Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Petr Copperfield Dvořák čaruje: Jak proměnit národovce v piráta? Kavčí hory se smějí plebsu, který je platí. Bakala, Sobotka a Kalousek to mají pevně v rukou. Stěžujte si na poště, nebo na nádraží - jsou také jejich

Petr "Copperfield" Dvořák čaruje: Jak proměnit národovce v piráta? Kavčí hory se smějí plebsu, který je platí. Bakala, Sobotka a Kalousek to mají pevně v rukou. Stěžujte si na poště, nebo na nádraží - jsou také jejich

25. 9. 2016

Tisk článku

Radek Pokorný komentuje klasickou změnu pravidel během předvolebního falešného představení, jež má za účel oslabit národovecká seskupení ve prospěch podržtašků Angely Merkelové

Politické uskupení s podvodným marketingovým názvem Piráti si postěžovalo na Českou televizi. Volební "Superdebata", která proběhne 6. října, den před krajskými a senátními volbami, je podle těchto zapálených vítačů a liberálů, tvořících alternativní oporu Pražské kavárny, manipulativní. Tedy - ne, že by nebyla.

pp

Bukanýři se rozhodli napadnout složení zástupců diskutujících stran u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Sestava závěrečné předvolební diskuse s předsedy sněmovních stran je podle nich diskriminační a znevýhodňuje nejen je, ale i další "relevantní" politické subjekty.

Příliš mnoho národovců

Protože jde o pokrokové Piráty do akce se vložily i některé "významné osobnosti" kavárny a její stejně pokroková média, rovněž nesouhlasící s výběrem. Česká televize, jež zvolila svůj osvědčený "diskriminační klíč", tedy pozvat na finále předvolebních debat pouze parlamentní strany, se tentokrát chytla do své vlastní pasti. Kvůli rozdělení parlamentního Úsvitu na dva subjekty (Úsvit-Národní koalice a Okamurovu SPD), se měly v debatě objevit oba dva "protiimigrantské" celky, jejichž předsedové by se střetli se sedmi mainstreamovými stranami.

Babišovo ANO, komunisté i ODS se před volbami snaží rovněž stavět na stranu odpůrců přijímání imigrantů v naší zemi. A tak vítači z povolání, předsedové ČSSD, KDU-ČSL a TOP 09 - Sobotka, Bělobrádek a Kalousek - by měli v takovémto složení diskutujících dost ztíženou pozici a mohli by se dostat tak trochu do defenzivy. Takovéto nepořádky však nelze připustit! 

Havlisté všech odrůd si dobře uvědomují, že "superdebata", vysílaná na obou jejich "veřejnoprávních" kanálech současně, je jistým vodítkem pro mainstreamu oddané voliče. Finální debaty s předsedy stran také mají samozřejmě větší sledovanost než krajské debaty. Superdebatu před posledními parlamentními volbami sledoval skoro milión diváků a i když v krajských volbách takový význam nemá, pro ty senátní něco ovlivnit ještě může.

Čtěte ZDE: Senátní volby: Šance na změnu? Spíš výstavba základů hrází proti potopě. Kocábovi snivci doufají v "Itala" Bělohradského. Uspějí "prezidentovi muži"? Máme radu pro ty, kdo už chtějí říci DOST! - a nevědí, jak na to

Úsvit ven, Piráti a Zelení na scénu!

Většina nepozvaných mimoparlamentních stran před volbami podává protesty, na které tiskové oddělení České televize formálně odpoví a zamítne je. Jenže, světe div se, protest Pirátů poprvé v historii padl na úrodnou půdu!

Do týdne tedy bylo všechno jinak. Ředitel České televize Petr Dvořák, změnil původní rozhodnutí a nakonec pozve do debaty nejen Piráty, ale také Stranu zelených, v současné době zřejmě nejradikálnější levičácký spolek na politické scéně. A aby učinil svým kavárenským závazkům zadost, tak oproti rozhodnutí z minulého týdne vyloučí z debaty předsedu Úsvitu Miroslava Lidinského. Vyhodit i Tomia Okumuru by byl zřejmě už příliš silný tabák. 

Je přirozené, že se tyto zásahy nelíbí ani Úsvitu ani Soukromníkům se Svobodnými, kteří mají i podle cinknutých průzkumů naději na docela slušný volební výsledek. Koalice Svobodných a Soukromníků proto podala tento týden protest proti neúčasti jejich zástupce v závěrečné předvolební debatě. Rozhodnutí televize považují za nelegitimní, neobjektivní a odporující férové předvolební soutěži.

Pravidla měněná během hry

I kdybychom přijali kritérium, podle nějž byl vyloučen Úsvit - tedy že podle na zakázku ČT "udělaných" předvolebních průzkumů - nesplňuje podmínku, že musí mít zástupce alespoň ve dvou krajských debatách, na Soukromníky a Svobodné to vztáhnout nemůžeme, neboť mají mít podle "odhadovaných" procentuálních výsledků své zástupce ve středočeské i zlínské debatě. 

Aby se tomuto nepříjemnému faktu soudruzi z ČT nějak vyhnuli, vyřešili to na Kavčích horách vskutku šalamounsky. Místo předsedy Svobodných nebo Soukromníků pozvou do debaty předsedu Starostů a nezávislých Petra Gazdíka, subjekt, který je druhou polovinou Kalouskova a Schwarzenbergova seskupení TOP havlisů.

ČT použila optický trik vynalezený Davidem Copperfieldem. Do krajských debat byli Svobodní a Soukromníci pozváni na základě průzkumu ČT ve dvou krajích (Zlínském a Středočeském), v kraji Plzeňském pak prostřednictvím subjektu "Starostové a Patrioti s podporou Svobodných a Soukromníků" - a to využila ČT pro výměnu předsedy Svobodných Petra Macha za Petra Gazdíka. V domnění, že si toho volič nevšimne. Výsledný dojem z kousku profesionálních iluzionistů sice trochu kazí protesty Petra Macha, který celé kouzlo voličům vyzradil, ale to je jen malá vada na kráse předvedeného estrádního čísla:

"Zásadně nesouhlasíme, aby za nás v Superdebatě mluvil zástupce STAN. Programové priority STAN jsou v ostatních 12 krajích ČR (kde s nimi nespolupracujeme), zásadně odlišné. Do očí bijící je také fakt, že celkový počet členů stran Svobodných a Soukromníků kandidujících v koalici je 375, zatímco člen strany STAN kandiduje v koalici se Svobodnými a Soukromníky v celé ČR jediný! Je nehorázné, aby tento jediný člověk z cizí strany mluvil v celostátní debatě za 375 jiných kandidátů," stěžuje si poněkud naivně Petr Mach. Není v "kavárně", nemá šanci.

Čtěte ZDE: Ostuda v Rakousku pokračuje: Nepřítel režimu nesmí být zvolen. Kterak Juncker olízal obálky Hoferovi. Jak nejrychleji ven z EU? Milošovy visegrádské pruty dráždí Brusel. Co nejvíc vzrušuje Bohuslava Sobotku?

Mlaskání z Prahy

Jistěže platí starý bonmot Marka Twaina: "Kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zakázali." Jistěže stejně tak platí, že Kavčí hory jsou jeden z nejlépe udržovaných a astronomicky placených skanzenů autentického bolševismu ve střední Evropě. Jistěže sedm miliard z našich daní každý rok, které těmto kavárenským povalečům pod výhrůžkou návštěvy exekutorů povinně posíláme, ať tu jejich primitivní propagandu sledujeme či ne, by za pár let pomohlo vyřešit kdejaký sociální problém (například důchodový účet).

To všechno dávno víme, stejně jako víme, že za současného rozložení politických sil se s tím nedá dohromady nic dělat. Všichni ti Moravcové, Železní, Dolanští a další soudruzi osvědčení z bojů proti svobodě se těm, kteří by přece jen chtěli v této zemi trochu normálně žít, každodenně smějí do očí. A jejich pan ředitel zvolil správnou strategii: Propachtoval svůj luxusní podnik (takzvaně veřejnoprávní) po "strážci odkazu Václava Havla", miliardáři Zdeňku Bakalovi, také jeho komplicům: Bohuslavu Sobotkovi a Karlu Schwarzenbergovi.

Co je nad to, je pouze jako koření: Občas sem tam probleskne z nejdražší obrazovky v zemi, aby se neřeklo. A i kdyby se řeklo, ono se neřekne. Radu ČT stejně obsazují jejich sponzoři, takže je jako vždy všechno v pořádku. Občas před volbami to sice trochu víc bije do očí - ale za pár dní všichni zapomenou. Jen nesmějí udělat chybu, jako tu s "nepozvanou sudičkou" zvanou moderně Piráti. Holt chybička se vloudí - tak ji zase soudruh ředitel napravil. A nic. Tak to má ve spořádaném skladišti a montovně Bundesrepublik Deutschland Angely Merkelové být.

Jsou chvíle, kdy si normální člověk s neradostným obdivem připomene klasika z První republiky, který tyhle hry establishmentu charakterizoval věčně platnými slovy:

"Ať si žerou. Ale kdyby u toho aspoň tolik nemlaskali..."

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky