Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Cvičení Ample Strike: Nácvik brzkého útoku na Rusko? Perutě hučí nad nad našimi hlavami. Operace Barbarossa II a nové sídlo NATO s výmluvnou symbolikou. Připravuje se Německo na válku?

Cvičení Ample Strike: Nácvik brzkého útoku na Rusko? Perutě hučí nad nad našimi hlavami. Operace Barbarossa II a nové sídlo NATO s výmluvnou symbolikou. Připravuje se Německo na válku?

7. 9. 2016

Tisk článku

Václav Danda uvažuje nad skutečným záměrem probíhajícího obřího cvičení NATO na našem území, o kterém média pozoruhodně mlčí, a upozorňuje na stejně pozoruhodnou předválečnou aktivitu německé vlády

Letecké cvičení Ample Strike 2016 probíhá od minulého týdne nad našimi hlavami. Je tak dalším článkem skládačky v rámci příprav na vojenský střet Západu s Ruskem. K chystané vojenské operaci je ovšem třeba absolutní loajalitu všech zúčastněných. Celé akce se proto již neúčastní nespolehlivé Turecko a trochu překvapivě i zřejmě zatím váhající Kanada.

pp

Strategické bombardéry nad Prahou

Přípravy Pentagonu na válku jedou na plné obrátky, a to bez ohledu na politická prohlášení odcházející Obamovy administrativy či snahu o „obrušování hran“, jak jsme toho byli svědky na právě probíhajícím summitu G20 v Číně. Zde se Barack Obama, když se mu konečně podařilo dostat z letadla na čínskou půdu, sešel s Vladimírem Putinem na neformálním jednání. Oba nešetřili úsměvy, stejně jako jejich ministři zahraničí Lavrov s Kerrym. Na řešení situace v Sýrii se sice neshodli, oba však zůstávají dle vzájemných prohlášení optimisty.

Ve střední Evropě se mezitím pilně cvičí jiný druh „komunikace“. Rozsáhlého cvičení, plánovaného až do 20. září, se na našem území zúčastní 1500 vojáků ze 17 členských a partnerských států NATO. Letová část začala tento týden a poběží do 16. září. 

Bojové stroje vzlétají ke svým operacím z letišť v Čáslavi, Náměšti nad Oslavou a Pardubicích a ze tří zahraničních letišť v Německu, v Maďarsku a v Británii. Vrtulníky startují z vojenských výcvikových prostorů Libavá a Boletice. Společný taktický výcvik se odehrává na polygonech Boletice, Bechyně, Náměšť nad Oslavou a Libavá. V českém vzdušném prostoru operují desítky českých i zahraničních letounů a vrtulníků. Kromě Gripenů a starších letounů či vrtulníků se do operace zapojují také letecké tankery či strategické bombardéry schopné nést i jaderné zbraně. Zda je mají na palubách - nevíme.

Čtěte ZDE: „Černý otec“ z Washingtonu ve Varšavě: „Mír je válka!“ Bundeswehr opět na ruských hranicích. Proč se k plánování útoku na Rusko přidal i Miloš Zeman? Před námi Jatka č. 3

Nácvik prvního sledu invaze

Hlavním cílem cvičení je sladění předsunutých návodčích, tedy specialistů, kteří často působí na nepřátelském území a navádějí letouny na cíl, s leteckými osádkami a veliteli pozemních jednotek. V podstatě tedy jde o nácvik prvního sledu invaze při zahájení válečného konfliktu mezi NATO a Ruskem. Do akce se zapojí také aktivní zálohy a pozemní jednotky, kterým poskytnou podporu německé letouny Tornado.   

Cvičení schválila Sobotkova vláda - mírumilovná pokud jde o Rusko jako ta Obamova - i přes dílčí protesty veřejnosti a některých politiků s "vysvětlením", že podobné akce schvaluje kabinet a poslanci je dostávají pouze na vědomí. Současné cvičení má tu výhodu, že proti letadlům se protestuje (nebo se vítají) podstatně hůře, než proti projíždějícím vojenským kolonám našich amerických bratrů.

Není tedy pravděpodobné, že na ně někdo vystrčí holý zadek (jako učinil válečný veterán z Afghánistánu letos na konci května na americké vojáky projíždějící Vyškovem při přesunu do Pobaltí) - a půjde za to případně sedět. Tomuto drzounovi, který se opovážil neuctivě vyjádřit svůj názor na "skupinu vojsk umístěných dočasně na našem území " uložil Okresní soud ve Vyškově deset měsíců vězení. Byl tak benevolentní, že mu nástup do ťurmy podmíněně odložil na dva roky.

Co by se tak asi stalo, kdyby nějaký podobný kriminálník byl "uvědomělý" a vystrčil svoji zadnici třeba na projíždějící ruské motorkáře (Noční vlky), kteří jedou oslavit do Berlína vítězství nad nacismem? Lze předpokládat, že by dostal od příštího prezidenta vyznamenání. Určitě, pokud lid pochopí ušlechtilé úsilí Kocábovy iniciativy, jež hledá kandidáta proti Miloši Zemanovi. Na prvních příčkách se zatím drží pánové Horáček, Halík (a samozřejmě Kocáb) a spol.

Další by dostali "umělci", kteří vyvěsili na Pražském hradě rudé trenýrky, ukradli a rozstříhali prezidentskou standartu a poškodili střechu za mnoho desítek tisíc korun. A protože se v demokracii všem výtržníkům měří stejným metrem, pražský soud narozdíl od toho vyškovského hájil jejich "právo na vyjádření názoru", neboť prý "nežijeme v totalitě". Bohužel už nevysvětlil, jak dospěl k tomuto nečekanému zjištění, které musí šokovat všechny naše současné "vězně svědomí". Soudruhům soudcům šlo zjevně o symbol - a mají pravdu: Symboly jsou zvláště v době předválečné mimořádně důležité.

Čtěte ZDE: Šok made in USA: Trump nechce světovou válku o Estonsko! Eisenhower: NATO selhalo již v roce 1961. Americký konzervativec: Nehnuli jsme prstem pro Maďary, Poláky ani Čechoslováky. Z dobrého důvodu

Operace Barbarossa v novém

Jeden moc pěkný se právě rodí v Bruselu. Analogii plánů NATO s nacistickým tažením do Ruska (Hitlerova Operace Barbarossa) přesvědčivě ilustruje i podoba nového sídla tohoto - výhradně obranného - vojenského paktu. Obrovský areál, kam se zanedlouho budou štáby aliance stěhovat, inspiraci slavných bojových tradic nezapře. Miliardový komplex ze skla a kovu (konečně je jasné, proč soudruzi tak naléhavě potřebují další peníze z našich daní) velice připomíná nechvalně "posvátnou" symboliku německých nacistických jednotek SS. Architekti na dotaz tvrdí, že má symbolizovat spojené prsty "nerozborné jednoty". No právě.

A aby toho nebylo málo, německá vláda Angely Merkelové připravuje znovuzavedení branné povinnosti (zrušené teprve před pěti lety) a adresuje pozoruhodné a výzvy svému obyvatelstvu - včetně miliónů přivítaných muslimů: Navrhuje zásadní posílení Bundeswehru a „Koncept civilní obrany“, jenž vyzývá občany, aby si vytvořili osobní zásoby vody a potravin nejméně na deset dnů, měli v dosahu lékárničku první pomoci, teplé deky, uhlí, dřevo, svíčky, svítilny, baterky, zápalky, nabité baterie a pohotovostní rezervy.

Další opatření zahrnují posílení zásob stavebních materiálů pro veřejné a soukromé budovy; zřízení spolehlivého zabezpečovacího systému přes rádio, televizi, sirény, reproduktory, textové zprávy a internet - a vytvoření nemocničních „dekontaminačních stanic“ pro případ jaderného, biologického nebo chemického útoku. Prostě příprava na mír jako řemen.

Soudruh Sobotka nám před blížícími se volbami zatím raději nic nedoporučuje. Máme se spíš bavit, jak nám vesele hučí perutě míru nad hlavami.

Asi jeho pověstný smysl pro humor.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky