Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Působivá islámská lekce Praze: Ztohoven a chrastavský atentátník jsou umělci, konvičkovci zločinci. Přisprostlý Sobotka nám s Merkelovou připravují místo happeningu realitu. Konvička do senátu!

Působivá islámská lekce Praze: Ztohoven a chrastavský atentátník jsou umělci, konvičkovci zločinci. Přisprostlý Sobotka nám s Merkelovou připravují místo happeningu realitu. Konvička do senátu!

24. 8. 2016

Tisk článku

Radek Pokorný komentuje hysterickou kampaň médií a politiků po nedělním protiislámském představení na Staroměstském náměstí

Vlastně to byl od Martina Konvičky skvělý začátek volební kampaně. Jako kandidát do říjnových voleb do senátu za chudou neparlamentní stranu jakou je Alternativa pro ČR nemá moc možností, jak prolomit mediální blokádu pražskou kavárnou ovládanými médii.

pp

Pokud by si stoupl na Staroměstské náměstí a vyprávěl lidem o reálném nebezpečí islamizace, nedostal by se ani do regionálních zpráv z metropole. Sáhl proto po osvědčené metodě pražské kavárny – "happeningu" - a hle dostal se do médií bezmála na celém světě. Jenže - co je dovoleno božskému "Jovovi" (Kavárně), není dovoleno "volovi" (ohavnému plebsu).

"Roztomilé" a "nebezpečné" happeningy

U "performance" totiž nepotřebujete tisícové davy, stačí dobře zvládnout scénář a sehrát dobře provokativní part, který Kavárnu (zvláště tu pražskou) zasáhne na solar plexus - a její média udělají práci za vás. Platí to i obráceně, kdy (jako v případě havlistických pouličních akcí) stojí kavárenští povaleči na vaší straně. Vzpomeňme jen na popravu figuríny Petra Nečase při akci Holešovské výzvy na Václavském náměstí, nebo politické vězně umístěné v klecích při akcích Amnesty International, shazování zapálené figuríny prezidenta republiky Miloše Zemana do Vltavy, či "avantgardní uměleckou krádež" prezidentské zástavy a její rozstříhání "pop-artovou" skupinou Ztohoven.

To všechno jsou v podání médií i politiků "rozverná" představení, jež vyjadřují neotřelým způsobem pokrokový názor na svět. Jakákoli akce namířená proti úhlavním nepřátelům pražské kavárny, jako jsou prezidenti Klaus či Zeman, se vždy dočkala uznalého potlesku. Ať už jde o "chrastavský atentát" airsoftovou pistolí na prezidenta Klause, nebo vrhání vajec na prezidenta Zemana na Albertově, nikdy jsme nebyli svědky tak rozhořčených reakcí napříč politickým spektrem, jako v případě nedělní poněkud patafyzické show "konvičkovců" na Staroměstském náměstí.

Čtěte ZDE: Napětí před drzou návštěvou německé organizátorky muslimské invaze: Jede k nám Merkelová klást eurominy? Nálož pod unii položena, rozbuška aktivována. Převratné chvíle Evropy přicházejí. Buďme ve střehu!

Okupace Prahy islamisty

Zinscenovat fiktivní "Okupaci Prahy islamisty" a sehrát přitom na Staroměstském rynku divadlo, je sám o sobě skvělý nápad: Martin Konvička přijel na velbloudovi, kterého následovalo vojenské terénní auto se zahalenými muži, kteří mávali vlajkami ISIL. "Útok Islamistů" doprovázeli "ochotníci" kvůli většímu efektu "střelbou" z replik zbraní. Pro někoho to sice může být trochu pubertální "názornost", ale takové jsou v podstatě všechny happeningy. Obdobných představení se odehrává v různých městech v ČR při vzpomínkových akcích na konec Druhé světové války celá spousta. Někdy jsou v ulicích k vidění i obrněné transportéry s nacistickými, americkými či sovětskými symboly.

Jen málokoho napadne myslet si, že začala znovu německá či sovětská okupace. Stejně tak v případě nedělního "útoku islamistů" se záměrně neuměle nalepenými vousy muselo být každému normálnímu člověku jasné, že jde o politickou demonstraci. Většina lidí na Staroměstském náměstí si také celé představení natáčela na mobily a mnozí se dobře bavili. Nebo si opravdu někdo myslí, že by si islamisté k teroristickému útoku brali velblouda a na provázku by vedli do erotických šatiček oblečené kozy?

Hysterické reakce

Média se proto soustředila na údajnou paniku, která vypukla mezi některými zahraničními turisty. I když se Česká televize přiznala, že se jí ani po pečlivém analyzování záběrů, nepodařilo nalézt žádné prchající a vyděšené lidi (naopak většina turistů se, jak je vidět ze záběrů, spíše dobře bavila), přesto se svědectví některých "hysteriků" nakonec podařilo najít. Mělo jít o turisty, kteří seděli v restauraci Kotleta vzdálené asi 300 metrů od místa představení. "Najednou se do dveří restaurace vřítila skupina lidí a začala řvát 'shooting'. Tady pak vznikla maximální panika, kterou si nikdo neumí představit. Lidé začali skákat přes sebe, přes stoly. Pár lidí tu popadalo a pošlapalo se," popsala situaci servírka z restaurace.

Právě o podobné hysterické reakce některých turistů se opírali politici a média, když označili happening málem za ohrožení bezpečnosti státu. Snad nejdále zašla pokroková podporovatelka nedávných homosexuálních orgií v centru města, první slovenská primátorka Prahy Adriana Krnáčová (ANO), která nejenže akci odsoudila, ale mluvila dokonce o vyvození personální odpovědnosti na straně úředníků, kteří celou akci povolili.

Zmatená Krnáčová a hysterický Sobotka

"Je to naprosté selhání toho úředníka a já z toho budu chtít vyvodit personální důsledky," prohlásila dramaticky Krnáčová. Přestože jí později magistrátní úředníci vysvětlili, že akci v zemi, která si stále ještě hraje na svobodu projevu, zakázat nemohli, nenechala se Krnáčová přesvědčit a trvala na svém: "To není podstatné, ta žádost neměla být povolena tak jako tak," objasnila Babišova politická konkubína a krajanka, jak rozumí svobodě projevu v naší zemi.

Ve skutečnosti to byl však jen slabý odvar hysterie, která vzápětí zachvátila téměř celou politickou scénu. Náhle jim totiž došlo, že byli přelstěni - a že zvláště v předvečer návštěvy říšské kancléřky Merkelové je divadelní představení zobrazující, co "Mutti" s Evropou provedla, pro kolaburující socialistické vůdce z vlády i opozice zdrcující.  

Podle ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) se jedná o výraz politického a občanského kreténismu. Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se zase podivoval nad tím, že "původci tohoto veřejného ohrožení pod vlajkou Islámského státu nebyli zadrženi". Kalouskův europoslanec Jiří Pospíšil usoudil, že "takovéto uskupení nemá na politické scéně co dělat" - a patrně nemluvil o TOPce. Za nepřijatelný "happening extremistů" označil akci i předseda ODS Petr Fiala.

Pozadu nezůstal ani jinak bezbarvý a uhlazený premiér Sobotka. V rozhovoru pro Právo řekl: "Už nějakou dobu se ukazuje, že pan Konvička je magor. To, co se odehrálo, ta jeho nová výtržnost, to ukázalo, že je to naprostý magor." Premiér předvedl, že se od Miloše Zemana konečně učí mluvit lidsky.

Vůbec nejpokrokověji se zachovala úderka bolševických eko-teroristů přebarvených z rudé na zelenou, která rovnou podala na Konvičku trestní oznámení. "Policie to původně vyšetřovala jako šíření poplašné zprávy, ale po poradě se státním zástupcem to překvalifikovala jako výtržnictví. To se nám ale zdá, že to může být jenom přestupek," blekotal jako obvykle předseda Zelených Matěj Stropnický, který navrhuje přijmout v Praze desetitisíce "imigrantů", aby se Konvičkův happening konečně mohl stát realitou.

Čtěte ZDE: Nová trasa imigrantů do Evropy: Akce Otevřené nebe nad Německem. "Turisté" přilétají z Turecka a z Řecka. Vizita říšské kancléřky v Praze se komplikuje. Zapojí do tajného importu islamistů i (letiště) Václava Havla?

Senátní kampaň téměř zadarmo

Rozhořčeny jsou pochopitelně také státní "nevládní" organizace, protože Konvičkova široce mediálně v zahraničí komentovaná akce může být pro import muslimů co České republiky odrazující - což jim bere stamiliónové kšefty ze státního rozpočtu. "Amnesty International ČR odsuzuje akci Iniciativy Martina Konvičky 'Okupanti obsazují Prahu', která se odehrála v Praze v neděli 21. srpna. Je to bohužel jen další ukázka toho, jak pan Konvička a lidé z jeho okruhu šíří strach a nenávist," uvedla tato Sorosem placená teroristická buňka Páté kolony. "Ve jménu svobody slova a shromažďování nesmí v České republice docházet k šíření poplašné zprávy nebo podněcování k nenávisti," uvádí se v prohlášení AI. To by ale znamenalo, že by sama měla zmizet z veřejného prostoru.

Jestli se Konvičkovcům něco doopravdy podařilo, pak především na chvíli opět strhnout "burku pokrytectví" politikům voleným i nevoleným, napříč stranami i "neziskovkami". Jejich mediální kavárna mu pak udělala skvělou kampaň, za níž by jinak musel platit desítky miliónů - které (narozdíl od jeho bohatých konkurentů) nemá. A nám ostatním připomněl, že dostanou-li se skrze volby do rozhodujících pozic pokrytečtí kolaboranti, brzy nám na Staroměstském náměstí či kdekoli jinde zorganizují svůj "happening" skuteční islamističtí teroristé. Soudružka Merkelová ostatně přijíždí, aby se soudruhem Sobotkou dohodla, že v tomhle přece musíme být s Německem a Bruselem "solidární".

Proto asi nezbývá, než uznale pokývnout nad odvahou a odhodláním uznávaného jihočeského vysokoškolského profesora - entomologa, který také o té hmyzí lidské havěti ví své, a nebojí se to veřejně "vyučovat":

Konvička do senátu!

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky