Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Operace Gladio: Tajný projekt CIA a NATO je už veřejným tajemstvím. Operace pod falešnou vlajkou jsou řízeny ze zámoří. Je také současný teror v Evropě dílem tajné armády NATO? Merkelová nám to neřekne...

Operace Gladio: Tajný projekt CIA a NATO je už veřejným tajemstvím. Operace pod falešnou vlajkou jsou řízeny ze zámoří. Je také současný teror v Evropě dílem tajné armády NATO? Merkelová nám to neřekne...

8. 8. 2016

Tisk článku

Miro Lisál vidí v pozadí teroristických útoků v evropských městech tajnou armádu NATO, která bez přestávky operuje v Evropě a neštítí se ani útoků pod falešnou vlajkou

Nedávné teroristické útoky ve Francii, Německu, Belgii či Turecku postavily do pozoru nejen bruselské elity, ale i všechny evropské státy a jejich politické představitele. Obyvatelé celé Evropské unie mají strach a pomalu ale jistě jim dochází trpělivost. Možná nebude trvat dlouho a vezmou spravedlnost do vlastních rukou, aby ochránili své rodiny.

Pod falešnou vlajkou

Mnoho lidí se oprávněně ptá, zda se rozrůstající teroristické útoky dají připisovat migrační invazi, která se valí Evropou. Mnozí evropští politici říkají, že je nesprávné spojovat uprchlíky s terorismem. V rozhovoru pro deník SME slovenský prezident Andrej Kiska dokonce řekl, že spojovat uprchlíky s terorismem je nesmysl. Na okraj nedávných teroristických masakrů sdělil národu, že vlastně nejde o nic nového a zatím je to docela bezva:

"V západní Evropě před dvaceti lety byly teroristické útoky relativně běžné: útočily italské Rudé brigády, německá frakce této organizace RAF, nebo i ETA v zájmu různých, i separatistických ideálů. Dokonce i počty obětí byly vyšší ... "

Tak se tedy podívejme na teroristické útoky v Evropě po 2. světové válce. Už dříve se ukázalo, že tyto teroristické operace byly prováděny pod falešnou vlajkou (tzv. False flag operation) tajnými službami a tajnými armádami NATO, a pak připsány komunistům a socialistům. Evropské elity o těchto tajných operacích dobře vědí, vždyť nakonec se k tomu CIA i přiznala, avšak raději se to veřejnosti nepřipomíná, aby si to Evropané náhodou nespojovali s teroristickými útoky, které se odehrávají dnes, přestože je už mnozí označují za false flag operation.

Až do roku 1990 většina z tehdejších evropských politiků neměla ani tušení, že by v Evropě mohla fungovat tajná armáda Severoatlantické aliance (NATO). Možná ještě i dnes by to bylo považováno za "konspirační teorii", nebýt italského premiéra Giulio Andreottiho.

Čtěte ZDE: Pokrytecké lkaní Západu: Strůjce nezdařeného puče musíme ochránit. Erdogan prokázal: Jsem silný vůdce a islám je jen jeden. Turci mají demokracii, my ji ztrácíme. Lekce pro myslící

Gladio - operace Made in USA 

Právě v roce 1990 vše vyplulo na povrch a Giulio Andreotti přiznal, že evropské země, které jsou členy NATO, mají tajnou armádu. Stalo se tak 3. srpna 1990, kdy veřejně před výborem senátu, který vyšetřoval terorismus v Itálii, řekl: "Uvnitř našeho státu existuje tajná vojenská jednotka, která může ovlivňovat zákulisní dění."

Andreottiho prohlášení, které šokovalo italskou veřejnost, potvrdil i švýcarský novinář a historik na mezinárodní vztahy Daniele Ganserl: "Jsou to skutečně ty nejtajnější vojenské jednotky. Každý odborník dlouhou dobu tvrdil, že NATO žádné tajné jednotky nemá a nikdy nemělo. Ale to není pravda. Fakta o projektu Gladio nakonec na světlo světa v roce 1990 oficiálně vynesl italský premiér Giulio Andreotti. "

Tajná vojenská jednotka NATO však nepůsobila jen v Itálii, kde byla poprvé odhalena, a pravděpodobně zde byla i nejaktivnější. Během studené války měla být tajná armáda NATO podle Gansera využita téměř ve všech zemích Evropy mimo členské státy Varšavské smlouvy. Oficiálním cílem operace Gladio bylo zabránit případně čelit invazi vojsk Varšavské smlouvy do zemí NATO, respektive do zemí pod vlivem USA. V praxi to znamenalo aktivity od zakládání a podporování „ultrapravicových“ polovojenských organizací až po organizování teroristických operací, které byly určeny na zdiskreditování a oslabení levicových, zejména komunistických organizací.

Za vznikem tajné armády NATO stála americká CIA, která operace Gladio nejen řídila, ale i financovala, což uvedl Daniele Ganser ve své knize NATO's Secret Army (Tajná armáda NATO): "Historikové říkají, že tato armáda ve skutečnosti realizuje teroristické akce zaměřené na změnu politického kurzu v jedné nebo druhé zemi. Když 2. srpna 1980 explodovala bomba v čekárně na nádraží v italské Bologni, vyžádala si 85 lidských životů a asi 200 lidí bylo zraněno. Italská policie tento teroristický čin nejprve připsala Rudým brigádám. Pak však museli přiznat, že za masakrem bylo Gladio."

Strach v Mnichově

26. září 1980 došlo k bombovému útoku na Oktoberfestu v Mnichově, při kterém zahynulo 13 lidí včetně strůjce atentátu - jedenadvacetiletého neonacisty Gundolfa Köhlera. Německé státní zastupitelství v prosinci roku 2014 obnovilo vyšetřování, protože se objevila nová svědkyně, která měla uvést údajného Köhlerova komplice. Už v té době se spekulovalo, že „pravicový extremista“ a student geologie Gundolf Köhler musel být napojen na nějakou skupinu.

Po roce 1990 byla z tohoto teroristického útoku podezřívána právě tajná armáda NATO, což se potvrdilo v dubnu roku 2013, kdy historik z Duisburgu Andreas Kramer, jehož otec pracoval jako dvojitý agent pro Bundeswehr a Spolkovou zpravodajskou službu BND, vypovídal pod přísahou před trestním soudem v Lucemburku. Proč se tedy obnovilo vyšetřování až v roce 2014, a proč vláda Angely Merkelové vytrvale ignoruje svědectví Andrease Kramera?

Odpověď na tuto otázku je jasná. Německá veřejnost by totiž byla šokovaná, kdyby se potvrdilo svědectví Kramera, který před trestním soudem řekl, že jeho otec, kapitán Bundeswehru, si prostřednictvím nizozemské vojenské zpravodajské služby sehnal výbušniny, které pocházely z amerických skladů NATO. Pak dohlížel na sestrojení bomby a rekrutoval Gundolfa Köhlera.

V rozhovoru, který poskytl mnichovskému Večerníku Münchner Abendzeitung v květnu roku 2013, doslova říká:

"Jsem si jist, že za bombovým útokem na mnichovském Oktoberfestu stojí tajné služby, jinak bych takové závažné obvinění nevznesl. Byl to můj otec, který se toho zúčastnil. Sám mi to přiznal. Oficiální vyšetřování ukázalo, že ten, kdo bombu odpálil, byl student geologie Gundolf Köhler. Měl jednat z vlastního podnětu a sám. Toto tvrzení, o kterém je již i tak dost pochybností, je pohádka.

Teroristický útok byla záměrně a dlouho připravovaná akce Spolkové zpravodajské služby BND, pro kterou můj otec pracoval, a jejímž jménem jednal. Klíčovým slovem je Gladio. Prostřednictvím vyšetřování v jiných evropských zemích, a to především v Itálii, se nyní ví, že po válce pod záštitou CIA a zapojením evropských tajných služeb, se v různých evropských zemích vytvořily tajné polovojenské sítě."

Čtěte ZDE: Akce pod falešnou vlajkou po našem: Poučme se u velkých vzorů. Nero, Říšský sněm, státní převrat 1989. Dienstbier a Sobotka jako kůly v plotě kolem kaváren. Zpackalo to Tržiště?

Řízené rozvracení Evropy

O tajné armádě NATO se příliš nemluví ani dnes, přestože první informace o její existenci vypluly na povrch v roce 1984 u soudu s italským „ultrapravicovým“ teroristou Vincenzem Vinciguerrem. Existenci Gladia nakonec potvrdilo několik evropských politiků a dokonce i samotná CIA, která však účast na teroristických operacích pod falešnou vlajkou pochopitelně odmítla. 

Daniele Ganser ve své knize zveřejňuje závěry německého historika a novináře Ericha Schmidt-Eenbooma, že jen v Německu tvořily asi 25% tajné armády NATO bývalí příslušníci jednotek SS! Podle Gansera měli být vojáci Gladia cvičeni na ostrovech ve Středozemním moři a ve výcvikových centrech v Anglii speciálními jednotkami britské SAS - a v USA speciální jednotkou Special Forces Group Airborne (SFGA), která je známější pod přezdívkou Zelené barety.

Jednotky Gladio působily také ve Francii, Řecku, Belgii, Portugalsku, Lucembursku, Turecku, ale i ve Švédsku, Finsku, Rakousku a Švýcarsku, přestože tyto země nejsou v NATO. Je evidentní, že Spojené státy americké chtěly v celé Evropě manipulovat s politickým klimatem s využitím polovojenských organizací, vlivných osob z podsvětí a různých provokatérů. S tím nepřestali dodnes. Podporují nejen neonacisty  na Ukrajině, v Bělorusku nebo Litvě, ale také stoupence různých jiných radikálních skupin, mezi nimiž nechybějí ani islamisté, kteří právě rozsévají strach po celé Evropě.

Americký investigativní žurnalista Wayne Madsen, který pracoval i pro NSA jako analytik pro bezpečnou komunikaci, tvrdí, že CIA má velmi bohatou historii financování politických stran v zahraničí, zejména v Evropě, což potvrdila i Zpráva Rady Evropy z roku 2003, pod názvem Financování politických stran a volebních kampaní - směrnice, v níž se říká: "... nejen zahraniční vlády ... ale také zahraniční tajné služby se podílely na utajeném financování politických aktivit. Během studené války byla např. CIA aktivně zapojena do financování protikomunistických politických organizací. "

A jen tak mimochodem, jak poukázal Wayne Madsen, americké instituce jako International Republican Institute (IRI), National Democratic Institute (NDI) a American Legislative Exchange Council (ALEC) s požehnáním CIA a Obamovy administrativy zapracovaly na porážce skotského referenda za nezávislost v roce 2014 . Můžeme zatím jen spekulovat jak to bylo s rakouskými prezidentskými volbami, které se musejí z rozhodnutí rakouského Ústavního soudu za pár týdnů opakovat.

Čtěte ZDE: Voják, který vrátil vyznamenání NATO: Sedíme v dobytčáku s logem Čtvrté říše. Máme ještě šance se zachránit? Lze vyskočit z rozjetého vlaku? Domobrana je připravena naši vlast bránit. Do jejích řad může vstoupit každý

Velký bratr vše sleduje

Wayne Madsen upozorňuje, že dnes se americké tajné služby a zpravodajské agentury (nejen v Evropě) zaměřují na celé politické spektrum. Evropské strany mají být pod dohledem amerických zpravodajských agentur. Pod drobnohledem je například maďarský Jobbik, francouzská Národní fronta a italská Liga severu. Tedy strany, které odmítají kontrolu Evropy z Bruselu a americkou dominanci v otázkách evropské zahraniční politiky, která má rozpětí od Ukrajiny a Sýrie, přes dohody o volném obchodu (TTIP), až po otevření hranic migrantské invazi.

Podle tajného základního předpisu amerického generálního štábu (tzv. Field Manual 30-31B) měly armády Gladio za úkol odstavit vlády, které by nevyhovovaly USA. Stalo se tak již v roce 1961, kdy tajná armáda NATO naplánovala puč proti vládě generála Charlese de Gaulla, který však selhal. Naopak v Řecku Gladio v roce 1967 svrhlo vládu a nastolilo vojenskou diktaturu. Armáda Gladio se dokonce zúčastnila i při vojenských převratech v Turecku roce 1960, 1971 a v roce 1980. Kdo stojí za nejnovějším nepovedeným převratem v Turecku, se zatím můžeme jen dohadovat - než to po letech někdo přizná.

Z přísně tajného dokumentu, ke kterému se v roce 1967 dostali norští novináři, vyplynulo, že USA byly připraveny vojensky intervenovat v západní Evropě, pokud by byly ohroženy jejich zájmy. V dokumentu se píše: "V případě vnitrostátních nepokojů, které by mohly ovlivnit americké jednotky nebo jejich mise, nebo vojenských povstání či silného vnitrostátního odporu proti vládě, musí americká armáda udělat vše, co je v jejích silách, aby potlačila takovéto nepokoje nasazením vlastních zdrojů."

Vypadá to tak, že ať vyhraje v evropských zemích volby jakákoli strana, nakonec musí být vždy proamerická. Pokud ne, bude tím či oním způsobem svržena - "vývozní" americká demokracie v praxi. Už první generální tajemník NATO Hastings Ismay řekl: "Chci udržet Ameriku v Evropě, Sovětský svaz mimo západní Evropu a Německo při zemi." A tato politika NATO se nezměnila ani dnes, jen Sovětský svaz vystřídalo v plánech amerických generálů Rusko.

Gladio B - muslimští teroristé NATO

Operace Gladio, která byla v 90. letech odhalena, téměř s jistotou pokračuje svými akciemi (i teroristickými) i po roce 2000. Dnes se však označuje jako Gladio B, a přešla do jiné, ještě rozvratnejší činnosti. Už jde opravdu do tuhého, jestliže teroristické útoky páchají islamisté s požehnáním CIA. Že je to zase jen konspirační teorie?

Informace o operaci Gladio B, což je vlastně přechod k islámským radikálním skupinám, přinesl investigativní novinář James Corbett v sérii rozhovorů s bývalou překladatelkou FBI a insiderkou Sibel Edmondsovou, která naznačila, jak to je se současnou špionážní hrou kolem radikálního islámu. Podle ní se NATO v roce 1996 formálně rozhodlo, že předchozí vztahy s neonacisty nahradí islamisty. Operace Gladio B se tak rozrostla a zahrnovala radikální islamizaci Blízkého východu a střední Asie, a také destabilizaci Balkánu, kdy mladí radikální muslimové bojovali ve válce NATO. 

NATO prostě změnilo strategii a zapojilo radikální islám přes síť agentů a dvojitých agentů do nového modelu terorismu, Při operaci Gladio využívá strach obyvatel Evropy z nové vlny terorismu, jehož smyslem je, aby se znejistělí občané přiklonili k policejním státům, kde ozbrojení vojáci a policisté na ulicích chránící jejich "svobodu", budou jen špičkou ledovce nové totality.

Momentálně to můžeme vidět ve Francii, kde je vyhlášen výjimečný stav. Trvá od listopadových teroristických útoků v Paříži, a parlament jej po masakru v Nice již počtvrté prodloužil - aby si Francouzi zvykli. Je pravděpodobné, že se postupně dočkáme ze stejných důvodů výjimečného stavu i v dalších evropských zemích. Jaksi přitom už nikoho ani nenapadne, nač je vůbec ve Francii tak dlouho výjimečný stav, když ozbrojené složky a tajné zpravodajské agentury nezabránily teroristickým útokům - což při prosycenosti tamních společností islámským živlem vlastně ani není možné?

Čtěte ZDE: „Černý otec“ z Washingtonu ve Varšavě: „Mír je válka!“ Bundeswehr opět na ruských hranicích. Proč se k plánování útoku na Rusko přidal i Miloš Zeman? Před námi Jatka č. 3

Dobré NATO, špatné Rusko

Lidé se zcela přirozeně ptají, jakou politiku vlastně dělá Brusel a jakou roli v Evropské unii hraje NATO, když si politici a generálové nevědíí rady s migrantskou invazí? Každému kriticky myslícímu člověku je už totiž jasné, že migrační vlna není spontánní, ale je někým a odněkud řízena.

Evropští lídři v čele s Angelou Merkelovou samozřejmě museli vědět, že mezi migranty se nepochybně zamíchají i teroristé, kteří chtějí rozvrátit Evropu. Jsou jenom neschopní, nebo se vědomě podílejí na další fázi operací pod falešnou vlajkou? 

Stojíme před dlouhou řadou podobných otázek. Na odpovědi si však nejspíš budeme muset opět ještě nějaký ten rok počkat. Dokud se najde další odvážný politik, jenž veřejně přizná skutečnou roli NATO v Evropě, jako se stalo v případě operace Gladio, o níž desetiletí téměř nikdo nevěděl.

Jen doufejme, že ještě zbude z původních obyvatel v Evropě někdo, kdo by mu naslouchal.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky