2001 v New Yorku. 

Na první pohled to zní nepravděpodobně: Saudi Papers koneckonců ukázaly jen to, co jsme vlastně už dávno věděli. Totiž, že Amerika celých deset “irácko-afghánsko-libyjských” let ví, že útoky minimálně pomáhalo připravovat saúdské království - které se však, na rozdíl od tří dalších zmíněných zemí, kupodivu ve válečnou zónu nezměnilo. 

Proč teď?

Ameriku, tedy její část naladěnou proti establishmentu, to docela šokuje. Přesně v tomto duchu to komentuje server antiwar.com, který také spekuluje, zda Nice nebyla jen zástěrka:

“Kdyby jakákoli jiná vláda měla takové propojení na teroristický útok na americké půdě, její hlavní město by se dávno změnilo v hromadu kouřících trosek. Samozřejmě nenavrhujeme, aby se něco takového Rijádu stalo, ale Saúdy je každopádně nutno donutit k zaplacení vysoké ceny za jejich spolupachatelství - počínaje moratoriem na jakoukoli americkou pomoc a dodávky zbraní. Obchodní sankce vůči Rusku jsme zavedli za mnohem menší prohřešky.”

To mají tedy pánové vskutku pravdu. A je možné, že přesně tento dojem má celá věc vyvolat především u amerického publika. Komentátoři, kteří hlasitě volají po odstřižení nadstandardních amerických vztahů se Saúdy, si totiž kupodivu nekladou jedinou důležitou otázku: Proč je i nově zveřejněná část dokumentů silně "redigována" a proč je Američané zveřejnili právě teď? Shoda okolností?

Čtěte ZDE: Václav Klaus: Brexit je všem osinou v pozadí. Bude nexit? Napětí mezi občany a eurokraty stále roste. Boris Johnson a Václav Klaus jsou prý největší ničitelé EU. Sladký život v Evropě končí

Můžou za to Britové!

Pokud bychom připustili, že ve skutečnosti jde o další operaci pod falešnou vlajkou, pak by dávalo smysl, že jde o “PR akci” namířenou spíše proti saúdskému spojenci, než provedenou s ním. Americko-saúdská roztržka konec konců byla dávno v plném proudu, když se “Saudi Papers” rozeběhly. Jaký je její důvod, tedy kromě proměnlivého mocenského počasí na blízkovýchodní frontě, to můžeme zatím jen spekulovat.

Nejzajímavější se ovšem jeví jiná spekulace - a to že za “akcí Nice” stojí vlastně docela nečekaný viník: příliš nezávislý lid Velké Británie. Potažmo také Francie. Jak píše server informationclearinghouse

“Prezident Hollande nakonec dospěje ke svému cíli - a tím je učinit z Francie první evropskou zemi s permanentním stanným právem. Už nyní vyhlásil, že současný stav potrvá minimálně další tři měsíce - původně měl skončit už 26. července. Podobné “dočasné” prodloužení je v rámci jeho pravomoci. Během oněch tří měsíců bude mít spoustu času protlačit parlamentem zákon o stanném právu - a napomoci mnoha dalším evropským zemím k témuž. 

Proč byla za cíl útoku jeho architekty vybrána zrovna Francie? Hollande přirozeně poslouchá rozkazy Washingtonu. Je to snad ten nejbezpáteřnější evropský prezident, a Francie je pod jeho vedením téměř dokonalým vazalem USA. Jenže Brexit vytvořil v zemi pozoruhodné pnutí: “post-Brexit” průzkumy ukazují, že 70-80% Francouzů je proti Evropské unii a volilo by Frexit, pokud by jim někdo dal šanci hlasovat. Čísla zastánců odchodu Francie z EU od Brexitu výrazně narůstají.

Washington ale potřebuje militarizovanou, vojensky kontrolovanou a jednotnou Evropu, aby dokázal jejím obyvatelům narvat do chřtánu dohodu TTIP. Pak by z Evropy učinil novou high-tech a nízkonákladovou provincii svého Impéria - a zůstala by současně v roli nárazníku vůči Rusku. Studená válka znovu a znovu. Tedy, tentokrát není příliš studená. Podle nedávného chřestění zbraněmi se zdá, jako by byla třetí světová každou chvíli na spadnutí. A jsou to právě bruselští vazalové, kdo dávají NATO možnost postupovat směrem na Moskvu.”

Takže znovu: Byla Nice činem "osamělého vlka", jak se nás snaží přesvědčit média? Měl v tom prsty ISIL, nebo někdo jiný - například Saúdové? A Co je vlastně dnes onen "bájný" ISIL? Proč se současně dozvídáme, že francouzské speciální jednotky operují v Libyi? 

Nebo jde skutečně o další díl zpravodajské hry “studené války” 2.0, o nové rozdávání karet při přípravě  osudového velmocenského střetu? Nezodpovězených otázek přibývá. Musí mezi ně patřit i rychlé spuštění pokusu o státní převrat v Turecku, který souvislosti niceského atentátu mediálně zcela překryl. Faktem je, že rychlý rozpad Evropské unie by Spojeným státům rozhodně nepomohl.

Opět jen "mimořádně nešťastná" shoda okolností? Raději u toho zůstaňme.

Člověk nikdy neví, kdy kolem pojede nějaký ten kamion.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky