Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Atentát na Trumpa a iluzi demokracie: Přepočítávání hlasů má jeden háček - čas. Politickou zombii napadlo, že třeba ještě není mrtvá. Když do pekla, tak společně. Kam zmizel Julian Assange? Může za to určitě Putin

Atentát na Trumpa a iluzi demokracie: Přepočítávání hlasů má jeden háček - čas. Politickou zombii napadlo, že třeba ještě není mrtvá. Když do pekla, tak společně. Kam zmizel Julian Assange? Může za to určitě Putin

29. 11. 2016

Tisk článku

Jan A. Mařenka sleduje výpad zelené čarodějnice a je zhrzený průběhem voleb v zemi, která je údajně vzorem demokracie, avšak právě znovu předvádí její karikaturu

Je poučné sledovat, čeho je establishment v USA schopen, aby zvrátil výsledek voleb, který ho smrtelně ohrožuje. Země, která se staví za vzor demokraciím celého světa, ukazuje tváří v tvář realitě vítězství Donalda Trumpa, jak prohnilý její volební systém ve skutečnosti je.

Když to nešlo přes podplacená média, zmanipulované průzkumy, urážky, hysterický křik o údajném rasistovi, xenofobovi a nepříteli žen, přichází na řadu druhé kolo, a tím je Sbor volitelů. A brzy následuje třetí, pokud do hry vstoupí Kongres.

Tlak na volitele, aby nerespektovali vůli voličů, je obrovský. Protože to však nevypadá na úspěch, zkouší se něco jiného. Smyslem celé připravované šarády s přepočítáváním hlasů je, aby Trumpovi odebrali zisk více než 270 volitelů, tedy nadpoloviční většinu, kterou nelze obejít. Vládnoucí "věrchuška" (Demokraté i Republikáni) nyní potřebuje oddělit voliče od jejich hlasů. Chce rozhodovat sama.

Hyeny okrádají lva

Když Trump bude mít méně než 270 volitelů, získává plnou kontrolu nad volební výsledkem establishment, tedy v tomto případě Kongres. Republikáni, za které Trump kandidoval, v něm sice mají většinu, ale to nutně neznamená, že dostane jejich podporu. Významná část z nich by si přála, aby Trump vůbec nebyl a oni se probudili (stejně jako jejich "jako by" protivníci) ze zlého snu, že jejich neomezená moc končí.

Situace je taková, že Trump má s aktuálně dopočítaným Michiganem 306 volitelů, Clintonová 232. Ostatně Clintonová výsledek uznala a již Trumpovi gratulovala k vítězství. Hotovo? Vymalováno? Ale kdepak. Tady to teprve začíná.

První zlomový moment přijde až 19. prosince, kdy volitelé odesílají hlasy do Kongresu. Řeklo by se: Vždyť to je formalita, Trump má 306 hlasů. Na rozdíl od volitelů, kteří nejsou vázáni vůlí voličů, Kongres musí výsledek uznat. Tedy – pokud bude mít Trump 270 hlasů nebo víc. Pokud méně, jsou voliči i volitelé mimo hru a o prezidentovi rozhoduje Kongres. A právě v tom je ten trik.

Záminkou establishmentu pro švindl s volebními výsledky je údaj, že Trump sice získal více volitelů, ale co do absolutního počtu hlasů voličů (tzv. popular vote) údajně obdržela Clintonová o dva milióny víc. Tento údaj, i kdyby byl pravdivý, však není ničím jiným než kuriozitou.

Hraje se přece o volitele – a těch má Trump víc a jejich zisku podřídil strategii své kampaně. Jako v hokeji: Jde o to, kolik dal kdo gólů, a ne jak dlouho držel puk. Trump sice celkový počet hlasů také zpochybňuje (volili prý i ti, kdo voličské právo nemají), ale především říká: Postavil jsem kampaň na pravidlech. Kdyby se hrálo o "absolutní většinu", nikoli o volitele, postupovali bychom jinak.

A tady vstupuje do hry kandidátka na prezidentku, o jejíž existenci neměla většina voličů možná ani tušení: Jill Steinová ze strany Zelených. Ve volbách získala sotva jedno procento hlasů, nicméně náhle nabyla dojmu, že volby byly zmanipulované a požaduje ruční přepočítání hlasů, konkrétně ve státě Wisconsin a pak ještě v Pensylvánii a Michiganu.

Je jistě jen náhoda, že právě v těchto třech státech Trump Clintonovou porazil jen těsně. V jiných, kde naopak těsně vyhrála Clintonová, bylo podle Steinové prý všechno v pořádku.

Čtěte ZDE: Spiknutí miliardářů proti Trumpovi: Jak získat zpět vyhozené peníze? Soros platil, až doplatil. Existuje plán na zvrat volebních výsledků? Atentát? Občanská válka pod dozorem armády? Do 20. ledna není nic jisté

Podlý trik

Na první pohled to vypadá jako drobnost – tak se to prostě přepočítá, potvrdí se Trumpovo vítězství, a je to. Jenže – teď přichází zákeřná pointa snah paní Steinové: Co když se to do 19. prosince, kdy mají volitelé poslat své hlasy Kongresu, spočítat nestihne?

Opravdu, všechno nasvědčuje tomu, že se to stihnout nedá. Přepočítání má proběhnout ručně, vše musí projít kontrolou, mohou nastat potíže… a navíc se ještě čeká, až Steinová složí sedm miliónů dolarů, které to celé bude stát. Steinová už prý sehnala od donátorů šest miliónů – a ten jeden miliónek, to už je maličkost (Nadace Clintonových disponuje takřka neomezenými finančními prostředky). Zkrátka – do konce týdne by mělo přepočítávání začít, ale kdy skončí, nikdo neví.

Když se to nestihne, nebudou moci volitelé z Wisconsinu, Pensylvánie a Michiganu poslat své hlasy do Kongresu. A bez nich Trump už nemá 306 hlasů, ani 290, které měl ještě před chvílí, ani 270, nutných pro automatické zvolení prezidentem, ale jen 260. Což znamená, že o tom, kdo se stane prezidentem USA, by pak nerozhodovali ani voliči, ani volitelé, ale Kongres. A přesně o tohle jde.

Volba prezidenta USA by tak už nebyla výsledkem vůle lidu, ani případně toho, kdo výsledky počítá, ani vrstvy "vyvolených", tedy volitelů, ale stala by se kořistí skupiny "supervyvolených", tedy establishmentu ovládajícího Kongres. Je to jako kdyby panovníka vybírala družina, kterou si mimo jiné pro tento účel vydržuje.

Když Trump při předvolení kampani odmítl při televizní debatě říct, zda uzná výsledek voleb, Hillary se zhrozila: "To je děsivé. Trump vůbec nepochopil, jak naše demokracie funguje. Už ji máme 240 let. Máme svobodné a spravedlivé volby."

Nyní se chce Clintonová osobně zúčastnit ručního přepočítávání hlasů ve Wisconsinu. A pokud by to bylo možné, jistě by i ráda přiložila ruku k dílu - po boku zelené ježibaby Steinové. Trump pochopitelně nad tou proradností zuří a sype na svůj Twitter jednu zprávu za druhou. I to svědčí o tom, jak vážná je to situace.

"Co se týče absolutního počtu hlasů, i tady jsem zvítězil," napsal Trump na Twitter. "Milióny voličů hlasovaly nelegálně, protože šlo o nelegální imigranty. Když je odečteme, vítězem jsem já. Od začátku jsem říkal, že jsou volby podvržené. Proč se média nezajímají o zjevné volební podvody ve Virginii, New Hampshire a Kalifornii?," ptá se - pochopitelně zbytečně.

Čtěte ZDE: David Rockefeller píše novému prezidentovi: Chceš být hrdina, nebo jeden z nás? Můžeme ti pomoct, nebo tě zlikvidovat. Rakve jsou ve sklepě Clintonových. Čekají Ameriku drsné časy? Ty nám, my tobě - nebo ne?

Kam zmizel Assange?

V medální bouři kolem přepočítávání hlasů zanikla zprávu, která vzbuzuje stejné znepokojení, jako volební vývoj v USA. Zakladatel WikiLeaks hacker Julian Assange beze stopy zmizel. Od volební prohry Clintonové, k níž přispěl zveřejněním skandálních dokumentů ze serverů Demokratické strany a i odjinud, není jediný důkaz o jeho existenci.

"Prosím, neptejte se, zda ještě žije, nechtějte důkaz. My to nevíme. Jediná osoba, která o tom něco ví, je snad prezident státu Ekvádor," uvedli zástupci WikiLeaks na Twitteru. Jak známo, Assange se již několik let skrývá na ekvádorské ambasádě v Londýně. Týden před volbami mu byl vypnut internet. Co je s ním nyní (poté, co byl vyslechnut zástupci švédské prokuratury) nikdo neví. A tak se pochopitelně šíří dohady a spekulace.

Letošní volby v USA naplno ukázaly, že volič je to poslední, co washingtonské papaláše zajímá - a když selže mediální manipulace a další sofistikované volební podvody, i tak mají nepřeberně možností, jak voliče obejít.

Jak vše dopadne a především zda bude 20. ledna prohlášen Donald Trump prezidentem a složí přísahu na Bibli, je tak stále nejisté. Přestože má titul "zvolený prezident". Jenže - být zvolen a ujmout se svých pravomocí, to je v "nejdokonalejší" demokracii světa něco zcela odlišného.

Mnozí si to stále ještě neuvědomují. A mnozí, kteří na to i u nás na internetových médiích upozorňují, budou podle připravovaných zákonů ještě ostřeji sledováni a trestáni tajnými službami.

Praktické lekce ze "vzorové" americké demokracie pokračují. Určitě za to může Putin.




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky