Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Seznam smrti Hillary Clintonové: Příběhy 81 mrtvol lemujících její cestu vzhůru. Utajená poprava u Bílého domu jako špička ledovce. Ukradla oběť tajné dokumenty pro WikiLeaks? Má Hillary smlouvu s ďáblem?

Seznam smrti Hillary Clintonové: Příběhy 81 mrtvol lemujících její cestu vzhůru. Utajená poprava u Bílého domu jako špička ledovce. Ukradla oběť tajné dokumenty pro WikiLeaks? Má Hillary smlouvu s ďáblem?

6. 8. 2016

Tisk článku

Jan A. Mařenka se vydává po stopě Setha Riche, jenž byl před pár dny zavražděn nedaleko Bílého domu, a poprvé v Česku představuje aktualizovaný seznam mrtvých kolem manželů Clintonových

V neděli 10. července byl ve Washingtonu krátce před nominačním sjezdem demokratů zastřelen nadějný člen strany Seth Rich (27). Stalo se tak několik bloků od Bílého domu, krátce po dosud neobjasněné krádeži kompromitujících dokumentů, které byly následně zveřejněny na portálu WikiLeaks.

Seth Rich pracoval jako ředitel Sběru voličských dat. Měl nejen přístup k e-mailům, ale i k serveru, z něhož unikly kompromitující materiály. Následný skandál vyvolal stranické zemětřesení, stál místo předsedkyni výboru (pravou ruku Hillary Clintonové) a rozdělil voliče na dva nesmiřitelné tábory.

Zdaleka nešlo o první záhadnou vraždu, která přímo souvisí s politickou kariérou manželů Clintonových. Jejich cestu vzhůru lemuje neuvěřitelých 81 mrtvých protivníků, milenek, právníků, osobních strážců, agentů tajných služeb, novinářů, drogových dealerů, lékařů, členů ochranky, svědků atd. Všechny oběti zemřely záhadnou smrtí a jejich případy nebyly nikdy uspokojivě objasněny. (Aktualizovaný seznam naleznete ZDE.)

Značnou publicitu měly kauzy letiště v Meně (propojení Clintona, tehdy guvernéra Arkansasu, s drogovou mafií), aféra Whitewater (podvodné praktiky manželů Clintonových při obchodech s pozemky) a sebevražda milence Hillary Clintonové Vince Fostera. Ačkoli všechny indicie směřovaly k mocným manželům a kolem případů se hromadila těla jako na bojišti, všechny kauzy vyšuměly do ztracena.

Seth Rich v košili ušité z vlajky USA

Seth Rich v košili ušité z vlajky USA

„Clintonová podepsala smlouvu s ďáblem. Clintonová je ďábel,“ řekl před pár dny na předvolebním mítinku Donald Trump, protikandidát Hillary Clintonové na křeslo prezidenta Spojených států. Vypadá to jako běžná řečnická nadsázka. Ale je to opravdu jen nadsázka?

Poprava v ranním šeru

K vraždě Setha Riche došlo v neděli brzy ráno ve 4:19. Není známo, kam šel a proč stál v tak nezvyklou hodinu na liduprázdné ulici. Nedaleko od místa činu měl pronajatý byt. Byl oblečený do obleku s kravatou. Když na něj někdo zaútočil, telefonoval se svou přítelkyní. Zaslechla výstřely, Seth ji ještě stačil uklidnit, že to nic není. Pak už byl slyšet jen hluk zápasu a další výstřely.

seth

Zde byl zavražděn Seth Rich

Tělo objevila policejní hlídka na základě hlášení, že je slyšet střelba. Kromě dvou průstřelů v zádech měl Seth odřený obličej, ruce a kolena. Zůstal mu mobil, luxusní hodinky i peněženka. Loupežná vražda to tedy určitě nebyla. Buď se Seth náhodou připletl do války gangů, nebo šlo o chladnokrevnou popravu.

Za pomoc při pátrání byla vypsána nebývale vysoká odměna, která se postupně vyšplhala až na 50 tisíc dolarů (přes milion korun). Zatím se však nikdo nepřihlásil. To je velmi zvláštní, protože kdyby šlo o náhodnou pouliční přestřelku, 50 tisíc dolarů je pro někoho z podsvětí dobrý důvod, proč se dát do řeči s policií.

Hillary Clintonová zmínila smrt Setha Riche při projevu na stranickém nominačním sjezdu. Označila ho za skromného a pracovitého mladíka, oddaného Demokratické straně, jehož smrt bohužel neplní titulní stránky novin a zůstává tak jakoby utajená. Zmínila, že je to další důvod pro zpřísnění zákona o střelných zbraních.

Clintonová při projevu označila nesprávně funkci zavražděného, když řekla, že pracoval v odboru „voličských práv“. Není to pravda, Seth Rich byl ředitelem sběru a analýzy voličských dat. Udělala to Clintonová, aby zamlžila vazbu zavražděného na ukradená data? Média nechala tento detail zcela bez povšimnutí.

Dobře načasovaná vražda?

Souvislosti a pozadí celého případu jsou do očí bijící. Velmi podezřelé je načasování. Smrt dostihla Setha Riche jen několik dní poté, kdy zakladatel WikiLeaks, král hackerů Julian Assange, získal kompromitující dokumenty ze serveru Demokratické strany.

Tato časová shoda jasně vyplývá z rozhovoru, který Assange poskytl televizi CNN:

Dokumenty jsem měl už tři týdny před jejich zveřejněním.“ Tedy začátkem července, pár dní před smrtí Setha Riche.

Dokumenty obsahovaly informace tak zásadní a hrozivé, že například aféra Watergate, která stála křeslo prezidenta Nixona, byla ve srovnání s nimi pouhým odvarem.

Byly jasným důkazem, že vedení Demokratické strany při primárkách podvádělo, spiklo se proti Berniemu Sandersovi (protikandidátovi Clintonové), že má finační vazby s médii (Washington Post, CNN atd.), a že slibovalo svým sponzorům povolební výhody (tedy klasická politická korupce).

Pokud chtěl někdo udělat „všechno, co je v jeho silách“, aby Clintonové nominaci překazil, nebo aspoň zkomplikoval, tak to bylo právě tohle. Skandálu padla za oběť „jen“ předsedkyně strany Doborah Wasserman-Schultzová, která rezignovala 25. července krátce před sjezdem.

Celý případ byl ve spolupráci s hlavními médii zameten pod koberec, když se „investigativní“ reportéři vrhli po zcela zjevně falešné stopě, že „za všechno mohou Rusové“. Je to další z důkazů, že hlavní média v USA jsou v podstatě stranická - v rukou Demokratické strany.

Čtěte ZDE: Král hackerů vrací úder: Důkaz, že volby v USA ovládá politická korupce. Co vlastně zveřejnily WikiLeaks a proč o tom média mlčí? Barikáda holčiček s duhovými vlajkami. To není strop, madam Clintonová, to je dno!

Šaty z vlajky s hvězdami a pruhy

Hacker Julian Assange (už pět let se skrývající na ekvádorské ambasádě v Londýně) odpověděl reportérům ze CNN na otázku, jak dokumenty získal, vyhýbavě. Jako zdroj nevyloučil ani zaměstatnce a členy Výboru demokratické strany. „Mnozí by se jistě divili, jak blízko jim můj zdroj může být,“ uvedl.

Dosud se mělo za to, že Assange získal e-maily s kompromitujícími dokumenty a nahrávkami ze stranického serveru. Mohlo to ale být i jinak. Co když mu ty dokumenty prostě někdo dal? Co když to byl Seth Rich?

Podle kolegů byl Seth oddaným členem Demokratické strany, jenž pevně věřil v principy demokracie a ve svou vlast. Chodíval občas oblečený do šatů ušitých z vlajky Spojených států, objevuje se tak na mnoha fotografiích. Jeho přátelé a rodina vypověděli, že Seth byl ten typ člověka, který „chtěl udělat svět lepší.“

Pokud se tento mladý demokrat rozhodit svou stranu zradit, muselo se přihodit něco, co ho k tomu přimělo. Byl to jen obsah dokumentů, které byly výsměchem všemu, v co věřil? Znechucení poměry uvnitř strany? Nebo tu byl někdo, kdo ho ke krádeži přiměl - kdo mu vnukl, že „dělá správnou věc“?

Pro ústředí Demokratické strany pracoval Seth dva roky. Předtím, ještě v Nebrasce, se sblížil s manžely Kleebovými, oddanými a vlivnými demokraty, kteří ho ochotně zaměstnali ve své agentuře, chránili ho a podporovali.

Pomsta za zradu

Manželé Kleebovi ze znali s Clintonovými od roku 2008, kdy s nimi spolupracovali na projektu „Voter Expansion“ (voličská expanze), který měl být zárukou, že se Hillary Clintonové nestane v roce 2016 totéž, co v roce 2008 (kdy prohrála primárky s Obamou).

Jane Kleebová (42), aktivistka, ochránkyně přírody a nesmlouvavá bojovnice proti projektu Keystonského potrubí (jehož propagátorkou je Clintonová) se nikdy se netajila tím, že jejím favoritem a vzorem je Clintonové protikandidát Bernie Sanders (75). Podvod, kterého se Demokratická strana a Hillary Clintonová na Sandersovi dopustily, a tím ho vlastně zradily, se Kleebové zcela jistě hluboce dotkl.

Seth Rich byl přímým účastníkem intrikánské války strana vs. Sanders. Tvrdé demokratické jádro (vedené Clintonovou a jejími feministkami) Sandersovi neumožnilo přístup k voličským datům, což je základ každé kampaně. Sanders tak byl od začátku v nevýhodě a fakt, že prohrál jen těsně, svědčí o tom, že měl voličům co nabídnout.

A kruh se uzavírá: Co když to byla právě Jane Kleebová, oddaná obdivovatelka Bernieho Sanderse, kdo přiměl svého chráněnce a žáka Setha Riche, aby z ústředí vynesl kompromitující materiály?

Před nominačním sjezdem byla jen malá šance, že Clintonová neuspěje. Ale pokud byla vůbec nějaká, pak ta, že skandál odhalující podvodné praktiky jí její pozici ztíží. Když k tomu přičteme možné obvinění z ohrožení národní bezpečnosti, které se nad ní vznáší od začátku primárek, byly šance rozhodně vyšší než žádné.

V případě odstoupení Clintové by byl jako kandidát na prezidenta na sjezdu s nejvyšší pravděpodobností nominován právě Sanders. To se ovšem nestalo – ba právě naopak: Sanders, týraný Clintonovou a jejími lidmi během celých primárek, byl okolnostmi přinucen ji na sjezdu loajálně podpořit. Velmi hořká pointa příběhu stárnoucího revolucionáře.

Smrt Setha Riche je tak stále obestřena záhadou, byť výše uvedená fakta do sebe zapadají jako kolečka v hodinovém stroji. Již dnes je však velmi pravděpodobné, že případ Seth Rich nebude nikdy uspokojivě vyřešen a připojí se tak k předchozím jedenaosmdesáti záhadným (sebe)vraždám a podivuhodným nešťastným náhodám, které souvisejí s kariérou manželů Clintonových.

"Seznam smrti" manželů Clintonových jsme seřadili sestupně od těch nejnovějších po ty nejstarší. Pozoruhodným způsobem tak mapují cestu vzhůru nejmocnějšího manželského páru na světě. Na alternativních portálech má tento seznam název „Clinton Body-Count“ (počítání těl). Redakce Protiproudu tento seznam aktualizovala, doplnila a jako první ho představuje české veřejnosti.

Manželé Clintonovi, aneb Počítání těl: Seznam smrti

2016

Seth Conrad Rich, ředitel odboru sběru a analýzy dat pro Demokratickou stranu. Zastřelen 10. července dvěma ranami do zad. Zřejmě vynesl interní dokumenty a předal je portálu WikiLeaks.

John Ashe, bývalý prezident generálního shromáždení OSN. Ráno 22. června, tedy ve stejný den, kdy měl předstoupit před porotu, mu při cvičení mu spadla na hrdlo činka a udusila ho. Šlo o klíčového svědka v nejzávažnějším korupčním skandálu v americké historii, známém jako Chinagate, kdy Clintonovi provedli transfer téměř veškeré americké nejcitlivější technologie (včetně jaderných střel) výměnou za milióny dolarů příspěvků na volební kampaň v roce 1996 (Clinton - Gore) a na Demokratický státní výbor.

Ashe

John Ashe - zabila ho činka

Berta Caceresová, aktivistka za lidská práva. 3. března byla zavražděna ve spánku ve svém domě v Hondurasu. Krátce před svou smrtí označila Clintonovou za zodpovědnou za státní převrat v Hondurasu, kdy byl svržen demokraticky zvolený prezident Manuel Zelaya. Honduras se poté stal peklem na zemi. Svědectví Caceresové mohlo být pro právě probíhající primárky Hillary Clintonové nebezpečné.

berta

Berta Caceres, aktivistka. Zavražděna ve spánku.

2015

Walter Scheib, šéfkuchař v Bílém domě za Billa Clintona. Chtěl prý v souvislosti s připravovanou kampaní Hillary Clintonové spolupracovat s médii ohledně utajovaných skutečností za Clintonovy vlády a rolí Hillary Clintonové na jeho rozhodování. 13. června šel Scheib lézt na skály. Našli ho na dně řeky asi kilometr daleko.

Clintonová ohlašuje kandidaturu na funci prezidentky USA.

2013

Michael Hastings, reportér časopisu Rolling Stone. Zemřel za podezřelých okolností 18. června při autonehodě. Psal kritické investigativní články o Hillary Clintonové. Před smrtí se svěřil přátelům, že má strach o život. Jak vyplývá z e-mailů, které později unikly z Demokratické strany, dostala Clintonová od Hastingse krátce před jeho smrtí zprávu, že zveřejní nové informace ohledně její role při teroristickém útoku na konzulát USA v Libyi (Benghází).

Tom Schweich, státní auditor, republikán, diplomat, vyšetřovatel masakru u města Waco a kandidát na guvernéra státu Missouri. 26. února byl Schweich nalezen s prostřeleným levým spánkem, ač údajně pravák. Měsíc poté spáchala „sebevraždu“ stejným způsobem jeho mluvčí. Při útoku armády na sektu davidiánů bylo zmasakrováno 74 američanů včetně 21 dětí a dvou těhotných žen. Útok prý nařídila Hillary Clintonová.

schweich

Tom Schweich

2010

Gareth Williams, tajný agent MI6, aktivní na obou stranách Atlantiku. Dne 26. srpna nalezen mrtvý ve vaně. Předtím se mu podařilo ukrást ze serveru Billa Clintona tajný seznam kontaktů, který chtěl předat svému známému z médií. Agenta Williamse našli nahého ve vaně, napěchovaného do sportovního vaku se zataženým zipem zamčeným na zámek. Klíč k zámku byl nalezen uvnitř vaku, pod agentovým tělem. Policie měla podezřelé, ale nikoho nezatkla. 

2008: Hillary Clintonová neúspěšně kandiduje na prezidentku USA.

2004

Gary Webb, novinář, držitel Pulllizerovy ceny. Dne 10. prosince údajně spáchal sebevraždu dvěma výstřely do hlavy, ale mnohé nasvědčuje tomu, že byl popraven. Napsal několik reportáží a knih o pašování kokainu přes letiště Mena v Arkansasu v době, kdy byl Clinton guvernérem a generálním prokurátorem. Pašeráci drog podle Webba (a nejen podle něj) spolupracovali s CIA i se státní mocí. Z peněz za drogy prý byla financována revoluce v Nikaragui. 

webb

Gary Webb, novinář

20. ledna 2001: Bill Clinton končí ve fukci prezidenta USA.

2000

Charles Ruff, právní zástupce Billa Clintona během impeachmentu (kvůli kauze sexuálního obtěžování Moniky Lewinské a Pauly Jonesové). Zemřel za záhadných okolností 10. listopadu. Byl nalezen v bezvědomí ve své ložnici, zemřel při prevozu do nemocnice. Další podrobnosti nebyly nikdy zveřejněny.

Tony Moser, novinář, demokrat, bojovník proti korupci. Dne 10 června ho v Arkansasu srazilo auto, když přecházel ulici. Byl kritikem poměrů uvnitř Demokratické strany. Krátce před smrtí byl zveřejněn jeho článek o podvodném financování strany.

John Millis, vyšetřovatel a bývalý agent CIA. Údajně spáchal 4. června sebevraždu v hotelu. Byl na stopě síti pašeráků kokainu a heroinu v Pákistánu a údajně měl důkazy o propojení této sítě s tehdejším ředitelem CIA, který byl dosazen do funkce Billem Clintonem. Tělo Johna Millise bylo nalezeno s několika střelnými ranami, včetně hlavy.

Carlos Ghigliotti, expert, spolupracoval na vyšetřování případu masakru u města Waco. Jeho tělo ve značném stádiu rozkladu bylo nalezeno 28. dubna nedaleko jeho domu. Byl pohřešován několik týdnů. Ghiloti byl přizván jako expert k vyšetřování případu masakru 74 přívrženců sekty davidiánů, kteří byli zabiti při útoku FBI na jejich farmu. Útok prý nařídila Hillary Clintonová.

Čtěte ZDE: Aféra s e-maily: Dostane Pulitzerovu cenu Vladimír Putin? Závody mechanických králíků a demokracie made in USA. Od kdy věděla Hillary o podrazu na svého konkurenta? Kdo seje vítr, sklízí bouři...

1999

David Drye, přítel režiséra filmu Clintonovy kroniky (1994) Patricka Matrisciana. Zahynul v srpnu při leteckém neštěstí. Režisér filmu, který pojednával o vraždách a záhadných úmrtích provázejících Clintonovu kariéru, měl letět ve stejném soukromím letadle, ale v poslední chvíli let odřekl.

Daniel A. Dutko, vysoký funcionář Demokratické strany se specializací na finance. Největších úspěchů dosáhl v roce 1996, kdy do strany přicházely obrovské finanční prostředky z Číny. Zemřel 27. července při jízdě na kole, když se dvakrát udeřil hlavou o betonový sloup. Policie případ označila za dopravní nehodu.

John F. Kennedy Jr., možný kandidát na senátora New Yorku. Zemřel při leteckém neštěstí 16. června krátce poté, ce se v médiích objevila zpráva, že chce kandidovat do senátu na křeslo, které měla „předplacené“ Hillary Clintonová. Soukromé letadlo řídil Kennedy, který byl zkušeným pilotem. Na palubě s ním byla jeho žena (údajně těhotná). Letadlo se za bezproblémového počasí zřítilo do oceánu. Trosky byly odvezeny na nedalekou vojenskou základnu.

kennedy

Kennedy s manželkou

Eric S. Fox, člen posádky Marine One prezidentské helikoptéry. Jeden z 25 členů Clintonovy osobní stráže, kteří zemřeli při výkonu služby nebo za podezřelých okolností. Dne 25. března byl Fox nalezen s prostřelenou hlavou, policie konstatovala sebevraždu.

Charles Wilbourne Miller, počítačový expert. Byl spoluautorem počítačového systému Bílého domu, zvaného Big Brother. Dne 12. ledna údajně spáchal sebevraždu dvěma zbraněmi a několika výstřely.

1998

Christine M. Mirzayanová, stážistka v Bílém domě. 1. srpna byla ubita nedaleko Georgetownské university ve Washingtonu. Podle výpovědi zaměstnance Bílého domu a jejího dobrého známého s ní měl prezident Bill Clinton poměr stejně jako s jejími slavnějšími kolegyněmi Monikou Lewinskou nebo Mary Mahonyovou.

christine

Christine Mirzayanová měsíc před smrtí

Generálporučík David McCloud, letec, velitel Aljašské základny. Zahynul 26. července při akrobatickém letu. Prokázalo se, že jde o sabotáž. McCloud patřil mezi důstojníky, kteří údajně shromažďovali kompromitující materiály o prezidentu Billu Clintonovi.

Johnny Franklin Lawhon, svědek aféry Whitewater. V březnu narazilo jeho auto to sloupu. Krátce předtím se stal Lawhon hvězdou médií, když oznámil náhodný nález dokumentů z aféry Whitewatter a prošlých šeků, vypsaných na jméno Bill Clinton. Šeky i dokumenty po jeho smrti zmizely.

1997

Eric Butera, svědek nabízející informace o Clintonově stážistce Mahoeyové. Byl zabit policií 4. prosince poté, co údajně nabízel médím informace o vraždě stážistky Mary Mohoneyové. Jeho matka dostatal jako bolestné milión dolarů.

Ron Miller, svědek při finančních podvodech. Vlastnil nahrávky usvědčující členy Demokratické strany z podvodů. Zemřel 12. října po krátké a záhadné nemoci.

Mary 'Caity' Mahoneová, stážistka v Bílém domě a asistentka manažera kavárny Starbuck's ve Washingtonu, kde byla pravidlenou návštěvnicí Monika Lewinská a dcera Clintonových Chelsea. Mary zřejmě byla obětí Clintonových sexuálních tužeb. V červenci se hodinu po zavírací hodině do Starbuck's dostal vrah (nebo vrazi). Protože bylo zavřeno, někdo ze tří zaměstnanců je musel pustit dovnitř. Dva kolegové Mary byli zastřeleni, každý jednou ranou. Mary měla pět smrtelných průstřelů. 

Don Adams, právní zástupce z Arkansasu, obhájce majitelů pozemků podvedených Clintonovými. Ještě před aférou Whitewater zbohatli Clintonovi a okruh jejich přátel na podobném podvodu s pozemky – v Bransonu. Odešel do úřadu, kam nedorazil, Jeho tělo se nikdy nenašlo.

Čtěte ZDE: Šok na Národním výboru (v USA): Zasloužilé soudružce se sype strana pod rukama. Selhal sprostý pokus o feministický puč? Místo oslavy slyší Hillary bučení a volání: "Fuj!" a "Hanba!" Změní Putin Ameriku?

1996

Barbara Wiseová, zaměstnankyně obchodního odboru Demokratické strany ve Washingtonu. Byla nalezena umučená k smrti ve čtvrtém patře budovy, kde odbor sídlil. Byla polonahá (podle některých zdrojů úplně nahá), její tělo bylo plné řezných ran, modřin a škrábanců. Údajně měla informace ze zákulisí skandálu kolem Johna Huanga, který měl pod palcem fondy dárců pro demokraty a jejich vazby na Billa Clintona. Krátce po objevení těla se Bill Clinton narychlo vrátil z Camp Davidu do Washingtonu pro knihu poezie, kterou prý potřeboval ke svému inauguračnímu projevu.

Neil Moody, syn nového manžela vdovy po Clintonové milenci Vince Fostera. Krátce po (sebe)vraždě Vincenta Fostera se vdova Lisa Fosterová znovu vdala, a to za soudce z Arkansasu. Jeho syn Neil prý získal soukromé dokumenty týkající se Fosterovy smrti, což se vzhledem k blížícímu se sjezdu Demokratické strany příliš nehodilo. Auto, které Neil řídil, podle svědů nečekaně zrychlilo a čelně narazilo do zdi.

Aldo Franscoia, tajný agent. Kevin N. Earnest, velitel letectva. Kimberly Jo Wielhouwer, pilot. Benjamin T. Hall, navigátor. Michael J. Smith Jr., expert. Airman Rick L. Merritt, letecký inženýr. Michael R. York, expert. Airman Billy R. Ogston, velitel posádky. Thomas A. Stevens, expert. Letadlo, které převáželo prezidentské limuzíny, narazilo do hory. Zahynulo osm členů posádky a jeden tajný agent. Příčina havírie není známa.

Terrance Yeakey, policista, který vyšetřoval pumový útok v Oklahomě. Když bomba roztrhla dům a v jeho troskách zahynulo 174 lidí, byla to pro kariéru Billa Clintona dobrá zpráva. Obě sněmovny ovládli republikáni, Clintonovi se všechno sypalo pod rukama. Den po tiskové kofenrenci, kde vyjádřil svou bezbrannost, došlo k výbuchu který Clintona vrátil do sedla, když mohl ukázat, že je vůdcem „národa“. Policistu, který analyzoval data o výbuchu, našli nedaleko jeho auta, pořezaného na rukou, v obličeji a střeleného do hlavy.

Admirál Jeremy Boorda, velitel námořních operací. Boorda přišel domů na večeři a rozhodl se, že se raději střelí dvakrát do hrudníku místo toho, aby se připravil na interview s týdeníkem Newsweek, které měl následujícího rána. Oficiální verze zněla: sebevražda kvůli dvěma vyznamenáním, která neprávem nosil. Jak se po jeho smrti ukázalo, měl na obě vyznamenání právo a pokud ho něco trápilo, pak to byl zhoubný vliv feminismu pod praporem Hillary Clintonové na morálku u námořnictva.

Ron Brown, obchodní tajemník Clintonovy administrativy. 3. května havarovalo ledadlo s Brownem na palubě při přistání v Chorvatsku. Na palubě bylo 39 lidí. Brown byl vyšetřován kvůli korupci a předtím podnikl tajnou cestu do Vientamu, aby se pokusil „normalizovat“ vztahy s USA. Podle některých verzí byl zabit v letadle ještě před havárií. Den po po nehodě byl zastřelen jeho právník. Dva dny poté se zastřelil manažer letiště. Při Brownově pohřbu se prý Clinton dobře bavil.

Brown

Ron Brown

Charles Meissner, asistent obchodního tajemníka pro mezinárodní ekonomickou politiku. Byl do funkce dosazen šéfem financování Demokratické strany Johnem Huangem. Zahynul 3. května při leteckém neštěstí v Chorvatsku ve stejném letadle jako tajemník Clintonovy administrativy Ron Brown.

William Colby, šéf tajných služeb (v důchodu). Byl zasvěcen nebo řídil mnoho tajných operací CIA již od doby, kdy byl Nixon prezident. Přišel o místo, když se chystal svědčit ohledně připravovaného atentátu na Fidela Castra a nezákonného sledování amerických občanů a provádění pokusů na lidech (LSD). Měl tajné a podrobné dokumenty o operaci Phoenix, kdy za války ve Vietnamu vojáci USA obklíčili, mučili a poté popravili 20 tisíc vietnamských vojáků a civilistů. Colbyho našli nedaleko jeho kánoe utopeného v řece 27. dubna na místě, které předtím několikrát prohledávali. Neměl plovací vestu, ač ji vždy nosil. Zemřel několik dní předtím, kdy měl vystoupit před vyšetřovatelskou komisí ohledně vazeb na Billa Clintona.

John Hillyer, kameraman televize NBC. Zemřel v zubařském křesle, údajně na infarkt, ač byl předtím zcela zdráv. Jeho manželka později vypověděla, že se bál o život. Hillyer spolupracoval na vyšetřování obchodu s drogami na letišti ve městě Mena v Arkansasu a jeho propojení s Billem Clintonem. Spolupracoval na kompromitujícím filmu „Clintonovy kroniky“.

Duane Garrett, rozhlasový moderátor a výběrčí finančních příspěvků pro Al Gora (viceprezidenta Billa Clintona). Byl vyšetřován kvůli zpronevěře. 26. července zrušil schůzku se svými právníky, protože se prý musí s někým setkat na letišti v San Francisku. O tři hodiny později našli jeho tělo pod mostem.

1995

Alan G. Whicher, agent FBI. Zahynul při bombovém útoku v Oklahomě, ačkoli zřejmě věděl, že k útoku dojde. Při útoku, který znamenal „zmrtvýchvstání“ Clintonovy prezidentské kariéry, přišlo o život 174 lidí.

Robert Bates, letecký mechanik na letišti v Meně. Zemřel 29. dubna na předávkování drogami za záhadných okolností. Letiště bylo napojeno na síť pašeráků s kokainem v Arkansasu.

Čtěte ZDE: Atentát na Donalda Trumpa ve stínu vraždy Jo Coxové: Útok pomatence, nebo příprava na "Velký úder", který všechno změní? Co je to Říjnové překvapení a proč k němu dochází právě teď, kdy konečně o něco jde

1994

Caetano Carani. Svědek střelby u Bílého domu. Zemřel v prosinci na neznámou infenci krátce předtím, než měl svědčit. Mnohé nasvědčovalo tomu, že byl otráven.

Florence Martinová. Zapletena do případu pilota Garyho Sela z drogového letiště v Meně. Spolupracovala se CIA. V době své smrti měla přístup k účtům pilota Garryho Seala, na Kajmanských ostrovech, na kterých bylo 1,5 milionu dolarů. Byla zastřelena 11. října třemi ranami do hlavy. Po její smrti byly peníze převedeny na jiný účet na Panenských ostrovech.

Paul Olson. Svědek federálního vyšetřování korupce politiků v Chicagu penězi pocházejími z obchodu s drogami v Meně. Po dvou dnech Olsonových výslechů na FBI se 15. září zřítilo jeho letadlo se 130 lidmi na palubě. V letadle byla údajně bomba.

Stanley Huggins, kolega Hillary Clintonové z právní firmy, zemřel na záhadný virus.

Bill Shelton, důstojník v Arkansasu, zapletený do případu sexuálního obtěžování, kdy měl Bill Clinton donutit k sexu Paulu Corbin Jonesovou. Byl snoubencem Kathy Fergusonové, která se v souvislosti s tímto případem zastřelila. Střelil se do hlavy na jejím hrobě.

Kathy Fergusonová, svědkyně v kauze sexuálního obtěžování. Její bývalý manžel vozil Billu Clintonovi na hotel prostitutky. Prý se musel dívat na sex. Kathy spáchala údajnou sebevraždu 10. května. Vedle jejího těla ležela sbalená taška, jako by chtěla někam odjet.

Dr. Ronald Rogers, zubař z Arkansasu. Jeho soukromé latadlo se zřítilo cestou na rozhovor s London Sunday Telegraph na téma Bill Clinton.

Hershell Friday, bývalý soudce nejvyššího soudu, právník z Arkansasu, pomáhal Clintonovým při získávání penez od dárců. Zahynul při leteckém neštěstí.

James A. Bunch, státní zaměstnanec a obchodník s prostitucí. Údajně se zastřelil na parkovišti poté, co se přišlo na to, že pro své obchody využívá telefon placený státem. Byl u něj nalezen černý zápisník, který obsahoval seznam prostitutek Billa Clintona.

Gandy Baugh, právník zastupující muže jménem Lassater, který byl úzce napojen na Clintonovu vládu a později souzen za obchod s drogami. Baugh spáchal sebevraždu (údajně) skokem z okna. Jeho spolupracovník byl „zasebevražděn“ o měsíc později.  

Ed Willey, obchodník s nemovitostmi, výběrčí financí pro různé Clintonovy nadace. Byl zastřelen jednou ranou do hlavy. Jeho tělo našli hluboko v lesích ve Virginii. Zemřel v den, kdy byla jeho žena údajně sexuálně napadena Clintonem v Bílém domě.

Stanley Heard, chiropraktik, poradce Clintona a lékař jeho matky, otce a bratra. Steven Dickson, tajemník pana Hearda. Jejich soukromé letadlo havaroval při pokusu o nouzové přistání když na palubě vypukl požár. Chtěli odletět na schůzku s reportéry.

Jerry Luther Parks, šéf Clintonova bezpečnostního týmu v Little Rock. Pracoval na dokumentaci Clintonových nezákonných aktivit. Po (sebe)vraždě Clintonova poradce a údajného milence Hillary Clintonové Vincenta Fostera prý Parks řekl své rodině: „Jsem mrtý muž. Mají mě na seznamu.“ Parks byl zastřelen 26. září nedaleko Little Rocku, když ho vrah zasáhl skze zadní sklo auta, a pak dorazil třemi výstřely zepředu.

Jon Parnell Walker, detektiv. Za záhadných okolností se zřítil z balkónu, když vyšetřovala případ Whitewater, který se týkal podvodů manželů Clintonových při obchodování s pozemky.

Vincent Foster, poradce prezidenta Clintona pro právní a finanční záležitosti, údajný milenec Hillary Clintonové, s níž pracoval v právní firmě v Little Rocku (Arkansas). Měl detailní přehled o účtech a vazbách manželů Clintonových. Měl vypovídat před kongresem ohledně záznamů, které Clintonová odmítla předat. 21. července byl nalezen s prostřelenou hlavou v parku ve Washingonu. Podle svědků v době nálezu neměl v ruce zbraň, ale později se tam objevila. Případ provázelo mnoho nejasností, ale policie ho nakonec uzavřela jako sebevraždu.

foster

Hillary Clintonová a Vincent Foster

Paul Wilcher, vyšetřoval souvislost mezi obchodem s drogami na letišti v Meně (Arkansas) a "říjnovým překvapením" ve volbách 1980 (rukojmí na americké ambasádě v Íránu). Chystal se zveřejnit výsledky svého vyšetřování v televizi. Jeho tělo našli na toaletě v jeho washingtonském bytě. Příčina smrti neznámá.

Maynard Webb, svědek případu pašování drog na letišti v Meně (Arkansas). Majitel malého letadla. Když se rozhodl vyjít na veřejnost, vrtule mu utrhla hlavu.

Seržant Brian Haney, seržant Tim Sabel, major William Barkley, kapitán Scott Reynolds, členové ochranky Billa Clintona. Všichni zahynuli při havárii vrtulníku.

John Augustus Wilson, bývalý člen výboru Demokratické strany. Prohlašoval, že má tajné informace o aféře Whitewater, která se týkala podvodu manželů Clintonových při podnikání s pozemky. 18. května byl nalezen oběšený.

Pět členů Clintonovy ochranky (jména nezveřejněna). Zahynuli 26. března při havárii letadla v Itálii poté, co jim nebylo dovoleno přistát.

Steve Willis, Robert Williams, Conway LeBleu, Todd McKeehan, členové Clintonovy ochranky. Byli „popraveni“ dne 28. února při zásahu proti sektě Davidiánů na farmě u města Waco (Texas). Tři z nich pracovali pro Clintona ještě když byl guvernér Arkansasu. Podle vyšetřovatelů byli zastřeleni zbraněmi, které měli jen příslušníci zásahové jednotky FBI.

20. ledna 1993: Bill Clinton prezidentem USA.

1992

12. prosince 1992: Bill Clinton končí ve fukci guvernéra státu Arkansas.

Paula Grober, Clintonova tlumočnice pro hluchoněmé. Tato velmi atraktivní žena doprovázela Billa Clintona na cestách od roku 1978 až do své smrti. Zahynula při autohavárii beze svědků.

Paul Tully, politický ředitel Národního výboru demokratů. Jeho tělo našli 24. září v hotelovém pokoji v Little Rocku (Arkansas). Příčina smrti neznámá. Byl hlavním stratégem strany s takřka neomezeným přístupem k tajným datům.

C. Victor Raiser II., předseda výboru pro financování Clintonovy prezidentské kampaně. Montgomery Raiser, syn Vistora Raisera II. Oba zahynuli při havárii soukromého letadla na Aljašce den předtím, než měli rozhovor s médii. Victor Raiser II. byl považován za muže číslo jedna v Clintonově organizaci.

1990

Jordan Kettleson, svědek kauzy propojení obchodů s drogami a státní moci kolem letiště v Meně. Měl informace o smrti jiných svědků. Byl nalezen s prostřelenou hlavou ve svém pickupu. Údajná sebevražda.

Čtěte ZDE: Otevřený dopis vyšetřovatelům z FBI: Jako vždy je to opět jen na vás, kdo bude prezidentem USA. Jak Hillary s Billem hrabali, až nahrabali. Známý syndrom Al Capone. Co je Sitting Duck? Všechno je jinak

1989

Gregory Collins, svědek kauzy propojení obchodů s drogami a guernérem Clintonem kolem letiště v Meně. Měl informace o smrti jiných svědků. Zemřel po výstřelu do tváře. Údajná sebevražda.

James "Dewey" Milam, svědek kauzy propojení obchodů s drogami a státní moci kolem letiště v Meně. Bylo nazeleno jeho tělo bez hlavy. Tu náhodně objevili v odpadcích o několik bloků dál.

Richard Winters, vyšetřovatel kauzy propojení obchodů s drogami a státní moci kolem letiště v Meně. Údajně měl důkazy o propojení drog a špinavých peněz na státní moc v Arkansasu když byl Clinton guvernérem. Nejprve mu byla nabídnuta spolupráce, pak byl zastřelen při přepadení, které se později nepotvrdilo.

Jeff Rhodes, svědek kauzy propojení obchodů s drogami a guernérem Clintonem kolem letiště v Meně. Jeho spálené tělo bylo nalezeno na smetišti.

1988

Keith McKaskle, svědek kauzy propojení obchodů s drogami a guernérem Clintonem kolem letiště v Meně. Krátce před smrtí se rozloučil se svou rodinu. Jeho tělo bylo nalezeno se 113 bodnými ranami.

Keith Coney, svědek kauzy propojení obchodů s drogami a guernérem Clintonem kolem letiště v Meně. Zahynul při nehodě na motocyklu, kdy ho pronásledoval cizí vůz.

1987

Kevin Ives & Don Henry, dva chlapci, klíčoví svědci kauzy propojení obchodů s drogami a guernérem Clintonem kolem letiště v Meně. Jejich těla byla nalezena na kolejích. Podle verze Dr. Fahmyho Malaka, který byl úzce propojený s Billem Clintonem, vykouřili před smrtí 20 cigaret marihuany. Později se ukázalo, že byli neprvě zavražděni a až poté položeni na koleje, kde je 23. srpna přejel vlak.

Manžel a otec Darlene Novingerové, vyšetřovatelky z FBI. Měla klíčové informace ohledně propojení drogové mafie s guvernérem Clintonem. Její manžel byl zavražděn poté, co chtěl vystoupit na veřejnosti. Její otec zemřel v roce 1993 čtyři hodiny poté, co Darlen vystoupila v televizi.

1986

Barry Seal, drogový dealer spolupracující s CIA. Případ letiště Mena (Arkansas). Dealer byl prokazatelně v kontaktu s šéfem ochranky guvernéra Billa Clintona, bývalým klaunem v rodeu Raymondem Youngem. Když v CIA upadl do nemilosti, byl odsouzen na doživotí v Armádě spásy. 19. února byl zastřelen v komplexu Armády spásy.

Judi Gibbs, prostitutka, bývalá hvězda časopisu Penthouse. Pracovala v luxusním bordelu nedaleko Meny (Arkansas). Podle výpovědi její rodiny byl jejím pravidelným zákazníkem Bill Clinton. Později se ukázalo, že si majitel bordelu pořizoval snímky zákazníků. Judi uhořela 3. ledna ve svém domě. Příčina požáru zůstala neobjasněna.

gibbs

Judi Gibbs, prostitutka

11. ledna 1983: Bill Clinton nastupuje do fukce guvernéra státu Arkansas.

1977

Suzanne Coleman, milenka Billa Clintona v době, kdy byl státním zástupcem v Arkansasu. Spáchala „sebevraždu“ 15. února výstřelem do hlavy zezadu. Byla v sedmém měsíci těhotenství a přítelkyni se před srmtí svěřila, že to je dítě Billa Clintona.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky