Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ďáblův karneval v Polsku: Ženy chtějí vraždit vlastní děti. Vzpoura součástí boje proti konzervativcům. Zase ten Soros a neziskovky. Liberální šílenství nás zničí. Předseda PiS Kaczyński: EU zreformovat nebo rozpustit

Ďáblův karneval v Polsku: Ženy chtějí vraždit vlastní děti. Vzpoura součástí boje proti konzervativcům. Zase ten Soros a neziskovky. Liberální šílenství nás zničí. Předseda PiS Kaczyński: EU zreformovat nebo rozpustit

14. 10. 2016

Tisk článku

Pavel Kopecký se ohlíží za černými protesty polských žen, zmiňuje širší souvislosti tohoto boje a komentuje manévr polských konzervativců, kteří se za cenu ostudného ústupku alespoň nenechali vlákat do pasti

Ďáblův karneval. Takto výstižně nazvala polská Katolická církev protesty žen proti zpřísnění interupčního zákona. Polští konzervativní poslanci nakonec novelu zákona sami potopili. Udělali tak z obavy, aby se protesty proti vládě dále nešířily. Hrozilo totiž, že se zvrtnou v další účelově organizované nepokoje.

pp

Současný zákon o interrupcích platí v Polsku od roku 1993 a patří vedle irského a maltského mezi nejpřísnější v Evropě. Umožňuje "umělé přerušení" těhotenství ve třech případech: když je ohrožen život nebo zdraví matky, jestliže prenatální vyšetření odhalí nevratné poškození plodu, anebo když je otěhotnění důsledkem znásilnění nebo incestu. Eticky je to stále nepřijatelné, přesto si alespoň o této podobě zákona naši ochránci nenarozeného života mohou nechat leda tak zdát.

V Polsku se kvůli tomu uskuteční ročně údajně méně než 2000 legálních potratů. Polky, které chtějí zabít své dosud nenarozené dítě, proto musejí pěstovat potratovou turistiku po celé Evropě - včetně ČR.

Černé pondělí ve Varšavě

Liberální propagandou zmasírované ženy vyšly do ulic pro to, aby hájili "právo" zabíjet své děti. Tato fascinace smrtí v kombinaci s černou barvou, která se stala symbolem tohoto společenství, dala celému hnutí polských žen takřka okultní náboj. Celá věc má mnoho rovin a není náhodou, že byla spuštěna právě v Polsku.

Varšavský metropolita - arcibiskup Henryk Hoser - označil účastnice demonstrací za „dezorientované ženy“. A byl to kněz Maciej Slyž, kdo označil akci „černé pondělí“, která se konala 3. října, za „Ďáblův karneval“. „Je děsivé, co se při těch černých pochodech odehrávalo,“ prohlásil otřesený arcibiskup Marek Jendraszewski, metropolita Lodže. Zároveň tvrdě kritizoval zaměstnavatele, kteří umožnili ženám účast v této akci, velmi dobře organizované a podporované zahraničními neziskovkami.

Polské ženy se oblékly do černého a místo do práce či do školy, vyrazily do ulic. Protestu se zúčastnily desítky tisíc žen podpořených levicovými aktivisty všech odrůd. Zřejmě největší účast mělo „černé pondělí“ ve Varšavě, avšak menší akce se odehrály i v některých dalších polských městech. 

Čtěte ZDE: Utajený účet svědomí: Přes tři milióny našich krajanů "odborně" pozabíjeno. Obrázky na krabičkách cigaret ano, obrazy vražděných neviňátek ne? Bojovníci proti kultuře smrti půjdou v Pochodu pro život

Feministická vzpoura

Návrh zákona podporovaný Církví, který vyvolal „feministickou vzpouru“, předpokládal, že "umělé přerušení" těhotenství bude v Polsku zcela ilegální. Žena, která by interrupci i přesto podstoupila, by mohla skončit až na pět let ve vězení. Vězení by hrozilo i lékaři, jenž by zákrok vykonal.

Liberálové rychle pochopili, že tento akt je možné využít k frontálnímu útoku nejen na Církev, ale především na konzervativní vládu, která návrh zpočátku podpořila. Po neúspěšných pokusech o svržení vlády na začátku roku (jejichž záminkou se stal boj o složení ústavního soudu) vycítila Varšavská kavárna, že toto je téma, jež by mohlo spojit všechny „pokrokové síly“ od radikální levice až po liberální pravici. A to se nakonec skutečně stalo. 

Hlavní liberální deník Gazeta Wyborcza se samozřejmě rozhodl v den protestů podpořit „černou alianci“ - například tím, že výtisk novin vyšel s vynechanými články ženských redaktorek. V krakovském muzeu zase chyběl personál, neboť většina zaměstnaných žen, včetně mnoha studentek, se účastnila protestu.

A samozřejmě polské vysoké školy, zcela ovládané levicově liberálními aktivisty (podobně, jako u nás) - ty se staly kromě feministických organizací a na ně napojených neziskovek řídícím štábem protestů.

Protesty v celé Evropě

Vedle feministických iniciativ, sympatizantů nové levicové strany Razem a opozičních formací Nowoczesna a Občanská platforma, se černého karnevalu na podporu zabíjení nenarozených dětí aktivně zúčastnili polští Zelení, členové Výboru na obranu demokracie a řada neziskových organizací. Průvody na podporu „utiskovaných“ Polek se odehrály i v zahraničí: v Londýně, Berlíně, Paříži a samozřejmě i v Praze. Jednou ze zastřešujících organizací mezinárodních protestů se stala Sorosem podporovaná Amnesty International.

Vedle „černých protestů“ probíhaly v Polsku ve stejné době i mohutné „bílé protesty“ převážně katolických iniciativ, které zpřísnění protipotratové legislativy naopak podporovaly. O nich však média ani zahraniční agentury prakticky vůbec neinformovaly, aby nekazily výsledný dojem jednotného boje polských žen za právo zabít své dítě.

Po tom všem a s nohama na zemi se nelze divit tomu, že hlavní stratég probíhající „polské národní obnovy“, předseda konzervativní strany Právo a spravedlnost Jarosław Kaczyński, rychle pochopil vážnost situace a zatroubil k ústupu. Pro odmítnutí návrhu novely nakonec minulý týden hlasovalo 352 ze 428 přítomných poslanců, 58 zákonodárců hlasovalo proti. „PiS hájí a nadále bude hájit lidský život,“ uvedl po hlasování Kaczyński, který sám hlasoval proti návrhu na zpřísnění potratů. Pro média se poté vyjádřil v tom smyslu, že když dobrý stratég vidí, že nemůže něco prosadit silou, raději se stáhne a vyčká na příhodnější okamžik, než aby ohrozil to, čeho dosud na poli prosazování konzervativních a národních hodnot dosáhl.

Čtěte ZDE: Podivná svoboda v epoše domnělé "rovnosti pohlaví": Beztrestně zabíjet mohou jen ženy? Děti, které ještě neumějí mluvit, křičí obžalobu tím hlasitěji. Kdo zvítězí v nerovném boji na život a na smrt?

Kaczyński a jeho politika

Kaczyński si uvědomuje, jaké síly proti němu stojí, jak snadné je uvést tuto mašinu do pohybu, a především mu je jasné, že černé protesty byly i součástí širší kampaně proti vládnoucím konzervativcům.

Kaczyński je už řadu let, stejně jako jeho tragicky zesnulý bratr, trnem v oku evropským elitám. Levicovými médii v Polsku i na západě je běžně označován za extrémistu a fašistu. Spolu s Viktorem Orbánem vytváří pilíře odporu proti současnému bruselskému diktátu v rámci střední Evropy. 

Tento týden Kaczyński upozornil „bruselské politbyro“, že se situace v Evropě rapidně zhoršuje. Brexit zasadil Evropské unii těžkou ránu. „Buď EU zreformujeme, nebo se musíme připravit na její rozpad," uvedl pro německý deník Die Welt.

Evropa navíc podle jeho slov stojí před velkými problémy zapříčiněnými politickou korektností, která útočí na svobodu slova. "Vidíme, jak se ničí demokracie v přímém přenosu. Proto jsem s premiérem Maďarska Viktorem Orbánem hovořil o kontrarevoluci v Evropě, která nám pomůže znovu získat svobodu. Musíme se znovu vrátit ke koncepci národních států v Evropě.“

Tudíž je jasné, kdo a proč se v Polsku pokouší dosáhnout změn stůj co stůj - a využije k tomu například potratovou legislativu. Lídr PiS svým ústupem z bojiště „Ďáblův karneval“ prozatím pozastavil.

Uvidíme na jak dlouho.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky