Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Adventní idylka pobouřila pokrokáře: Vánoce jsou extrémismus! Láska, společné chvíle, rodina, stromeček... To je nacistické poselství! Soudružka z Hamburku bije na poplach. Stále bizarnější podoby ideového boje

Adventní idylka pobouřila pokrokáře: Vánoce jsou extrémismus! Láska, společné chvíle, rodina, stromeček... To je nacistické poselství! Soudružka z Hamburku bije na poplach. Stále bizarnější podoby ideového boje

2. 12. 2016

Tisk článku

Zuzana Lipová poukazuje na nové a nové cílené útoky proti křesťanství a Vánocům maskované takzvaným bojem proti extrémismu

V Německu natočili pěknou vánoční reklamu. Jejím zadavatelem byl obchodní řetězec Edeka, který má po celém Německu více než 10.000 obchodů s potravinami. Již minulé Vánoce zaujala tatáž společnost reklamou, která nepodněcovala k nákupu jejích produktů, nýbrž naopak, tlumočila poselství lásky a rodinné sounáležitosti. Spot, kterému rozumíte i beze slov, poukazoval na to, že nejcennější, co máme, je čas. Měli bychom ho věnovat našim nejdražším, pokud ještě jsou s námi.

Komu vadí láskyplné poselství

Zatímco loni byli hlavními postavami příběhu prarodiče, letos jsou to děti. Poselství reklamy však zůstává stejné: největší dar, který můžeme našim drahým dát, je náš čas. Myšlenka, která osloví každého, tím spíše v období Vánoc.

Jenomže samozvaná ideologická policie zasahuje nemilosrdně v celé Evropě a jejímu pozornému oku neunikla ani zmíněná reklama:

Vánoce nevánoce, hlásit se musí všechno!

Zatímco normální člověk vidí v reklamě smutné děti, toužící po pozornosti rodičů, kteří jsou od rána do večera vytížení prací a přípravou dokonalých Vánoc, novodobý politruk vidí strašáka extrémismu a neonacismu. Podle Sabiny Bambergerové-Stemmannové, ředitelky Zemské centrály pro politické vzdělávání v Hamburku, je na poznávacích značkách automobilů zašifrované nacistické poselství. Tvrdí, že kromě symboliky se reklama ze všech sil snaží "vykreslit zdravý svět, a tím šířit hodnoty, které hájí nová pravice".

Normální (čti stihomamem netrpící) člověk se při zhlédnutí příběhu zamyslí nad tím, že i on dělá někde chybu, že opravdu plýtvá časem na nepodstatné věci a měl by to změnit. Paní ředitelka se však zamýšlí nad "bujícím" extrémismem. Sabině Bambergerové-Stemmannové udeřily do očí rovnou poznávací značky aut - a okamžitě byla v obraze. Jedno má značku MU SS 420. V tomto případě podle paní ředitelky ani není co řešit. V Německu se nedovoluje umísťovat na poznávací značky písmena SS vzhledem k historickým konotacím. A číslo 420 sice "pochází z anglosaské oblasti, ale v našich (německých - pozn. red.) pravicových kruzích je zavedenou zkratkou pro Hitlerovy narozeniny"!

Čtěte ZDE: Slova která září: Kořeny civilizační krize. Ideologický boj, předsudky a obehrané písničky. Tři podmínky zdravého myšlení. Kněz zahanbuje autority. Obstojíme v zápase o všechno?

Šifra paní Sabiny

Na druhém autě je poznávací značka SO LL 3849. Sabina Bambergerová-Stemmannová jasně vidí číslo 84, které prý v Německu znamená Heil Deutschland (Sláva Německu), a to podle pořadí písmen v abecedě: 8 = H a 4 = D. Číslice 3 a 9, jsou podle tohoto klíče zase šifrou pro heslo Christian Identity (Křesťanská identita): 3 = C a 9 = I.

Zástupci společnosti Edeka vysvětlili, že na poznávacích značkách jsou opravdu slova MU SS (musíš) a SO LL (úkol) - ty však odkazují na píseň použitou v reklamním spotu, která upozorňuje rodiče, aby si našli čas na své děti. K číslům se vyjádřili ve smyslu, že jsou náhodně vymyšlené. "Je nám líto, že zde vznikl špatný dojem. V žádném případě to nebylo naším záměrem." Bambergerová-Stemmannová však vysvětlení nevěří: "Pokud zvážíme radikálně pravicové šifry, které zde jsou nahromaděné, taková tvrzení jsou zlehčováním a jsou nevěrohodná." Zkrátka, když si ideolog vymyslí premisy, nevysvětlíte nic.

Takže podle takovéhoto stihomamu bychom v celé Evropě měli začít podezřívat matky, které porodí dítě 20. 4. (protože tehdy se přece narodil Hitler), podezřelí jsou všichni, kteří mají v datu narození 88 (8. srpna, případně rok 1988), ale i ti, kteří se narodili 1.8. (Neboť podle abecedy je to Adolf Hitler a bůhví, co tím jejich matka myslela), a dokonce i všichni s iniciálami HH by měli být prověřeni. V suchu nejsou ani ročníky 1984, ani data narozenin a jmenin připadajícími na 8. 4. atd. A všichni, kteří touží po bílých Vánocích, jsou extremisté!

Jenže pokud se zamyslíme ještě jednou nad vyjádřeními paní ředitelky Zemské centrály pro politické vzdělávání v Hamburku, jí vadí oslavování Vánoc jako takových, rozčiluje ji i přiznání křesťanské identity a - abychom použili její vyjádření - vykreslování zdravého světa. Pokud budu jí zveřejněné tvrzení dešifrovat podle jejího klíče, potom Sabina Bambergerová-Stemmannová je proti Vánocům, křesťanství a proti zdravému světu.

Pouze pokud bychom se mýlili...




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky